s

Trivsel här och nu

nov 29
Skrivet av: Annelie Eng 2013-11-29 08:39

Har du någon gång funderat över trivseln i ditt liv. Hur väl du trivs med det du tar dig för i dina dagar?  Trivseln i ditt yrkessmma jag- hur väl trivs du i det? Det har jag- många, många gånger. Och för varje funderare tar jag också en reflektion som leder mig till en ny detalj i min målbild och önskvärda resultat. Många är de timmarna som vi tillbringar i vårt yrkessamma jag- för mig är det mycket mycket viktigt att både de som jag leder i olika former av utvecklande lika väl som jag själv, TRIVS! Det är också därför jag nu stoppar in även produktförsäljning i mitt företagande- Numera kan jag alltså förmedla vidare produkter som jag själv använder ser gott resultat av och njuter av till andra- Kan ni förstå att jag trivs!! ?. Detta ska jag berätta vidare om senare- Nu direkt till en annan av kommunens affärskvinnor- Carin Viking. Och min taturering är i centrum- hörs sen

Första produkt inslagningen- och mer lär det bli- hur kul som helst- Om jag trivs- YES!!Smile


Var sak har sin tid & jag chansar!

nov 25
Skrivet av: Annelie Eng 2013-11-25 21:18

Har du någon gång funderat över- Var sak har sin tid och därefter känt att valet att gå vidare har varit enklare?  Har du någon gång tvekat i att chansa på att stega på en ny stig? Det har jag- många gånger och jag har också brottats med svårigheter att acceptera förändringarna som kommer av att "var ska har sin tid".
Numera gör jag det enklare för mig själv i mina val- jag stoppar in frågan "Vad är det värsta som kan hända?
Svaret jag ger mig själv leder mig till att våga chansa eller inte- kan jag överleva det värsta som jag ser kan hända om jag chansar, då chansar jag
KissSmile

Där och då var då- Nu är nu och jag stegar med nya tankar, nya spår & ny väska stolt vidare som affärskvinna & entreprenör!SmileKiss

Och lika väl stegar min fotbollsdotter vidare på fotbollsarenan och kom igår hem med en medalj! Heja grodan!!Kiss

Det finns alltid möjlighet till utveckling- haffa den möjligheten så att den blir din!Smile


Morgoncharm eller ej

nov 23
Skrivet av: Annelie Eng 2013-11-23 09:36

Jag är övertygad om att mer goda ingredienser kan stoppas in i allas våra tidiga mornar och gör dem så mysiga och goda som vi själva vill. Nyhetsmoron på och kaffet doftar- bägge två goda ingredienser för en god tidig lördagsmirgon här hos mig. Stearinljus lågan både värmer och ger gott för gat- Tja, morgoncharm skapar vi själva. Måste du upp tidigare än du vill- FEJKA charmen med alla tänkbara och otänkbara atribut runt omkring dig. Skaffar du dig charmiga mornar så följer de med dig in i dagenKiss


Att hjälpa naturen på traven

nov 22
Skrivet av: Annelie Eng 2013-11-22 09:26

Den naturliga looken är ofta debaterad- och några rätt eller fel finns egentligen inte om hurvida kosmetik eller annat hjälpmedel har rätt att hjälpa naturen på traven. Själv använder jag smink- jag förbättrar mitt utseende med smink - och vad gäller håret så var det många årsedan som jag gick ifrån min naturliga look. 46 år gammal och det toksvarta håret är knappast naturligt. Ibland funderar jag på att tona ner det svarta och skaffa något mer brunt med guldiga inslag. Dock är det bara en tanke så idag förstärker jag mitt svarta med ny färg- hemmavid.Smile Rätt eller fel men jag har svårt att tro att de gråa stråna som finns inunder inte ännu ska förstärks hos mig iallafall. Lite färg i håret ger gott till välbefinnandet- jag känner mig piggaare i nyfärgat hår.Kiss

Här min djärva väninna som oftast har förlängning i håret och då har mycket längre här än mig- hm, kanske skulle testa detta..Wink En tanke bara inom ramen där inget är rätt eller fel. Trevlig fredag på er!Kiss


Mary kay testing & Annelies Nätverk gör gott!

nov 21
Skrivet av: Annelie Eng 2013-11-21 15:58

Vad ger det då att vara en god nätverkare? Kan säga att det ger precis så mycket som jag själv vill att det ska ge- ju mer jag ger och öppnar upp för, ju mer ger mitt nätverkande både mig och andra runt omkring mig. Lika väl som nya möten, nya affärer, nya samarbeten och nya kontakter knyts, likaväl lär jag mig så mycket ny och spännande kunskap genom att vara en god nätverkande. Kan vara så att jag som person är en sökare och öppen för nytt lärande och ny kunskap också- och om så är fallet, så tycker jag att det är goda egenskaper till att få ut mer än vad jag tror av livetSmile
Genom min nystartade Nätverks grupp på facebook har jag haft ett spännande möte med nytt lärandeSmile Annelies Nätverksgrupp på facebook når du Här och kan gå med i om du tycker att gruppbeskrivningen tilltalar dig, vilket jag såklart hoppasKiss


Gruppbeskrivning:

Annelies Nätverk är ett nystartat nätverk för människor i Lerum med omnejd. Nätverket möjliggör att nå ut till fler och hjälpa andra att nå ut till fler. Här kan du dela med dig av vad du, ditt företag eller din arbetsplats erbjuder marknaden idag, för stunden eller på längre sikt. Här kan du göra sökningar på att få rätt spetskompetens för tillfälliga arbetstoppar, behovsanställningar, varaktiga anställningar & samarbetspartners. Här kan du presentera erbjudanden som gör att rätt kunder hittar till dig & ditt företag. Presentera gärna dig själv, vad du erbjuder eller söker, ta del & förmedla erbjudanden & sökningar vidare till människor som kan ha nytta av dem. Nätverket är till för både affärs- & samhällsnyttan. Grundare till nätverket är Annelie Eng, innovationsinspiratör & coach som har som mission att hjälpa människor att hitta nya kontakter så att nya samarbeten, affärer & anställningar kan skapas

Länk till Annelies Nätverk HÄR

Dagens ena möte var en sittning med Karin- Hudvårdskonsult för Mary Kay- Jag och min väninna Pernilla hade ett riktigt mysigt frukostmöte med Karin. Bordet var en blandning av hudvård och frukost.

Vi rengjorde skrubbade mjukgjorde och sminkade oss- med alldeles fantastiskt resultat av Mary Kays produkter.

Och om jag hade frågor till Karin?Wink Jag har brottats med stor problematik i min ansiktshy i mina dagar och vill absolut använda mig av för mig kvalitetssäkrade produkter. Och i nuet kan jag säga att morgonens produkter och sminkning känns fortfarande fräscht i mitt ansikte- vilket är ett gott betyg. 

Tusen tack, snälla Karin för en mysig start på dagen, lärande och finfina produkterSmile


Nu ska jag läsa mina broschyrer väl och lära mig mer om Mary Kays produkter- kanske dyker de upp vid fler tillfällen här på bloggenKissSmileWink


Kvalitetsmäsan, framgångskänsla & Framtidens kommuner & landsting

nov 19
Skrivet av: Annelie Eng 2013-11-19 19:00

ikaväl att tro på vårt svenska fotbollslandskap ikväll i denna avgörande och spännande matchen som väntar. Likaväl är det av vikt att tro på sig själv för att kunna ta sig till att bli framgångsrik.Vad sedan som räknas att vara framgångsrik är just en känsla som ska komma hos sig själv. Kopplar du den till vad du sätter för mål och fokuserande på detta så kommer den att skapas.
Idag är jag något som sknade som erfarenhet och framgångshistoria igår. Idag är jag en framgångsrik tidningsutdelare.
Kvalitetsmässans första dag och tidningen "Framtidens kommuner och landsting" delades ut för fulla muggar och kommer så även göras i morgon vid mässentrén. En ny erfarenhet och också en rolig sådan som jag gärna återvänder till. Och känslan av dagens arbetuppgift - tja, jag är en framgångsrik tidningsutdelare!SmileSmile
Fundera på vilken framgång du själv har haft i dagen- Vilken av dina insatser idag är du nöjd med- kan du koppla den till en framgångskänsla? Valet är ditt!

Välutdelad tidning idag på kvalitetsmässan & gott samarbete av mig & Johan

Maria skapar framgång i att pussla i Lerums Kommuns monter på mässan- besök den du också- finfint pris att vinna Smile

Och ett sådant här fint fickpussel kan man också få i Lerums Kommuns monter- B.0025 är monternumret- gå dit och samspråka med den trevliga monterpersonalenSmile

Och så klart framgångsrika tidningsutdelar Annelie möter du innanför kassorna i huvudentrén- Väl möt på dag 2 av Kvalitetsmässan imorgon!Smile


Att hinna mer än vad man tror

nov 18
Skrivet av: Annelie Eng 2013-11-18 17:12

Jag är nog emellanåt en mer eller mindre tidsoptimist- som har en vision om att hinna much more än vad tiden oftast erbjuder. Frågan är hur får man till det man vill och tror och gärna lite till. Ja att coacha sig själv kan vara ett verktyg öpnna frågor till sig själv om vad man vill och hur man tar sig dit- och ja- jag kan emellanåt iallafall vara en referens till att det fungerar. Coacha dig själv och få till det du vill- bra va!Smile

Idag går jag från det ena till det andra projektledar rollens mantel är avhängd, läranade iform kandidatutbildning i fokus liksom tidig sänggång för att sedan åter fokusera på uppdrag på kvalitetsmässan- japp- mångsidighet och flexibilitet ch jag trivsSmile

Ordning och reda och fint på tisdag när kvalitetsmässan öppnar portarnaSmile


Med badtunna i fokus blir det värmande gott!

nov 18
Skrivet av: Annelie Eng 2013-11-18 10:11

Även om vinterkylan ännu inte har tagit fart så gör sig ändå väderväxlingen påtaglig. Att då kunna unna sig ett varmt bad är för mig en underbar lyx. De senaste årens nya påfund inform av badtunnor har jag en härlig känsla för. Att i regn och rusk kunna sitta i ett mycket värmande bad utomhus där huvudet fortfarande kyls av fröken väders kyliga grader ger en alldeles fantastisk känsla hos mig. Smile  Kontrasten av värmen som det glödheta badvattnet ger min kropp ihop med kylan i ansikte och på huvud är grymt skön. Jag har turen att ha villaägande vänner där badande i deras tunnor har blivit en del av aktiviteterna hos dem, vid olika sorters bjudningar och tillställningar. Det är lika vanligt bland barnens tillställningar som på mer vuxenbjudningar att badandet i tunnor finns med. Och vad jag hittills hört så har ingen tyckt att detta bandet i varma badtunnor utomhus är varken avskräckande eller hemskt. Alla, liksom jag själv,får istället en god upplevelse av att bada badtunna. Och fler än jag är idag mer än gärna på besök hos just badtunne ägande vänner som gärna delar med sig av sin badtunna. Idag har även hotell och spa runt om i landet också investerat i en utomhusbassäng med badtunna i centrum- om jag gillar att besöka just dem- Absolut!Smile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar