s

Cupcakesbakning,inspiration av familjehälsan & firande av nominering

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2013-10-31 19:35

Kankse vad det egentligen något nyttigare bakverk än nedanstående som jag hade önskat- dock fick dottern bestämma och som de choklad älskare vi är båda två är vårt Halloween mys idag superduper och hemmabakat.
Tänk vad lite coaching, påminnelser & eget ansvar kan få till hos en familjSmile Innan vi förkovrade oss om oss själv med hjälp av familjehälsan hade myset bestått av HELFABRIKAT & utöver allt konstgjort onyttigt i våra köpta produkter hade vi missat även den roliga stunden att baka ihop- för tillsammans tid vill vi alla här hemma ha mer av.

Tänk att tom jag kan tycka att köksregionen kan vara kul- Tack bästa Camilla Rova för fantastisk god inspiration till att vi här i vår familj tar oss vidare till våra mål inom hälsa rörelse & annat som vi vill uppnå!Smile
Så även om vi är lite onyttiga idag så genomför vi andra mål: tillsammanstid och utveckling i köksregionenSmile Vårt smarriga recept på choklad cupcakes kommer nedan- superduper goda!Smile Perfekt Halloweenmys och firande av Nomineringen till Årets NätverkareKiss

Chokladcupcakes

4msk kakao

1dl kokande vatten

3dl vetemjöl

2tsk bakpulver

1tsk salt

2tsk vaniljsocker

100gr smör

1,5dl strösocker

2st ägg

200gr mörk choklad

Mocca creme till dekoration

100gr smör

500gr florsocker

3msk kakao

2msk kallt kaffe

Tillagning ca 16 st

Blanda kakaon i det kokande vattnet tills all kakao är upplöst. låt svalna

Blanda mjöl, bakpulver, salt, och vaniljsocker

Vispa smör och sockret mjukt med elvisp, tillsätt äggen, ett i tagen. Häll i mjölblandningen och rör om och blanda ordentligt

Hacka chokladen och tillsätt den sist med det kokande vattnet och kakaon

Grädda muffinsformarna i ugn 175 grader i 20 minuter

Mocca creme

Vispa smöret mjukt tillsätt florsocker lite i taget.

Rör i kakaon och kaffet. Vispa i några minuter så attcremen tjocknar och blir fast i konsistensen

Spritsa på de svalnande cupcakesen

För er som inte spanat in LerumsTidning idag - kolla in nedanSmile

Sååå glad och tacksam över nomineringen- Herregud bland 3600 företagare i vår kommun Smile

En trevlig sopplunch med minglande och nätverkande för några veckor sedan med två andra gästande vid var sin sida om migSmile


Årets nätverkare- en stolt nominering!

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2013-10-31 08:00

Det är alltid av vikt att belöna sig själv väl, på vägen till mål och ett önskat resultat. Det är alltid man själv som står för handlingsansvaret till stegandet framåt och även att ge sig själv belöningar efter hand som delmål uppfylls. Det är du själv som ska ge dig själv boost på det du gör- vad du får av andra- tja, det är bonus som du givetvis också ska fylla dig med men aldrig förvänta dig.
Delar du sedan vidare din resa till ditt mål och bjuder på både lärdomar och resurser som du använt dig av - tja- då kan ju någon annan få en enklare resa till liknande mål- smart va?!Wink

Idag har jag fått bonusSmileSmileKiss Läser LerumsTidning till morgonkaffet & den bifogade näringslivsbilagan som idag följer med både Lerums & Partilles Tidning. Ser en trevlig bild & en trevlig Nomineringslista på årets företagare till Entreprenörsgalans olika kategorierSmile
 

Jag är nominerad till årets nätverkare för andra året i rad- SÅÅÅÅ KUL!!!Kiss Vad innebär det att var en nätverkare- Tja, man tar vara på möten med människor, använder sig av  öppna frågor, lyssnar och är närvarande i möten, samlar på kontakter lika väl för sin egna skull som för att ALLTID kunna dela vidare person, kontakt, företag mm till andra- Det finns alltid möjlighet att var en givare och det går alltid att utveckla sitt nätverkande- TESTA! Och var inte rädd för att lära av andra som du tycker minglar bemöter och ser människor på ett sätt som du också skulle vilja kunna. Själv har jag lärt fatastiskt mycket i att kunna vara en nätverkare genom fantastiska Nina Jansdotter, som är en fantastisk inspiratör och giver i detta ämne, och hennes sidor på facebook! Tack nina för det du skapar delar & ger- det har lärt mig mycket! Smile Och du- jag vet väl om dig så att du finns med i mitt nätverk??!! Om inte kan vi alltid ha ett möte! Smile annelie@annelieeng.se

Lika väl på nätet som i den verkliga verkligheten går det alltid att nätverka- Soppluncherna i Lerum är ett ypperligt tillfälle som jag trivs att närvara påSmile Nu ser jag fram emot en bonusafton iform av Entreprenörsgalan - full med fantastiska möten. Tusen tack DU/NI som har nominerat mig till denna för mig eminenta titel- jag sätter stort värde på & fyller mig med den bonusen av att vara nominerad i kategorin årets nätverkare för andra året i rad- Tusen tack!Kiss

Hoppas att vi syns på galan eller någon annan stansKiss


Goda böcker - en investering!

okt 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-10-30 09:55

Bläddrar i mina nya investeringar iform av böcker från gårdagens Måbra kvällSmile

Nya inspirerande receptböcker för att få till det goda och även nyttiga för varje måltidSmile Och jag blev mycket inspirerad av Marie Tegner igår till att testa 5:2 dieten, vilket innebär att jag vill kunna äta sjysst även de 5 dagarna som man äter vad man vill. Därav dessa bokinvesteringar.

Sen har vi Mia Törnblom och som ni ser så har jag den nu - hennes senaste bok "Du säljer! Och jag är både peppad & inspirerad till att fortsätta skapa och ta ansvar för att just mina dagar blir de som jag vill ha, både inom och utanför yrkeslivet,  efter Mias ord från igår. Och Mias Härliga bok - tja, den är riktigt HÄRLIG!Kiss


Kontorsflytt kräver sin planering

okt 30
Skrivet av: Annelie Eng 2013-10-30 09:17

Ibland drömmer jag mig bort och tänker på om jag skulle ha mitt kontor någon annanstans än i hemmijö. Egentligen vet jag inte varför jag drömmer om det ibland- För vad jag känner nu så trivs jag gott med hemma kontor. Och att flytta, även om det i så fall bara skulle vara miitt kontor, är det inget jag längtar efter- ATT FLYTTA känns som ett mycket jobbigt moment. Dock undrar jag om det verkligen behöver vara så jobbigt att flytta just ett kontor?

Genom god planering är kontorsflytt i Stockholm något som fungerar bra. Och som är en fantastiskt resurs att använda sig av vid just kontorsflyttning. Genom mycket god planering, struktur och samarbete från bägge parter genomförs just en kontorsflytt med bästa tänkbara resurser. För att inte verksamheten ska behöva stanna upp under flytten är den goda planeringen i fokus från flyttens början till flyttens slut. Att man sedan är mån om att allting kommer på plats och i sin ordning på det nya stället så fort som möjligt är mycket gott för en verksamhet. Så jag kan helt enkelt säga att om jag eller ni ska flytta kontor och verksamheter så finns det bästa resurser som göra att en flytt kan ske galant utan någon som helst negativ påverkan på den dagliga verksamheten. Visst låter det ok?


Må bra & bästa kvällen med Mia Törnblom!

okt 29
Skrivet av: Annelie Eng 2013-10-29 21:58

En gång för många årsedan köpte jag en bok och började läsa- de första sidorna gjorde mig så inspirerad så att jag sträckläste boken. När den var färdigläst, läste jag om den på direkten. Boken heter  "Självkänsla nu" & författaren heter såklart Mia Törnblom Smile Efter den boken blev det "Mera självkänsla!" och sen har jag plöjt igenom hennes böcker en efter en. Och alltid är jag lika inspirerad till utveckling när jag läser böcker av Mia Törnblom.Smile Många är också de deltagare som jag också har rekomenderat Mias böcker vidare till. Hennes böcker är såååååå inspirerande för oss alla- de är fulla av inspiration till att utveckla sig själv som människa, som ledare och sin balans mellan självförtroende och självkänsla. Mia Törnblom är en fantastisk författare! Och idag har jag hört henne live..Smile

Jag har ju tidigre skrivit om att lära sig se och ta tillvara möjligheter som bjuds- idag var det dags för en sådan möjlighet- en helt vanlig tisdag - fast inte hemma i tv-soffan utan på Draken i Göteborg och en alldeles fantastisk MÅ BRA afton!Smile  

Så här efteråt är jag så peppad till lika väl testa 5:2 dieten som Marie Tegner pratade med stor inspiration om.Smile

Och lika väl är jag såååå full av inspiration till att fortsätta utveckla och träna min självkänsla så att den och mitt självfötroende ligger i en jämn balans- Tusen tack Mia för det du ger både bok och tal- dina påminnelser behövs för alla och envar!-Och var så säker jag kommer återse och höra dig igen så fort en möjlighet bjudsSmile

Och bara så ni vet så bjöds det på bästaste Goodie bagen- ni ska få se!Smile

Tack Må bra för en mycket givande afton!Kiss


Må bra med eget ansvar

okt 29
Skrivet av: Annelie Eng 2013-10-29 08:37

Ofta hör vi oss själva eller andra bli negativt påverkade i vårt sinnestillstånd av andra människors handlingar eller icke handlingar. Vill du kan du istället ta ansvaret till hur du själv mårSmile Reflektera över saker  som du mår bra av att ha omkring dig eller att göra- skriv upp sakerna-Utmana sig till att skriva upp minst 3 måbra saker/dag. Efter en vecka har du 21 saker som just DU mår gott utav på din lista- fortsätt hitta 3 nya måbra saker/aktiviteter & fylla din lista med. Du har nu ett fantastiskt verktyg till att varje dag kunna ta EGET ansvar till att fylla dina dagar med 3 saker/dag som du själv mår bra utav. Plocka ut 3 måbrasaker/dag från din lista som du ska göra/ ha omkring dig varje dag under en vecka. Utvärdera sedan hur det gck och hur din känsla är. Fortsätt leta nya måbra skaer/aktiviteter och ju fler du har på din lista ju större alternativ har du till att madvetet stoppa in olika måbra skaer i dina dagar. Rätt bra aktivitet istället för att lägga ansvaret till det goda i ditt liv i andras händer

Själv älskar jag låååångfrukostar på hotell. Nu kan jag inte stoppa in detta varje dag, men när tillfälle bjuds är jag gärna tidigt i frukostmatslen för att kunna njuta lääääänge och väl- ett val som ger mig mer Måbra känsla än vad sovmornar gör. Bilden från gårdegens underbart goda frukostbuffé på Stenungsbadens Yacht Club Kiss


Stenungsbaden Yacht Club- Nu är vi här!

okt 27
Skrivet av: Annelie Eng 2013-10-27 18:04

Vi är på spa- och höstlovsmys. Vi bara njuter! Stenungsbadens Yacht Club bjuder definitivt på "Här är gudagott att vara" med Yacht Kids Höstlov! SmileKroppen skrubbas från topp till två och själarna njuter och myser. Att sedan sitta i utomhustunna när himlensportnar är öppna med smattrande höstregn och vindarna viner är faktiskt magnifikt!Smile Nu sitter håller vi som bäst på att göra våra rengjorda kroppar färdigdressade till kvällens middagsbord- eller ja, vi sammlas i lobbyn först och tar något gott att dricka- så nu får jag sätta fart- Tjao på en stund!Smile

Sådan tur att jag har lärt mig att både se och ta tillvara möjligheterna. Smile


Nu drar vi-Att lära sig se & ta tillvara möjligheter

okt 27
Skrivet av: Annelie Eng 2013-10-27 08:19

Möjligheternasvärld- ja, visst lever i den! Det gäller bara att öva upp det seendet att se och ta tillvara de möjligheter som bjuds i våra liv. Förr såg jag inte möjligheterna- jag tog de inte ens tillvara ibland- detta eftersom jag inte såg att det var en möjlighet.
Ett fantastiskt minne av ett möte på en skaldjursrestauraung kommer till mig och visst är minnet fantastiskt- men som jag ser det idag så hade e mötet varit ett helt annorlunda möte om jag sett det jag ser idag..Kiss
Höstlov - med begränsaf ekonomi- tja, antingen kan man enbart fokusera på den begränsning som intäkterna eventuellt ger- eller också kan man leta möjligheter efter plånboken- det finns saker  och ting att njuta av under höstlovet som inte behöver belasta pengapåsen så mycket. Sök på internet på höstlovsaktiviteter i din stad, län eller landskap och ta tillvara de möjligheter som bjuds dig/er.

Våra weekendbagar står packade- och om någon timme drar vi barn & vuxna för att mysa till det lite så där utöver det vanliga- vart vi ska- tja, häng med  om en stund så kanske det är en aktivitet som även du kan ta till vara på något lov

Kan ge en ledtråd i att det finns badkläder nedpackat i bagarnaWink

Så perfekt detta weekendbagsset är - från Panos Emporio

Tja, en möjlighet till gott umgänge är för min del alltid rätt att ta tillvara- att som här komma till en fantastisk miljö- tja, det är så klart ett önskvärt resultatSmile

Nu drar vi!Smile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar