s

Låt mattan göra rummet

aug 31
Skrivet av: Annelie Eng 2013-08-31 15:18

Att inreda barnens rum och alltid ha fokus på deras behov är en konst. För varje ålder så ändras behoven för vad de behöver ha på sina rum, och jag har 4 tjejer som har och växer upp hos mig. Så visst har jag hunnit med en del av att just inreda barnrum. Själv tycker jag att det bra att få tips och ideeér på inredning till  barnrummet via internet.
Ofta genom åren så har just barnens rum hos mig  haft en stor matta i fokus- en oas mitt på golvet. Smile

En lekmatta, gärna med motiv som passar barnets ålder och allt övrigt i rummet. På www.barnrummet.se hittar jag just flera alldeles fantastiska mattor att pryda barnens rum med så att en känsla för lek kan uppstå för barnen som vistas i rummet. Här finner jag mattor med motiv för de något  yngre åldrarna och även mattor som passar för de större barnen. Oavsett kön finns det här mattor som passar in till mer flick betonade rum som pojkrum. En fin barnrumsmatta som passar in med övriga detaljer i barnrummet är en detalj som jag tycker är av vikt att få till. Låt marttan bli en inredningsdetalj som gör rummet och som också håller värmen på golvet.

 


Stort kan bara bli större

aug 31
Skrivet av: Annelie Eng 2013-08-31 09:34

Tanken är allas vår egen och det är bara vi själva som begränsar oss i hur stort vi vågar tänka. Själv hade jag aldrig vågat inta entreprenörsrollen om jag hade fortsatt i samma gamla tankespår som tidigare. Och eftersom jag har brutit mitt mina gamla "vågar inte" tankar- tja, då vkan du också eller hur? Idag fokusera jag på att tillåta mig att tänk STORT, STÖRRE än vad jag någonsin gjort tidigare- så fort en "vågar inte" tanke närmar sig tänker jag en ännu större "vågar visst" tank. Och tänk jag har all rätt i världen i att göra detta- ingen annan kan hindra mig och då ska jag själv inte göra det heller - för tanken ligger ju till grund för allt som jag gör..SmileTänker jag stört kan jag alltid tänka större och det är också detta som avgör vart jag tar mig..Wink

Idag hjälper "The PeppingAPP" till att medvetet tänka stort- Ladda ner appen du också och fokusera medvetet på större tankar idag! ladda ner Appen HÄR och läs mer om den HÄR

Levis jeans - snygga som attan!!SmileKiss

Kiss

               <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Tidig morgon här förövrigt- med fotbollsläger i fokus

Packad och klar- och både spänning och förväntan låg i luften. Fina tjejen!Kiss


Två gratulerande kompisar- Hipp hurra för Emma idag!

Jag är trygg förälder som en har en fotbollspelande dotter i bra fotbollsklubb. Tusen tack till bästa tränarna som gör såååå mycket gott för våra bollspelande döttrar!

 

Nu drar vi mot en härligt träningsläger!Smile

Bästa Appen?- har du testat den?SmileKiss


Inspiration av dag

aug 31
Skrivet av: Annelie Eng 2013-08-31 08:29

En känsla av gemenskap och delaktighet ökar effektiviteten. Och detta gäller också på våra arbetsplatser. Att då ta tillfället i akt och ordna aktiviteter utanför arbetetstid och arbetsmiljö kan få de bästa effekter ur alla avseenden. I Dalarna finns ett äventyrscentrum som kan bidra till ett event där deltagarna åker ifrån med en känsla av mer gemenskap än tidigare. Här kan man lika gärna skapa ett företagskonferens som en kundaktivitet. Aktiviteterna kan ske både inomhus som utomhus med lägereld och badtunna. Kanske skulle det skapa en riktigt go kick- off genom att också tillbringa natten utomhus i sovsäck? Här finns aktiviteter som passar alla. Likaväl kan miljön erbjuda lugn och ro utan annat störande som att gruppen får göra roliga arktiviteter. God mat och dryck finns så klart också att tillgå! Själv lockas jag stort av upplägget av en Inspirationsdag, där man kan välja mellan flera inspirerande föreläsningar och därefter ha kul tillsammans. Kul i detta avseende menar jag teamaktiviteter där kommunikation och samarbete är i fokus. Genom sådana aktiviteter kan man öka värde ord som trygghet, tillit och trygghet i en grupp. Vilket i sin tur kan öka effektiviteten. Att därefter avsluta med middag och eventuell relax verkar alldeles ypperligt för en inspirationsdag i stora mått!


Småstadsfredag & en glädjespridare

aug 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-08-30 21:13

Fredag och veckans vardagr är förbi. Många är de som firar helg just på fredagskvällarna. Vi som arbetar kosult och frilansbasis- vi är nog, iallafall, många utav oss inte så nogräknade vilket veckonamn dagen har. Kanke är våra arbeten mer än livsstil än ett arbete? En blandad kompott av dagen och valet av mat denna eftermiddag blev att mysa till det med en stoooor familjepizza. En riktig fördel är valet då att ha min bostad mitt i centrum av en småstad. Gångavstånd till måmgt och mycket och till valet av dagens fredagsmys middag. Exra bonus blev idag att samtala med härligt glad tonåring. Smile

                <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Jag älskar svarta kläder och här är en finfin svart klänning - I like itSmileSmile

Nya älsklingströjan kommer från kappahl som vi också har gångavstånd till nu mera!Smile

Dans glädjespridare- tack för det!Smile

Sååååå gott det va!


Med god teknik säljer man mer

aug 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-08-30 17:52

Att tilhöra gruppen små och medelstora företag är något som jag trivs med, Min arbetsvardag är spännande och jag trivs med dess utmaningar. Självklart måste man hålla fokus på affärerna för att överleva. Min hjälp för detta är att investera i ett bra affärssystem. För utmaningen gäller ju ofta i att göra arbetet så lätt och effektivt som möjligt samtidigt som man ska ha koll på läget.
Ett bra affärssystem ska likaväl kunna hålla ordning och reda på företagets kunder lika väl som odrar och fakturor ska kunna skickas smidigt till hjälp för att göra företaget så framgångsrikt som man vill.
Specters affärssystem är just ett sådant affärssystem. Här erbjuds de små och medelstora företagen en smidighet i lika väl installation som bokföringssystem.
Specters webbbaserade affärssystem kan användas av likaväl PC som Mac och kan nyttjas överallt där internet finns. Det kräver heller ingen installation. Det finns också en stor del av marknadens e-handelslösningar kopplade till systemet. Kundkontakter kan också alltid bäras med sig i den mobila appen och man får tillgång till ett enkelt säljstöd i Iphon/Ipad och Androida-telefoner. En god teknik och affärssystem ger upphov till mer försäljning

http://blogg.annelieeng.se/post/2013/08/30/Med-god-teknik-saljer-man-mer.aspx


Stärkande till lärande

aug 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-08-30 11:46

Har du någon gång funderat på dina svaga och starka sidor? Kanske har du gjort det - iallafall de starka. De svaga sidorna kan ibland vara dem som leder oss till icke önksade resultat och situationer. Och även om jag är för att man fokuserar på mer positiva saker än negativa så kan det vara bra att göra sig själv medveten om vilka svagheter jag har. Vet jag med mig detta kan jag själv jobba medvetet och aktivt med att stärka min svagheter så att de inte fortsätter vara svagheter- bra va?!Wink
Att lära in nytt kan påverkas stort av vilka styrkor vi har i vårt sätt att lära. Att få information via textläsning kan vara lika jobbigt för en del som just textläsning är det enda självklara valet till att lära sig något, för andra. Själv har jag så mycket enklare att lära nytt när jag får praktisera och se bilder än när jag just ska läsa sida upp och sida ner. Ibland kan jag inte ungå detta och då tar jag pennan till hjälp och stryker under för mig viktiga ord och meningar i texten och gör inlärningen lättare.

    <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


Ett snyggt halsband är aldrig fel att hänga på sig i höst
I går hade vi terminens första matteläxa- så hilmans bra att matteläxan består av annat än just bara tal att räknaSmile Tack vare läxan fick vi till en mysigstund i soffan med många skratt- för det var en liten actionhjälte som fullkomligt utklassade sin mamma. Tack, fröken Camilla för en bra matteläxa!Smile

Glad tjej som vann över modern!Smile


Inred för bättre påverkan

aug 29
Skrivet av: Annelie Eng 2013-08-29 14:44

Då godare livskvalité och bättre hälsa är av vikt för mig är jag också intresserad av att allas våra arbetsmiljöer förbättras och utvecklas på bästa sätt. Hos Ergoff har jag definitivt hittat en sida med brett urval till utveckling för godare arbetsmiljö. Här hittar jag en mängd stolar med olika funktioner, likaväl enklare stolar som designstolar, kontorstolar, ståstolar och ännu fler. Och likaväl som att sitta rätt så påverkar rätt belysning på våra arbetsplatser vår effektivitet och trivsel. Det är av vikt att välja rätt belysning till sin arbetsmiljö och arbetsplats. För en del är också detta självklart.
Vad som däremot inte är lika självklara val till en förbättrad arbetsmiljö är alla små hjälpmedel som kan förbättra allas vår arbetsmiljö på ett alldeles ypperligt sätt. Jag tänker på handledsstöd, mushållare och koncepthållare och här finns flera olika varianter av dessa att läsa om för att investera i just det som passar den enskilde individen bäst. I dessa tider då laptop blir allt vanligare som arbetsdator finns här också flera olika varianter av laptophållare, så att arbetsmiljön blir lika god framför laptop som vid en stationär dator. Arbetsmiljön och våra arbetsredskap påverkar människan, här är just en sida som kan få den påverkan att bli så bra som möjligt!
Smile


Det föränderliga & nuets känsla med Dazzling

aug 29
Skrivet av: Annelie Eng 2013-08-29 10:45

Det där föränderliga i livet - ibland blir man mer än någonsin påmind om hur viktigt det är att vara här och nu. I nästa minut är ju nu redan historia.
Idag sänder jag många, många tankar till dem som de senaste dagarna har misst en närstående. Jag är övertygad om att tankens kraft är stor och att den också kan hjälpa andra. Jag sänder därav iväg många tankar av styrka kraft och mod till de berörda med önskan om de kommer gå vidare i livet med alla fina minnen de har med de bortgångna. Tankar till er alla!/ Annelie

                                                            
        <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Dagen förövrigt tillbringas med fokus på en av mina fantastiska samarbetspartner i fokus: Studieförbundet vuxenskolan, Lerum

Höstens kursprogram är i fokus och här anmäls det idag för fullt- själv håller jag i följande kurser under hösten för studieförbundetsräkning: Målbildsträning, Iphone/Ipadintruduktion, Kom igång med Facebook för seniorer, CV ett steg närmare drömjobbet & Ta dig dit du vill Tonårsgrupp.
Hoppas att det är någon av kurserna som är vad du söker så att vi syns i höst. Anmälan gör du till Studieförbundetvuxenskolan på telefon 0302- 15858 Välkomna!!Smile

 <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Ett stilrent halsband från Dazzling passar min känsla idagKiss

Dazzling - Dazzling hos Mylovebasket

Är du intresserad av de kurser som jag håller kan du läsa mer i studieförbundet vuxenskolans program om själva kurserna. Du kan också läsa mer om mig vad jag kan erbjuda och kommer att dela med mig av på mina kurser på min hemsida som du hittar HÄR


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar