s

Frukosttips!

mar 31
Skrivet av: Annelie Eng 2013-03-31 10:42

Nu börjar jag bakifrån och berättar hur fantastisk god den första "riktiga" frukosten är efter 8 dagars helfastande dagar. Och lika god är den idag- andra upptrappningsdagen- god och nyttig. Nu handlar det bara att "lura" min gärna att denna frukosten alltid är den godaste- därav slipper jag stoppa i mig onyttigheter till frukost som tar ner mitt energiflöde och också ökar fattmassan i min kropp. Vad gäller fett- Ni vet väl att det är lika viktigt att hålla koll på fett-% på insidan- det är inte alltid bara vikten som ska styra.

Bästa frukosten!

2 dl yogurt el fil

1/2 rivet äpple

1 hackat fikon

1 msk Ledins Hälsomål

Såååå gott & även gott för insidan!Smile

Nu full fart in i dagen- See you!Smile


Välkommen sommartid

mar 31
Skrivet av: Annelie Eng 2013-03-31 09:48

Små delmål mot mål och önkvärt resultat- ja, det kan vara mycket effektivt för att nå dit man vill. Man liksom delar upp sträckan. Själv har precis genomgått en vitaminfastekur- och jag kommer skriva om detta senare. Delmål mot sommaren är för mig framflyttningen av klockan- Detta skedde i natt- nu är det SOMMARTID- ett första delmål mot den fantastiska årstiden som kallas sommar. Skickar en stor varm tanke till fröken väder att hon ska fortsätta brassa på med solen och gärna får lägga till värmande vindar.
En veckas renande opå insidan och belöningen blev nu lite ny färg på utsidan- så här ser jag ut just nu- full med färg!Smile

Underbart att blogga till ett nyvaknat centrum på utsidan- härliga Lerum


Yohio- En klok kille!

mar 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-03-30 09:25

Att få vara som man vill- lyssnar och reflekterar över en mycket jordnära klok artist som blir intervjuvad på nyhetsmorgon-Jäklar vilken klok kille-YOHIO- Vilken förebild!! Här är länken till hans blogg: http://yohio.blogg.se/

Tv- tittandet förde med sig tankar och reflekterande över allas rätt att vara sig själv oberoende av vad omgivningen tycker. Eller om man vänder på det hur man man få oss människor att inte inta kritiskt tänkande emot varandras unikheter? Om vi istället jobbar på att se det vackra i andra människor, och visa uppskattning för olikheter och unikheter- Då skulle vi få ett klimat där vi alla vågade vara modiga att vara oss själva- eller hur?!Smile

Kan tillägga att jag from nu även finns att tillgå som jobbcoach,coach handledare inspiratör, sorgbearbetare i lokaler i centrala Lerum- Så kul!!Smile Här hoppas jag möta dig som vill utveckla och mål mål inom något för dig ämne av vikt. jag hoppas stärka människor till att våga vara modiga att göra det de vill & drömmer om. Är du arbetssökande och vill möta mig som jobbcoach i centarala Lerum uppger du till arbetsförmedlingen att du vill ha
Utvecklingscentrum Europa AB, KA nr 10013155, som din jobbcoach!Smile Välkomna!!!Smile


Bröckgårdens auktioner- En super upplevelse!

mar 29
Skrivet av: Annelie Eng 2013-03-29 22:34

Så blev denna fredag en lååång fredag precis som den ska. En hel dags umgänge med goda vänner i auktionsmiljö- blev superduper.  Fantastiskt rolgit att vara på auktion- Lika mycket trevliga människor som mängder av både gamla & nya ting som auktionerades ut till mycket humana priser. Bröckgårdens auktioner är definitivt värt en upplevelse, Visst det tog en timme dit, men  det satte vi på umgänges tid- för resfärden bestod av mången goda samtalsämnen. Om 2 veckor är det nu auktion på Bröckgårdens auktioner - gå in på sidan och kolla in vad som ska auktioneras ut- sen är det bara att åka dit och ropa in det- Lycka till!Smile

Själv är jag fylld med nästan ett lyckrus av dagensupplevelse- jag som alltid har velat gå på auktion har nu upplevt det- och , ja- jag kommer absolut att göra det igen. Jag är i en god känslan som om jag uupllevt Emil i Lönnerberga på riktigt.Smile Tack bästa Niclas & Susanne för dagen!!Smile

Det blev några ting i bilen- Gissa summan för mina ting på bilden ovan?Smile


En lååång fredag med reflektion & aktivitet

mar 29
Skrivet av: Annelie Eng 2013-03-29 09:02

Tidigmorgon stund och dagen ligger framför - den låååånga fredagen är här. I minnenas arkiv känns det som om just långfredagen varje år som barn verkligen var en lååååång dag. Den vanliga vardagen var som bortblåst inga affärer var öppna och det var mindre glädjande tvprogram- på kanal 1 och 2- ja, jag är så gammal- det fanns bara de 2 kanalerna- med begränsad sändningstid tillpåköpet. 1992 blev gick jag in i en ny fas på just långfredagen det året- jag blev mamma för första gången- nu är hon snart 21 årKiss- och jag ställer mig frågan hur jag har fyllt mina lååånga fredagar därefter- och jag vet faktiskt inte. Här och nu ligger i allafall årets lååånga fredag framför och dagen och jag har vaknat ikapp- spännande aktiviteter ligger framför- eller vad sägs om auktion?Smile Häng med i dagen så får ni ta del- Glad påsk på er!Kiss

Älskade unge- som en vecka försenad såg dagens ljus just på den låånga fredagen 1992- om hon förändrade sin mors liv- ABSOLUT- Hon är en av dem som har stor del i att jag är där jag är idag! I love her!Kiss

En stund reflekterande vid sköksbordet är nu på upphällningen- nu dags för aktivitet- först lite iordnings ställande i hemmet innan avfärd- så gott att komma hem sedan till ett välstädat hemSmile


Grönt är skönt

mar 28
Skrivet av: Annelie Eng 2013-03-28 20:11

Vilka dagar- Phu! Smile Av viss- a anledningar som jag kommer komma in på senare har denna veckan gått i högt tempo- jag har haft en otrolig energi till att ha fullspeckat med aktiviteter- kul men intensivt. Idag bröt jag mönstret och var naturen nära - Jag bor i en fantastisk kommun- närheten till lika delar vattendrag, grus och asfaltsvägar som grönområden och skogsmark- Lerum är fantastiskt! En halvtimmes raskt stegande per dag är nytta för både krop & själ!Wink

 

Färdig för naturen- fprtfarnde behövs bästa vinterkängorna från Canada Snow - så glad jag är i dem!!Smile

Optiikkällarens mössa är lagom varm den solkyliga dag- de ni ett nytt ord!Wink

Fina Iris fick sig en vilopausSmile

Go känsla genom en blandning av raska steg- inandning av grönska, skog och mark & gott samtalande! Svårare en så behöver inte njutningsstunder varaSmile


Varje dag är din!

mar 26
Skrivet av: Annelie Eng 2013-03-26 07:08

Vi märker kanske mer ofta på andra att livet går fort. När man får sig en påminnelse om detta är det bra att stanna till och reflektera över om man är där man vill vara i sitt liv. Om inte - dags att göra ta tag i det- var och en av oss har bara ETT liv att ansvara över och det, det är vårt EGNA. Dagens reflektionstips är att ge dig själv en fem minutare om dagen , ta äggklockan till hjälp, sätt dig bekvämt slut ögonen och hoppa in i framtiden - se dig själv sitta 80 år gammal väl tillrätta med ett leende på läpparna och återblicka allt fantastiskt som du ser- OCH VAD SER DU? vad är det för fantastiskt som du har upplevt och gjort? Hoppa sedan tillbaka till nuet och checka av vilka av all dessa fantastiska upplevelser som du redan har åstadkommit och upplevt- och resten?- Tja, bara att sätta igång! Lev som varje dag vore dens sista- och njut av den! Tjao!Smile

Som om det vore igår.. eller..?Wink


Radio prat & producera- spännande ord!

mar 25
Skrivet av: Annelie Eng 2013-03-25 20:35

Att fatta beslut med hjärtat och inte alltid med hjärnan innebär att jag ibland testar saker som jag aldrig trott att jag skulle göra. Sån tur att jag har mitt hjärta och som får mig till tillfällen miljöer och människor som jag annars förmodligen hade begränsat mig ifrån. För visst är det häftigt att jag nu går en radiopratarskola- och vet ni vad detta innebär jo nu har jag ett nytt program på min dator: Audacity 

- här i ska jag lära mig att klippa inpelade alster. Tacksam över att ha besökt musikproducerades vänners studios genom åren och har sett sådana program innan- men att jag skulle ha ett på min dator- hm spännande!!!Wink Men visst ska utvecklingen av denna radiopratarskola bli superspännande! Tänk att producera ett eget morgonprogram med eminenta gästerWink

Tusen tack bästa Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum & Radio Floda för kvällens lärande!!Smile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar