s

Arbetstoppars charm- med konsultrollens trivsel!

sep 29
Skrivet av: Annelie Eng 2013-09-29 09:05

Godmorgon Godmoddag Godkväll- för de senaste dagarnas tid- Arbetstoppar ter sig olika i olika branscher.  Och vikan alla bestämma hur vi tar dem tillvara och bemöter dem- att komma till jobbet och tala om hur trött man är kan förpesta en hel avdelning- väljer jag istället att fokusera på att möta värden med ett leende och bestämma mig för att vara pigg- tja, då kan arbetstoppen bli rolig och tillvaratagande.
3 dagars bokmässa och med avslut av serveringsuppdrag på Lerums fina festvåning Villa Säfvehöjd ger både mersmak av nya dagar  och intensiva perioder i bägge branscherna. Bägge uppdragen är sååå kul att uppleva och arbeta med! SmileMitt i ruschens centrum och idag en söndag i lugnets tecken - Godmorgon Godmiddag Godkväll med lugn och pigghet i fokus.Smile


Värdskap i dörren på mässan

Kvällen servitörskollegor Smile

Och visst ser det inbjudande ut - en lördag i finfina LerumSmile

Konsult och entreprenörsrollen med värdskap i fokus är ett sätt att leva och trivas i!Smile


Bokmässan i fokus

sep 27
Skrivet av: Annelie Eng 2013-09-27 20:21

Ibland får man helt enkelt stuva om rejält i almanackan- tid kraft ork och energi kan ibland inte räcka till allt som man vill i stunden- En arbetstopp kan helt enkelt kräva sitt fokus. Och inställningen till den- tja, det bestämmer jag själv. Mitt egna förhållningsätt är en klar påverkan hur kvalitén i nuet blir. Så yes, nu kör vi- vidare in i arbetstoppen och förena nytta med glädjeSmile För att jobba som värd på bokmässan i Göteborg dessa dagar är definitivt att förena nytta  med nöje- att vara mitt i en fantastisk arena av kulturSmile

Redo för värdskap!Smile

En härligt kulturell arbetsarena- Bokmässan!Smile

Väninnemys - go påfyllning mellan arbetspassenSmile

Soffmys i ljusets sken- tja, kvalité även om kvantiteten av dygnets timmar dessa dagar har fokus på arbete, som också är njutning såklartSmile
Trivsel är viktigt!

En extra tanke & hjärta till de som  i dessa dagar mist en kär anhörig Kiss


En dag med versace - övning ger färdighet

sep 25
Skrivet av: Annelie Eng 2013-09-25 07:37

Läsglasögonen på i soffan och dagens övning ska bestå i att låta bli kisandet med ögonen och öva mig att nbära glasögon hela dagen lång. Mina nya bågar har varit mina i några veckor nu- och precis som med andra beteende förändringar så räcker det inte med att byta objekt - man måste ÖVA in det nya beteendet och för att det ska få ett lyckat och varaktigt resultat så bör man även säkra upp så att man inte inte tappar det nya beteendet i mellanåt. Jag behöver bli bättre på att just säkra upp- så att de progressiva Versace glasen kommer på i den rörliga delen av mina dagar- det är fortfarande ovant- givetvis för att jag har övat för lite- och därav behöver jag öva mer så att ögonen vet var de ska titta i de slipade glasen i olika situationer. Jag är bestämd i att jag och mina Versace är och ska vara ett bästa team- nu kör vi i den riktningen!

Läsglasen och jag- ett gott team i morgontimman

Nu ska även Versace sättas till mitt tem- medvetet övande för detta sker nu i mina dagar. Både läsglasen och dessa progressiva Versace är från bästa optikkällaren på Backaplan

Övning ger frdighet och för att kunna fortsätta hela vägen fram till mitt önskade resultat där versace med automatik är en del av min vardag, så tänker jag belöna mig själv i mitt övande- kanske halsbandet nedan kan vara en belöning som passar fint till mina bågar

ASOS - ASOS hos Mylovebasket


Ipad/Iphone kurs & många roller att leda rätt!

sep 24
Skrivet av: Annelie Eng 2013-09-24 20:46

Hemma efter en lyckad kursstart, såp otroligt roligt att möta människor som VILL utveckla och lära sig! :) Den här gången var det handledning i Iphone/Ipad introduktion. Jag ser redan fram emot nästa kurstillfälle- Handledarrollen är definitivt rolig och påfyllande! Nog så viktig är också handledarrollen- att handleda så att kunskap går vidare!SmileBpc selection bonprix collection - Bpc selection bonprix collection hos Mylovebasket

En svart kavaj använbar till allt!
Dessförinnan så stod karriärcoaching på schemat och också här hade jag förmånen att möta engagemang och handlingsansvar. Projektsammanträde under förmiddagen där vi projektledare fyllde på varandra med gott samarbete! ja, så här kan en god dag i konsultrollen se ut- En mycket god dag till och med för mellan varven här har jag också hunnit med kvalitetstid i rollen som mamma- som bonus kan nämnas att vi har studiedag imorgon så läggdags kan väntaSmile

Sån tur att jag har valt ett bra bilval hos Bil-Nilsson i Alingsås- tryggt och säkert tar jag mig från punkt a- punkt b med min volvoSmile

Gott samarbetet!Smile


Kursstart och mer lärande i Iphone/Ipad till flerSmile

Läxläsning och mammaroll iett- go kvalitetstidSmile


Stjärntröja & fin morgonkänsla

sep 24
Skrivet av: Annelie Eng 2013-09-24 08:57

Oavsett vad man har på sig eller vart man är så är det känslan inombords som styr över trivseln. På alltför många och alltför ofta tar bitterheten överhand och trivselkänslan står tillbaka där trivseln är. Genom att fokusera mer på bra och för oss positiva tankar kan vi istället få känslan med oss in i dagen och där av njuta av den- för visst är meningen med våra dagar att njuta så ofta och så länge som möjligt istället föratt lått det bittra jaget ta överhand?
Så här startade jag därav min morgon- mot bättre tänk! Smile
Sitter i pyjamasen, håret år rufsigt ögonen omålade och morgontrötta- jag sluter ögonen och genom att rabbla dagens fras högt för mig själv 5 gånger stoppar jag in de så fina orden i mitt huvud- jag öppnar ögonen och känner leendet på läpparna smitta av sig inombords- Idag känner jag mig fin! Ladda ner PeppingApp du också HÄR

Lika fina med varsin utstickande hörntandSmile

Om jag är svag för stjärntröjor?- AbsolutSmile Det ger mig en extra påminnelse av vilken fin stjärna jag är i världshistorienSmileHär en finfin tröja från VILA

VILA - VILA hos Mylovebasket

SmileSmile


Dermalogica & min hud mår super!

sep 23
Skrivet av: Annelie Eng 2013-09-23 21:27

Yterligare ett gott paket kom mig tillhanda i förra veckan-Mina bästa Dermalogica produkter! Helt klart har dessa hudvårdande produkter en alldeles fantastisk god inverkan till att min hud idag är sååå fantastisk fin som den är- för dig som alltid har haft en persikohy kan det vara svårt att ta till sig- men jag har dragits med en stor dos av problematisk ansikts hy långt upp i vuxen ålder- Min ansiktshy var också något som påverkade mitt mentala jag-och många är de puderdoserna som jag har förbrukat genom att genom åren ha sökt dölja min problematik i ansiktet. Dermalogicas produkter renar min hy ner på djupet och idag är jag tom fri från utslagen!! SmileOch känslan - tja den är alldeles underbar!! Smile

Mitt dermalogica produktpaket kommer från Jerseybeautycompany- och både pris och levereans passar mig som fisken likaväl som kvaliten som produkterna tillhandahåller på min hud!Smile


Penumerationsbonus & veckoplanering

sep 22
Skrivet av: Annelie Eng 2013-09-22 20:03

Söndagskväll med planering för ny vecka i fokus- en blandning av nya & gamla uppdrag står på tur- likaväl som nytt lärande föräldramöte & nytt projekt. Utrymme till nytänkande & Linedance - tja- ser ut att bli en bra vecka- Hur har du planerat din?
Att vara entreprenör är att leva som entreprenör- iallafall har jag gjort det valet- Jag är en idémänniska & söker hela tiden finna nya tankar som kan leda mig vidare till ett bättre nu- själva förvaltningen är någon annans avdelning Wink
Vilken roll tar du i ditt liv? kommer du med idérna förvaltar du eller är du en avslutare?- Bra att reflektera över så att du har de andra rollerna omkring dig av andra personer ocksåSmile

Kolla in mina nya träningskläder- en prenumerationspresent- tänk att bestämma sig för att få en tidning levererat till postboxen kan också ge finfin bonus. Smile Ett gött val!Kiss


När det goda jaget får fokus & Hunterstövlar

sep 22
Skrivet av: Annelie Eng 2013-09-22 15:24

Kan man utveckla sin godhet och vad kan det ge?  man kanÄven i de fal där man tycker att relationen är körd och man själv har gjort det man kan- där man tycker att det är motpartnen som förstör gör fel eller inte går att samarbeta med. Även i de relationerna går det att utveckla både relationerna och sin egna godhet. Genom att fokusera på det snaälla jaget- och vara bestämd i att det är det jaget som jag vill fösrtärka- och nej jag menar inte att man ska bli utnyttjad eller trampad på - jag menar att det är snällheten hos sig själv man ska beaka och också utveckla. Bestäm dig för att vara xtra snäll mot just den personen som är motpart i en relation som du har som inte är på topp- Bestäm dig för att fokus kommande vecka ska från din sida vara att vara extra snäll- Håll fokus på det istället för att hålla fokus på avd motpartnen gör eller inte gör- när veckan har gått så utvärdera dig själv hur det har gått med ditt fokus och bestäm dig för att vara extra snäll mot en ny person som du har en relation med. ta med dig utvärderingen från första veckan och utveckla din snällhet osv vecka efter vecka- Är du sedan uppmärksam så kommer du att se mängder med godhet och snällhet runt omkring digKiss
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Praktiska en dag som denna när fröken väder låter regnet falla- Hunterstövlar

Hunter - Hunter hos Mylovebasket

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Fin och väluppfostrad- En mysig hud att möta i mellanåt- Iris!Smile

Och mina egna Hunter piggar upp idagens regn- ROSA!!Smile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar