s

Påfylld av medvetet val i skolans värld

sep 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-09-30 10:36

"Att välja glädje" skriver Kay Pollak om som kommer till Göteborg den 15 november. Jag har har hört honom föreläsa och väljer att investera i detta igen. För mig är det en investering i att lyssna till honom!

En annan god investering är valet som jag har gjort denna morgon. Besöka skola och 2 av mina barns klasser. Jag har tidigare haft sällsynta besök inom skolan och barnens klasser. Tiden- jag har brottats med tiden. Eller jag har valt att skylla på tiden. Numera vet jag att min tid är mitt ansvar och jag väljer att investera i det som för mig ger god kvalité. Så dagens val var att prioritera skolbesök. Med 2 små som är nära varandra i åldern så fick det bli ett besök i varje klass. Besöken var mycket givande och jag har med mig 2 mycket väl fungerande klasser som tillsammans med respektive fröken arbetade gemensamt för god arbetsro i klassrummen med spännande arbetsuppgifter. Tusen tack lärare och elever i klass 2 och 3B för att jag fick ta del av era morgontimmar denna morgon. Ni är fantastiska klasser!!

Och den där tiden som jag brottades med förr- en lektions timme i varje klass innabar att jag mellan kl.08.20-09.40 hade besökt 2 klasser och tagit del av 2 barns lärande i klassrummen. Kvalité är inte alltid kvantitet!!

Mitt tips till er som har barn i skolålder stoppa in en morgon i almanackan där ni gör valet att vara med på en lektionstimme i era barns klass. Det ger både dem och er mer än vad som tros!

En stolt liten actionhjälte har äntligen mamma på besök i klassrummet!Kiss

Och jag fick svara på vad jag tycker om att göra med mitt barn-Mycket bra och tänkvärd uppgift- Det roliga är inte alltid det kostsamma utan ofta ganska enkla och vardagliga sakerSmile

Konsentrerad på dagens skrivuppgift!Smile

Åh så fint målat och skrivet i boken. Vilken tjej!!Smile

Ytterligare skrivuppgift i andra klassrummet- Här skulle man skriva en detaljerad efterlysning som de andra sedan fick gissa på- Åh vad spännande!!Smile

Nu fortsätter andra uppgifter för dagen- Håll koll!!Smile


Joy- klassiskt och riktigt snyggt!

sep 29
Skrivet av: Annelie Eng 2011-09-29 22:03

Riktigt kul att som bloggare få delta i minglande för att fira JOY 40 år! Tusen tack för detta!!Kiss En trevlig tillställning på JOY butiken på kungsgatan i Göteborg. Helt klart blev jag mycket inspirerad av sortementet hos JOY. Klassikt kvinnligt snyggt och tryggt är vad jag förknippar med det som jag såg. En kasse med några plagg blev det också inhandlat- det tyder ju på att sortementet föll i min smak!! Jag återkommer gärna till JOY och jag kan varmt rekomendera sortementet hos dem! Åh vad jag är nöjd med mina nya plagg!! Ett av dem har ni sett på bloggen tidigare idag.

För mig är det av vikt att klä mig så att jag trivs. Jag tycker om att variera mig och följa mode. Jag är 44 år och vill se både kvinnlig och representativ ut. Samtidigt vill jag givetvis känna mig trygg och och beaka den företagskvinna som jag faktiskt är, i min klädstile. Är jag bekväm och trygg i mina kläder så påverkar detta mitt goda sinnetillstånd. Hur tänker du i detta med kläder och mode?

Charlotte Nordén- VD för JOY

Min fina Amanda på mingelafton för att fira JOY 40 år!!Smile

Mumsigt gott med fin utsikt av fin fina kläder!!Smile

 

Känslan av att ha njutit av en trevlig tillställning och inköpt några fina nya plagg är god- mycket godSmile

Så ta en titt in i närmsta JOY butik för att ta del av ett klassiskt tryggt modernt och riktigt snyggt sortement!!


Vuxenansvar i utanförskap

sep 29
Skrivet av: Annelie Eng 2011-09-29 17:11

Tänk att vi alla har samma utgångspunkt- 24 timmar har alls vårt dygn och vi väljer själva vad vi fyller dem med. Visst kan det tyckas som vi iblnad måste göra saker som jag själv står utanför valmöjlighet till? Men benar men i det så har vi någonstans haft ett val att välja den vägen vi är på.

Igår valde jag en dag full av flexibilitet- Jag hade får några årsedan tillbaka aldrig trott att det vore möjligt att uppleva flera så givande saker på en och samma dag.Visst tog det en aning på krafterna och jag somnade mellan mina 2  minsta actionhjältar vid nattningen av dem,som en död sill och vaknade först i morse. Första tanken var attans en hel kväll utan det jag borde- men sen ädrade jag tanken och log mot mig själv- jag gjirde ju precis det som jag borde - kroppen sa ifrån och sömnkontot behövde återställas.

Iallfall blev dagen igår full av fantastiska upplevelser. På kvällens föräldramöte såg vi filmen "Ida är utfryst", vilken jag är övertygad om satte sina spår i funderingar hos oss föräldrar. Vi har alla en relation till scenerna i filmen oavsett vilken av rollerna som vi har haft själva. Frågan kvartsår nu- Hur får vi bukt med utfrysningen? Själv funderar jag mycket på hur vi också kan använda oss av filmen i vuxenvärlden- för om vi ska kunna lära våra barn att respektera alla människors unikheter och olikheter, och utanförskap och urfrysning är sakker som inte är ok. Ja, då bör vi vuxna tänka igenom hur vi agerar- Låter vi alla få vara med? Hur respekterar jag själv andra människor unikheter och olikheter? Är jag själv medveten om att min verklighet av mina erfarenheter och referenser INTE alltid är den sanna verkligheten och kan vara helt annorlunda för någon annan- Bedömmer jag ALLTID den människan som ok då och låter den få vara med? Väl värda funderingar för oss vuxna lika väl som för barn. Men helt klart lättare för våra barn att ta efter om vi vuxna själva agerar efter att ALLA människor är fantastiska och unika!

Den här fantastiska leopard tunika inhandlade jag igår på födelsedax hos JOY som fyller 40år. Oj så nöjd jag är med mitt inköp och valet att hinna med detta födelsedax minglande under gårdagens timmar. Mer bilder och ord från detta och annat. Nu till scotutflykt!!

 

 

Fundera på om du agerar efter att det är ok att vara annorlunda..Kiss


Moa Lignell i idol

sep 27
Skrivet av: Annelie Eng 2011-09-27 20:02

Japp så var det dax för mys i soffan till Idol! Favorit är Moa Lignell som jag stötte på för några veckor sedan. Heja henne ikväll!!Smile

Annars är hela huvudet fullt av miljö tänk! Jag har lärt mig massar under dagens utbildning. Tänk vad lilla jag och mitt företag kan påverka så att vi får behålla vår fantastiska miljö! Jag återkommer mer om detta när allt som jag lärt mig idag har lagt sig något

Min rengöringsflaska är miljömärkt- Yes, vilket bra val!!- AJAXSmile

Moa Lignell- strax sjunger hon igen i kvällens avsnitt av Idol- Heja Moa!!!Smile


Förenar karriär med den goda miljön denn dag

sep 27
Skrivet av: Annelie Eng 2011-09-27 14:27

Så var det åter dax att förkovra mig i vad jag och mitt företag kan påverka till en godare och bättre miljö. Besutet att gå denna miljödiplomeringsutbildning är definitivt som att sätta sig på skolbänken för mig. Jag är på okänd mark och vet inte vad som väntar. Men beslutet att lägga tid energi och pengar på att gå utbildningen är väl medveta val- Jag ser idag att jag vill vara en del i att vara med att påverka vår miljö på ett positivt sätt, men jag saknar kunskaperna. Så nu ska här läras!

Förmiddagens karriärcoachinh avläses nu alltså av milöutbildning. Kan förresten passa på att påannonsera att Fredag 30 september är sista dagen för att få beslut för gratis jobbcoaching via Arbetsförmedlinge. Så tillhör du dem som är, eller vet någon som är arbetssökande anmäla eller tipsa om möjligheten att få detta. Coachingen pågår under oktober november och december. Själv har jag utrymme att ta in fler deltagare under denna period- ring mig för mer info 0735-135280 alt begär du jobbcoaching av Adecco i Göteborg hos Arbetsförmedlingen och mig som coach! Lycka till!!

Nu till miljötänk!!

 

På återseende med nya miljö kunkaper i bagaget!! Smile


Som någon annan bäddar- Hanna Lans

sep 26
Skrivet av: Annelie Eng 2011-09-26 22:40

Under helgens bokmässa stod också Hanna Lans med sin debutbok- "Som någon annan bäddar". Hanna och jag träffades för nåt årsedan tillbaka då boken fanns mer i Hannas huvud än i verkligheten. Och nu finns den- Hannas berättelse om den resa en kvinna gör när hon fastnar mellan 2 länders lagstiftningar-Sverige och USA.

Det var verkligen fantastiskt roligt att möta Hanna igen!! Jag är otroligt stolt innehavar av ett eget fint signerat exemplar av Hannas bok, som jag snart ska sätta ögonen!!Smile

Hanna Lans debut bok - "Som någon annan bäddar"- Dagesn boktips! Här är ett klipp där du hör Hanna själv berätta om boken och också läsa ur den

Hanna Lans på bokmässan 2011- Åh va kul!! Grattis Hanna till boksläppet- jag önskar dig mycket lycka till i din författarroll och hoppas att vi syns snart igen!!Smile


Hemma lista

sep 26
Skrivet av: Annelie Eng 2011-09-26 20:54

Karriärcoaching och den röda tråden som knyts i mångt och mycket. Ordet karriär är spännande och innehåller olika saker för oss alla. helt klart är iallfall att det är mycket glädjande att dels få nya deltagare som vill coachas av mig och attans vilken god känsla det skapas att få vetskap om att deltagare får jobb eller hittar rätt i sin karriär.

Att hitta rätt på hemma plan har varit dagen huvuduppgift- Hur ska man tala till varandra? Hur ska man vara mot varandra? Dessa funderingar dök upp efter läsandet av dagens coachingkort ur Småtjejernas kortställ.

Dagens tänkvärda text på coachingkortet från småtjejermnas coachingkortsställ från Kreativ Insikt AB från  gav upphov till ett långt samtalande som genererade till..

..Hemma listan med hjärtan på- ingen regellista utan vår Hemma lista- tänkvärda punkter av kreativa ungar!!Kiss


Härligt att möta Camilla Rova och se skymten av Maria Montazami!

sep 25
Skrivet av: Annelie Eng 2011-09-25 18:47

Som jag tidiagre skrivit så fick jag ett härligt och inspirerande samtal med Camilla Rova under Bokmässan. Camilla Rova är en kokkonstens kvinna! I mitt arbete hos Xtravaganza har jag tidigare haft den äran att träffa Camilla och ja, hon är en inspiratör som jag gillar!  Idag fick jag ta del av ännu mer inspiration av Camilla vilket jag är mycket tacksam över.
Förresten har jag henne inspirerande allt som oftast i mitt kök genom Xtravaganzas 2 kokböcker som Camilla har skrivt- "Din Coach i Köket" och "Xtragott".

Camilla Rova-En stor inspiratör till att få nyttigt att bli gott, gott!!

Dessa 2 böcker finns i mitt kök och därigenom inspireras jag av Camilla till enkelt nyttigt och gott gott på tallrikarna hemma hos oss! Tack för pratstunden Camilla o hoppas vi syns snart igen!!Smile

Förrseten kan jag tillägga att jag även han lyssna några ord till Hollywoodfrun Maria Montazami så här är hon

 

Mer mässbilder strax..


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar