s

Promenarande för kropp och själ

aug 31
Skrivet av: Annelie Eng 2011-08-31 21:19

Promenerandet är en alldeles för underskattad motionsform. Tänk så bra det är för både kropp och själ att ta sig en 30 minutare med raska steg varje dag. Hjärnan rensas och kroppen hålls iform. Ibland när tiden är knapp så blir det promenaderna som får ge vika. I de fallen har jag en bit bort ifrån fokus av välbefinnande i mitt tänk. idag var en sådan dag. Olika uppdrag resor emellan och aktiviteter med batnen. Dagens promenad bara försvann och morgonen blev en annan morgon än planerats. Till kvällen var den så där igen mitt målfokuserande på hur jag vill må och vad jag gör för att må så som jag vill- jo, jag promenerar. Så istället för en bilfärd för att hämta hem en dotter från fotbollsträning så blev det en promenix. Och oj, så skönt den satt. Den fulla dagen- omöjlig med tid för raska steg-jag bemässtrade den och fick till mitt stegande. Attans vad bra jag mår av detta nu ikväll leende på läpparna trots att det är pärmar och papper som gäller.

Tyst och stilla är kvällen och arbetsron är hög.

Eget företag kräver pärmar och sortering. Visst finns det roligare sysslor i mitt företagande än denna- men fylld med känslan av promenade och fokus på känslan efteråt så går dagens sorterande som på dans.

Effekten av promenerande ha blivit att jag fundersr på att investera i ett attract gåband..för kunna ta tillvara tiden till fler promenader ett led i mitt välmående


Klockan tickar på

aug 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-08-30 21:49

Visst är det så att klockan tickar på och att ta vara på nuet på bästa tänkbara sätt, är ett ständigt pågående arbete som hela tiden är i behov att övas och praktiseras. Men jäklar i havet vilket kul arbete att slösa energi på- ju mer övning ju mer medvetna val till högre livskvalité når jag. Så energin och mödan som jag lägger på att tex skriva 100 saker som jag är tacksam över per dag- ja, den är mödan värd!!
Dagens visdoms ord via mitt block av visdom från "The Secret"-innehåller ordet TACK. Ju mer känsla ju mer inlevelse ju mer uppriktig känsla när du uttalar ordet- Ja, jumer förändring och möjlighet att ta dig dit du vill skapar du. Och det är detta jag övar i mina skriverier av tacksamhet.

Tacksamheten var stor när jag idag kunde ta mig en stunds spontan kvalitéttid med min minsta lilla pärla. Det blev en tur till lite olika affärer bla. Lindex och Rusta. Några timmar senare var vi hemma med lite olika ting men framför allt var det ting som gynnade plånboken. Eller vad sägs om en badrumsmatta för knappa 30 kr. Bilder på våra nyshoppade saker får komma under morgondagen. Det blir en timmes datagöromål nu innan sängdax- Imorgon står datakunskap och coachingmöten på programmet!! Och framförallt ska vi ha en lugn morgon innan det är dags att bege sig till skola och möten- Så sömnen ja, den är viktig!

Hur kan man få frukostarna ligga pigga som middagarna? Ett som är säkert är att hela tiden göra medvetna val av att vara ikapp med sömnen framför allt nu när höstmörkret börjar. Vissa underhållningsprogram på tv som ligger sent i programtablån får hos oss prioriteras bort eller tittas på i efterhand vid gynnsammare tidpunkt. Hur gör du för att få frukostarna fulla av pigghet och energi hemma hos dig/ er?

Sov så gott!Smile


Kläder efter väder

aug 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-08-30 11:31

Ett himla käckt uttryck men  riktigt bra. Rustar man sig med "rätt" kläder så fungerar utomhusaktiviteter allt som oftast. I nuet går jag igenom hallfrokarna och rustar med vad som behövs för säsongen och tar bort det som passaar mer för varma sommardagar. Det blir så mycket enklare att ta stegen ut genom dörren oavsett väder om "rätt" plagg finns tillgängliga!

Kom också på att jag ska börja använda min mya "höstväska". Inköpt mitt i varma somaren på Rhodos, med en tanke på hösten. Med mitt nya mobilskal inhandlat hos 3 butiken i Partille känner jag mig redo för att möta hösten med ett leende!

 

Jag känner mig redo och rustad för dagen och för hösten med ny väska med mitt innehåll!!

Hur forslar du dina ting till och från arbetet? Trivs du med din arbetsväska? Har du koll på vad som finns i den och vad du går och bär på dag efter dag? Wink I min andra hittade jag 2 st förbrukade läppglans...Wink


Inplanerad lucka

aug 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-08-30 06:42

Hösten är här kan jag direkt känna när jag vaknade tidigare idag. Himlen mer ostadigt grå än blå och det ligger höstregn i luften. Jag är uppe tidigt fö att få ihop morgonrutinerna för tider som ska passas. I går kväll satt jag med höstens alla informationslappar och scheman. Min egen almanacka fylldes på med aktiviteter och möten gälande barnen. Och det är nu det är viktigt i almanckan att jag blockar eller ger utrymme i höstens mörkerhet för luckor av egen tid. Eftersom jag har en relativ flexibel tillvaro så spelar det mig ingen roll var och när jag lägger mina små luckor, men jag vet att med en rolig almanacka som fylls på i ett högt tempo så måste jag skriva in mina luckor där- för vad händer annars?? Jo, jag fallerar med just detta och sen är all tid för mig borta. Och vet ni när luckorna är inbokade och tas så blir effekten att jag hinner mer av andra aktiviteter utan att känna mig stressad- kan det tänkas att den mentala träningen och mina promenader är god för både kropp och själ? Vad tror du? Har du inplanerade luckor? Och vad fyller du dem med?

Trevlig tisdag!!


Hollywoodfruarna- en funderare!?

aug 29
Skrivet av: Annelie Eng 2011-08-29 21:41

Här är de-mina nya höstboots som helt plötsligt stod framför mig i eftermiddags. Grspräckliga i ett fint mönster. Lika väl som skorna ger en fin påfyllning, likaväl samtalade det med trevliga människor på vår tur. Min tidigare skolkamrat sen komvux-tiden stod helt plötsligt bakom mig i kön. Riktigt kul att återses-ett glatt möte blev upplevelsen!

Visst är de fina!! Skopunten ta 3 betala för 2- RIKTIGT prisvänligt!!

I nuet vilar jag mitt lite förkylda jag till Hollywoodfruarna på tv..Ja det finns mycket att lära och fundera över efter dessa program...


Utryckning

aug 29
Skrivet av: Annelie Eng 2011-08-29 19:55

Så är min minsta actinhjältar hemma igen. När de åkte var de mitt i sommarleken och hem kommer de nu mitt i skolgången! Och trots viloläge och ett huvud och hals som ville stanna där, så krävde gympapåsen nya skor. Utryckning fick ske. Som tur var fann fi vad vi sökte ganska direkt och gympapåsen är fullt utrustad för imorgon. Förmånligt med Allum så nära med affärer och sortement till belåtenhet.

Med raska steg tågade vi uppför gåbandet- duktiga tjejer!!

Min lilla teaterapa är på hemmaplan igen..Smile och vips så slank hon in bland skyltande glasögon..hmWink

Kan säga att jag är av stor tacksamhet i att kunna använda Västtrafik i mångt och mycket som färdmedel så det gäller den sk rusningstrafiken- bilköer tar mest bara tid- visst kan det bli väntan på och vid tågen också- men där kan jag utnyttja tiden till annat och det känns bättre!

Så tur att jag behövde rycka ut- för även jag sprang på ett par coola höskängor vid dagen snabba skobutiksbesök och prisvänlliga som attan också- håll koll så ska ni få se!


Samarbetspartners med god kvalité- WEBMIND!!

aug 29
Skrivet av: Annelie Eng 2011-08-29 09:40

God kvalité innebär olika saker för oss alla- finns inte så många rätt eller fel härinom. Min tanke med den här bloggen är iallfall att förmedla till dig som läsare mina val av god kvalité i livet i vardagen i företaget mm. Och ni ska veta att jag omger mig av mycket god kvalité!!Smile Så fortsätt läsa och ta del- kanske inspirerar jag dig till att använda dig av något som för mig är god kvalité!Smile

Att använda mig av en sammarbetspartner som Webmind är definitivt god kvalite! Webmind står bakom min kommande hemsida ( och jag släpar med texterna i detta nu..men jag är på gång och då ska nui få se på en sida!!), Min blogg är också skapad av just Webmind och jag kan gå i bräschen för att har man funderingar på att skaffa en hemsida så ska man definitivt ta sig ett snack med Jens Webmind. Webmind och jenst står för både kunnande, kompetens, trygghet och god service. För mig är detta viktiga ingredienser!! Framförallt av stor vikt att omge mig med när det gäller internät, då det finns en hel massa produkter på internät som kan mer själpa än att hjälpa när det gäller hela skapelsen av hemsida och blogg! Så återigen- går du i uppbyggnads tankar av hemsida eller vill göra om en befintlig- låt WEBMIND bli ditt val!!


En förkyld hals och lite knackande uppe i huvudet gör annars att dagen blir inomhus, soffan dfilten och en kopp tee- hm-ibland får man ställa om..

WEBIND- En webbbyrå med grym kvalité

Kolla så vackert- regnbågen visade sig här under morgonen..

..och svagt svagt skymtar den ännu.. Vackert!


Jag agerar med hjärtat och köper Faktum!

aug 28
Skrivet av: Annelie Eng 2011-08-28 21:24

Slutet på månaden och räkningsdax- men också pengar in på de flesta konton. Passa då på att medans du har en 50 lapp över att köpa tidningen FAKTUM, vid nästa tillfälle som du passerar en Faktum försäljare. Själv tog jag fäste på detta efter att ha sett serien "Den hemlige miljonären" tidigare i år. Faktums verksamhet riktar sig till hemlösa, före detta hemlösa och människor i liknande situation. Tidningsförsäljningen ger försäljarna en inkomst och skapar rutiner och nya sociala sammanhang.

En 50-lapp på fickan och nya numret av Faktum är din. Tidningen är förresten en mycket intressant läsning, och dessutom värnar du om hemlösa i vårt samhälle. Tänk bara tanken att vara Hemlös under de årstiderna som vi går till mötes nu...Köp FAKTUM med hela ditt hjärta!!

Vincent Pontare gästade nyhetmorgon imorse och var grymt bra!!Smile Helt klart ska jag lyssna mer på hans senaste album "Godspeed"- Här en video med Vincent-"Baby Hurricane"- lyssna och njut - Vincent är grym!!


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar