s

Är det sommar så är det- partytält är grejen!

jun 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-06-30 18:24

2 sommarbarn av 4 bjuder och sommaren betsår av kalas- ibland har de varit svåra att få till, då kompisskaran allt som oftast är bortresta pö om på under sommarlovet-men något kalas har somrarna genom åren alltid bjudit på. En 11 åring igår och en 18 åring häromdagen som firades idag- och är det sommmar så är det sommar- Bästa utomhusbuffén och trädgårdskalas - superduper och därpå en alldeles fantastiskt god tåtra bakad av födelesdagsbarnet själv! ja är det sommar så är det- fröken väder lät tom solen titta in Smile Ibland måste man utmana både väder ,vind och sig själv och gå utanför den vanliga trygghetszoonen. Det är då man också kan ta sig mot högre höjder- ni, vet den egna hjärnan kan bara det som den har lärt sig och som finns innanför trygghetszoonen- det utanför Tja- det måste jag själv bestämma mig föratt våga vara modig att utforska - så att jag får ta del av allt som jag kan ta del avSmile

18år och grattad av gamlafarmorKiss

3 fina döttrar

En syssling grattar

Långbord i trädgården och ja, partytält är en gdomlig uppfinningSmile

Buffé

Buskul i stutsmatta

4 generationer och en syster

En liten barnaskaraKiss


Hembakat med beröm väl godkänt

jun 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-06-30 12:25

Ja, gårdagens kalas blev ett kalas fyllt av hemmabakat gottgott- visst fanns det lite köpt gott också - emn vårt hemma bakat gjorde succe!! Smile Vi är inga köksfantaster i denhär familjen men nu fick vi blodad tand. Gårdagens bjudning blev en god referens afton till att bara man bestämmer sig så jäklar i havet klarar man mer än man tror! Recept följer nederst på sidan under bilderna!

Kladdkaka dekorerad med färska jordgubbar och skiktat florsockar

Hemmabakat smulpaj med hallon, Jordgubbar & rabarberpaj, kladdkak, banankaka, gaffelkakor

Mormors tös

Fina fina paket till födelsedagsbarnet från snälla gäster

Det blev en lång och härlig eftermiddag/kväll med allt det goda

En avslutande kvaäll i soffanSmile

Jordgubbs och rabarberpaj

Vispa i hop en sockerkakssmet enligt nedan:

 

  • 75 gr smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 12 tsk bakpulver
  • 2 dl skivade jordgubbar
  • 1 dl rabarberbitar
  • Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker eller rivet citronskal, mjölet blandat med bakpulvret och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet, häll den i formen. Häll i skurna jordgubbar och rabarberbitar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.

you´re good enough

jun 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-06-30 09:22

Du duger som du ÄR- oavsett vad du presterar så r det av vikt för alla att känna känslan av att de är älskade. När vi istället får och ger uppmärksamhet och bekräftelse till likaväl andra som oss själv endast när vi presterar - Tja, då lär vi oss att prestera för att få kärlek och känna oss älskade. Jag är älskad som du är- Jag är good enough- Mata in orden hos dig själv- ha dem som en daglig affirmation- Låt di bli en styrka inom dig så att du känner dig älskad och bekräftad av dig själv- din trygghet gör det då enklare för dig själv att våga vara modog att göra det du vill och kosta på dig ett nej till andra- det blir också enklare att låta bli att ta till dig ord som "du är kass, du gör fel eller "du är en dålig människa" som någon annansäger tilldig för att du låter bli att göra som den vill. ..Kiss


År går och Wilma fyller 11 år

jun 29
Skrivet av: Annelie Eng 2013-06-29 09:48

11 år idag och världens bästa Wilma- Yes, det är vad hon är!! Kiss Som mamma förstår man nästan inte hur fort åren går när man tittar på sina barn- tips kan vara att stanna till i nuet och reflektera att du är här- springer åren bara iväg utan att du varit närvaranade- då missas en del..

11 år med närvaro av en underbar tjej- japp- 11 år 2013 innebär att vara påväg in i tonåren och man är mer tjej än flicka, medvetenheten är större än när jag själv var 11.

Utmannade utvecklande och helt fantastiskt att vara den som blev mamma till dig- jag älskar dig grodan!Kiss


Många är ögonlicken med fantastiska minnen av 11 år med min grymma tjejKiss

 

Ta vara på ögonblicken- de kommer aldrig igenKiss


Nybakat till kalas - banankaka

jun 28
Skrivet av: Annelie Eng 2013-06-28 21:20

Ikväll doftar det nybakat i vårt kök- och jäklar i havet vad mumsigt det doftar. Det nalkas kaffekalas och födelsedagsfirande. Och detta födelsedagsfirande står för hembakat. Hittills är 2 sorter färdiga och några till ska vara färdiga innan dagens slut- kvällsgemenskap i köket- både kreativt och ger upphov till samtalande- om likaväl allt och inget som känslor glädje och sorg..Kiss                                                                      En riktig fredagsmysafton på ett något annorlunda visKiss

Nedan kommer recept på en smarrig banankaka.mums!Smile

Banankaka

3 bananer
2 1/4 dl strösocker
100 gr margarin
3 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 ägg

 

Rör socker och margarin pösigt. tillsätt de mosade bananerna.
Blanda mjöl,bikarbonatbakpulver och vaniljsocker och blanda i smeten.Blanda sist i mjölk och ägg.
Häll sedan smeten i en smord och bröad form Grädda i mitten av ugn  175 grader i ca 45 minuter. Sikta på florsocker innan servering


Spring i från eller ta till vara

jun 28
Skrivet av: Annelie Eng 2013-06-28 07:21

Ibland undrar jag om det finns något som ger upphov till så mycket ursäkter som just tiden gör.. Och visst är det märkligt att just tiden är det som skylls och bortförklaras mest över. Jag hade inte tid Min tid räcker inte Jag har ont om tid Jag glömde bort tiden Tiden är knapp Jag hinner inte osv - Ursäkter ursäkter ursäkter - som om tiden var handlaren i det egna livet. Vad är det som gör att  vi undviker att använda vårt ärliga jag och säga Jag vill inte Jag prioriterar annat Jag väljer att göra detta istället osv- Är de rädslan över att inte vara älskade som styr även här ? Det är inte tiden som springer ifrån - det är man själv som springer ifrån sin egna tid eller tar den till varaKiss

Älskar converse i alla tänkbara och otänkbara färger - converse Kamoflageleggins är från Lindex och oxå dem favoriter att springa runt och ta vara på tiden iSmile

Det är inte tiden som springer ifrån - det är man själv som springer ifrån sin egna tid eller tar den till varaKiss


Innehåll av tid och fantasi

jun 27
Skrivet av: Annelie Eng 2013-06-27 21:03

Sommar och regnfria dagar- tja sommar men regnfria- inte så förtillfället-pool och strandlivet får vänta. Att sitta och vänta på bättre tider- tja, det är att slänga bort sin tid. Istället får vi var och en av oss utveckla oss i att stoppa in det bästa innehållet för oos i stunden. För alla har vi olika innehåll som får oss att känna bäst i regnigt sommarväder. Utmana dig själv och ta till vara på tiden genom att gå utanför din vanliga zoon- testa något nytt- kan ju vara något som du sedan känner bäst av- det kan du ju inte veta förrän du har testat

I rummen här var sminklådorna i fokus- en ny lek- det sminkades utan spegel och oj, vilka goa skratt detta gavSmile Mina skor med något högre klack har också varit på promenad runt om i våningen idag- ha,ha- Lek och fantasi i en sommarregnig dag- härligt!Smile


Om och om och om igen..

jun 27
Skrivet av: Annelie Eng 2013-06-27 09:34

Om och om och om igen går vi på samma gator som alltid tidigare i livet. Om och om om igen gör vi om samma resor där resultet inte blev som vi hade väntat. Hur kan vi då nå dit vi vill- Tja, till att börja med kan det vara en bra sak att öva upp sitt mod- sitt mod att våga möta sig själv. kanske är tanken på ensamheten så skrämmande att samma vägar med andra människor istället tas.. I små steg kan man istället gå utanför sin vanliga zoon och möta sig själv- för om man möter sig själv- lyssnar på sig själv- beakar sig själv och är den som är bestämd mot sig själv- Tja, då blir det så mycket enklare att våga gå på gator som man tidigare inte har gått på- det blir också så mycket enklare till att nå dit man vill och leva i sitt önskvärda resultat- det är då den egna bekräftelsen blir viktigare än andras.. Smile

 

I min fantasyiska hemkommun Lerum finns många vägar att utforska- likaväl asfalterade som stigar och grusvägar och se vad vackert- grönska vatten och sten-en känsla av landsbyggd men mitt i "mitt fantastiska Lerum"


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar