Cupcakesbakning,inspiration av familjehälsan & firande av nominering

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2013-10-31 19:35

Kankse vad det egentligen något nyttigare bakverk än nedanstående som jag hade önskat- dock fick dottern bestämma och som de choklad älskare vi är båda två är vårt Halloween mys idag superduper och hemmabakat.
Tänk vad lite coaching, påminnelser & eget ansvar kan få till hos en familjSmile Innan vi förkovrade oss om oss själv med hjälp av familjehälsan hade myset bestått av HELFABRIKAT & utöver allt konstgjort onyttigt i våra köpta produkter hade vi missat även den roliga stunden att baka ihop- för tillsammans tid vill vi alla här hemma ha mer av.

Tänk att tom jag kan tycka att köksregionen kan vara kul- Tack bästa Camilla Rova för fantastisk god inspiration till att vi här i vår familj tar oss vidare till våra mål inom hälsa rörelse & annat som vi vill uppnå!Smile
Så även om vi är lite onyttiga idag så genomför vi andra mål: tillsammanstid och utveckling i köksregionenSmile Vårt smarriga recept på choklad cupcakes kommer nedan- superduper goda!Smile Perfekt Halloweenmys och firande av Nomineringen till Årets NätverkareKiss

Chokladcupcakes

4msk kakao

1dl kokande vatten

3dl vetemjöl

2tsk bakpulver

1tsk salt

2tsk vaniljsocker

100gr smör

1,5dl strösocker

2st ägg

200gr mörk choklad

Mocca creme till dekoration

100gr smör

500gr florsocker

3msk kakao

2msk kallt kaffe

Tillagning ca 16 st

Blanda kakaon i det kokande vattnet tills all kakao är upplöst. låt svalna

Blanda mjöl, bakpulver, salt, och vaniljsocker

Vispa smör och sockret mjukt med elvisp, tillsätt äggen, ett i tagen. Häll i mjölblandningen och rör om och blanda ordentligt

Hacka chokladen och tillsätt den sist med det kokande vattnet och kakaon

Grädda muffinsformarna i ugn 175 grader i 20 minuter

Mocca creme

Vispa smöret mjukt tillsätt florsocker lite i taget.

Rör i kakaon och kaffet. Vispa i några minuter så attcremen tjocknar och blir fast i konsistensen

Spritsa på de svalnande cupcakesen

För er som inte spanat in LerumsTidning idag - kolla in nedanSmile

Sååå glad och tacksam över nomineringen- Herregud bland 3600 företagare i vår kommun Smile

En trevlig sopplunch med minglande och nätverkande för några veckor sedan med två andra gästande vid var sin sida om migSmile


Årets nätverkare- en stolt nominering!

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2013-10-31 08:00

Det är alltid av vikt att belöna sig själv väl, på vägen till mål och ett önskat resultat. Det är alltid man själv som står för handlingsansvaret till stegandet framåt och även att ge sig själv belöningar efter hand som delmål uppfylls. Det är du själv som ska ge dig själv boost på det du gör- vad du får av andra- tja, det är bonus som du givetvis också ska fylla dig med men aldrig förvänta dig.
Delar du sedan vidare din resa till ditt mål och bjuder på både lärdomar och resurser som du använt dig av - tja- då kan ju någon annan få en enklare resa till liknande mål- smart va?!Wink

Idag har jag fått bonusSmileSmileKiss Läser LerumsTidning till morgonkaffet & den bifogade näringslivsbilagan som idag följer med både Lerums & Partilles Tidning. Ser en trevlig bild & en trevlig Nomineringslista på årets företagare till Entreprenörsgalans olika kategorierSmile
 

Jag är nominerad till årets nätverkare för andra året i rad- SÅÅÅÅ KUL!!!Kiss Vad innebär det att var en nätverkare- Tja, man tar vara på möten med människor, använder sig av  öppna frågor, lyssnar och är närvarande i möten, samlar på kontakter lika väl för sin egna skull som för att ALLTID kunna dela vidare person, kontakt, företag mm till andra- Det finns alltid möjlighet att var en givare och det går alltid att utveckla sitt nätverkande- TESTA! Och var inte rädd för att lära av andra som du tycker minglar bemöter och ser människor på ett sätt som du också skulle vilja kunna. Själv har jag lärt fatastiskt mycket i att kunna vara en nätverkare genom fantastiska Nina Jansdotter, som är en fantastisk inspiratör och giver i detta ämne, och hennes sidor på facebook! Tack nina för det du skapar delar & ger- det har lärt mig mycket! Smile Och du- jag vet väl om dig så att du finns med i mitt nätverk??!! Om inte kan vi alltid ha ett möte! Smile annelie@annelieeng.se

Lika väl på nätet som i den verkliga verkligheten går det alltid att nätverka- Soppluncherna i Lerum är ett ypperligt tillfälle som jag trivs att närvara påSmile Nu ser jag fram emot en bonusafton iform av Entreprenörsgalan - full med fantastiska möten. Tusen tack DU/NI som har nominerat mig till denna för mig eminenta titel- jag sätter stort värde på & fyller mig med den bonusen av att vara nominerad i kategorin årets nätverkare för andra året i rad- Tusen tack!Kiss

Hoppas att vi syns på galan eller någon annan stansKiss


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  november 2018  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar