s

utrensning för både kropp och själ

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2011-10-31 22:05

Utrensning för både kropp och själ. Iordningställande av garderoberna pågår. Den minsta actionhjältens är fätrdig. Utrensningen blev en rejäl hög urväxta kläder. Och idag kom turen till mina högar-Oj så mycket fint jag har i min garderob. En del kunde jag också rensa ut-sånt som jag hsr använt färdigt. Arbetet med min garderob får fortsätta imorgon - men redan nu känns det som en lätthet- utrensningen och iordningställandet till fina högar känns som en fröjd inombords. Viss sjutton påverkar ordningen min insida och tvärtom. För varje avbokning på att göra listan och jag trivs!!SmileHeja mig!!

En liten hög kvar och det mesta inlagt prydligt i garderoben-gött känns det!! Fysisk utrensning känns lika god på insidan


Böckernas betydelse och attraktion

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2011-10-31 15:41

Att både ordförråd och annan kunskap utvecklas av läsande - det vet vi. Själv har jag allt som oftast en pågående bok i läsande form. Härom dagen läste jag att böckernas attraktion har minskat i status för den yngre generationen. idag var det så dags att ta mitt vuxenansvar/ föräldraansvar i detta ämne. Första höstlovsdagen blev till att besöka Lerums bibliotek med mina 2 små actionhjältar. Vilken upptäcksfärd vi var på-och ändå var vi begränsade i att hålla oss bland barnbokshyllornas område. Kanon bra service av en mycket kunnig och hjälpsam bibliotikarie innebar att att tjejerna lånade 5 böcker var och står på beställningslista för 2. För den servicen finns också på Lerumsbibliotek, om boken finns inne på något annat av kommunens bibliotek, så kan man beställa den till detsom är en själv närmaste!Smile Fram för mer action av oss i vuxenvärlden i att gå i bräschem för böckernas betydelse och attraktion till våra barn!

På upptäcktsfärd bland alla barnbokshyllorna- Vilket fantastiskt sortement!!- Framför fler besökande till Lerumsbibliotek!!Smile

Självbetjäning även på Lerumsbibliotek- enkelt så att barnen själva kan låna sina böcker-men god service av bibliotikariena finns givetvis som tillägg!!

Här lånas det för fullt!Smile

En blandad påse barnböcker pluss en lässtund hemma i soffan efteråt blev resultatet av dagens besök på Lerumsbibliotek - helt klart ska vi nu också boka in en daglig lässtund förutom läxläsningen- vi har ju en "gottepåse" här av böcker som ska njutas av!Smile

Nu middag!


Rätt attityd = vinst!

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2011-10-31 10:41

Om jag har rätt attityd till mig själv så kan jag så mycket enklare få andra människor att få rätt attityd till mig. Jag kan också via min egen attityd till mig själv ta mig mot högre höjder. Att älska sig själv kan vara ett knepoigt område. Vi är alla formaterade ,med olika handlande och olika tänk som styr oss. En del av dem är heller inte medvetna. Att börja titta på mig själv på ett bra sätt är en bra början till att ändra attityden till mig själv.

Inföskaffa din egna måbra bok och skriv upp 3 saker som du tycker att du har gjort bra varje kväll innan sängdax. När skrivboken är full har du skaffat dig en ny bok till din hylla-fylld av alla bra saker som DU faktiskt gör varje dag! En bok att riktigt gotta sig i när jag behöver påfyllning!Smile

Man skapar den relation som man vill ha- skaffa dig rätt relation till dig själv!Smile


Förlängd helg

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2011-10-31 08:20

En måndag som startar på ett alldeles ypperligt sätt- utan alarm. Vecka 44 och höstlovet är här. Mina 2 minsta actionhjältar sover fortfarande för fulla muggar och ska få göra en stund till. Känslans är som om det vore långhelg- en känsla som jag jobbar på att få till även andra dagar. För  den sk vardagen blir roligare och lättsammare om jag själv bytter ut några ord här och där i min gamla traditionella ordlista. Om nu helg och mys är atraktivare ord än vardag- så stoppa in dessa ord i vardagen och skapa den länsla du vill åt!Smile

Min lilla egna spökprinsessa!Kiss


Samling runt bordet

okt 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-10-30 21:59

Valet med ett långt bord är att få plats med många stolar runt om. Idag var det en blandning av släktens både stora och småstjärnor kring bordet. Med halloween inspirerade servetter och mörkfärgade ljus blev det mysigt runt matbordet. Kaffe med kladdig chockladkaka intogs i väntan på att de utsläppta utspökade små actionhjältarna skulle komma tillbaka. I kvällens mmörker kom de tillbaka med en stor kasse godis. Nu myser vi framför tv:n som om det var en extra lördag i dag- vi har nämlige lov imorgon. Så tillvaratagandet av nuet blir att sätta mig tillrätta bredvid 2 actionhjältar som ligger i varsin ände av soffan och myser.

Dukning pågår och gästerna på ingång-många hjälpredor i köket denna söndag-mysigt med samarbete inför middagsbordet samtidigt som tiden sparas!

Delar av släkten samlade kring söndagsmiddag!Smile

Stora och småSmile

Attans vad läskiga de blev med färg i ansiktet och lite letande i stora kläut-lådan!!Foot in mouth

Mumsigt god var kan vi vann i tombolan häromdagen!

 

Ett långt bord för samlingar är ett enkelt verktyg till att kunna umgås och ha närheten till flera!Smile

Nu djupdykning till mina små i soffan- ny vecka imorgon med nya möten och annan god konfekt! Tjao!!Smile


Kladdig kladdkaka

okt 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-10-30 13:36

Söndagsmiddag står på tur och umgänge mellan stora och små. Till efträtt blir det vinsten från tombolan häromdagen-kladdkaka.. Mumsigt gott är det med just cholklad verk och gärna kladdiga sådana, tycker vi alla i den här familjen

Här ett recept på en kladdig och god kladdkaka:

 

Ingredienser
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao (tips på kakao)
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret i en kastrull
Vispa ägg och socker tills det blir poröst
Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
Häll ner smeten i en brödad form
Grädda i 15-20 minuter 
Låt svalna och servera med grädde eller glass

 

 

Till denna chokladiga kaka blir det vispad grädde till idag!Smile


Vintertid - tid för hemmaspa

okt 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-10-30 11:26

Så var det dags att ställa om tiden till vintertid. enom fakta intag var jag för första gången säker på vilket håll tiden skulle skjutas. Inget alarm i morse och ändå var vi alla förutom tonåringarna då, uppe klockan halv nio. Hela dagen låg framför oss när frukosten var avklarad. Helt underbart!! Tillvaratagandet av vädret ger i nuet ett fokus på tjejernas rum. Och visst inger det energi att höra 80-tals låtar i bakrunden från Nyhetsmorgon. Tänk vad musik kan ge härlig energi- trevlig söndag!!

En extra timme av dagen och aktivitet hemma spa slår upp portarna

En stunds avslappning för kropp och själ med gurka på ögonen och Uneståhl ur högtalarna!


Släktnjutning

okt 29
Skrivet av: Annelie Eng 2011-10-29 15:18

En lördag förmiddag med njutning av kaffe och sång av småtjejernas kör i Missionskyrkan, övergick i mer praktisk aktivitet iform av lampbyte på bilen. Tack snälla för hjälpen!! I nuet umgås vi släkten emellan både stora och små och doften av nygräddade pannkakor är stor i Tehrese kök. Lördag och mer måtsen en bilens lampor känns onödigt. Ett tillvaratagande av nuet med ungar som kungar känns mer rätt! Dax för nygräddade pannkakor!!Smile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar