s

Lerums tennishall - en ny utmanande miljö för oss!

aug 31
Skrivet av: Annelie Eng 2012-08-31 08:45

Att veckan skulle gå i halsonts tecken var inget jag förutsatte eller kunde förana-Fredag idag och nu är vi 2 som ligger på soffan med ömmande halsar. Helt klart har veckans planering fått ställas om och det har varit mer te-drickning och soffvilande som aktivitet än andra veckor. Vad tar jag då med mig för lärdom av dessa dagar- ja, genom att igår besöka mitt först kommunfullmäktige möte någonsin så är jag övertygad om att det finns möjligheter att påverka det man vill. Vissa saker växer under livets gång och det ger också en erfarenhet som kan berika mer än just i "korridprsnack". För att kunna påverka så är jag av tron att en öppenhet till förändringar berikar. Återigen måste jag påpeka att vissa förändringar är svårare än andra att se ljuset i men det finns alltid ljus- leta efter det!
I mitt fall är har jag under mitt 45 åriga liv gjort många förändringar likaväl i medvind som motvind. Jag har lärt mig förlita mig på min känsla och har idag en stark intuition som tillsammans med fakta-intag brukar leda mig rätt. Jag är en stolt Lerumsbo som idag vill kunna vara med och påveka det samhälle som vi lever i!

När en av actionhjältara prövade tennis under gårdagen och ord som "naturbegåvning"- ja, då växte en ny utmaning fram- undra om jag ska utmana mig själv framöver och söka rätt på en grundkurs i tennisspelande för vuxna..? Att lära sig spela tennis som 45 åring..ja varför inte..- någon mer som gillar utmaningen??

Tusen tack till Lerums Tennisklubb för mycket trevligt bemötande av mig och min actionhjälte, som alltså gav upphov till en ny utmaning..;)


Kolakakor recept

aug 29
Skrivet av: Annelie Eng 2012-08-29 19:40

Fick förfrågan av "min" fantastiska designer Agneta Hansson om receptet på våra igår bakta kola kakor och här kommer receptet, Agneta: Kakorna är mumsigt goda och går alldeles ypperligt bra att mysa till det med. Bakar man tillsammans blir det 2 flugor i en smäll en tillsammans aktivitet och sen fika mys!!

Kolakakor/Sirapskakor

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 1.75 dl  ströscker
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 2 tsk  bakpulver
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 dl (310 g) vetemjöl
  • Gör så här:

Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör och strösocker till en jämn smet med elvisp.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och blanda till en jämn smet med elvispen.

Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig". Först blir det små smulor men kör tills smulorna blir större (se bilder nedan). Tryck ihop degen till en klump med fingrarna. Ta upp degen på bänken och knåda gärna lite så den blir en jämn och fin klump. Dela den i fyra delar.

Rulla ut varje del till längder, ca 40 cm och lägg dem på plåtar med visst mellanrum eftersom degen kommer flyta ut vid gräddning. Om degen ramlar sönder lite när man rullar så kan man trycka ihop degen där den gick sönder och rulla igen. Ramlar den sönder väldigt mycket så tryck ihop degen igen och knåda den en liten stund och rulla sedan ut den igen.

Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 18-20 minuter till gyllene färg.

Låt svalna bara en kort stund, ungefär 2 minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar. Låt dem sedan svalna helt, lägg dem gärna på galler med en bakhandduk över.

Lägg sedan kakorna i plastpåsar eller burkar med tättslutande lock.

Kolakakor- mumsigt goda!

En mysig liten actionhjälte i bakartagen!!Kiss


Morgonreflektion ger guld..

aug 29
Skrivet av: Annelie Eng 2012-08-29 05:48

Samarbete kan vara att baka kolakakor till en krasslig mamma & mysa till det i soffan med nybakta kakor ger gott resultat en vanlig tisdagskväll- så gott så att sängen väntade även på mig lika tidigt som för actionhjältarna. Och nu sitter jag här i den tidiga morgontimmen med mina reflektioner mitt nytänkande och min handlingsplan. Det finns alltid olika vägar att gå till att nå mål och resultat och jag är på väg på en!Kiss


Samarbetstänk

aug 29
Skrivet av: Annelie Eng 2012-08-29 05:17

Knappt halv sex denna onsdags morgon och jag är vaken och utvilad- nja..men iallafall riktigt nöjd med att jag lyssnade på min kropp i går kväll och gick och lade mig MYCKET tidigt. den värkande halsen väckte mig tidigt idag så nu lägger jag till varmt te som medicin. Några värktabletter till och med alla ingredienser så ser jag fram emot att de tillsammans lindrar smärtan i halsen.
Samarbete -jag tror på samarbete och att man tillsammans kan nå högre höjder. Jag tror också på ett aktivt val av förändringsarbete- Då menar jag att man mer ska jobba med sin rädsla för förändringar och istället titta på vad förändringar kan ge. Visst är vissa förändringar tuffare än andra att genomgå, men kan också vara väl behövda för mer välmående. Tillsammans kan man också jobba på styrkan och vi känslan i ett team. Varje sak kräver sin expertis- eller ja, helt klart är det bättre att vi alla hjälps åt med det vi vill och kan- detta utesluter inte att vi ska pröva att gå utanför vår egna komfortzoon.
Jag står mitt i förändringar och ibland blåser det medsols likaväl som motvinden kan kännas mindre kul. Men jag vet min styrka- i nytänkande och framåtanda ser jag vinsten i att samarbeta.


En mjuk soffa och värmande filtar

aug 28
Skrivet av: Annelie Eng 2012-08-28 17:09

En tacksamhet till soffan och dess varma filtar. Tänk vad blocket är bra- mina finfina soffar köpte jag där och en dag som denna när förkylning har flugit på mig så är känslan av tacksamhet över dem hög. Brrr- vad ruggig jag känner mig- men några huvudvärkstabletter senare hoppas jag vara i känslan av mer frisk än sjuk!Smile

Kanske mat & en tupplur också kan göra sitt till i snabbt tillfrisknande..Smile Bar aatt testa!Kiss


Nu kan hösten komma

aug 26
Skrivet av: Annelie Eng 2012-08-26 10:00

I veckan fick jag nämligen i paket på posten världens finnaste rosa vantar att pigga upp höstmörkret med!! Vantarna är från by margarete nudel och jag är fantastiskt glad över mina rosa vantar!! Tusen tack!!Smile Jag kan tillägga att by margarete nudel är officiel samarbetspartner med Rosa bandet och det finns både vantar mössa och sjal där 25 kr/produkt skänks till bröstcancerforskning!! Så nu kan även du vara med och stödja detta viktiga ändamål genom att köpa ett par vantar!Smile

by margarete nudel är också ett av de företagen som finns representerade i mina goodiebags till deltagare &lyssnare vid föreläsningar!

Visst är de fina mina nya favoriter i höst!? Tusen tack för dessa, by margarete nudelKiss

 

Givetvis finns det en gilla sida på faceboook att gilla och ta del av detta företags fantastiska kollektioner! http://www.facebook.com/bymargarete håll koll där och även på min sida- http://www.facebook.com/annelieeng -det kommer säkerligen olika tävlingar och utlottningar fram igenom med fina priser!

Trevlig söndag till er!Kiss


Modig

aug 26
Skrivet av: Annelie Eng 2012-08-26 09:59

Vad innebär att våga vara modig- ja, förmodligen innebär det  rent praktiskt olika handlanden för olika människor. Det som jag behöver skaffa mig mod till att genomföra har du kanske med enkelhet genomfört hela ditt liv. Visst är det märkligt- men så är fallet och mer eller midre bara att acceptera. Det som åligger oss alla för att våga vara modiga och utveckla oss är att ta reda på var & vad vi själv står still och låterbli att genomföra. Att våga vara modig nog att leva sitt egna liv och inte någon annans - ja, det är för mig att våga vara modig.


Modig

aug 25
Skrivet av: Annelie Eng 2012-08-25 13:39

Vad innebär att våga vara modig- ja, förmodligen innebär det  rent praktiskt olika handlanden för olika människor. Det som jag behöver skaffa mig mod till att genomföra har du kanske med enkelhet genomfört hela ditt liv. Visst är det märkligt- men så är fallet och mer eller midre bara att acceptera. Det som åligger oss alla för att våga vara modiga och utveckla oss är att ta reda på var & vad vi själv står still och låterbli att genomföra. Att våga vara modig nog att leva sitt egna liv och inte någon annans - ja, det är för mig att våga vara modig.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar