Promenarande för kropp och själ

aug 31
Skrivet av: Annelie Eng 2011-08-31 21:19

Promenerandet är en alldeles för underskattad motionsform. Tänk så bra det är för både kropp och själ att ta sig en 30 minutare med raska steg varje dag. Hjärnan rensas och kroppen hålls iform. Ibland när tiden är knapp så blir det promenaderna som får ge vika. I de fallen har jag en bit bort ifrån fokus av välbefinnande i mitt tänk. idag var en sådan dag. Olika uppdrag resor emellan och aktiviteter med batnen. Dagens promenad bara försvann och morgonen blev en annan morgon än planerats. Till kvällen var den så där igen mitt målfokuserande på hur jag vill må och vad jag gör för att må så som jag vill- jo, jag promenerar. Så istället för en bilfärd för att hämta hem en dotter från fotbollsträning så blev det en promenix. Och oj, så skönt den satt. Den fulla dagen- omöjlig med tid för raska steg-jag bemässtrade den och fick till mitt stegande. Attans vad bra jag mår av detta nu ikväll leende på läpparna trots att det är pärmar och papper som gäller.

Tyst och stilla är kvällen och arbetsron är hög.

Eget företag kräver pärmar och sortering. Visst finns det roligare sysslor i mitt företagande än denna- men fylld med känslan av promenade och fokus på känslan efteråt så går dagens sorterande som på dans.

Effekten av promenerande ha blivit att jag fundersr på att investera i ett attract gåband..för kunna ta tillvara tiden till fler promenader ett led i mitt välmående


Klockan tickar på

aug 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-08-30 21:49

Visst är det så att klockan tickar på och att ta vara på nuet på bästa tänkbara sätt, är ett ständigt pågående arbete som hela tiden är i behov att övas och praktiseras. Men jäklar i havet vilket kul arbete att slösa energi på- ju mer övning ju mer medvetna val till högre livskvalité når jag. Så energin och mödan som jag lägger på att tex skriva 100 saker som jag är tacksam över per dag- ja, den är mödan värd!!
Dagens visdoms ord via mitt block av visdom från "The Secret"-innehåller ordet TACK. Ju mer känsla ju mer inlevelse ju mer uppriktig känsla när du uttalar ordet- Ja, jumer förändring och möjlighet att ta dig dit du vill skapar du. Och det är detta jag övar i mina skriverier av tacksamhet.

Tacksamheten var stor när jag idag kunde ta mig en stunds spontan kvalitéttid med min minsta lilla pärla. Det blev en tur till lite olika affärer bla. Lindex och Rusta. Några timmar senare var vi hemma med lite olika ting men framför allt var det ting som gynnade plånboken. Eller vad sägs om en badrumsmatta för knappa 30 kr. Bilder på våra nyshoppade saker får komma under morgondagen. Det blir en timmes datagöromål nu innan sängdax- Imorgon står datakunskap och coachingmöten på programmet!! Och framförallt ska vi ha en lugn morgon innan det är dags att bege sig till skola och möten- Så sömnen ja, den är viktig!

Hur kan man få frukostarna ligga pigga som middagarna? Ett som är säkert är att hela tiden göra medvetna val av att vara ikapp med sömnen framför allt nu när höstmörkret börjar. Vissa underhållningsprogram på tv som ligger sent i programtablån får hos oss prioriteras bort eller tittas på i efterhand vid gynnsammare tidpunkt. Hur gör du för att få frukostarna fulla av pigghet och energi hemma hos dig/ er?

Sov så gott!Smile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  december 2018  >>
tiontofr
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

View posts in large calendar