Är det sommar så är det- partytält är grejen!

jun 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-06-30 18:24

2 sommarbarn av 4 bjuder och sommaren betsår av kalas- ibland har de varit svåra att få till, då kompisskaran allt som oftast är bortresta pö om på under sommarlovet-men något kalas har somrarna genom åren alltid bjudit på. En 11 åring igår och en 18 åring häromdagen som firades idag- och är det sommmar så är det sommar- Bästa utomhusbuffén och trädgårdskalas - superduper och därpå en alldeles fantastiskt god tåtra bakad av födelesdagsbarnet själv! ja är det sommar så är det- fröken väder lät tom solen titta in Smile Ibland måste man utmana både väder ,vind och sig själv och gå utanför den vanliga trygghetszoonen. Det är då man också kan ta sig mot högre höjder- ni, vet den egna hjärnan kan bara det som den har lärt sig och som finns innanför trygghetszoonen- det utanför Tja- det måste jag själv bestämma mig föratt våga vara modig att utforska - så att jag får ta del av allt som jag kan ta del avSmile

18år och grattad av gamlafarmorKiss

3 fina döttrar

En syssling grattar

Långbord i trädgården och ja, partytält är en gdomlig uppfinningSmile

Buffé

Buskul i stutsmatta

4 generationer och en syster

En liten barnaskaraKiss


Hembakat med beröm väl godkänt

jun 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-06-30 12:25

Ja, gårdagens kalas blev ett kalas fyllt av hemmabakat gottgott- visst fanns det lite köpt gott också - emn vårt hemma bakat gjorde succe!! Smile Vi är inga köksfantaster i denhär familjen men nu fick vi blodad tand. Gårdagens bjudning blev en god referens afton till att bara man bestämmer sig så jäklar i havet klarar man mer än man tror! Recept följer nederst på sidan under bilderna!

Kladdkaka dekorerad med färska jordgubbar och skiktat florsockar

Hemmabakat smulpaj med hallon, Jordgubbar & rabarberpaj, kladdkak, banankaka, gaffelkakor

Mormors tös

Fina fina paket till födelsedagsbarnet från snälla gäster

Det blev en lång och härlig eftermiddag/kväll med allt det goda

En avslutande kvaäll i soffanSmile

Jordgubbs och rabarberpaj

Vispa i hop en sockerkakssmet enligt nedan:

 

  • 75 gr smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 12 tsk bakpulver
  • 2 dl skivade jordgubbar
  • 1 dl rabarberbitar
  • Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker eller rivet citronskal, mjölet blandat med bakpulvret och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet, häll den i formen. Häll i skurna jordgubbar och rabarberbitar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  november 2018  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar