s

Barnrum för varje ålder

jul 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-07-30 11:11

Som mamma till 4 tjejer där 2 numera är vuxna, har barnrummen och dess inredningar varierat och varit många under åren. Som spädbarnsmamma är det andra saker man värdesätter i barnets rum än när de sedan böra spatsera runt. Att förändra barnens rum efter deras ålder och utveckling är kul och också viktigt, tycker jag. På Barnrummet.se hittar jag idag en hel mängd fantastiskt fina och kvalitativa saker för inredning av just barnrum. Allt från möbler som sängar till barnleksaker hittar jag på sidan. Spontant tänker jag att gud så praktiskt att kunna hitta det man behöver till barnens rum på 1 sida på nätet. Sedan gör man sin beställning och får varorna tryggt levererade. Detta är ju helt superduper- så mycket tid man sparrar under småbarnstidens häktiska år genom att handla här istället för att springa runt i affär efter affär. Att kunna beställa hela rumsuppsättnigar är ju helt fantastiskt- för ni får hålla med om att det är finfint när det är ett helhetstänk i just ett barnrum!

Även om jag mest faller för de rosa prinsessinredningarna så har barrummet.se lika många fina ting till inredning till rum för små busiga pojkar.


This is my life

jul 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-07-30 07:25

"Det är inte regnet som förstör utflykten".. och rent krasst ska jag nog hålla fokus på just den frasen idag och i morgon- det är ju mitt egna förhållningsätt som avgör om utflykten ska bli lyckad eller ej- oavsett regn. Ofta säger och agerar vi som om någon annan människa genet ellr någon annan människa är det som är avgörande för vårt sinnestillstånd. I så fall innebär ju detta att det är ndra människor som bestämmer och äger min känsla... Hm.. Helt klart är att jag själv äger mi agna känsla det är mitt egna ansvar  hur jag förhåller mig i min känsla till det som sker- och min känsla -tja, den e till grund för mitt beteende..
Eftersom beteende känsla och förhållningssätt kan ärvas- är det av vikt att identifiera om det är min egna känsla som styr mig i mitt liv eller en känsle för någon eller något som jag har ärvt Förhållningssätt känslor och beteenden går att förändra och ägare av mina känslor ska så klart vara jag- Vem äger din känsla?

Den röda tråden mellan kropp och själ är viktig för mig. Jag vill hela tiden utveckla mig i mitt välbefinnande- lika viktig som jag idag ser rörelseglädjen i mitt liv- lika viktigt ser jag också hur kost och mental träning påverkar mig.  Rolig och glatt överrskande post är alltid kul- paket och erbjudanden- tja, visst är det spännande att få det! Gårdagens erbjudande från tidningen Må Bra passar mig som handen i hansken idag och jag ser fram emot en god höst med mer utveckling av min röda tråd och mitt förhållningsätt och känsla i just mitt liv!Smile

Må bra är ju Sveriges störst hälsotidning så helt klart blev jag superduperglad över erbjudandet, där nya träningskläder ingår


Den enda sanningen

jul 29
Skrivet av: Annelie Eng 2013-07-29 12:36

Om min ens egna sanning alltid är den man tror är den enda blir vägen väldigt smal. Om man istället jobbar med öka sitt egna förhållningsätt och tänk med att andra människor har andra sanningar än vad jag själv har och de är precis lika sanna som min. Ja, då utvecklar man ett tänk till att "Jag är ok, Du är ok" och slipper då dömma andra människor. "Jag är ok, Du är ok" och vägen blir både bredare och större att gå på öppnar jag mig ännu mer för att lära mig av andras sanningar också så kan jag bli otroligt utbildad efter vägen.  Du väljer själv..Kiss

För mig är en varm sommardag en inspiration och resurs, för någon annan med en annan sanning är värmen mer till besvär. Inget rätt och inget fel- Utan 2 lika sanna sanningar om samma dag- och kanske kan vi istället lära av varandra- så solen kan ge lite glädje till någon som inte ser den som inspirationskälla och jag kan få inspiration av även gråmulna dagar

Du är ok, jag är ok / Take care!


Lagring av goda sommarval

jul 28
Skrivet av: Annelie Eng 2013-07-28 11:58

En mulen och faktiskt något svaligare sommardag mot fröken väders väderlek i mina hemtrakter de senaste vecorna. För en del passar svalkan bättre än värmen och vise versa- Och jag är en stor fan av värmen och umgänge med solen. Även om just umgänge på tu man hand med solen inte har varit prioritet 1 för mig det senaste och inomhusuppdragen har varit mitt val att få till, så älskar jag ett varmt och soligt klimat utanför fönstreran. Jag tror tom att jag är effektivare, producerar mer och att både kreativiteten och nytänkandet inom mig gynnas av sol och värme!

En sval dag som denna är jag oerhörd tacksam över mitt val att tidigare i somras tillbringa 1 vecka i Turkiet och marmaris med Solresor. Att komma iväg på en vecka till varmare breddgrader då och då, är good living för mig och jag åker gärna med solresor. Sååå tacksam över mitt val över att komma iväg den veckan- och det finurliga är att nu har jag lagrat känslan alla dagar av good living and good feeling som vi hade i Turkiet ungarna och jag. Allt som vi njöt av under veckan och dess känslor har jag varit noga att lagra inom mig, bara att plocka fram en mulen dag som denna. För fröken väder - tja, henne kan ingen av oss påverka. Dock kan vi alltid påverka våra egna val- Mitt val att åka till Turkiet med solresor var ett gott val som vi gynnas av nu!Smile

Vistelsen på Club Edge Atntique med Solresor gav oss god akänbslor genom massa bad i hotellets poolar..

..Många promenader i omgivningarna med mysgt samtalande och utbyte av funderingar..

..goda möten och samtal med nya människor..

..lata dagar vid havet..

..och nya kompisar Smile

Gott val som resulterat i goda upplevesle och goda lagrade känslor att plocka fram dåd då och njuta avSmile


En stund för mig själv

jul 28
Skrivet av: Annelie Eng 2013-07-28 09:57

En gång i tiden trodde jag att inspiration för mig var enbart socialt umgänge- På något sätt strävade jag då att göra saker ihop med andra. Rent krast kan mjag säga att ville ingen göra det som jag ville så avstod jag också det jag själv att göra det som jag ville- Korkat? Idag kan jag se tillbaka och känna tacksam över att jag idag våga det som JAG vill, både ihop med andra och också själv. Varför ska man missa det som man vill göra bara för att någon annan inte vill..- Tänkvärt! Idag har jag också lärt mer om mig själv - det är inte enbart socialt umgänge som ger mig inspiration i mitt liv och  utveckling av vad jag vill och kan. En stund för mig själv oftast då en tidig morgon- Tja, det är de stunderna på tu man hand med mig själv som är sååååå viktigt och sååååå inspirerande för mig idag- tänk så mycket jag har lärt känna av mig själv genom att våga möta mig själv! Mina sovmornar är sen långtid bortbytna mot just en stund för mig själv. En stund för mig själv på mornarna har inget statiskt innehåll- dock ingår alltid några minuters reflektion och inandning av min egna känsla innan dagen startar. Och för mig, tja, så ger mig "En stund för mig själv" sååååååå mycket mer idag, i livet än just sovmornar och enbart socialt umgänge. Andra människors bekräftelse av mig är en bonus- bekräftelsen av mig själv till mig själv, Tja- den får jag på tu man hand med mig själv och det är också den som är den viktigaste bekräftelsen idag!

Idag så ingår så klart både nyfikheten och spänningen i känslan av att öppna "The PeppingApp" under en stund för mig själv- jag läser dagens fras - Upprepar den för mig själv 5 ggr och liksom andas in orden- sen har jag med mig dem in i dagen- och tappar jag bort dem- Yes, då finns de där i min Iphone som jag alltid bär med mig- bara att öppna "The PeppingApp igen och påminna mig om dagens fras- ladda ner den du också HÄR The PeppingApp- för ökat välbefinnande! Nu kan du också gilla "The PeppingApp" på facebook- Gilla sidan HÄR


God färd, nya tankar och Trygg kund hos Bil-Nilsson

jul 27
Skrivet av: Annelie Eng 2013-07-27 10:26

Oavsett reg eller solsken så är det med stor tacksamhet som jag ägnar  tankarna på min bil. AC:n gör den sval och skön att färdas i mellan kunderna även en varm högsommardag och likaväl hinner den bli varm innan jag kör iväg en kall vintermorgon. Sååå suveränt! Herregus så tacksam jag är över den! En turnerande coach bör ta sig fram säkert, eller hur? Och oavsett man är coach eller ej så är det av vikt att färdas i ett säkert fordon. Det minskar olyckrisken för oss alla. Smile
Min tacksamhet i tankarna är därför inte bara till bilen utan till min fantastiska samarbetsprtner Bil-Nilsson i Alingsås- Min bil hade aldrig sett dagens ljus utan dem! Och inte bara de- här känner jag mig som kund trygg i en miljö som inte är mitt kunskapsområde. Här har jag i mitt bilköp fått i lugn och ro fundera och reflektera över vad jag vill ha, vad jag kan betala och vad som är nödvändigt. Mattias på Bil-Nilsson har definitivt läst mig som kund helt rätt och fått mig otroligt trygg i mitt bilköp! Smile

Min Volvo V40 är en pärla-kan varmt rekomenderas. Står du inför ett bilköp- kolla av Bil-Nilssons sida, för tryggt bilköp :) HÄR

 

Kanske vad det fokuserandet i lugn och ro på dagen fras från The PeppingApp som också fick tankarna till att erbjuda min bil som transportmedel till finklädd dam idag-sån tur att jag då har min bästa bilSmile

Tja, The PeppingApp är ett bra verktyg till att lägga fokus på medvetna positiva tankar istället för något mindre vettigt som dagens väder tex-Vilket tror ni att vi själva har störst chans att påverka- Våra egna tankar eller vädret? Ladda ner PeppingApp: HÄR och tänk mer positivare.
Och nu ut i dagen i värdens bästa bilSmile


Känn din känsla

jul 26
Skrivet av: Annelie Eng 2013-07-26 17:54

Ibland blir jag förvånad - förvånad och nockad av förändringens vindar- lika väl som de glädjande känns som ett lyckorus i hjärtat- likaväl är det av vikt för mig och alla er andra att känna av de där iskalla eller sorgeliga vindarna - våga tillåta sig själv att känna av även de känslorma. När som helts och var som helst kan du en kylig likt nordanvind svepa över dig- det kan vara en handling från en annan människa ett nej, en icke utsträckt hand likaväl som andra sorger. Om och men och för och att du vet med din hjärna varför människan handlar som den gör, om och men och att du vet att männsikan själv har sin sorg som gör dens handling mot dig- om och men och för och att din hjärna vet allt detta, så har DU ändå alltid rätt att känna din känsla. Din känsla är din och alltid rätt för dig- känn den. tillåt dig att känna den. Det är bara du själv som kan antingen stänga av din känsla eller tillåta dig att känna den. Och avstängda känslaor- tja, många av de avstängda känslorna av negativ art är förmodligen en grund till både deprission och många ingångar i svarta väggar. Det finns en korkad strävan av att vi måste prestera föratt vara älskade, istället föratt vara älskade för dem vi är. Denna "felsträvan" kan ge upphov till de mest korkade situationer som att vi alltid uppför oss som perfekta barbiedockor i strävan för att bli älskade. Ingen är väl så korkade att den tror att den mötande perfekta barbiedockan alltid är perfekt glad och käck? Var ärlig mot dig själv och öva upp din känsla. Om du stänger av din känsla är risken också stor att du avstår de för dig rätta valen i ditt liv, kanske gör du dina livsval efter dina föräldrars känsla istället för din egna- för beteenden går i arv.

Stäm av din känsla morgon lunch middag med att fråga dig själv: Vad känner jag? vad ligger till grund för min känsla? Vad kan jag påverka?

Du är din egna vinnare om du istället för att stänga av din svidande känsla av andra människors sk lyckoinlägg på fb och andra sociala medier- tillåt dig att känna att det svider och låta det svida färdigt- det är då får tillgång till din egna fantastiska känslosfär och kan göra dina val efter den istället för efter vad du ärvt eller vad andra tycker

 

Det är varmt idag- påminner om att hålla vattenintaget högt i alla kropparSmile

Nya tankar och övning i att känna positiva känslor får du genom The PeppingApp. Detta är mitt bidrag i nuet till förändra sitt tänk. Ladda ner den redan nu från Appstore och få tillgång till dagens affirmation. Ladda ner PeppingApp HÄR


Inpspiration till ungarna

jul 25
Skrivet av: Annelie Eng 2013-07-25 13:06

Ofta hörs orden " Jag bryr mig inte om vad mina barn blir när de blir stora- bara de blir lyckliga". Kloka ord men ack så svåra att hålla sig till- och annat vore kanske konstigt, för vi vill ju våra ungar så väl. Och detta väl blir ju utifrån vår egna värdlskarta och det vi själva har formaterats av och har lärt oss vara den bästa sanningen. Att inspirera någon till att göra det den vill (innanför lagens gränser såklart) innebär att låta bli att styra med sitt egna ego. Det innebär att likaväl vi själva som våra ungar har rätt till och också ett ansvar att hitta sin egna känsla och våga förlita sig till den. Vem har egentligen rätt att dömma vad som är rätt eller fel i det vi gör i våra liv, bara vi följer vår egna känsla- vi är ju alla olika. När jag reflekterar över orden " Jag bryr mig inte om vad mina barn blir när de blir stora- bara de blir lyckliga", så önskar jag av hela mitt hjärta att de får inspiration styrka och kraft att just hitta sin egna känsla till att göra det som de vill med sina vill. Att de lever sina egna liv och inte "hoppar" in och lever någon annans liv. Låtsaslekarna med kapning av den egna känslan finns det otaliga referenser på att inte i längden gå så bra. Trygghet till att den egna bekräftelsen i dem själva är det viktigaste och mest värdefulla, så att de står stadigt på sin egna ben och inte hänger upp sina liv på någon annan- tja, det hoppas jag inspirera dem tillKiss

För att hitta inspiration och utveckling likavältill mitt arbete, min coachande roll, min entreprenörsroll, till min mamma roll och tja, till mitt liv, så läserjag en del, mediterar en del och läser en hel del bloggar. Malin Berghagen har en sådan blogg som inspirera mig stort- hennes blogginlägg Thailand- är kraftfullt och sååååå inspirerande och häftigt- att övervinna sin rädsla och genom bestämdhet ta sig dit man vill. Jag önskar dig fantastiskt mycket lycka till, Malin i ditt paradis och hoppas på mer inspirerande inlägg på bloggen.Smile Läs inlägget: HÄR
Min dröm ser annorlunda ut än Malin Berhagens, jag göder min dröm varje dag genom meditation och mental träning, och en dag så kanske Thailand inte är så långt bort även för mig, vem vetWink

Frasen "vad är det värsta som kan hända? är en fras som fått mig att våga förlita mig på min känsla av vad som är rätt för mig. Appen The PeppingApp som nu finns att ladda ner på Appstore, hade aldrig sett dagens ljus om jag hade gött tanken av att ett appskapande inte är något för mig. Istället övervann jag min tveksamhet och tja, nu finns den där som ett verktyg till dig som också har bestämt dig för att färändra dina tankar, dina ord och dina handlingar till det bättre Smile Ladda ner The PeppingApp HÄR Smile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar