s

Den jämna balansen

mar 31
Skrivet av: Annelie Eng 2011-03-31 18:35

Xtravaganzas helhetskoncept för livstidsförändring är så otroligt mycket mer än av som sägs om det. Ett antal gånger har jag fått höra att Xtravaganza är att "gå på pulver". Spännande! Inom Xtravaganza arbetar vi med att förändra beteenden från grunden & vi arbetar med att hitta en jämn balans melan mental träning, mental näring, god energi & rörelseglädje. Att hela tiden utveckla sina medvetna val till att hitta denna jämna balans & en hälsosammare livsstil- ja det får du via Xtravaganza. Inom konceptet finns också olika hjälpmedel till att utveckla sig inom de olika områdena & att ta sig till sitt mål. Måltidsersättningarna i pulverform är en sorts hjälpmedel. Chokladbars är några andra! Ja, du läste rätt-du kan äta chokladbars & vara hälsosam-Spännande va?? Kokböcker ballansboll, gummiband, stegräknare, handböcker & cd-skivor med mental träning är ytterligare verktyg för att hjälpa dig att nå just dina mål. Sist men inte minst så är ju vi hälsokonsulter & programträffarna ett fantastiskt bra verktyg för att peppa & göra av stämningar!

Uppdragen att på tex mässor marknadsföra & informera om Xtravaganzas koncept ser jag som otroligt roligt & utvecklande. Tänk att tala inför grupp var något helt otänkbart för mig för några årsedan- nu brinner jag för detta med rätt produkt!

Hälsa & Glädje höll till på Elite Park Avenue Hotel i måndagskväll. En "hälsomässa" som vände sig till kvinnor som vill ha både en fungerande vardag & guldkant på tillvaron- klart att Xtravaganza var med!!

Johan & jag från Xtravaganza Göteborgs city var på plats, denna afton. Vi var uppskattade, kan jag säga- det var många som fick information om våra koncept & vi lottade tom ut ett program. De ni!! Så håll ögonen öppna efter Xtravaganza info om du tillhör dem som tror att Xtravaganza är = pulver- Tänk så mycket lärdom mer du kan få!!

Kolla in måndagskvällen i bild här nedan & vill du veta mer om Xtravaganzas helhetskoncept är du varmt välkommen till oss på Xtravaganza Göteborgscity!!

Välkänd & snygg logga finns nu även på våra tygväskor!

Xtravaganza-Helhetskonceptet för en livsstilsförändring!!

Tänk att det går bra att äta choklad & samtidigt äta nyttigt!!

Johan packar inför kvällens mässa.

Välpackat!

Uppdukat & Inbjudande!

En snabb kopp innan gästerna börjar anlända!

Jag trivs i rollen som Hälsocoach & informatör!

Alltid lika glada Johan!

Kvällens vinst från oss på Xtravaganza GöteborgsCity

Chokladgott & nyttigt!!

Inbjudande!

Fullt med gäster & utställare!!

Många samlades kring vårt bord!

Strax en kväll som hälsocaoch & informatör för Xtravaganza Göteborgscity till ända!!


Huvudvätare??

mar 31
Skrivet av: Annelie Eng 2011-03-31 17:17

Ja, vad är det?? Undecided

Min lilla prinsessa sitter vid datorn o kollar på svt barn sida-Gabba Gabba är ett program som bjuder på detta inslag med våran schlagervinnare för iår- Eric Saade.

En ganska så kul video- o jag kan förstå att mina tjejer har honom som idol!!

Videon ökan kankse inte skratt tiden men ett leende på läpparna kommer iallafall fram hos mig när jag lyssnar  & ser på "Huvudvätare" med Eric Saade

Nu fortsätter dagen med blandning av jobb o aktivitetskörare åt barnen! Vi ses senare!Smile


Strukturen ger tomhet

mar 31
Skrivet av: Annelie Eng 2011-03-31 12:50

..en härlig sådan- mina köksskåp börjar nu ett & ett bli utan föremål!! Tänk så mycket innehåll de har haft, som jag knappt har vetat om..

Med mamma till hjälp har vi under förmiddagen fått undan riktigt bra. Med fokuserande på resultatet så är också kartongerna märkta med innehållsförtecking så att det nya köket får ordning & reda på direkten!!

Av detta vardagsrum är det snart bar minnen kvar-hyllor i svart går till försäljning liksom tv-apparat!

Här har jag inte kommit fram till om min skinnfotölj med fotpall ska följa med eller inte..hm..om inte så är den till försäljning också!

Likaväl som det ger en härlig känsla att göra sig av med saker & ting lika roligt kommer det sedan att bli att kolla sida upp & sida ner på blocket efter möbler med mått som passar in i vårt nya hem! Spännande- ni kommer få vara med på resan. Varför jag nämner blocket är att det finns så mycket välvårdade begagnade ting att köpa där. så det ör helt otroligt!

Nu dax för mer arbete! Hörs under kvällen- Tjing!!


Målmedvetenhet

mar 31
Skrivet av: Annelie Eng 2011-03-31 09:01

Den "rätta" attityden, målmedvetenhet & handlingsansvar. Genom att titta närmare på dessa ord & vilken plats de har i mitt liv, så har jag förändrat & tar mig framåt på ett helt annat sätt än tidigare. Helt klart har jag lättare att ha en bestämd attityd & målmedvetenhet som ger handlingsansvar inom vissa områden. Inom andra måste jag jobba stenhårt föra tt ta mig till handlingsansvar.

Flytten i mitt privata jag är en sådan sak. Det är en knapp månad kvar-Min tanke hoppar gärna fram i känslan av att vara boende i nya lyan & tappar fokus på handlanden som tar mig dit. Så medvetet & bestämt jobbar jag hela tiden med att påverka mig själv med "rätt" attityd så att jag tar mig mot mit mål.

Att bestämma om jag ska lägga pengar på målning av väggar & tak måste tas i nu. Är det värt att låta någon annan måla om innan flytten?? Tid & pengar i detta sammanhang undersöker jag nu.

Packandet & utsorteringen? Ja- det måste tas tag i vidare nu. Annars blir inte flytten så "lätt" som planerats. Nu gäller benhård struktur & fokus på att packa vidare. Att göra mig av med saker & ting kräver ännu vassare attityd mot mig själv- Perioden att samla "bra ha saker" i förrådet är över!!!

Detta arbete ta både energi & tid- men jag fokuserar på min nya lya & det fantastiska resultatet av att bo i den!!

En hel hop av barnartiklar för barn o bebisar i olika åldrar- bara att höra av sig om något är av intresse!!

 

Och här-här mitt mål &resultat!!!!! I love it!Smile

Nu handlingsansvar- utgallring porslin står på tur!!


Life

mar 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-03-30 22:31

Jag sammanfattar min dag & likaväl som jag har med mig dagens möte med min lilla sjuka moster så berörs jag också av vad som händer i några av mina tidigare studikollegors liv.
Alltihopa kallas liv, men när sjukdom, olyckor & dödsfall drabbar oss, hm-ja, då är livet inte roligt. Jag funderar & sänder iväg tankar fulla av styrka & kärlek. Jag tror på kärleken & att den har en slags lindrande effekt.

Förändringar i livet drabbas vi av ständigt. Både goda & onda. Hur vi bemöyter dem. ja det bestämmer vi själva. Det bästa jag kan göra är att rusta mig så bra som möjligt inför kommande förändringar. Sorgearbetningsprogrammen är ett verktyg till att rusta sig inför livets olika förändringar. Genom detta program har jag lärt mig att kunna ta tillvara på min minnesbank på ett positivt sätt & också bemöta framtiden, morgondagen & nuet på ett stabilare sätt än tidigare.
Programmen är till för alla oavsett om du i nuet står i en eller inför en förändring eller inte!
Jag rekomenderar varmt att gå in på www.sorg.se och läsa mer om dessa program & att även läsa utkastet ur boken "Sorgbearbetning".
Bor du i Göteborg med omnejd & sedan vill gå programmen el köpa boken om "Sorgbearbetning"-Ta en kontakt med mig- Jag både handleder & har böckerna! Trevlig läsning!!

Två små styrke nallar med ett stort varmt hjärta till er som behöver det mest just nu!!/ Annelie


Förenklad vardag

mar 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-03-30 20:31

En så enkel & lätthanterlig vardag som möjligt är hela tiden under utveckling hos mig. Små skillnader kan göra stora skillnader i tid, energi & känsla. Väskor kan vara en skillnad i hur dagen kan bli. Kameran var inte på plats i handväskan under dagen idag utan låg kvar i arbetsväskan.. Hur kan jag utveckla mig här? En kombinerad hand & arbetsväska kanske..? Smile

Goodybag från "OH DEER", som jag fick på Hälsa & Glädje i måndags!

Det finns en väska i mina tankar sedan Hälsa & Glädje på Park i måndags. En av utställarna var nämligen "OH DEER" & i deras monter fanns en alldeles fantastiskt väska som skulle passa perfekt till mina två ändamål.Kiss Väskan inhandlades inte utav mig under måndagskvällen, men har etsat sig fast i huvudet, kan jag säga. Den är verkligen skit snygg!!Laughing
Iköpet denna kväll blev istället detta snygga armband-som jag under två dagars användande har fått mycket beröm för!! Smile

"OH DEER" har förresten sin butik på Erik Dahlbergsgatan i Göteborg!!

Jag har alltås dragit en slutsats av dagen- jag kan förenkla min vardag & minimera riskerna att tex kameran befinner sig i en annan väska än den som jag har med mig, genom att införskaffa en något större väska som kan fungera dubbelt upp. Smart va?!!Wink
Väskan som jag nu tänker mig att passa in på detta ser ni här från "OH DEER"på Hälsa & Glädje i måndags på Park- Det får nog bli en promenad förbi Erik Dahlbergsgatan den närmaste tiden & förena nytta med nöje!!Smile


Bonus njutning

mar 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-03-30 11:11

Här kommer lite Bonus njutning av mina två små prinsessor.Har du inte bokat in någon skratttid i dagens kalender- hoppas jag bjuda dig på ett leende på dina läppar av dessa små tjejer!

Igår kom de små tillbaks hem till mig efter 1 vecka hos sin pappa. Så nu är det liv i luckan här hemma igenLaughing

Kolla in dessa bilder- under vinterns kalla dagar då har vi haft vissa diskussioner om detta med varma ytterkläder som mössa & halsduk. Nu när vårvärmen har börjat komma- vad händer då? Jo Selma sitter tom med mössan på svaj inomhus!! Wilma- ja, hon har inhandlat en ny mössa, en tjock sådan, som hon stolt spatserar i..Visst är de under bara- mer lika två små actionhjältar!!Smile

Selma skribent-7 år gammal & helt i sin egen värld av skrivande med mössa på!!

"Vaddå- detta är faktiskt min vår mössa!!"Laughing


Ändring i almanackan o goda ögon

mar 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-03-30 08:48

Med maginfluensor & andra sjukdomsförlopp ändrar sig planeringen i min almanacka. Jag ställer om. Fokus läggs på andra möten än planerat & administrationsarbetet kan göras som planerats. Kvalitétstid med några släktingar & sen med barnen står också på programmet innan dagen är över. Det är en bra dag!

På mässan i förrgår på Park Avenue som riktade sig till kvinnor som vill ha både en fungerande vardag & en guldkant i tillvaron, träffade jag Johanna!!Smile

Johanna arbetar på Memira- som är ledande inom ögonlaser. Behandlingarna att korrigera synen kan också läggas som en skattefri personalförmån, för den företagare som som vill "ge" sin personal det lilla extra utan att det kostar företaget något.

I vilket fall som helst så var Johanna en mycket trevlig informatör & säljare av Memiras ögonbehandlingar. Hon fick tom MIG att boka in en undersökningstid under våren. Operation känns ju sådär, men att få ett varaktivt resultat i att vara utan glasögonen som är på mer & mer numera, vore ju super!!Kiss Men, genom denna inbokning så går jag definitivt utanför min komfortzoon!!Embarassed

Är ni intresserade av Memira & deras ögonlaserbehandlingar ring antingen 020-616200 el för er runt Göteborg 031-154420. Pratar ni med Johanna, så hälsa gärna från mig!!Smile Självklart kommer ni få veta mer om mitt undersökningsbesök framöver!!


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar