s

Halv åtta hos mig

feb 29
Skrivet av: Annelie Eng 2012-02-29 11:58

Halv ett i natt skrev jag på twitter "Att det alltid ska vara så svårt att komma ihåg VAB anmälan till FK...attans!" Idag hör jag på nyheterna att Försäkringskassan har kommit med ett förslag om att ändra anmälningsreglerna för just vård av sjukt barn... TANKENS KRAFT?

Hlet klart är iallafall att vi ofta kan påverka mer än vad vi tror och att vi också påverkar mer än vad vi tror- allt med våra tankar. Därav är jag så otroligt tacksam över min visualiserings förmåga och att jag stärks i min utvecling av den genom att hela tiden använda mig av den och öva den. Föreläsare som Malin Hammar ger mig också en pusch i rätt riktning av hur rätt och hur stor och hur mäktig tankens kraft och attraktionslagen är- Det gäller för oss alla att ta vara på den och förvalta den väl i allas våra liv!Smile

Fokus på annat än måsten genererade i att vi numera har "halv åtta hos mig" här hemma den här veckan. Sjuka barn som inte vill äta och rädslan som förälder att de inte stoppar i sig något fick istället för tjat och gnat bli en lek som förenade nytta med nöje. med alvedon i kroppen fick min lilla mästerkock stå för inbjudan till middagbordet och också inta vissa delar av kockaktiviteterna. Selmas meny blev: Kycklingklubba på grönsaksbädd, Hemmagjord Hawai-pizza, chocklad pudding med chockladkross grädde och blåbär. Helt plötsligt hade min lilla sjuka actionhjälte slukat i sig både det ena och andra. Idag är det så dax för nästa unge att inta köksregionen och jag ser med spänning fram emot kvällens middagsbjudning i "halv åtta hos mig" vid vårt bord!

Mästerkocken in action!

Mums!!

Smaklig måltid!


Påverkan av förhållningsätt

feb 29
Skrivet av: Annelie Eng 2012-02-29 07:50

Upp som en lärka för strykjärnets skull... nja,egentligen inte min melodi..Men eftersom jag har bestämt mig för att aktivt fokusera på att låta bli att lägga energi på det som jag i verkligheten INTE kan påverka utan istället lägga fokus & energi på att påverka mig själv i hur jag förhåller mig till verkligheten. Blev morgonens fokus användande av strykjärnet & resultatet en mindre stressad dotter & mamma.

Att ta på sig " nya ögon" och se på verkligheten på ett nytt sätt kan generera till fantastisk framgång och fantastiska resultatSmile


Självbild

feb 28
Skrivet av: Annelie Eng 2012-02-28 11:20

Det första steget mot storhet är att tro på sig själv! Visst är det häftigt- det första steget mot sorhet är att tro på sig själv... Om jag ökar tron på mig själv ökar jag också möjligheterna i att nå dit jag vill- eller hur? Kan det vara så att jag redan här- i hur stor tron på mig själv är, avgör hur stort eller långt jag ska lyckas nå? Jag tror att det vore dumt att besvara den frågan med strikt ja eller nej, men absolut så ökar jag mina chanser till att nå dit jag vill om jag aktivt och medvetet är i tron på att jag själv är fantastisk och unik som jag är! Fördellen med att vi nu lever på 2000-talet är att det finns en uppsjö av program, verktyg och aktiviteter att arbeta med och öka upp tron på sig själv! Smile

Din självbild är en sammanfattning av hur du ser på dig själv. Tron på sig själv är viktig för att nå målen i sitt liv. Hur ser du på dig själv? Överensstämmer din din bild av dig själv med verkligheten? Vad kan du förändra? Vad kan du ev förbättra? Lycka till!Smile


Kvantitet och kvalité

feb 28
Skrivet av: Annelie Eng 2012-02-28 07:37

Förhållningssättet till orden kvantitet och kvalité övar jag ständigt. Rollen som mamma till varannan veckas barn är  en bra rroll att öva förhållningsätt till de orden. Även i rollen till den äldre utflygna dottern är en bra övningsroll. För kvalité skapas inte av kvantitet. Det är inte kvantiteten som gör kvalitén i umgänget. För att skapa mesta möjliga kvalitetsumgänge är den flexibla ådran bra att ta tillvara. En spotan fikastund på tu man hand, när tillfälle ges utan systrar som slåss om mammas uppmärksamhet likaväl som ,er inplanerade aktiviteter. Årskortet på vattenpalatset innebär också kortare kvalitetsstunder än som tidigare utan kort- låååååånga besök där kvalitén för vårt umgänge tappas av tiden.
Ett tillvara tagande av kvalité istället för att fokusera på kvantitet innebär att jag har höjt välbefinnande känslan.

En kvalitetsstund och tillvaratagande av tiden i en spontanfika med en liten actionhjälte KissSmile


Förhållningsätt

feb 28
Skrivet av: Annelie Eng 2012-02-28 07:37

Accepeterar konstaterar , letar resurser och eventuella hinder och hela tiden har jag målbilden klar och tydlig. Samma målbild som tidigare- det är bara ett nytt startläge- en sjuk liten actionhjälte.
Att ha lärt mig att  hålla fokus på min attraktiva målbild, och såklart att först hitta målbilden- har gjort att jag fokuserar på mya möjligheter och resurser när startlågena ändras- utan att det går åt lika mycket negativa energi som förut. Mer spännande är också att det känns som det är lättare numera att också finna resurser och möjligheter. Ett härligt tänk i linje med att "Att vara människa är att ha friheten att kunna välja förhållningssätt till det som livet för med sig", som Kay Pollak skriver

Den bästa tisdagen ska skapas utifrån de möjligheter som ges- Trevlig tisdag på er!Smile


Kvantitet och kvalité

feb 27
Skrivet av: Annelie Eng 2012-02-27 15:07

Förhållningssättet till orden kvantitet och kvalité övar jag ständigt. Rollen som mamma till varannan veckas barn är  en bra rroll att öva förhållningsätt till de orden. Även i rollen till den äldre utflygna dottern är en bra övningsroll. För kvalité skapas inte av kvantitet. Det är inte kvantiteten som gör kvalitén i umgänget. För att skapa mesta möjliga kvalitetsumgänge är den flexibla ådran bra att ta tillvara. En spotan fikastund på tu man hand, när tillfälle ges utan systrar som slåss om mammas uppmärksamhet likaväl som ,er inplanerade aktiviteter. Årskortet på vattenpalatset innebär också kortare kvalitetsstunder än som tidigare utan kort- låååååånga besök där kvalitén för vårt umgänge tappas av tiden.
Ett tillvara tagande av kvalité istället för att fokusera på kvantitet innebär att jag har höjt välbefinnande känslan.

En kvalitetsstund och tillvaratagande av tiden i en spontanfika med en liten actionhjälte KissSmile


Kom igång

feb 27
Skrivet av: Annelie Eng 2012-02-27 08:22

Måndagmorgon & ny vecka. Just måndagar & nya veckor är många gånger ett stortskott för att ta tag i något nytt alternativt börja genomföra en förändring. Oavsett veckodag så är det fantastiskt bra att en veckodagsnamn kan ge en puff till att man tag tag i handlingen i det som man vill göra.  Februari går mot sitt slut och mars är nära. Vill vi kan vi bli väl påminda av att sommarmodet inte ligger speciellt långt borta. Är det så att du vill förändra något vad gäller din kropps muskelatur tills dess- ja, då är det dags att ta tag i handlandet. Låt denna måndagen bli ett startskott på ett både värdigt och glädjande sätt till att starta utvecklingen av din fysiska hälsa tills sommarvärmen är här på riktigt. En förändring kräver sin tid- ta tag i att ta tid dit du vill!

30 minuters satsning av tid/dag är en bra investering i att ta hand om sig själv och sin kropp! Känns tiden knapp är hemmamiljön både inne och ute alldeles perfekt att ta till vara i detta avseende. Promenerande fungerar både runt kvarteret och på ett löp/promenadband i vardagsrummet och en halvtimmes traskande med raska steg - ja, bara det gör en förändring om du tillhör de mer stillasittande arterna. Vill du köra på med lite mer kraftter gör du som jag och lägger till stavar
Hopprep ett enkelt och mycket effektivt sätt att snabbt öka konditionen- fungerar också perfekt i hemmamiljö.
Oavsett var du är så kan ovanstående börjas att utföra där du är och ge dig en förändring i både kondition och linjer och kurvor i din kropp- ta tillvara både din tid din när miljö din kropp och din hälsa och häng på!!

Låt måndagen idag bli ett startskott för att komma igång med att förändra din fysiska hälsa!

 Ett glittrande hopprep- ta till vara rep och hoppande och gör dig så glittrande och fantastisk som du vill vara !Smile


Förväntningar

feb 26
Skrivet av: Annelie Eng 2012-02-26 20:05

Att lägga förväntningar på en annan människa innebär att öka risken i att bli besviken- fel eller rätt? I mitt är det så iallafall att ju mer jag arbetar på att låta bli att sätta förväntningar på andra människor ju mer undslipper jag besvikelser. För de förväntningar som är självklara för mig är inte de förväntningarna som är självklara för dig. Alla är vi olika unika och fantastiska- var och en på sitt sätt- men att lägga en förväntning utifrån min världskarta och utifrån mitt sätt att se på livet på dig- ja, det undslipper jag mer än gärna. Ni vet det är inte regnet som förstör utflykten- eller hur..så numera har jag både regnställ och stövlar i min garderob.

Väder och vind i hop med årstidbundna aktiviteter är också något som kan läggas förväntningar på. När vårsolen nu har börjat visa sig vill ju att den ska fortätta att skina starkare och starkare.. Är det en realistisk och hållbar förväntning att packa undan de tjockaste vintekläderna och förutsätta att vårsolen nu är här för att stanna..?

 


Solsken- En mysig vårfin tonårstjej gjorde sinmamma sällskap på stan i nya fina solglasögon- helt klart är hennes förväntning att vårsolen inte ska gå i moln!Smile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar