s

Drömmen är sann

maj 11
Skrivet av: Annelie Eng 2011-05-11 22:08

Jag bor numera i min drömlägenhet- Hur tog jag mig hit?? Jag satsade både energi, tid och en del pengar -nu är jag här underbart!! En så länge har det inte varit någon trast och vila i nya boendet- upppackning paralellt med urstädning av förra bostaden kräver sin tid. Däremellan finns barn som ska pysslas om och arbetsuppdrag som ska skötas. Om prioriteringar har fått göras. Nulägena har ändrats emellanåt och då har nya möjligheter hittats. Även om jag inte är kapp med vare sig hem eller annat så har jag en stor och underbar njutning av att vara där jag är- mitt i allt i ett helt nytt och nymålat hem. Jag trivs som handen i handsken även om det tar sin lilla tid att lära känna min nya miljö- som nu ikväll när diskamaskinen läcker -Hm, hur uppstod detta mitt i allt??

Nu laddar jag iallafall för sista dagen av epok LA- imorgon ska det sista ur lägenheten städas ur och sen ska lägenhetsdörren stängas för gått av mig isallafall.

Så mitt i livet och mitt iallt har jag fortfarande inte hittat kartongerna med mina cd-skivor- youtube och itunes blir alternativen istället

Kollar på min läckande diskmaskin..och kör några yotube klipp med bra musik samtidigt

 

Dax att slå in den mjuka presenten & texta några fina ord av välkommande till en ny liten Christoffer som för en vecka sedan sett dagens ljus

Det fanns måååååånga kort att välja bland på Åhlens


Fredagsmys

maj 06
Skrivet av: Annelie Eng 2011-05-6 22:06

I nuet har jag kurat nermg i soffan tillsammans med min Matilda & hennes bästis Olivia. På soffbordet står godisskål o på tv:n rullar "Due Date". Tjejerna har valt filmen, som är helt ok. Trots att hemmet runt omkring mig inte är i närheten av ordningställande, så är det med stor njutning jag sneglar runt med ögonen. Oj, vad jag är tacksam över att vara i hamn i denna lägeneheten!SmileJag lever min dröm!!Kiss

Visst finns det saker som ska fixas här- rullgradiner ska upp, liksom vägghyllor. En innedörr saknas så också gågjärn i dörrposten. Köket är inte 2011 charm vad gäller skåpsluckorna & maskinerna- men vet ni, allt detta får komma efter hand i nuet så är det bara super duper att vara hemma just här!!SmileTusen tack till snälla Janne som fixade med borrmaskinen idag så att krokarna i hallen sitter där de ska!!Smile Hallen börjar närma sig klar. Igår blev det nämligen en sväng till IKEA & förvaringshyllan är nu på plats också. Monteringen gjordes under sen gårdagskvall & resultatet blev som jag ville - helt super duper!!

Nu är frågan om jag ska lägga mig till rätta i soffan &sluta ögonen med risk att vakna först imorgon bitti - eller ska jag kanske resa mig upp & se till att kläderna kommer in där de ska i garderoberna? Ja, det sstnämnda får allt vänta tills i morgon- Nu fortsätter jag istället att njuta av nuet med de två fina tonårsflickorna i in soffa & av filmen

Fina Olivia Björk på mysig fredagsmiddag hos mig & Matilda

Därefter dukades godisskålen fram

Titta så kul man kan ha med godis!!:)


Ingen rast & ingen vila

maj 05
Skrivet av: Annelie Eng 2011-05-5 06:59

Dax att promenera ut i friska luften och sedan bege sig till LA. Idag ska det skuras. Den gamla lägenheten ska städas ur innan veckan är slut, så ett par rum borde jag hinna med idag. VIsst vore det roligare att lägga dagen på att fixa iordning mer i nya våningen, men var sak har sin tid. Och rätt i tiden är att ta lägenheten på LA idag.

Jobb och annat får vila idag-fokus på en sak i taget. Listan har några rader med saker som ska avslutas och nu kör jag-tur ordning gäller! På detta settet undviker jag stress & press.

Epok LA är snart till ända och utbytt mot vår nya "paradvåning"Smile-dax att dra på sig träningskorna o skurhandskarna!!


Teliateknik!

maj 04
Skrivet av: Annelie Eng 2011-05-4 21:35

Dagen i Göteborg har pågått från morgon tills nu ikväll. En utvecklandemed möten möten möten. Lärorika sådana.

Började dagen med uppdrag karriärcoaching. Idag handlade det mycket om att kartlögga och samordna. Handledning inom sorgbearbetningsprogrammen var det dags för under eftermiddagen. Därefter blev det möten inom hälsocoaching. Här bollades den jämna balansen mellan självförtroende och självkänsla. Att utvecklande område att arbeta med! Hur är din balans i detta? Idag uppmärksammade vi hallspegeln som ett bra verktyg til att stärka sig själv med hur fantastisk jag är som människa!

Väl hemma var det en fröjd att landa i soffan och upptäcka att fast att jag hade missat att trycka på inspelning av "Klockan åtta med stjärnorna" så kunde jag se detta iallafall. Mitt paket hos Telia är alldeles super! Jag är mycket nöjd över mitt val av mitt utbud av kanaler och produkter för tv-tittande!! Härligt!!

Mitt nya vardagsrum, där tv:n har kommit på plats. Nu dax att packa upp ytterligare kartonger. Sån tur att jag har mental träning att använda mig av. Det tar på krafterna att flytta och att arbeta samtidigt- att släppa "taget" och ta 15 minuters träning med lurarna ger mig en otrolig styrka att fortsätta mot mål och resultat- färdigställande av min nya fantastiska våning!!Smile


Tid att gå vidare

maj 03
Skrivet av: Annelie Eng 2011-05-3 11:04

En hel lastbil fylldes med "bra ha saker" & möbler som nu ska söka andra vägar än i vårt hem. Det är tid för tingen och oss att gå vidare, på varsina håll! Lastbilen som fylldes är i ägo av RIA i Lerum. Istället föratt slänga dessa hela saker, gjorde jag valet att skänka dem vidare till RIA i Lerum, som bedriver socialt arbete i vår kommun. Själv kommer jag att besöka deras lokaler på Södra Långvägen framöver & kanske hitta någon "ny" bra ha sak till mitt nya hem. Kolla in öpetiderna på RIA i Lerum och ta du dig också en sväng dit- kanske finns det en pryl som du eftersöker och så bidrar du också till deras verksamhet genom köpet.

RIA drivs av kyrkorna i kommunen med syfte att motivera till ett alkohol- och drogfritt liv genom att bl.a. erbjuda en go’ och varm gemenskap som ett steg åt ett mer fungerande socialt liv.

Helt klart är RIA:s arbete något som iallafall jag vill bidra till!!Smile

Här fylls lastbilen!


Kolla över dina förvaringsutrymmen och skänk vidare till RIA det som du kan klara dig utan!!Smile


Snön faller

maj 03
Skrivet av: Annelie Eng 2011-05-3 07:48

Maj månad och vintern är visst inte avslutad ännu. Det snöar utanför mina fönster och lägger sig faktiskt på taken. Var är vinterjackorna?? Hm..
Jag konstaterar att vinterkläderna är undanhängda i förråd itron om att vintern var avslutat. Det är bara att acceptera att någon varm jacka som står emot snö INTE finns i min hall. Det får bli lager på lager varianten idag! För målet att ge mig ut utanför ytterdörren kvarstår.

Idag är mötena många med människor som vill nå "högre höjder" inom karriär och hälsa. Kan man nå längre i sin karriär om man utvecklar sin levende mer hälsosamt? Helt klart finns det ett samband. Den röda tråden mellan kropp och själ. Det ena påverkar det andra.
För egen del ska de dagliga promenerandet ha fokus den närmaste tiden. Umgänget med mina stavar ska återupptas efter perioden av bärandet av flyttkartonger. 30 minuters stegande per dag oavsett väder- Ett bra mål att använda sig av om du tillhör de som inte har hittat vrdagsrörelsen ännu. Börja isåfall med 10 minuter per dag och öka dag för dag tills 30 minutaren är där med raska steg så att svettdropparna känns på ryggen.
Att få in ett regelbundet rörelseschema kommer att påverka hela dig. Även din karriär!
Kolla in rockstjärnor iform av tex Madonna- oavsett vilket stab hon har vid sin sida, så skulle hon aldrig kunna köra den showen och den aktiviteten på scen som hon gör om hon inte SJÄLV är fysisk aktiv!
Så, fundera - när kör du igång med dina promenader?

Visst lockar inomhus mys i dagens snöslask-kolla in det börjar likna vardagsrum här!!Smile

 

Madonna eller Jocke Berg- Jag är övertygad om att bägge fokuserar stort på mål och resultat, vilket också ger dem beträdelsen till de stora scenerna!Smile
Vilken scen vill du beträda? Ta en promenad och fundera vart du vill ta dig och om du är på väg dit!

SmileTrevlig tisdag!!Smile


Nymålat vitt

maj 02
Skrivet av: Annelie Eng 2011-05-2 18:20

Äntligen inflyttad i min nya våning. Som jag har väntat och fokuserat på detta resultat. Och vet ni det är precis så bra som jag visualiserade! I denna flytten valde jag att måla hela lägenheten innan, vilket var ett nytt val för mig. Så glad jag är att jag gjorde detta valet. Det finns tillräckligt som ska styras upp än att börja med penslar och målarburkar. Frågan är också om jag hade kunnat få samma fantastiska resultat som nu är i min våning?!

Tusen tack Christers måleri ,med Christer & Jocke i spetsen för min fina vita väggar & tak!!Smile

Här lite "Very good music" för er att lyssna & kolla in tills bilderna från mitt nya hem kommer!!


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar