s

Nöjda tjejer!

mar 31
Skrivet av: Annelie Eng 2012-03-31 17:59

Ytterligare ett kalas avklarat , den här gången "djukalas"- 15 små flickdjur med majoritet kattor satt till bords under eftermiddagen och åt hemmagjord pizza, kladdkaka och glass. Med musika ur högtalarna blev det också lekar som dans stopp och "hela havet stormar! Alla ingedienser väl valda av min lilla actionhjälte som firades idag. I och för sej några månader senare än själva födelsedagen-men med ett medvetet val att framlägga kalaset blev dagen idag i djurens tecken en mysig tillställning!Smile

Med svart kajal och förvandlades min lilla actionhjälte till en leopard av sin storasyster! Tusen tack, för målandet!

De 2 andra systrarna agerade både lekledare och servitriser- Tusen tack också till er!

Hemmagjord pizza var höjdpunkt på dagens kalas!

Nöjda små flickdjur till bords!

Smile

Med lite fantasi och enkla medel går barnkalas som en dans. och lugnet efterårt är riktigt gott!!Smile


Agerar så att DU mår som bäst- då får andra det bästa av dig

mar 31
Skrivet av: Annelie Eng 2012-03-31 09:03

Många är vi föräldrar som brottas med tiden. Många är vi föräldrar som prioriterat bort oss själva för att låta barnen gå före. I det stora hela så är vi många föräldrar som har gjort och handlat så med gott hjärta efter de verktyg som vi har tillgängliga. Men låt säga att jag prioriterar bort mig själv så att jag inte är närvarande i nuet och hela tiden brottas med känslor som påverkar min känsla negativt. Är agerandet då det bäst? Här finns inga rätt och fel, utan jag tror istället att man kan börja fundera på kvantitet och kvalite- ord som är bra att stoppa in i mångt och mycket. Själv arbetar jag med fokus på kvalité och tycker att kvantitet inte är lika noga längre. Jag har bytt plats på dessa ord inom många områden i mitt liv och bla genom detta behåller jag lugnet får mindre stress och istället fullt av njutbara stunder. Så även i föräldrarollen! Den jämna balansen mellan alla våra roller är värt att jobba på- så att vi alla mår som bäst!Smile

Agera så att DU mår som bäst- då får andra det BÄSTA av dig- smart va?Smile

En kvalitetsstund på en av Lerums restauranger!

En afton av god påfyllning med många skratt i lagom lång dos!Smile

Idag blir det djuren i fokus med stundande djurkalas innan vi sedan släcker ner vårt Lerum och beger oss till Aludden i den mörka Earth Our timmen där vi underålls av musiker och gycklare med eldshow! Spännande!Smile

Trevlig lördag på er!!Smile


Earth our i Lerum

mar 30
Skrivet av: Annelie Eng 2012-03-30 16:28

Imorgon kommer Lerums komun vara en av 217 kommuner i landet som står för arrangemang under Earth OUR. Själv kommer jag befinna mig vid Aludden under denna mörkbeläggda timme tillsammans med musiker & gycklare med eldshow!-Spännande!!- Hoppas vi syns!!Smile

Facklor kommer också att finnas till försäljning vid Aludden under Earth Our för att lysa upp den mörka timmen- smart att ta med sig växelpengar till detta! See you!Smile


Inspirerande morgon

mar 30
Skrivet av: Annelie Eng 2012-03-30 09:50

Att starta dagen gott ger en gratis skjuts tör resrten av dagen. Vad som sen är god start?- Ja var och en har vi olika rutiner och saker som vi mår gott av. Förutom mina rutiner hemmavid har jag idag haft den eminenta äran att inta en god frukost på en av Lerums fantastiska restauranger. Frukosten intog jag som gäst hos en av Lerums Rotaryklubbar. Vilken kanonstart på en härligt solig Lerums fredag. Förutom god frukost gavs inspiration av möten med både nya och igenkännande ansikten, och ett mycket inspirerande fördrag av Kari Martens. Han stärkte definitivt mitt tänk om att allt ät möjligt!
Alöltså med en stor portion inspiration går dagen vidare med möten och kontorsgöromål. Jag är lyckligt lottad!

Tack för inbjudan till dagens inspirerande frukost, Mabäckdesign!

Solig fredag- njut och låt dig inspireras till att våga vara modig!Smile


Lugn och ro

mar 29
Skrivet av: Annelie Eng 2012-03-29 17:17

För spralliga små actionhjältar kan ett biblioteks besök ge både good feeling och lugna stunder även för en mor. Med nya böcker lånade och fokus på dem, kunde min eftermiddags aktiviteter bli många. Däcken är bytta på bilen och vinterdäcken är nerpackade i källan, En flytt av en bokhylla från ett rum till ett annat medans middagen puttrade. Ikväll blir det planering av både jobb och helgens kalas. Och här kommer också en påminelse till från mig- SISTA dagen att göra räkningar innan månadsskifte är idag!!

2 actionhjältat på väg att leta litterär underhållning i LerumSmile


Inspiration och nytänkande genom iNOVA

mar 28
Skrivet av: Annelie Eng 2012-03-28 21:47

Dagens workshop i projektet iNOVA gick av stapeln i en fantastisk och inspirerande miljö. Kombinationen av Nääs och konst  var platsen idag och jag kan säga att det var mega inspirerande att inta föreläsning i ett gammalt brännvinsbryggeri från 1800-talet tillsammans med de andra målinriktade företagskvinnorna i projektet!
EN söndagsutflykt för att avnjuta konsthantverk från olika delar av landet i Lerum- Ja slå till och planera in ett besök till Nääskonsthantverk- i lokalerna finns ett mysigt cafe´!

Inspiration föder inspiration- här är lokalen fylld av inspirerande företagskvinnor!

Oops! Dessa mackor var alldeles supergoda- väl värt att ta svängen förbi Nääs konsthantverk igen för att avnjutas!

Ja, vad säger man- alldeles gudomligt ljuvligt!

Återigen bevis på vilken fantastisk kommun jag bor i för Nääs- ja, det ligger i min hemkommun!Smile


Våga vara företagare ger möjligheter!

mar 28
Skrivet av: Annelie Eng 2012-03-28 16:35

Att kasta sig utför ett stup kan ju vara riktigt härligt,och början till någonting nytt och mycket givande. Kanske kan det vara en pusselbit i att göra drömmar till verklighet. Att öppna eget företag var för mig en känsla av att jag slängde mig utför ett stup. Nu på tredje året av mitt företagande har jag en hel mängd erfarenhet att lära av och också bjuda andra på. Helt klart vill jag få fler människor inspirerade och motiverade till att våga vara modiga och göra sina drömmar sanna. Att starta ett företag kan vara inputten till att sagan blir sann. För min del har det varit så- från början har jag varit utan drömmen och tanken om att driva en egen firma. Idag förstår jag varför jag sitter på posten som företagskvinna och faktiskt trivs ypperligt bra med detta- jag har ju genom detta val skapat mig möjlighet till att arbeta med det som stimulerar och utvecklar mig! Som caoach och handledare i Sorgbearbetning är jag delaktig i en mängd förändringsprocesser där det är fantastiskt roligt att få bli tilldelad både handlingsresultat målgång och ett fantastiskt resultat. Att arbetat med sorgbearbetningsprogrammen innebär också att låta människor komma sig själva mycket nära och låta dem få lära sig att se uttrycka och känna sin egna känsla. Dessa program är ett fantastiskt verktyg att använda sig av i förändringsprocesser- och modiga är all de deltagare som tar handlingsansvar i sitt liv och går detta konkreta handlingsprogram!

Ibland kastar jag mig utför genom att tacka ja till vissa uppdrag- ibland kan jag fråga mig vad det är som driver mig att utsätta mig för den känslan? Och jag har studerat mig själv och mitt tänk - det finns drömmar som varit med länge och som jag hittills varit utan att genomföra och uppnå. Kanske för att jag låtit bli att leta möjligheter, kanske för att ett gammalt tänk om " tänk om jag misslyckas" gjort sig påmind. För visst händer det även mig som certifierad coach att jag brottas med skit tankar. Nu har jag verktygen så, efter ett par rundor i rondellen brukar jag ha bytt tanke och funderar istället på Vad det värsta är som kan hända? Ofta finns inget större i detta svar- så istället ser jag det roliga i uppdraget, slänger mig utför och kör! Trevlig kväll på er!!

 Jag en företagskvinna!


Business Boost & speed-dating

mar 27
Skrivet av: Annelie Eng 2012-03-27 21:31

Första Business Boost, Lerum avverkad med både speed-dating, föreläsning, mingel, god luch & fika. Tänk vad mycket givande man kan hinna med under några timmar, med både nya och igenkännande! Allt i syfte att knyta nya kontakter och skapa nya möjliga affärer. Tusen tack säger jag till företagsföreningen i Lerums kommun för ett mycket bra arrangemang! jag återkommer gärna!!

Emma Pihl gav mycket information om hur den nya sk generation Y agerar, tänker och bör bemötas. En mycket tänkvärd föreläsning & inspirerande föreläsare!


En kär gammal bekant Jaana Kollberg som i sitt företagande hjälper dig med att göra skillnad genom att välja rätt vad gäller färg och stil i ditt yttre!

Visst är det härligt med goda vårdagar!!Smile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar