s

Välkommen vår

apr 30
Skrivet av: Annelie Eng 2012-04-30 08:21

En morgon med strålande sol denna valborgsmässoafton och våren är här! Härligt! Att som jag trivas i detta soliga landskap har också sitt pris- imorse vaknade jag av kliande och rinnande ögon- något vackert grönskande håller på att vakna till liv och slå ut i blom i detta vårvarma landskap och mina ögon ogilla detta. För min del offrar jag några slantar på receptfria allergitabletter och håller ögonen i schack. Apoteket står alltså på tur denna vårmorgon!
Vad det sedan är som jag vill "vinna" så är det lika viktigt att se vad jag är benägen att offra- Någon måste offra tid för att få ihop pengar och någon annan måste offra pengar för att få ihop tid. Förutsättningar och målen är lika olika som vi människor- där av vikten att studera vart man vill i sin känsla.


Med mina ungar i fokus

apr 29
Skrivet av: Annelie Eng 2012-04-29 21:19

Att säga ja eller säga nej- vem är den föräldern som lyckats nmed konststycket att alltid ha välförstående barna vad gäller just nej... Något jag jobbar aktivt på är att få min ungar mål och resultat fokuserad . Att få dem att ta eget handlingsansvar och också få dem att känna tillit till sig själva i det de ska företa sig.
Efter just ett nej blev handlandet en gemensam målbild- Tillsammans gör vi nu vårt sommarcoallage där de vi vill ska upplevas ska finnas med. Döm av min förvåning när den yngsta actionhjälten satte Lars Wallin på coallget- Hur kommer det sig att han ska vara med? Jag vill gå på hans modevisning för han skapar så fina klänningar..-underbara unge!!Smile

Nedanstående bild av min lilla grodas ena bild- Hur kommer det sig att du vill ha med en bergstopp? Jo jag vill inte klättra där i verkligheten men det är en bild för att man ska kämpa för det man villSmile Klok unge!

Så mitt på vardagsrumsgolvet ligger det då fasttejpat för pågående skapelse - Vårt sommarcoallge 2012- för att vi tillsammans ska ta oss dit vi vill!Smile

Dels är detta en kul aktivitet att göra tillsammasn och dels blir det också ett fint alster på vår vägg som hela tiden väcker våra hjärnor till liv att fortsätta kämpa för det vi vill!
Smile


Visualisera dig till mål!

apr 29
Skrivet av: Annelie Eng 2012-04-29 09:34

Mål och resultatfokusering - ett användbart tänk oavsett ämne om man vill ta sig imål och genomföra det man vill.  Om man få mamma på fall och beslutar sig att springa det årliga vårloppet i Lerum 45 minuter innan start- ja då handlar det nog av väl fokuserande av det fantastiska resultaet av att ha sprungit rundan för tredje gången och att inne ha tre plakat på rad i hyllan! Klart att jag som den coach i lerum som jag är också vill få mina ungar mål och resultat fokuserade med visualiseringstekniken som ett starkt och väl fungerande verktyg även i deras liv och att de tar sig likaväl till startlinjen som till mål linjen i ALLT de som de vill företa sig!Smile

Yes- en halvtimme innan start och nummerskyltarna är på!

Uppvärmning till bästa Friskis & Svettis!Smile

På startlinjen!

Och nu springer vi- MOT MÅL!!!

För mig ahandlar det om att klart och tydligt se mitt mål & resultat i det som jag vill företa mig. Ju mer fantastiska detaljer som jag kan se för varje gång jag visualiserar mig in i mitt mål & resultat- ju närmre är jag att ta mig dit som jag vill!

Annelie Eng konsult - en kvalitetsäkrad & miljödiplomerad coach & handledare i sorgbearbetning i LerumSmile


Mat vänner & samtal

apr 29
Skrivet av: Annelie Eng 2012-04-29 08:42

Mat, vänner och samtal - väl valda ingredienser för livskvalité- Jag är sedan väl medveten om att göra de bästa valen för mig själv under rubrikerna -då gör jag medvetna val för att skaffa mig de förutsättningar som gör att jag själv  kommer till min rätt.
Vad jag menar är att vi alla har alltid ett val. Oavsett vad som sker, hur någon handlar ,Vad någon säger eller inte säger så har jag alltid ett val i hur jag förhåller mig till detta. Ju mer jag förhåller mig till att göra mina medvetna val till att behålla min goa känsla- ja ju färra val av besvikelser! Ta ditt ansvar för din egen skull och öva upp förmågan att göra dina bästa och medvetna val för din egna skull!SmileLördagsgodis kan vara så mycket mer än just de små godisbitarna i smågodisdisken.

De bästa matvalen kan vara många- en lördagskväll kan plockmaten vara både god och nyttig- inhandlad på bästa Ica såklartSmile


Moderskärlek

apr 28
Skrivet av: Annelie Eng 2012-04-28 08:57

En moders kärlek till sina barn. Ser den alltid lika dan ut? Hur kan man påverka den? Den referens jag har med mina fyra barn är att den helt klart är stark som attan -kärleken tilll min fyra tjejer! Om jag kan påverka den- helt klart ju mer jag jobbar med vidyntheten i mitt liv- ju starkare och sköner känner jag av kärleken till mina tjejer. Helt klart en av livets mest prövade och också arbetssammaste roller. men som alltid har en fantastikst utvecklingspotensial.Det är en stor förändring att bli mamma- kanske en av livets största? En förändringsprocess som kan gynnas av verktyg! Som certifierad handledare i sorgbearbetningspromrammen rekomenderar jag detta verktyg även i denna förändringsprocess, till för att att glädjen och njutningen av moderskärleken ska finnas där så ofta och så länge som möjligt!Smile


Samarbete ger ofta mera till flera!

apr 27
Skrivet av: Annelie Eng 2012-04-27 12:50

Ordet samarbete genomsyrar mitt tänk denna förmiddag. Samarbete av flera kan ge mera för flera. Jag gästade ett  frukostmöte på Aludden för andra gången och känner en enorm trivsel och anda i just ordet samarbete vad gäller deltagarna där!Smile Jag har därefter hunnit med en fantastisk njutning iform av lunchkonsert av musikeleverna på Porthälla gymnasiet i Partille! Vilket samarbete och vilken njutning!
Om vi, alla med olika förutsättningar och olika behov av verktyg, gör allt som står i vår makt för att bredda vårt eget synfält- ja, då kan vi också ingå som en tårtbit i så många fler sammanhang och dels låta fler kunna tillgodose sig och dels faktiskt kunna öka förutsättningarna för att vi själva alltid kommer i vår rätt!

Inspirerande musikaliskt samarbete som också ger njutning för flera -en bredd av musikaliska genre bjöd Porthällas musikelever idag på! tusen tack!!Smile

I mitt företagande ser jag också där en vinst att vi olika aktörer, genom samarbete över invanda gränser når ut till flera med våra tjänster budskap och produkter! Som kvalitetssäkrad coach i Lerum inspireras jag av att  delta i fler sådana led som kan gynna mångfalld! Trevlig helg på er!Smile


Tur?- Nej, bara ett jäkla bra val!

apr 26
Skrivet av: Annelie Eng 2012-04-26 21:30

Handlar livet om tur eller om val ? Helt klart är jag övertygad om att vi alla alltid har ett val. Att omge sig med mönniskor som tror på en och tillför ditt liv positiv energi, är ett fantastiskt bra val!Smile- det kan leda till en alldeles fantastiskt överraskande och glädjande mms bild- Tusen tack bästa Pernilla för din vänskap!KissSmile

Smile


Registrera hur du bemöter och hur du bemöts!

apr 26
Skrivet av: Annelie Eng 2012-04-26 19:14

Idag slås jag av funderingar i rdet bemötandets tecken. Jag köper min lunch hos den japanska hörnan och slås av artigheten i kvinnans bemötade mot mig som kund. Jag ringer några telefonsamtal, hamnar i köer och kundtjänster och hos telefonister. Oj, vad olika bemötande som går att få bara genom luren med rösten som verktyg. Hm- Hur ofta tänker vi på resultaet av våra handlingar och hur då vårt bemötande mot andra uppfattas?
I gårdagens kalla fakta slogs jag också av detta ordet- Hur agerar vi och bemöter människor i sorg? Oavsett yrkesroll behöver vi nog öva bemötande. Att bemöta människor i sorg är inte farligt men kan gå så jäkla fel om jag själv bär på en rädsla om hur jag ska bete mig.
Sorgbearbetningsprogrammen ger verktyg till att både bemöta egen sorg och även lärdom till att lyssna in och bemöta en annan människa i sorg. Väl värd för alla människor att lägga till sina utbildningar!

Även om lunchen smakade utmärkt så bidrog också bemötandet av damen bakom disken till att jag hade lättare att behålla mitt leende på läpparna denna eftermiddag.

Hur glad blir jag och andra när vi möter dig?Wink Go kväll på er!!


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar