s

Agneta Sjödin och En kvinnas hjärta äntligen i mitt fokus!

sep 30
Skrivet av: Annelie Eng 2012-09-30 19:27

Mitt mål med dagens besök på Bok och biblioteksmässan var att besöka seminarie där Agneta Sjödin var huvudperson, inhandla hennes senaste roman- En kvinnas hjärta & sist men inte minst ha en mysig dag tillsammans med min väninna Katarina. Jag satte målen och rsultatet blev gott. Att jag gick i från mässan med bonusar- ja, det blev en extra påfyllning.Smile

Det är alltid bra att sätta mål och se resultatet av dess genomförande. I dag utökades mitt önskvärda resultat med bilder på möten med fantastiska författare! Seminariet med Agneta Sjödin var mycket givande-hennes sätt att i ord text och tal dela vidare sina lärdomar är betydelsefullt! Nu ligger "En kvinnas hjärta på bordet framför mig, beredd att vara i fokus vad gäller läsande den närmaste tiden! Tack Agneta för signeringen och ord och värme som du förmedlade idag!Kiss

Att gå ifrån mässan med en ljudbok av Martina Haag var inget som fanns i min målbild- Tack Martina- för att jag gick därifrån med din Heja, Heja som ljudbok- det är just den boken jag behöver ha tillgång till med hörseln! Heja mig!

En dag fylld av möten och härlig inspiration till kommande vecka och också ännu längre- Författardrömmen finns ju kvar..Kiss

Möten möten och åter möten- och mycket god påfyllning av dagens mässbesökSmile

böcker planscher väskor m.m - en salig blandning av vad mina kassar innehöll!Smile


För lyckat resultat krävs verktyg och övning!

sep 29
Skrivet av: Annelie Eng 2012-09-29 08:45

Som karriärcoach på Adecco har jag den eminenta möjligheten att få följa människor och dess utveckling till ett nytt arbete. Det är en fantastisk känsla både för mig och mina deltagare när detta resultat uppnås. Att under resans gång har skapat verktyg som cv och personligt brev likaväl som att ha gått igenom presentationsteknik. Är jag nu inte van av att gå på intervjuver, så behöverjag ju öva- öva utan betungande feedback- öva för att kunna sätta intervjun. Det är som att lära sig cykla - när man övar faller man ena gången åt vänster, då lär man sig att räta upp cykeln, räta man upp det för mycket faller man istället åt höger-tillslut så har du övat tillräckligt så att du kan hålla cykeln rak hålla balansen och cykla iväg. Likaså är det med intervjuver- det är få människor så går in i sin första arbetsintervju helt avslappnat och sätter den intervjun. Säkra med det du kan säkra, som att komma i tid, vara hel och ren, ha med kontaktinformation på 2 referenser uppträd artigt med ett vårdat språk. Förberedelser om dina kompetenser och egenskaper likaväl som inläsning av företaget är också att föredra. Se sen dina kommande intervjuer som övning- efter varje intervju feedbackar du dig själv med skalan 1-10 där 10 är guldstjärnan- Hur nöjd är du med din insats på intervjun? Vad innebär siffran- alltså detaljera ner orden för allt det som du gjorde bra, gå sedan vidare på att sätta ord på det som du ska förbättra. På detta sätt skapar du dig en erfarenhet och lärdom av varje intervju istället för ett betungande misslyckande. Lycka till!Kiss

Med denna kokbok ser jag fram emot nytänkande i användning av grillen- även om middagsbordet" flyttas in när sommarvärmen tar slut, fungerar det ypperligt att skapa rätter på grillen större delen av året! Tusen tack säger jag till en av Sveriges bästa Delisäljare och varmt mycket lycka till framöver!<3

Grillen är mitt verktyg till goda rätter- likaväl som en karriärcoach kan vara verktyget till att nå sitt drömjobb!Smile


Sista chansen att nominera till Entreprenörsgalan!

sep 27
Skrivet av: Annelie Eng 2012-09-27 22:08

Vinsten med att nätverka är många- med ett stort nätverk kan du i princip få svar på vad som helst som du undrar över, du kan få rekomendationer på varor och tjänster som andra redan prövat för dig osv. Du kan själv rekomendera/ länka vidare dina val till god kvalité så att andra också får möjlighet att ta del. Enkelt sätt kan man säga att samla på kontakter gör världen större och enklare!Smile

Idag har jag dels använt mitt nätverk till mer expertisomdömme/rådfrågning, dels vidarebefodran av ledig jobblänk, dels påminnlse om gamla kontakter och att ens egna nätverk kan leda vidare till nya kontakter och nya avtal. En vanlig dag med kontaktnätetsbetydelse! Smile

1, 5 timmar kvar att nominera Lerumsföretag till Entreprenörsgalan i kategorierna Åretsföretagare, Årets tjänsteföretag, Årets hållbarhetsföretag, Årets hantverkare, Årets nätverkare & årets uppstickare. Hjälp nu till att lyfta fram den eller de av oss Lerumsföretagare som du tycker bör uppmärksammas. För visst vore det superduper om Entreprenörsgalan blev en årligen festlig höjdpunkt för näringslivet i min fantastiska hemkommun Lerum!! Skynda dig in på länken här och nominera!:http://entreprenorsgalan.info/Entreprenorsgalan/Nominera.html


Företagskvinna - en titel härlig att bära!!

sep 26
Skrivet av: Annelie Eng 2012-09-26 07:21

Efter att igår ha blivit invald i styrelsen för Qreativa- nätverk för kvinnliga företagare, har jag tidigt denna morgon reflekterat över just min roll som kvinnlig företagare. Sen 3 år tillbaka innnehar jag just denna roll som kvinnlig företagare och jag är en mycket stolt företagskvinna. Under mina 3 år har jag vuxit in i rollen och är mycket stolt över att idag ha fått detta uppdrag som styrleseledamot för Qreativa. Idag går jag mer än gärna i bräschen för att inspirera andra till att våga vara modiga att genomföra sin företagsidée- Jag har lärt av min egna resa & delar gärna med mig av mina lärdomar & kontakter. I rollen som företagskvinna är det ett fantastiskt gott verktyg att vara samlare på kontakter. 2012 är nätverkande en stor möjlighet till att just samla på kontakter. Genom att ta tillvara på möten med människor likaväl i verkligheten som på nätet utvecklar jag mitt kontaktnät och skapar mig möjligheter att göra fler affärer med nya kunder. Jag brinner för detta sättet att arbeta och spendera tid på i företagarrollen. Det är också en del av det som jag delar med mig av idag när jag föreläser om min resa till där jag är idag - En stolt företagskvinna som vågar vara modig att ta nya steg!

Nu är det strax dax i morgonljuset & vid arbetsbordet att ta del av en tjej som jag tycker är värd all uppmärksamhet- Fantastiska Moa Lignell gästar Mix morrongäng med Ingemar, Peter & Linda - Slå på tv:n du också!!

 

En mysig och fin onsdag med bästa innehåll för just er önskar jag!!SmileKiss


Moa Lignell- en fantastisk musiktjej!!

sep 25
Skrivet av: Annelie Eng 2012-09-25 23:00

För ett årsedan pågick IDOL och en av deltagarna vann mer än mitt hjärta- Alingsås musiktjej nr 1- Moa Lignell- gjorde en i mina ögon fantastisk resa och utveckling under programserien. Fantastiskt kul är det nu ett år senare att ta del av att Moa Lignell fortsätter sin resa inom musikens värld på ett alldeles superduper sätt!! Heja henne!! I morgon bitti gästar hon radio och Mix morrongäng med Ingemar, Peter & Linda- helt klart värt att lyssna till!Kiss

Bilden tagen på Gbg:s central för ett år sedan!


Höststart för Qreativa- en go kväll!

sep 25
Skrivet av: Annelie Eng 2012-09-25 23:00

Två dagar har redan förlöpt av en ny vecka- som karriär coach är det idagsläget mycket aktivitet både i och runtomkring mötena med "mina" deltagare. När man sedan som ikväll får ett härligt telefonsamtal att aktivt handlingsresultat lett till anställning- ja- då glädsman ända in i i hjärteroten och önskar varmt mycket lycka till in i det nya!!

På väg in i det nya är jag också- ikväll blev jag invald som styrelseledamot i det kvinnliga nätverket Qreativa-Tusen tack för detta uppdrag! SmileMin förhoppning i detta är att bla annat kunna gå i bräschen för att fler av kvinnliga företagare runt omkring ska gå med i detta nätverk och ta del av kommande föreläsningar och aktiviteter! Vill du veta mer om detta nätverk så varmt välkommen här : Annelie

En mysig start för hösten med Qreativa ikväll alltså tillsammans med andra kvinnliga företagare!Smile


Höststart för Qreativa- en go kväll!

sep 25
Skrivet av: Annelie Eng 2012-09-25 22:36

Två dagar har redan förlöpt av en ny vecka- som karriär coach är det idagsläget mycket aktivitet både i och runtomkring mötena med "mina" deltagare. När man sedan som ikväll får ett härligt telefonsamtal att aktivt handlingsresultat lett till anställning- ja- då glädsman ända in i i hjärteroten och önskar varmt mycket lycka till in i det nya!!

På väg in i det nya är jag också- ikväll blev jag invald som styrelseledamot i det kvinnliga nätverket Qreativa-Tusen tack för detta uppdrag! SmileMin förhoppning i detta är att bla annat kunna gå i bräschen för att fler av kvinnliga företagare runt omkring ska gå med i detta nätverk och ta del av kommande föreläsningar och aktiviteter! Vill du veta mer om detta nätverk så varmt välkommen här : Annelie

En mysig start för hösten med Qreativa ikväll alltså tillsammans med andra kvinnliga företagare!Smile


På väg in i en ny vecka!

sep 23
Skrivet av: Annelie Eng 2012-09-23 20:45

Med en ny vecka framför är nu kylen fylld för hemkomna actionhjältar och arbetsväskan packad. Ja, förberedelser in för att ingången av en ny vecka ska bli så bra som möjligt, har jag lärt mig att säkra upp.

För övrigt är jag också laddad mentald och fylld av en go känsla av ett mycket mysigt eftermiddagskalas. Go middag & födelsedagsfirande av en annan go lerumstjej! Smile Också detta go påfyllning inför den nya veckan- Har du också laddat och förberett din vecka?Kiss

Hipp hurra för morgondagensfödelsedagsbarn!Kiss

Tack för ett mysigt lkalas!Kiss

Passade också på att kvällshandla på Lerums bästsaste livsmedelsaffär- med bästa tänkbara utbud - det är den lilla skillnaden som gör skillnaden även imorgon eftermiddag när tiden kan kännas knappAnnelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar