Lerums tennishall - en ny utmanande miljö för oss!

aug 31
Skrivet av: Annelie Eng 2012-08-31 08:45

Att veckan skulle gå i halsonts tecken var inget jag förutsatte eller kunde förana-Fredag idag och nu är vi 2 som ligger på soffan med ömmande halsar. Helt klart har veckans planering fått ställas om och det har varit mer te-drickning och soffvilande som aktivitet än andra veckor. Vad tar jag då med mig för lärdom av dessa dagar- ja, genom att igår besöka mitt först kommunfullmäktige möte någonsin så är jag övertygad om att det finns möjligheter att påverka det man vill. Vissa saker växer under livets gång och det ger också en erfarenhet som kan berika mer än just i "korridprsnack". För att kunna påverka så är jag av tron att en öppenhet till förändringar berikar. Återigen måste jag påpeka att vissa förändringar är svårare än andra att se ljuset i men det finns alltid ljus- leta efter det!
I mitt fall är har jag under mitt 45 åriga liv gjort många förändringar likaväl i medvind som motvind. Jag har lärt mig förlita mig på min känsla och har idag en stark intuition som tillsammans med fakta-intag brukar leda mig rätt. Jag är en stolt Lerumsbo som idag vill kunna vara med och påveka det samhälle som vi lever i!

När en av actionhjältara prövade tennis under gårdagen och ord som "naturbegåvning"- ja, då växte en ny utmaning fram- undra om jag ska utmana mig själv framöver och söka rätt på en grundkurs i tennisspelande för vuxna..? Att lära sig spela tennis som 45 åring..ja varför inte..- någon mer som gillar utmaningen??

Tusen tack till Lerums Tennisklubb för mycket trevligt bemötande av mig och min actionhjälte, som alltså gav upphov till en ny utmaning..;)


Kolakakor recept

aug 29
Skrivet av: Annelie Eng 2012-08-29 19:40

Fick förfrågan av "min" fantastiska designer Agneta Hansson om receptet på våra igår bakta kola kakor och här kommer receptet, Agneta: Kakorna är mumsigt goda och går alldeles ypperligt bra att mysa till det med. Bakar man tillsammans blir det 2 flugor i en smäll en tillsammans aktivitet och sen fika mys!!

Kolakakor/Sirapskakor

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 1.75 dl  ströscker
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 2 tsk  bakpulver
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 dl (310 g) vetemjöl
  • Gör så här:

Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör och strösocker till en jämn smet med elvisp.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och blanda till en jämn smet med elvispen.

Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig". Först blir det små smulor men kör tills smulorna blir större (se bilder nedan). Tryck ihop degen till en klump med fingrarna. Ta upp degen på bänken och knåda gärna lite så den blir en jämn och fin klump. Dela den i fyra delar.

Rulla ut varje del till längder, ca 40 cm och lägg dem på plåtar med visst mellanrum eftersom degen kommer flyta ut vid gräddning. Om degen ramlar sönder lite när man rullar så kan man trycka ihop degen där den gick sönder och rulla igen. Ramlar den sönder väldigt mycket så tryck ihop degen igen och knåda den en liten stund och rulla sedan ut den igen.

Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 18-20 minuter till gyllene färg.

Låt svalna bara en kort stund, ungefär 2 minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar. Låt dem sedan svalna helt, lägg dem gärna på galler med en bakhandduk över.

Lägg sedan kakorna i plastpåsar eller burkar med tättslutande lock.

Kolakakor- mumsigt goda!

En mysig liten actionhjälte i bakartagen!!Kiss


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  november 2018  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar