s

Mer upptäckt av ljuvliga Göteborg!

maj 31
Skrivet av: Annelie Eng 2012-05-31 21:26

Efter dagens morgon & lunchpromenad på Göteborgs gator, slog mig tanken vilken fantastisk underbar stad Göteborg är. Genom att numera ha ett öppet och upptäckande förhållningsätt mot staden när jag är där, upptäcker jag alltid något nytt som jag förundras över. I sommar kan jag tänka mig en och annan upptäcksfärd med barnen förutom det årliga Lisebergsbesöket.Jag är öppen för upptäckten av mer av det ljuvliga Göteborg, en arena för värdskap!Smile


Göteborg en härlig stad att stadsvandra i!


Liseberg- ja ett fantastiskt nöjesfält!
Lika väl som att upptäcka "ditt" Göteborg oavsett om du är boende eller turistande, lika väl kan detta öppna och upptäckande förhållningsätt anvädas på andra platser & i andra städer för nytändning och finnande av det vackra! Lycka till!Kiss

PS! Oavsett Göteborgare eller ej- Hjälp mig vidare mot titeln Toppbloggare 2012- Annelie´s blogg är i final & vill mer än gärna ha din röst!! Genom att rösta kan du också bli en vinnare- finfina presentkort lottas ut till röstare!! Så gör så här: Gå in på länken nedan, gilla sidan, gå in på bloggtävling, tryck logga in, följ app, tryck toppbloggare, skrålla ner tills du kommer till Annelie´s blogg, tryck RÖSTA PÅ ANNELIE´S BLOGG! Skriv gärna en kommentar så jag vet att DU tillhör röstarna! Tusen tack på för hand!♥ http://www.facebook.com/uropenn?ref=ts

SmileSmileSmile

..här är det högt- RIKTIGT HÖGT, centrala Göteborg!!


Ingen är fullkomlig & ingen är ofullkomlig!

maj 31
Skrivet av: Annelie Eng 2012-05-31 19:45

Dags att utmana mig själv- och det önkvärda målet är ett gott resultat- nu gäller bara tron på mig själv att jag når det. Arbetsredskapen nedan är några som jag gör allt för att oftast hålla mig ifrån. Det är mer sällan än ofta ni ser mig på bild tillsammans med dessa!
Så vad tror ni- kommer jag att nå fram till mitt önskade resultat???
Om inte så är jag iallafall stärkt i känslan av att var nöjd i min insats av att våga vara modig nog att testa denna handling till att ta mig dit jag vill. Och en lärdom rikare i vad jag kan och eventulellt också vad jag ska överlåta till någon annan kompetent människa att göra. För ni håller väl fous på att Ingen är fullkomlig, vilket också innebär att Ingen är Ofullkomlig!! Och därav behöver vi alla tillåta oss att be om hjälp emellanåt med olika saker för olika människor!!KissFortsatt trevlig torsdagskväll till er alla!!
Smile

Mina utmanande arbetsredskap- dax att använda dem!!


En favorit bland alla klockor!!

maj 31
Skrivet av: Annelie Eng 2012-05-31 15:53

Fantastiskt givande att vara i final ipågående tävling- Toppbloggare2012 för Ur & Penn. Hämed har jag också upptäckt hur många otroligt likaväl vackra & klassiska som praktiska och mer coola klockmodeller ocgh märken det finns. Här kommer en favorit- en klocka med DET! Snygg sportig elegant och full med alla tänkbara och otänkbara finesser! Självklart är den snygga designen en ära att bära på armen. En given favorit bland klockmodeller i år!!

Min favoritklocka kommer från Citizen och du finner det breda sortementet hos Ur & Penn!!
Ni som nu vill hjälpa mig i denna pågående finalveckaSmile Gör så här: Gå in på länken nedan, gilla sidan, gå in på bloggtävling, tryck logga in, följ app, tryck toppbloggare, skrålla ner tills du kommer till Annelie´s blogg, tryck RÖSTA PÅ ANNELIE´S BLOGG! Skriv gärna en kommentar så jag vet att DU tillhör röstarna! Fina presentkort från ur & penn lottas ut bland röstarna!!Tusen tack på för hand!♥ http://www.facebook.com/uropenn?ref=ts


Absolut värt att vara tillfreds över sin klockmodell- klä dig med en modell som passar din stil och dina aktiviteter- det kan vara ett verktyg till att bli mer tillfreds med tiden!Smile


Arvingarna spelar upp till dans på årets Lerumsdagar!!

maj 31
Skrivet av: Annelie Eng 2012-05-31 07:38

Med en portion nyfikenhet & spänning ska jag tillbringa dagen i utbildningens tecken. Att lära nytt helt enkelt.  Jag går in i detta lärande med go känsla. Annars är den tidiga morgonen fortfarande tidig och jag vaknar in den. Fåglarnas ljudande genom det öppna fönstret säger mig att även om sängen är god så finns det så mycket mer innehåll att stoppa in i tiden denna ljusa fantastiska & levande årstid som vi är i nu!!  Hela tiden handlar det om mitt förhållningsätt till verkligheten ju mer jag övar av att förhålla mig gott till den ju mer gott ger den mig- för visst är det så att jag i grund och botten är morgon trött och en riktig nattuggla- och ändå kan jag alltså njuta av den tidiga morgonen idag!

Torsdagsmorgon i Lerumstrakten betyder också att LerumsTidning finns att läsa till morgonkaffetSmile Idag finns däri hela programmet för Lerumsdagarna 8-9-10 juni- HÄRLIGA LERUM!! Kolla in programmet & kom och upplev vår kommuns festligheter. Helt klart kommer vi i den här familjen ta plats nedanför scenen lördag 9 juni & lyssna till Matilda Engberg & Viktor Odehed!!KissFör den som är danssugen spelar ARVINGARNA upp till dans! Väl mött alltså under Lerumsdagarna 8-9-10 juni!!


Tekniken & jag i övande mot gott resultat

maj 30
Skrivet av: Annelie Eng 2012-05-30 22:30

 Jag är ingen teknik freak. Övar mig mest hela tiden i att mer och mer lära och få känsla för teknik som gör min dag effektivare och tidsvinnande.
Nu ikväll sökte jag få till bildinlägg från  min bästa telefon- men nja- resultatet låter vänta på sig- så nu lägger jag istället annat fokus för innehåll av tiden. Som tur är har jag ju samarbete med bästa Webbbyrån - kan hoppas på "curlande" från dem till mitt önskade resultatSmile
Så här kommer iställer bilderna från ett tillvara tagande av tid i kvällningen- Bästa fikan med goda väninnan- och nästa gång vi återses- ja då kommer hon vara såååå pepparkaksbrun efter kommande semestervecka i sydligare breddgrader! Jag önskar henne en superduper semester!!Smile

En balkong i västerläge inkluderad härlig och värmande kvällssol- japp, förra årets målfokus och sen ett år tillbaks MIN!!!Smile


En kvällsfika- gott innehåll av tid!

maj 30
Skrivet av: Annelie Eng 2012-05-30 21:32
Som varannan veckas mamma är vissa veckor mer fyllda och mindre luftiga än andra. Närvaron av mig i olika aktiviteter & situationer är under vissa dagar & veckor ett måste blandat med ett medvetet val. För att hålla den kvalité som jag vill i mitt liv övar jag aktivt & medvetet på ett tillvaratagande av alla möjliga små luckor av tid för att i stunden kunna stoppa in det som min känsla leder mig till. Jag är så himla glad över valet att öva detta- det resulterar i kraft styrka mod & ökning av min kärleksaffär till livet. Hur går prommenerandet? en härlig kvällsfika på en solig balkong med en mysig väninna!! ❤ [/img]https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10150865432891033&id=757221032&set=a.10150403400506033.363253.757221032&__user=679704093

Medvetna val till gott resultat!

maj 30
Skrivet av: Annelie Eng 2012-05-30 18:40

 Även en mintre rolig syssla kan med rätt inställning dra med sig gott. Som ensamstående mamma har jag ständigt växande tvätthögar- den där vadankade tvättmaskinen i badrummet har förbrukats färdigt och numera nyttjar jag husets centrala tvättstuga. fantastiskt bra 2 stora maskiner att köra samtidigt- absolut inget att klaga på. Mer än mitt förhållningsätt just till tvättandet.. Då tiden mellan tvättpassen gärna skjuts på framtiden blir det som ett berg att ta sig igenom och sysslan känns mycket tung om jag hoppar över att aktivt och medvetet arbeta med mitt förhållningsätt och med mentalträning.
Helt klart blir tvättandet egentligen varken roligare eller tråkigare av min träning. Det är min hjärna som uppfattar och fokuserar på annat sätt, vilket för med sig gott.
Idag blev bonusen rejäl genom att när tvätthögarna minskade den goda nöjdhetskänslan ökade, ja- kan ni tänka då började solen titta fram mer och mer. Nu är det en strålande solig afton över min balkong och hemmet är fyllt av ren äppeldoftande tvätt. Gott medvetet val en onsdag mitt i veckan!!

Gott doftande i nytvättad tvätt

Till hjälp för nöjdhetskänslanSmile

Härliga kvällssolen spricker framSmile

 

Härligt med bra medvetna val som ger goda resultat!!Smile


Sommar i almanackan

maj 30
Skrivet av: Annelie Eng 2012-05-30 15:58

Vad innebär att fylla upp med & planera n sommaraktiviteter? I min almanacka så innebär det en lagom dos av inplanerade arbetsmöten lika väl som administrationstid, tid till reflektion, barnaktiviteter, vuxenaktiviteter- ja och sen va hösten här.. ha, ha. Vissa saker blir mer aktuella att ta tillvara av vädret, vilket innebär att de inte sätts in i min almanacka- förväntningar som är beroende av väder undviker jag. Däremot så är det bra att synka vår almanacka mot andras för att få ihop den årliga kvalitetstiden med kusiner & sysslingar. För det finns sen några år tillbaka en årlig längtan att under sommarlovet ha några härliga dagar i Karlstad och dess omgivning. Generationsarv skulle man kunna kalla detta eftersom jag också har fantastiska sommarminnen från vistelser under mina sommarlov hos kusiner- då var det Bohuslän som gällde- Nu alltså Värmland & iår lägger vi även till Skaraborg! Små trippar av tillvaratagande av umgänge minnen och trivsel! Härliga sommar!Smile

Släktvandring sommaren 2011 i Karlstad- snart är det dax igen Smile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar