s

Småstadsdrottning-cool titel!

okt 30
Skrivet av: Annelie Eng 2012-10-30 19:15

Vi vet att livet är föränderligt- iband till det bättre och ibland måste vi snurra några varv för att se det goda ur en förändring.
Likaväl som ett husdjurs död kan vända upp och ner på ett barns känsloutspel- likaväl finns det inga rätt och fel i reaktion. Det ända som är rätt är att tårar är ok. Ändå finns det mellanstadietjejer som inte vågar gråta eftersom killarna i skolan tycker att det fjantigt.. Helt klart är det av vikt att styra in både oss själva och våra ungar att det är oka att fälla tårar- de måste få komma ut istället föra att bli instängda.

Efter ett spontant infall att överraska ena dottern med nya jacka och utnyttja finfina rabattkuponger från favoritklädkedjan, blev jag fast i bilkö. Det förändeliga som inte ska hända hade hänt en stor långtradare hade lyckats korsa väggrenen och komm över på fel sida av motorvägen- läskigt! Stillasittande i låååånga köer kan man också göra val-mitt blev att ta mig tid till reflektion. Reflektion av dagen och av nuet-väl i dessa upptäckte jag mer finfina detaljer till min mål & resultatbild. Ett bra innehåll att stoppa in i tiden vid kö- reflektion!!

Lindexkortet & dess kuponger gör gott för kassan!!Smile

Något ruggig efter dagens resande och passerande av olycksplats- nu några timmars andra arbetsuppgifterSmile

Såg förresten i tv-tablån att det börjar en ny serie idag- Småstadsdrottningar- och ja, vi får se efter programmet hur många vi är som känner oss hemma i den titelnWink Ell ja, den kna vi ju känna oss hemma i redan nu om vi har ett hjärta till vår småstad- Det har jag- I love my Lerum


Jämn balans & god hemkommun ger go trivsel!

okt 29
Skrivet av: Annelie Eng 2012-10-29 21:19

Vad den  jämna balansen innebär för alla och envar en ja, faktiskt helt induviduell. Ingen kan egentligen varken dömma eller säga  att sin eller någon annans jämna balans är fel är rätt. Istället är det av vikt att lägga fokus på sina känslor för att lära sig att stämma av vad som är den jämna balansen för sig själv.

Dagens blandning har pendlat jämnt mellan arbetsmiljö i storstan likaväl som vid hemmakontoret i min fantastiska lilla hemkommun. Möten med deltagare under rubriken jobbcoaching likaväl som administrationsuppgifter vid hemmadatorn. Därefter några timmars fokus på mammarollen och umgänge med en actionhjälte för att nyss vara hemkommen från ett möte inom politik. Kan tillägga att ta steget till att vara politiskt aktivt har ökat min jämna balans och tillför också mycket lärande om vårt samhälle och vårkommun. Genom att engagera mig politiskt vill jag kunna bidra till god utveckling i min hemkommun.

Medans tv-soffan är intagen av skollediga översovande tjejer intar jag hemmakontoret en stund till, och njuter av deras bakrundsljud och samtalande och kloka små åsikterSmile

Trivsl & god balans har idagen alltså bestått av olika miljöer, olika roller och olika uppgifter- min dag! Hur når du din jämna balans?

 

Kan tillägga att bonus för dagen blev bytt bytt kommer aldrig igen... Wink Tusen tack likaväl till Malmsten & Olsen Bil som Bil-Nilsson för dagens genomförande!Smile Två serviceinriktade företag för dig som bilägare som vill ha just detta- god bilservice!!


Guldstjärnor till en stjärna!

okt 28
Skrivet av: Annelie Eng 2012-10-28 10:14

Den hittills återkommande punkten i mina må bra böcker är åter på tapeten. Skifte av däck på bilen. Igår blev hjälpen två små actionhjältar- 1 delen av däckbytes processen är därmed avklarad iform av att däcken är ute från förrådet. Känslan av att ta den tidiga lördagskvällen till akt för detta är mycket god. Att det var tv å små tjejer som skulle hjälpa mig göra denna del av processen lättare var inget som jag kunde förutse. Bra blev det iallafall. Bonus blev vinterjackor som kom på plats i hallen och sommarkollektion ner i förrådet.

Gott att veta att ytterplagget är färdigt i tanken till stundande entreprenörsgalan den 9 novemberSmile- för upp till hallen kom min fin fina fuskpäls från SistersSmile Förresten - vi syns väl på galan?Kiss

Som ett brev på posten- årets hjältar & hjälpande händer för dagenKiss

En go känsla av att vara ikapp med några av punkterna på min att göra lista-guldstjärnor till en stjärnaWink


Berömutmaningen -en bästis app!!

okt 27
Skrivet av: Annelie Eng 2012-10-27 19:34

Bästa appen att utmana och utveckal sig med finner ni om ni följer länken här- Beröm utmaningen är en alldeles fantastiskt bra app- min bästis app i nuet!! Ladda ner den du också & anta utmaningen!!Kiss

  

  10 dagar och 10 övningar som kan förändra svenska arbetsplatser för alltid. Anta utmaningen idag

Smile


Innehållet av tid

okt 27
Skrivet av: Annelie Eng 2012-10-27 09:49

Ytterligare en påminnelse om hur snabbt livet går och hur väl värt det är att ta till vara nuet - dags att innförskaffa ny almanacka-2013 börjar närma sig. Telefon och andra teknik produkter i all ära- jag gillar den manuella uppskrivningen med penna och papper- Jag memorerar helt enkelt bättre. På något sätt görmin årliga almanacka mig trygg- det är där jag har mitt liv- eller rättare sagt sammanbinder mina olika roller och ser helheten i det.

Några veckor av "dubbelliv" ligger framför mig-då den nya inte har börjat gälla ännu. Men framför allt blev inköpet en bra påminnelse att livet passar fort och det är allas vårt ansvar att fylla dem med bästa innehåll

Ta tillvara lördagen idag och stoppa in minst 3 medvetna saker som du tycker om och njuter av! Good luck!

Smile


Tobleronemuffins-kul & gott för stora & små!

okt 25
Skrivet av: Annelie Eng 2012-10-25 22:14

Med inspiration av Pernilla Wahlgrens bakande i tv-rutan häromdagen, blev det en torsdagskväll i öksregionen tillsammans med 2 små actionhjältar. Pernillas recet iform av Toblerone muffins lockade inte bara av godhet utan även i enkelhet- för hon fick mig att föratå att det inte behöver vara så avanserat att baka- huvudsaken är att man har kul.
I vårt kök idag blev det både en kul stund och ett gott resultat- Tusen tack Pernilla Wahlgren för god inspiration till ny påfyllning!Smile

Här är receptet på enekelt bakande & mycket gott resultat iform av Tobleronemuffins

Ca 10 muffins

150 g rumsvarmt smör

1 1/2 dl strösocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Toblerone

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°

Rör smör och socker med elvisp. Rör ner ett ägg i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret.

Fyll formarna med smeten

Tryck ner en bit Toblerone i varje formGrädda mitt i ugnen 12 – 15 min tills de får fin färg

Pudra florsocker över innan se serveras

Helt klart toppar Pernillas praliner på önskelistan efter denna afton!!


Sorgbearbetning öppnar upp begränsningar!

okt 24
Skrivet av: Annelie Eng 2012-10-24 17:08

Att vara begrönsad eller öppen vad ger mig mest? Vad ger andra mest? Helt klart tror jag att en öppenhet likaväl mot andra som mig själv ger lika mycket mervärde både för andra och mig själv. Vi har alla med oss olika världskartor med olika begränsningar- omedvetna som medvetet valda. Med sorg och oläkta känslor med i kartan har vi på ett "finurligt" sätt lärt oss begränsa oss för att "leva" vidare. Genom en öppenhet mot mig själv kan jag lära mig själv att plåstra om mig själv och läka mina känslor- därigenom skapar jag en mycket större öppenhet att ta del av mer i livet.Sorgbearbetning är program/verktyg för alla förändringsprocesserSmile

Som stolt certifierad handledare i sorgbearbetning kan jag nämna att detta konkreta handlingsverktyg är ett av de olika "livs" verktyg som öka min egna goda kvalité i livet.


Entreprenörsgalan är snart här!!

okt 22
Skrivet av: Annelie Eng 2012-10-22 23:22

Idag mötte jag "grabbarna grus" i Lerums just nu finaste röda bil! Smile Sven Och Olle 2 av eldsjälarna bakom Entreprenörsgalan var ute på dags"turné" i fina entreprenörsbilen. Detta gav en härlig påminnelse om att snart är det dags - 9 november går entreprenörsgalan av stapeln i min härliga kommun Lerum. Jag förmodar att det är fler än jag som ser fram emot denna afton & också att detta ska vara startskottet på ett årligt festligt arrangemang som ska kännas av under hela året.

3 fina eldsjälar bakom Entreprenörsgalan- Sven, Olle och finfin bil!Smile

 


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar