s

Pricken över i:et- min markis

jul 31
Skrivet av: Annelie Eng 2011-07-31 13:35

Pricken över i:et vad vad gäller min balkong är...MIN MARKIS!! Och om du nutillhör läsarna som återkommer på denna sidan så undrar du säkert " Hur tänker hon här"?? För jag är ju en solälskare!!

Jo mina vänner helt plötsligt så uppskattade jag funktionen av min rätt åldriga halv mögliga MARKIS!!
Att tra ner den när solen visar sig och jag är på plats på balkongen är ett val som väljs bort. Däremot dagar som dessa- när regndropparna kommer från himlen- då är den helt super att veckla ut och ännu bättre kan min nytvättade tvätt torka därunder! Helt superduper.
Tillhör du dem som liksom mig har lägenhet och balkong som boende någon trappa upp? Längtar du efter gräsmatta och altan? Fortsätt fokusera på att göra val som gör det möjligt för dig att nå just det resultatet men under tiden lär dig se njutningen av just din balkong och har du som jag markis, ja då kan du ta vara på regniga dagar också!!Smile

Min MARKIS- möglig och dann men så fantastiskt funktionell!!Smile

Så enkelt kan det vara att hitta njutning och uppskattning i det där vardagliga där man befinner sig.. Och övning ger färdighet- ju mer vi övar att hitta ljusen i tillvaron ju mindre av det dystra ser vi- Lycka till!!!


Resultatet skrivelser

jul 31
Skrivet av: Annelie Eng 2011-07-31 11:02

Helt klart finns det markservice uppgifter här hemma. Med 3 döttrar hemma och en som emellanåt "gästar" tvättkorgen blir bara tvättandet en syssla som behövs göras varje dag.
Tidigare tillhörde jag dem som blev stressad över all markservice. Numera tänker jag annorlunda.
Mitt hem är ibland mindre ordningsamt men det är mitt val att emellanåt lägga prioriteten på annat än hushållssysslor. Jag ÄLSKAR mitt hem ändå!!

Genom nyhetsmorgons sändning på tv:n här under förmiddagen blev sittande och aktivt lyssnande till interjuvn med Lasse Bengtsson.Wow, vilken klok man!! Han påminde iallafall mig om livets skörhet och att ta vara på nuet i sina ord.

Så fokus på att vara i ett gott resultat gäller fortfarande- du är väl på din huvudled i ett gott sinnestillstånd????Wink

Här är jag i mitt fantastiska resultat-på min balkongen med stort K skrivande på just det som jag vill skriva- vad det blir? Hm..än så länge för "byråldan" men maybe, maybe one day- en skriven utgiven bok..vem vetWink


Listar denna morgon

jul 31
Skrivet av: Annelie Eng 2011-07-31 08:56

Då himlen had en något annan färg en den blåa som den visade igår, gjorde jag ett annat val än att bege mig till havet denna söndagsmorgon. Känslan att för listhantering infann sig och nu är jag igång!!Smile

Med listhantering punktar jag upp det som jag vill företa mig och det var ett tag sedan jag gjorde listor nu vilket innebär att något säkerligen fallit åt sidan.

När jag genomfört punkten bockar jag av den på listan- vilket indirekt innebär att jag "matar" min hjärna med guldstjärnor. Känslan av att göra det jag ska infinner sig och jag känner mig nöjd!

Det som behövs är alltså penna och papper. Sätt sedan listan på kylen eller något annat bra ställe så att du hela tiden håller fokus och företar dig det du vill göra!

Min lista innebar att jag redan denna morgon har lagt in annonser på blocket. Mina 6 svarta köksstolar och mina svarta lampor finns nu till försjäljning. Är du intresserad så hör av dig- tele 0302-770080!!

Här annonsen http://www.blocket.se/vi/35182587.htm

Svarta stilrena lampor kommer här:

Här är annonsen på dem http://www.blocket.se/vi/35182535.htm

Med två av punkterna strukna tar jag tag i ytterligare innan förmiddagen har kommit- tvättkorgen!!! Min känsla av nöjdhet ökas radikalt!!
Listhantering är ett ypperligt bra sätt till att få gjort det du vill göra och låta bli att skjuta upp saker till morgondagen! Nu kaffetime medans tvättmaskinen snurrar! See youSmile


Fyller på

jul 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-07-30 22:06

Här laddar jag batterierna. Vid havet. Havet är lika väl stort och mäktigt som varmt och inbjudande. Färgerna är många som återspelas när man ser på ett hav. Doften är salt. Suset och gluckandet från vågorna ger även de njutning för öronen. Sist men inte minst laddas min hud med energi genom saltvattnet. Förstod ni? Jag använder alla mina sinnen och suger åt mig mesta möjliga njutning och goda energi under mina havs-dagar. Jag vet att dessa varma dagar kan ta slut i ett nafs- så dessa tillfällen där jag ges möjlighet att "andas hav"-ja då är "hela jag" på skaft och njuter! Vilket bra lager jag har sen -för de mörkare årstider!!

Jag njuter av att känna det salta vattnet torka

Mums-fika time i gröngräset-smakar gott gott!

Jag packar gärna min fina röda kylväska ett flertal gånger till denna sommar för njutningsdagar vid havet

Avslutar med tidningsnjutning-kolla in väderkartan-Det blir till att sätta alarm och packa väskan imorgon också!! För mig är valet enkelt-sovmornar byts mer än gärna bort mot denna njutning och påfyllning- Hur tänker du?

SmileSimma lugnt!!


Den enkla njutningen

jul 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-07-30 17:55

Vi har alla olika sätt att se på njutning. När jag kom hem från havet idag upptäckte jag att min fina balkongblomma nog hade klarat sig bättre utan hettan på balkongen idag. Oj, vad hon slokade! Men efter lite ompysslande  & vattning är säker på att hon reser på sig och står där rakryggad igen till kvällen i all sin fina glans!

Hur är det med dig och sommaren? Njuter du av det du har omkring dig? Om inte har du använt alla dina sinnen för att "se" vad som finns där runt omkring dig, att njuta av? Njutningen sitter iannat än det storslagna och kvantiteten är bara ett mått på mängden-njutning är någonting annat.

På den västra sidan i vårt land har vi idag haft en dag med värme och strålande sol. Jag kan förstå att för er som lider av värmen, hade mått bättre om dagen haft annan temperatur. Men att använda alla sina sinnen för att hitta just det där som jag kan njuta av iallfall- trots väder och vind. Det är en finess men ack så lärorik och glädjande finess att leta efter njutning i livet i varje minut och i varje situation. Öva upp dig, du också det finns en potentiell utveckling för alla inom detta område!

Själv gjorde jag valet att njuta av ett härligt hav denna sommarvarma dag. För mig ger närhet till havet både en fantastisk njutning och också påladdning av styrka och kraft.
En liten badvik med få människor en värmande sol ett stilla hav och en klarlå himmel- Underbart för min själ. Medhavd matsäck iform av kaffe mackor frukt & bullar. Inget glamoröst på något sätt utan bara vara och suga in doften bilden och ljuden från ett somrigt hav. Det kittlande grässtrået på foten-& det goda bäret i munnen, små enkla ingredienser som tillförde sitt, denna dag av njutning!
För mig har nu havet bytts ut mot en annan för mig alldeles underbar njutning- Jag sitter och skriver detta på min underbara balkong. För någon kan kanske en balkong mitt i centrum vara utan värde, men för mig serru så min balkong en helt fantastisk inspiration och njutningsplats för mig!

MIn fina balkongblomma slokandes efter dagens värme attack på balkongen!

Att känna gräset och marken mot huden- känsla av njutning att ankra inför en kommande mörkare årstid!

Det är inte i kvantiteten som njutningen sitter utan i kvalién-sen vad som är god kvalité för dig och för mig är något helt annat! Jag bjuder på mina trix att skaffa mig god livskvalité här i min blogg-kanske får du nåt tips!Smile

Att njuta i lugn och ro- oj så mycket smak och njutning ett ända litet körsbär kan ge!! Häftigt!!Smile

På återseende om en stund med mer av vad dagen och havet kan ge!! See youSmile


Sommarvärmande

jul 29
Skrivet av: Annelie Eng 2011-07-29 22:37

Som jag skrivit tidigare s¨å är jag en sann vän av sommaren och nu är den värmemässigt här på riktigt- vilket är underbart! För idag har det varit och är varmt-Att sitta på balkonegn i nuläget och skriva detta är bara det svettigt. Men visst njuter jag  och suger åt mig sommarkänslan så mycket det går!!
Att ha min balkong denna sommaren är också alldeles fantastiskt- jag bor som jag vill bo nu- Något rörigt med lite för många stolar just i nuläget, men annars helt superduper!!

Nu ska kylbagen letas fram imorgon blir det tidig frukost vid ett stilla hav!! Jag längtar!!

Det var en varm väntan på centralstationen tidigare idag när mamma skulle mötas upp..

..känslan var som att vara på en station i något sydligare land..

Hemma igen efter tur i Götene!!Smile

Fortfarande varm och sommarljummet utomhus- det är dessa kvällar- även om de är få som etsar sig fast hos mig och ger en alldeles fantastisk god påfyllning för vinterhalvåret- sommarkvällen idag har flera timmar kvar- iallfall på den här balkongen!!Kiss


En ljusare tillvaro

jul 29
Skrivet av: Annelie Eng 2011-07-29 15:48

Fortfarande tycker jag att svart är en fantastisk snygg inredningsfärg. Med mina nyinköp kompleterar jag min tidigare svarta inredning. Jag kommer ljusa upp mitt hem kan man säga. Det mesta svarta finns kvar som bas men en och annan pryl byts ut till annan färg. Jag har målfokus och vet hur jag violl ha det.
Så nu har jag en del ting som jag kommer att göra mig av med- i första skedet är det svarta köksstolar, svarta lampor och svarta mattor. Kanske tillhör du dem som tänker som jag- Du vill ha det svarta i din inredning ihop med annat och kanske då mina svarta ting passar in hos dig- Hör av dig om du är intresserad av mina saker tele 0302-770080

6 st svarta stolar Stefan från Ikea- 450kr för alla 6!!

Svarta lampor- 1 Golvlampa och 3 st bords/fönsterlampor- 400 kr för alla 4!!

Färgen svart kommer att förbli i mitt hem, helt klart!! Testa den i ditt hem, du med!! Tjing tjong!


På väg

jul 29
Skrivet av: Annelie Eng 2011-07-29 12:36

En fundering på om jag ska skjuta det praktiska göromålet för dagen till eftermiddagen eller om jag ska ta tag i detta redan nu och unna mig en avkopplande stund ute i solen? Hm..Brukar du också skjuta upp de där inte så "brinnande" göromålen??

Men om jag håller fokus på hur attans gott det känns när jag avverkat det hela så är det egentligen helt självklart att jag sätter fart redan nu och drar iväg. Det fantastiska resultatet av att njuta i solen vill jag ju vara i..Smile

Syns om en stund!

Medvetna val till att varafortsätta vara i mitt fantastiska resultat med en alldeles underbart superduper känsla!!

Så, kära sol- jag är på väg- avverkar lite praktiska göromål först bara..sen ska vi umgås..Bra va?Wink


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar