s

Känslan en vägvisare

apr 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-04-30 07:55

I hela mitt liv har jag varit en seg jäkel vad gäller tidiga mornar- i tonåren kunde jag sova bort hela dagar. Så tur för mig att jag har lärt att tänka om- Visst är jag fortfarande ingen morgonmänniska och jag piggnar allt som oftast till efter kl.22 på kvällen och schwits så är klockan efter midnatt. Att därefter komma i tidig morgontimme kräver sin drivkraft. Min drivkraft i detta är där jag är nu mitt i frukosten efter att löptränat. Den frukosten är gudagod kan jag lovaSmile Känslan, känslan är min vägvisare- testa att fånga din också och låt den visa dig vägen

Löpband från attract & bästa dojorna från NikeSmile


Tiden som går består

apr 29
Skrivet av: Annelie Eng 2013-04-29 22:41

En kvällsfunderare, en stunds reflektion & eftertanke över att ta igen tid-tid som tänkt förbrukas på något som inte blev-kan den tas igen? eller är den för alltid förbrukad? Klart att tiden aldrig kommer igen- tid som är förbrukad är förbrukad- dock kan vi ALLTID genom förändring välja nytt och även göra val att använda det gamla tänkta i den tid som är i nuet- så -Tja- på sätt och vis kanske ändå tiden kan tas igen..SmileSkrivbord & "direktörstol" till salu!

apr 29
Skrivet av: Annelie Eng 2013-04-29 21:41

Kreativ föder nytänk- har ni testat? Skrivande och flyttande av möbler från ena väggen till den andra-ett form av skapande? Iallafall blir det ALLTID såååå mycket bättre-skrivande ger gott genom att jag sätter ord på mina känslor & möblerandet skapar nytänkande i det som behövs nya tankar och nytt handlande- Fasen, vad glad jag är över att jag en gång i tiden lärde mig att tillgå mentalträning som har lärt mig värdestätta både skrivandet & möblerandet som goda aktiviteter till utveckling och framåtgående i mitt liv! Heja mig!Smile

Ombyte förnöjer- Nu säljer vi av vårt vita skrivbord med höj & sänkbara stålben & sköna svarta skrivbordsstol-finns att tillgå i centrala Lerum. Vid intresse maila: annelie@annelieeng.se


Acceptera och möjlighet till värme intag

apr 28
Skrivet av: Annelie Eng 2013-04-28 16:27

Acceptera och konstatera-2 bra ord för att just acceptera historien och där man är -dels föratt ta sig vidare och dels föratt hitta möjligheter till framåtgående.
Att solen och värmen inte är med oss i dags läget för att ligga på en solstol och ljäsa denna söndagen- accepåerades och konstaterades. Möjligt vatten och vämeintag fick iställets göras hos vattenpalatset- tja, återigen en fantastisk oas i min fantastiska kommun, Lerum avnjöts alltså idag= MöjlighetstänkWink

Ny USA -bikini från Stadium gjorde succeeSmile

Lena och mjuka i hud och hår efter vatten och värme intag i härlig palts miljö!Smile


Bytt tanke handla nytt och underhåll!

apr 27
Skrivet av: Annelie Eng 2013-04-27 15:16

Det vi ärs in i är inte en självklarhet att vi måste fortsätta med. Bagarens barn behöver inte alltid bli bagare. Bakning behöver ju inte vara någonting som bagarens barn mår bra av bara för att bagaren mådde bra av det. Även invanda och ärvda mösnster går att bryta- dEt är aldrig försent att stoppa in något som man mår bättre av.

Även om jag inte har några ärvda gener att rörelseglädje är någonting för mig- så har jag vid vuxen ålder bytt ut den tanken och delar nu mera vidare till mina barn att rörelseglädje visst är någonting för våra gener också- bra va!Smile att det tänket lsedan ledde till utbildning till hälsocoach blev ju en superduperbonus- för det är riktigt kul och givande att att arbeta med att utveckla människors hälsotänk!Smile

Lerumsloppet 2013 är i hamn - och vi klarade det- Heja oss!!Smile


Orientering till att lära mer

apr 26
Skrivet av: Annelie Eng 2013-04-26 12:00

Måste man ibland gå lite fel för att lära sig mer? Tja- att orientera sig fram i livet och dra lärdomar av de situationer man ställs inför är ett bra tänk.Att också se sig sjäv som förändringsbenägen är klokt- även om jag hittills har tänk eller gjort si eller så så kan jag alltid välja om och välja nytt-Det är aldrig förkent och jag har alltid ett valSmile

Dagens förmiddag har tillbringats i skolmiljö och jag har fått höra min minsta lilla stjärna hålla en presentation om soitt stora intresse teater inför hela sin klass. Oj, vilken god talare hon är. Att också vid 9 års ålder kunna göra en powerpoint presentation är ju helt fantastiskt- Vilken förmån i högre åldrar att på ett naturligt sätt och i lugn takt ha lärt sig data och teknik!

Att gå i komediskola under Studieförbundet Vuxenskolan i Lerumi i ledning av Mårrgan är superduper kul mär man är 9 och gillar teater!Smile


Rätt eller fel i vad känslan ger

apr 25
Skrivet av: Annelie Eng 2013-04-25 21:44

Vad man ska offra och vad man vill vinna- Tja, det är myclket induviduellt. Det är i detta vi bör jobba hårt med att läsa av våra egna känslor. Vad någon annan tycker är rätt eller fel behöver inte vara det rätta eller det felaktiga för mig. Om jag är modig nog att våga finna och förlita mig på att min egen känsla rätt- tja- då är jag på den vinnande stigen. Sen kan jag ju så klart samla bonus bekräftelser från de som hejar på mig i mina val!Smile

God väninna kom med kaffetermos till förmiddagsfikatSmileKiss

Ibland kan den icke vardagliga miljön ge fantastisk påfyllning- det gäller att ha ögonen på skaft så man inte missar detWink

Fotbollssäsongen är här på nytt och utrustningen behöver vara både bekväm och rätt i storlek- Nike passar bäst för foten även här

En förening av nytta och nöje har under kvällstimmarna gett bästa poerpointpresentationen för en actionhjälte- ser med spänning fram emot att uppleva denna presentation på riktigt i skolmiljöKiss

 

Dagen till ända nogot tidigare än vad som brukas- ögonen går i kors och då bör det gynnas av att slumra in- ett tillvaratagande av sömn för laddning för en ny fredag- tjao & Godnatt!Kiss


Njut av tid och val!

apr 25
Skrivet av: Annelie Eng 2013-04-25 12:05

Ibland blir jag väl påmind om att tid och rum passerar förbi fortare än vad jag är medveten om. Där ännu mer viktigare att vi alla tar det egna ansvaret och stoppar in det innehåll av vår tid som vi själva vill ha! Visst kan man inte förändra sin tillvari i ett knpp, men många bäckar små- så kan den lilla vara det som gör den stora skillnaden. Så Tja- tipps kan vara att ta sig en funderare på vad du njuter av i livet- och sedan varje dag stoppa i 3 saker från din lilla lista som 3 medvetna val till njutning varje dag- njutningen som du få utöver dessa blir då bonus och du tar eget handlingsansvar för just din egna njutning- fiffigt va?!Wink

Veckans lilla födelsdagsbarn firades med en mysig eftermiddagsbjudning- och visst är de smås växande en påminnelse till att tiden springer iväg!

En 9 årig liten prinsessa i firandet av sin dag!Smile

En grattande annan liten prinsessaWink

En stolt storebror och mor firade familjens födelsedagsbarn!

Grattis igen fina lilla tjej!KissSmile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar