s

Glädjespridare av dagen

jan 31
Skrivet av: Annelie Eng 2013-01-31 16:57

Fortfarande har influensan oss i sitt grepp och kräver min närvaro här inomhus. Fokus läggs på mina små ynkliga actionhjältar och att få i dem energi. Andra sysslor och aktiviteter än vad som var planerat fortsätter alltså. Berömmer mig själv som tog till vara på ögonblicket och förmedlade kontakt till kontakt. Precis på det sättet som jag älskar att arbeta på poch som faktiskt är en av orsakerna, är jag övertygad om, som ledde mig till nomineringen som en av 3 till titeln årets nätverkare i Lerums kommun. Likaväl tjänst som uppdrag och person förmedlar jag dagligen vidare- Vad söker du? Ber du om hjälp i ditt sökande? Är det jobbigt att be om hjälp i tex jobbsökeri? Hm..ja, ibland kan nöten vara svår att knäcka men övning ger färdighet även i detta. Kanske kan en professionell coach vara ett verktyg till att du ska tillåta dig själv i att be om hjälp.Ibland kan coaching också leda till handlingsansvar och faktiskt klara me än vad man tror utan någons hjälp- inget är mer rätt än det andra utan faktiskt av vikt att förstå att vi har alla olika världskartor som gör det oss mer låsta till det ena än det andra. Istället för att dömma- Jobba med dig själv och bli en givare- var den som alltid söker få en medmänniska att öppna sig och nåt lite längre än vad sin egna världskarta visar. Och jag lovar en givare får tillbaka och massa bonusar när den själv minst anarKiss- testa!Kiss
Ytterligare ett tips- likaväl som du själv också kan vara den som tar rollen att ge av glädje och vara en glädjespridare- se också till att omge dig med just glädjespridare- Det blir ju allt som oftast en bonuspåfyllning med just dessa i sin närhet!.

Hipp hurra och grattis till dagens födelsedagsbarn som också passar in i gruppen glädjespridare. Tänk sååååå många männsiskor som glatts genom ditt musicerande både på scen och genom skivor. Grattis Peter "Pp" Samuelsson- Barbados basist och producentSmile

En bild med några år på nacken men dock på En glädjespridare fylld av "galna upptåg lika väl på scen som nedanför. Grattis Peter!Smile


Lysande till Grötö

jan 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-01-30 20:48

Tänk vilken god påverkan musik har- gamla fina låtar ur kökshögtalarna och likaväl som pannkakor och omelette slängdes ihop likaväl fick ljusbrickan också vårcharm. Äkta bonn-omelette med färska champisar och paprika- jäklans gott.Smile Den goda känslan och musikglädjen förde också med sig att småynkliga actionhjältars magar fick smak av pannkakor- och piggheten har satt fart här. Tänk att det enkla kan bli det bästaSmile

Godaste Bonn-omeletten

 • 2 st ägg
 • 2 msk mjölk
 • 1 krm salt

  Vispa lätt ägg, mjölk, salt. Det ska bara vispas lätt.

  Hetta upp en stekpanna med matfett  på medelhög värme.

  Häll i äggsmeten.

  Grädda omeletten genom att steka den på medelvärme  Skaka pannan någon gång då och då så den lösa äggsmeten rinner ner. När äggsmeten stelnat är omeletten klar (det brukar ta ca 5-10 minuter). Vik den dubbelt och lägg den på en tallrik .

 

Ljust och fint brinner ljusen - Nu Mia på Grötö- senaste favvoprogrammet- Tjao!Smile


Ett val och våren är här!

jan 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-01-30 18:43

Nuet och verklighetens fokus på små influensasjuka innebär att den flexibla ådran får göra sitt denna veckan. Fysiska möten och andra uppsatta mål får ge avkall. Som tur är har jag dock mitt önskvärda resultat i fokus- detta innebär att jag hittar andra möjligheter att få till mätbara resultat av att jag är på fortsatt färd på min huvudled. Likaväl som ett fönster till har fått mer vårkänsla än som tidigare avdankad julsnö, så har tid för reflektion och mentalträning höjts dessa hemmvarande dagar. Febern tar ut sin rätt och under sovpassen ligger jag som nu på soffan bredvid mina actionhjältar och fortsätter mitt möjlighetstänk till att fortsätta vara i mitt önskvärda resultat. Visst har jag ett val- jag skulle ju lika gärna kunna sura ner mig för att det planerade och uppstyrda inte blev av- men näe- det är fasiken så mycket mer givande och kraftfullare att träna mentalt och finna nya möjligheter! 

Ljust och luftigt- Jag har bestämt mig - Vår i sikte!!Smile

Reflekterande tankar kan alltid förstärkas av skrivna ord- fånga tanken av det som du vill företa dig, skriv ner den och säg den till dig själv- Tanken har nu etsat sig fast som en tatuering. Kraftfullt men också ett ansvarstagande att tänka rätt! Trevlg afton på er- Tjao!Kiss


Den goda intuitionen & fruktfat ger gott

jan 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-01-30 18:31

Det finns en god intuition bakom allt handlande- en fras som kan göra det enklare att ta till sig att min verklighet inte måste vara en enda sanna verkligheten. Det finns en god intuition bakom allt handlande innebär också att det kan vara enklare att förlåta.. För egentligen är ju oförlåtelsen av mitt minne av en spicifik situation om ligger och stör- förlåter jag lättar jag på trycket av mitt minne av den specifika situationen och kanske kan jag då slippa mina eventuellt begränsningar till mångt och mycket. Det finns en god intuition bakom allt handlande- en fras som helt enkelt gör det enklare att förhålla sig till andra människor, dess handlande, sig själv och sitt egna handlande och allt som sker i ens liv. Sno frasen stoppa in den medvetet i din tanke när du är som mest oförstående till en annan människa dess handlande eller när du inte riktigt är tillfreds över ditt egna handlande. Good luck!

Med en god intuition serveras fat av olika sorters kolhydrater för att få kraft i små ctionhjältars influensa ynkliga kropparSmile


Affärskvinnan göds av mamma ömhet

jan 29
Skrivet av: Annelie Eng 2013-01-29 21:30

En vabbande affärskvinna- funkar det? Faktiskt är det av vikt att leva som man lär- och jag är rätt flexibel och pusslar rätt mycket så att dagsschemat passar både mig, ungarna och uppdragsgivare. Ett slags pusslande har det varoit idag också - fast på hemma plan. Med 2 sängliggande och utslagna actionhjältar med 39 graders feber och hosta som låter som om lungorna ska hoppa ut på utsidan, valde jag enäldigt med mig själv att dagen idag fick bli en dag utan fysiska möten. dagens möten fick bli via mail, telefon och skype. . Jag är oerhört tacksam att leva i nutiden med denna teknik som gör det möjligt att möta människor på detta sättet. Febertoppar med långa sovstunder på bägge tjejerna nu ikväll gjorde att jag jag fick  den effektiva städådran i mig att ta fart- Hall och kök blev skurat och spraysnön på köksfönstret polerades bor. Eller polerades- snarades skurades bort- attans vad det satt fast- ett resultat som jag nog väljer bort framöver. Eftersom febertopparna fortsätter här kan det nog vara så att de andra 2 snösprayade fönstrerna blir snöfria.
I allt detta varvande jhar jag nyttjat min flexibilitet och jag har också haft tid till både reflekterande och nytänkande. Min entreprenörsådra har fått sin tid i tankarna. Yes , en tacksam dag i rollerna som mamma entreprenör och affärskvinna!

Före- rejält med Ajax fönsterputs gjorde tillslut fönstret snöfritt- viktigt med kvalitetssäkrat rengöringsmedel

Efter- glänsande rent och mysigt med svarta ting!Smile

Rent och undan plockat i hallen - go känsla! Min hall är lagon stor och praktisk med ikeaförvaring- även mattan är därifrånSmile

Ja - hät är jag mitt i dagen som den omvårdande mamman som mellan varven idag också har underhållt markservisen här hemma och lagt tankar på mitt entreprenörskap- Annelie Eng Konsult- Inspiration mot nya målSmileKiss


I nuets attraktion

jan 29
Skrivet av: Annelie Eng 2013-01-29 08:38

Från inget till allt - influensan har inte bara knackat på dörren här hemma- 2 små i vanliga fall aktiva actionhjältar ligger nu nerbäddade med rosiga kinder stugande feber och rejäl hosta. Hur förhåller man sig till detta som entreprenör & yrkesarbetenade ensamstående mamma? Ja, min situation är inte unik- snarare tvärtom. Någonstans har jag läst att singelföräldrarna ökar med raketfart i vårt samhälle. Hur jag tacklar situationen delar jag gärna med mig av- Helt klart är att dela på mig är omöjligt. Sedan stämmer jag av med min känsla - vart behövs jag mest så att säja- och här är det ingen tvekan- mina actionhjältar är riktigt ynkliga och behöver både omvårdnad och en hjälpande hand. Visst missar jag möten idag som aldrig kommer tillbaks, men mötesprotokoll får läsas senare istället. Vi har en vårdav sjukt barn försäring i vårt land och den nyttjar jag idag- det är också då hela jag måste vara med i nyttjandet- går jag runt med dåligt samvete att inte vara i arbete idag- blir jag inte bra i omvårdnadsrollen.
Här är jag nu- i myskläder bland tekoppar hostmedicin och huvudvärkstabletter. För att förhålla mig ännu mer till att ta till vara nuet letar jag tacksamhet- Och jag är tacksam över att de är sjuka bägge 2 samtidigt och att jag fått sova några timmar inatt- sömnen påverkar mig gott nämligen. Närheten till centrum gör också att jag kan springa ner och köpa mer medicin - för de febernedsättande tabletterna behövs. Ja, jag har det bra som kan välja att vara hemma och ta hand om mina barn när influensan knackar på.

I fokus på köksbänken. Dagen är här och nu och imorgon är en annan dag- ta tillvara den och dina val. var i dagen och förhåll dig till nuet- då skapar du de bästa av dina dagar- Tjao!


Taggad av ord

jan 28
Skrivet av: Annelie Eng 2013-01-28 22:15

Taggad som attan- har du någon gång känt dig så inspirerad och taggad att du skulle vilja stänga av allt runt omkring?  Som nyförälskelsefasen- man vill bara vara med sin attraktion. I så fall kan du kanske förstå min känsla  efter att ha lyssnat på föredrag av Anna-Karin jansson denna afton i Insändarteknik. Åh vad taggad jag är nu. Jag vill utveckla mitt skrivande och ser både krönikor och insändare som resultat av detta. Vad tror ni - skulle dessa verktyg funka med inspiration av mig?Wink Värt att testa- med mina val som utgångspunkt ser jag ju möjligheten med både insändare och krönikor att fler ska kunna ta del av just mina skrivna ord och låta sig inspireras till att ta ett och annat nytt steg eller till eftertanke medvetenhet och handlingsansvar i sina liv. För när vi känner den där inspirationen och glöden som jag gör inuet till skrivandet - ja- det är då vi också har stor potential till att genomföra det vi vill. Och jag vill inspirera flr i att våga vara modiga att leva sin dröm.

Med influensans intrång här hemma ska jjag nu övergå till att badda en brännhet feberpanna! En företagssam& flexibel kvinnas vardag kan bestå aav många roller & den ena behöver inte utesluta den andra- Bätre att låta dem kompletera varandra!Smile

Tack Anna-Karin Jansson för kvällen lärande i insändarteknik och japp- jag har redan kollat in "Tankar för dagen" i Alingsås Kuriren Smile

Mammas prinsessa lika rosa röd om kinderna som sin tröja- febertopp är dagens verklighet att pyssla omSmile


vägvisare ger leende utan sin vetskap

jan 28
Skrivet av: Annelie Eng 2013-01-28 17:04

Vet ni nu ska jag ge er ett alldeles enastående tips till att med automatik få en go känsla och ett leende på läpprna. När du möter en människa vars handlande själdin energi på ett negativt sätt och kanske tom nästan gör dig spyfärdig tokigt irriterad. Stoppa då till och skaffa dig en påminnare som tar tankarna vidare från det läget till att fråga dig, om den människans korkade handling verkligen ska vara det som bestämmer din känsla? Fundera på om människan och dess handlande kan vara en vägvisare av något slag i ett val du står inför? Lägg stor fokus och energi på att reda ut detta för dig själv- Låt dig därefter ledas vidare av en godare känsla- belöna sedan dog själv som lyssnade på din känsla istället för att låta dig kidnappas i sinnet. När du sedan får bonus iform av en ny vägvisare- belöning- som tyder på att du gjorde för dig rätt val- ja då sitter både känslan och leendet gott!Smile

Utöver detta smörjer vi hostande och varma kinder med värmade saft och huvudvärkstabletter- Är det influensa-Bacillernasom har gjort intrång i vårt hus..?


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar