s

Facebook kan ge gamla relationer liv!!

nov 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-11-30 21:42

Nyduschad med tee en varm filt, en varm go soffa och lite underhållning på tv:n. En go känsla av en go dag. På bordet står nya fina ljuslyktor och en söt liten tomte. Åh, vilken bonus!! En present av min barndomskompis Jeannette som hälsade på här idag. Facebook är allt bra-Möten kan bli möjliga som förmodligen annars hade uteblivit. Smile

De fina änglarna lyser upp så fint och fridfullt. jag är lika glad över dem som över dagens lunch- så häftigt att återses efter så många år i olika liv och ändå känns det så bra! Smile


Nöjd!!

nov 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-11-30 19:09

Källarförråd är fantastiska till att öka nöjdhetskänslan. Återigen har jag tillbringat några timmar i förrådet - omstrukturering och utplockning av säsongsting.  Jäklar i havet vad nöjd jag känner mig nu - allt som ska är på insidan och förrådsdörren gick att stänga. Som grädde på moset både hittade jag och fick med mig upp det jag skulle. Smile

Förrådsröjande är en grymt bra susysselsättning för att höja nöjdhetskänslan- Vilken himla tur jag har som har ett fyllt förråd som ofta får röjas för att det som jag ska ha ligger längst inWink


Miljödiplomering

nov 30
Skrivet av: Annelie Eng 2011-11-30 09:07

Hemmakontoret har flyttat ut i soffan. En tidig morgon har gjort att jag har betat av ytterligare ett dokument i miljödiplomeringsutbildningen. Ytterligare dokument ska skrivas, men detta är att var ytterligare ett steg närmare diplomering. Heja mig!Smile

Jag är nöjd med min insatts i min pågående miljödiplomeringsutbildning. Nu återstår att lägga in högväxeln och skriva färdigt mina dokument till hur jag i mitt företagande kan påverka vår miljö i positiv utveckling.

Att ge sig själv bekräftelse feedback och beröm är nog så viktigt. Om vi själva lär oss att stämma av hur nöjda vi är med vårt handlande och hur vi kan göra det ännu bättre, är en viktig bekräftelse. Är jag nöjd med mig själv, så blir ju andra människors berömmande ord och bekräftelse till oss bonus!   Skalan är bra att använda föratt lära sig stämma av sig själv- Hur nöjd är jag med min insats på en skala 1- 10? Hur och med vad kan sedan förbättra mig? Beröm dig själv genom ord och handling - DU ÄR EN FANTASTISK PERSON- SÄG DET TILL DIG SJÄLV!!!Smile


Jul amaryllis

nov 29
Skrivet av: Annelie Eng 2011-11-29 20:47

En alldeles fantastisk bonus fick jag idag- En god väninna förärade mig en finjulamaryllis och hembakat bröd och bullar- Visst är det underbart!!Smile handlingen är fantastisk- att överraska någon med något glädjande!!Kiss

Hembakat- underbart gott och en fin julblomma- Tack!!Smile

Vem överraskade du senast med något glädjande?Wink


Hjälpmedel för good feeling

nov 29
Skrivet av: Annelie Eng 2011-11-29 17:03

Mitt liv är värdefullt och det är av vikt för mig idag att använda mig av verktyg som gör att jag så få och korta stunder är av "no good feelings" och istället går mot att så länge och så ofta som möjligt går mot "good feeling".  Det finns mängder av verktyg att använda för att må bra i livet. Ibland kan det enkla vara det bästa, för hjärnan är en ganska lättlurad muskel. Att alltid ah en musikmapp med mina "goodingar till låtar" , 15 min mental träning varje dag, dagliga promenader, sorgbearbetningstekniken, likaväl som levande lju och en skrattmapp fylld av galna och roliga klipp som ger upphov till skratt, är verktyg som jag använder mig av- jag säkrar upp genom att både skapa möjligheter till att och att använda mig av verktygen varje dag. Det är jag själv som påverkar hur bra jag ska må och för mig är det en vinst i rätt riktning att använda mig av verktygen för att må så bra och så ofta och länge som möjligt!

Här lite olika glädjande klipp och låtar som finns i mina skratt och "good feelings" mappar!!Smile

 

 

Samla det som glädjer dig i dina "good feelings" mappar- perfa att plocka fram en stund varje dag för att fylla på den goda känslan av livet!!Smile


Visualisering

nov 29
Skrivet av: Annelie Eng 2011-11-29 17:02

Att visualisera mina drömmar och känna känslan av hur "gött" jag mår när jag är i dem är ett fantastiskt verktyg till att jag betar av mina drömmar en efter en och faktiskt tar mig dit jag vill. För fokuserade jag mer på tiden än på mina mål och drömmar. jag blev fustrerad över att jag inte hade tagit mig dit jag ville och kom det ett hinder blev det kaos. Numera ger jag mig själv 15 minuters "egen tid" minst per dag. Jag visualiserar min målbild- detaljerna i den gör genom att en detalj har sats så kommer det också en ny att sätta- livet är ju föränderligt.

Mina soffor i min drömvåning - 2 av mina drömmar som nu är verklighet! Om jag trivs- SmileKissJA!!!!


Visualisering

nov 29
Skrivet av: Annelie Eng 2011-11-29 09:00

Att visualisera mina drömmar och känna känslan av hur "gött" jag mår när jag är i dem är ett fantastiskt verktyg till att jag betar av mina drömmar en efter en och faktiskt tar mig dit jag vill. För fokuserade jag mer på tiden än på mina mål och drömmar. jag blev fustrerad över att jag inte hade tagit mig dit jag ville och kom det ett hinder blev det kaos. Numera ger jag mig själv 15 minuters "egen tid" minst per dag. Jag visualiserar min målbild- detaljerna i den gör genom att en detalj har sats så kommer det också en ny att sätta- livet är ju föränderligt.

Mina soffor i min drömvåning - 2 av mina drömmar som nu är verklighet! Om jag trivs- SmileKissJA!!!!


Attraktionslagen är attraktion!!

nov 28
Skrivet av: Annelie Eng 2011-11-28 22:19

Den här årstiden är alla mina 4 actionhjältar små actionhjältar som önskar sig massor av juliga klappar. Julhandels charm är väl något som på sitt sätt kan ha viss charm men att vara ute och "jaga" dessa julklappar är något som jag tidigare år har testat och nu avstår. Jag vet att julklapparna kommer att finnas där - jag släpper bara tanken på hur de ska komma dit. Eller ja- jag avvaktar tills det kommer en möjlighet som gör de möjliga. Och idag dök den ena klappen upp, bara så där självklart. Så nu har jag bara x antal klappar kvar att visualisera om. Spännande!!Smile

Visualiseringstekniken och att leva med "Attraktionslagen" är grymma verktyg tiil att ta sig dit man vill!!

En stor klapp att stoppa under granen är nu given och klar-jag ler och känner wow!!!Smile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar