s

Goda investeringar & många grattis

jan 31
Skrivet av: Annelie Eng 2012-01-31 16:41

31 januari och om några timmar så är första månaden av 2012 till ända. Vintern har kommit och kylan verkar vara här för att stanna- investeringen av ett par ordentliga termobyxor har kommit bra till pass och är ett ypperligt bra klädesplagg att använda sig av under denna årstid.Jag packar in mig när jag går ut och packar ur mig när jag går in. Vilket gör att jag håller värmen-en underbar känsla i vinterkylan. Goda investeringar kan man inte få för mycket av det gäller likaväl ting som relationer. Goda relationer är också A och O för välbefinnande. Vare sig det är ting eller mänskliga relationer så är det av vikt att jag tar mitt ansvar och vårdar dem väl- och genom det så mår jag också gott- häftigt va!?Smile

Ett stort GRATTIS säger vi idag till vår gode vän och grymt duktige musikern & basisten Peter "Pp" Samuelsson på hans födelsedag!! Hiipp hurra och grattis på din dag, Peter!!Smile

2 actionhjältar och en Pp, våren 2010

Trevlig tisdagskväll på er!!Smile


Att göra karriär

jan 31
Skrivet av: Annelie Eng 2012-01-31 08:20

Var och en av oss assosierar till olika saker när vi hör ordet karriär. Själv tycker jag att det är ett mycket spännande och brett ord. Var och en av oss har vår karriär- Eftersom jag tror att var och en av oss har utvecklingspotential inom livets olika områden, så kan vi alla också utveckla vår karriär och öka vår kvalité inom den. Allt utifrån den egna individens potential och startläge.
Ge dig själv en funderar på vart du är i din karriär. Är du där du vill vara? Om inte - hur kommer det sig att du inte tagit dig dit du vill vara? Vad behöver du för att ta dig dit?
Idag väntar just karriärcoaching på Adecco. Möten med deltagare som vill ta sig vidare inom sin karriär står på tur.
Ja jag är lyckligt lottad som har dessa fantastiska möten med deltagare allt som oftast!Smile

Bekräftelsen är viktig och jag ger mig god bekräftelse i att vara en miljödiplomerad coach!!Smile

Trevlig tisdag på er!!Kiss


Goda påminnelser- tacksamt!!

jan 30
Skrivet av: Annelie Eng 2012-01-30 22:14

Idag blev jag påmind om hur ont det kan göra hos en människa när hon blir dömnd av en annan människa genom ytterligare en annan människas upplevelse, utan att den som dömde på något sätt verklighetsanpassat upplevelsen från den andra människan. Hängde ni med?
Mitt budskap är enkelt, men behöver många många stundr och situationer av praktiskt övande. Döm inte någon annan människa genom en annan människas upplevelse- Även upp upplevelsen är rätt för en människa så behöver den upplevelsen vara den egentliga eller enda sanningen.
Efter denna påminnelse så fick jag ytterligare en påminnelse av hur go känslan är när man förlåter den dömande och tänker gott om den.

Tredje påminnelse blev en livshistoria och en rad härligt beskrivande situationer om hur kraftfull atrraktionslagen är och att tankens kraft är mäktig. Använd den rätt och den är dig en givare! Tusen tack fantastiska Malin Hammar och dina föreläsningar som gör det möjligt för fler och ytterligare fler att ta del av attraktionslagen!!Smile

Kraftfullt Malin Hammar gästspelade med "Att leva med attraktionslagen" i Lerums Kyrka

För varje gång jag hör Malin Hammar får jag alltid en ny påminnelse om hur jag trivs med attraktionslagens tänk

Bästaste Malin Hammar!!Smile


Kvalitetsstund

jan 30
Skrivet av: Annelie Eng 2012-01-30 15:23

En eftermiddag med närheten till min två actionhjältar, nyss hemkomna. Vad ska man då hitta på en eftermiddag tillsammans med sina barn för att det ska ge kvalité i umgänge? Tiden är iallafall för oss knapp på eftermiddagar då det är skoldagar. Så i vårt fall handlar det under skolperioderna om att hitta kvalitén i hemmet och dess närhet. Mysstund i soffan med högläsning - Läsläxorna blir gjorda, närheten av varandra, lyssnande och läsnade stimuleras. Enkelt mysigt och givande. En kvlitetssäkrad aktivitet i lugnt tempo och väl värd att ta tillvara.

Kvantiteten gör inte kvalitén- en mysig stund av närhet och läxorna har blivit gjorda-go känsla!SmileKiss


Ett ja till sig själv kan kosta ett och annat nej till någon annan- hur klarar man det?

jan 30
Skrivet av: Annelie Eng 2012-01-30 11:03

Allt som har med känslor att göra är komplicerat"- jag funderar på meningen som jag hörde tidigare idag. Är känslor komplicerade eller är det vår rädsla för att först och främst känns dem och sedan att förmedla att vi känner dem, som gör det komplcerat? Jag har lärt mig att se det fantastiska i att känna och beaka våra känslor. Alla känslor är unika precis vi människor!
Att vara stark i sin känsla och våga förlita sig på den genererar till de bästa besluten och valen iallafall för mig. Här ingår också att våga säga nej, när känslan inte är med. jag tror det är detta är något som många gånger skrämmer oss- att säga ja till mig själv innebära att jag får ibland säga nej till någon annan- Det krävs övning för att klara detta!

En morgon av reflektion och eftertanke, har också gett resurs tänk. te och huvudvärkstabletter och ja, känslan är friskare än innan- och jag tar tillvara det vackra vädret, palltar snart på mig från topp till tå och ska ta en stärkande promenad i ett fantastiskt väder- min känsla säger mig att med rätt beklänad är utomhuspromenerande ett bra verktyg till välbefinnande även i förkylningstider!


Goda val

jan 29
Skrivet av: Annelie Eng 2012-01-29 18:52

Den goda middagen idag tillsammans med några vänner blev väldigt trevligt. Jag bestämt att min förkylning och huvudvärk påverkades positivt av detta. Ett tillvaratagande av nuet och tillfälle som gavs och också valet i att Lerum har fantastiska restauranger med goda och prisvänliga middagsalternativ. Stunden vid bordet på Restaurang Lerum idag full av hjärta och kärlek vänner emellan- tänk att vissa människor kan få mig att skratta så att jag gråter- sånna gäller det att både spara och samla på!! En avslutning med vacker motiv för ögat blev också en påminnelse om att hålla fokus på dit man vill- de där genvägarna leder många många gånger till omvägar! Nu ligger jag i min njutbara "blocket" soffa under filten i ljusets sken  och zappar på tv:n- ett alldeles perfekt söndagsnöje för ännu mer tillfrisknande inför kommande vecka!!Smile

Ett tillvaratagande av både referens och framgångshistorier tillsammans med goda vänner under dagens goda middag på Lerum- Här fina nyblivna mormor Pernilla!!Kiss


Charmerande Lerum med många val

jan 29
Skrivet av: Annelie Eng 2012-01-29 11:53

Charmen med att leva bo och vara uppväxt i en småstad är många som jag ser det i dag. Jag är en stolt Lerums bo som också har historia i kommunen. Idag kan jag se det som häftigt. Jag tycker   om att ta tillvara min utforskning av kommunen och alla människor som finns runt om mig. Mitt centrala boende gör också att jag mitt i dess förkylningstider kan ta tillvara en av Lerums restauranger till att stå för dagens söndagsmiddag-att ställa mig i köket och stöka runt går bort idag.


så här såg det ut senast middagen intogs på Lerum- Vad det blir idag vet jag inte än- men det ska bli ljuvligt gott att sätta sig vid serverat bord i all enkelhet med några vänner, efter en vilande dag inne i värmen med rinnande näsa och bultande huvud


Situationer av lärdom

jan 28
Skrivet av: Annelie Eng 2012-01-28 17:13

Varje ögonblick är unikt så och varje situation. Detta innebär att jag för varje situation som jag är med kan ta vara på en ny referensram. Likaväl är mötet med en annan människa som gör annat än den ev förväntan jag la på människan, lärorik- likaväl som att tillbringa ett pass av arbete utomhus med för tunna kläder. Lika värdefulla är dem bägge för mig att ta till vara som lärdomar i vad jag kan utveckla hos mig själv i mitt ansvar över mitt liv. Jag kan detaljera för mig tydliga gränser så att en annan människas handling inte befästs på mig och efterdagens frysande så kommer jag allt att ha som lärdom att köpratare jobbar utomhus oavsett väder och behöver vara klädda efter detta.
Mc- mässan var i mina ögon vacker- för det var attans vad motorcyklar kan vara vackert designade både ifärg och form. Tänk vad man får ta del när man går in med öppet sinne! Arbetsuppgifterna utomhus en heldag som köpratare- ja- helt klart en lärdom att kyla kräver rätt kläder!! med raggsockor och duntäcke på njuter jag av att inneha ett varmt hem- oj, vad tacksam jag är över detta- och ja, Lotta-en varm kopp te står bredvid mig. Halsen och huvudet känner också av den kyliga dagen så vila och värme gäller. Dax att visualisera!Smile

En lärdom rikare-kyla kräver bra klädutrustning och jag förstår fördelen av ett värmande underställ!!

Njutning för ögat var en ny upplevelse vad gäller MC

Vackra ting!!


Långa köer bjöd på flera roliga och underhållande möten med anndra männsikor..


En växande kö kräver en köpratare!Smile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar