s

Yogaår med Hathayoga- och jag är där!

jan 23
Skrivet av: Annelie Eng 2014-01-23 06:27

Så var jag då igår äntligen på plats dit jag har velat vara länge. Ibland kan jag le åt mig själv och alla de runder i olika rondeller som jag har tagit för att ta mig vidare. Äntligen är jag på plats på en yoga kurs! Som jag har längtat. Och mer och mer har jag spett på denna läntan och attraktion till att ta mig dit genom att kontinuerligt läsa Malin Berghagens blogg- Wow! Den kvinnans steg är fantastiska och hon skriver i sin blogg på ett för mig mycket inspirerande  och attraherande sett. Denna läsning har så klart sin del i att jag nu, igår har avlagt mitt första Hathayoga-pass. Som bonus blir kursen också tillsammans med en av actionhjältarna som älskar yoga. Tillsammanstid!
Det häftigaste igår var nog reflektionen väl hemma- Känslan när jag kom in i salen, i ett hus som jag aldrig tidigare hade besökt, så kände jag bara lugnet och känslan av att det var precis så som jag ville att en yoga sal skulle vara. I'm so happy - att vara där man vill och ha tagit stegen dit- är en förbaskat bra känsla. Sen att det behövs knäskador och annat som vägvisare - det är är en annan historia - Nu är jag här och jag trivs redan alldeles utmärkt hos YogaStudion
..och visst sjutton så mår mitt knä något bättre idagSmile

Tänk att jag är redan uppkliven- mentaltränad och strechad och klockan är bara halvsju!Smile Och jag trivs och gör det av frivillighet-  för att jag ser vad det ger mig att ta tillvara på mina mornar. Snart är det dax för väckning av actionhjältarna frukost och iväg till skola. Själv väntar en produktbeställning på mig så det blir en tur till lagret- Tänk det är som julafton varje gång jag hämtar en beställning- den känslan vill jag alltid bära på - att sedan ha den äran att packa upp och paketera beställningar och förbereda morgondagens klasser - känns hur kul som helst- herregud jag får nästan nypa mig i armen och mata in orden- JAG ÄR FRISTÅENDE HUDVÅRDSKONSULT!! JAG ÄR!! Fantastisk är känslan att få arbeta och dela med sig av dessa fantastiska produkter som gör min hud så gott. Att jag sedan kan dela vidare ern karriärsmöjlighet för den som vill ha en förändring- tja, det är bonusen som karriärcoach.
Jag viker inte mitt liv idag åt att någon annans företag. Jag viker mitt liv åt att utveckla mitt företag, mig själv och att ha roligt. Jag har bara ett liv- tänk det tog ett tag innan jag kom på detWink Hur många har du?

Make-up time- hämtat från en av veckans klasser- så fina mina kvinnor blir!SmileKiss

Ta ett par djupa andetag- imorgon har nu blivit idag- fyll dig med tacksamhet att du är här idag- möt din dag!
Kanske blir du påmind av att tänka gorr med PeppingApp- ladda ner den här

NamasteKiss


Kroppen som vägvisare

jan 20
Skrivet av: Annelie Eng 2014-01-20 11:50

Sedan några veckor tillbaka "spökar" mitt knä- spökar innebär i detta fallet att det gör ont och är svullet. Knäts v'älmående i nuet påverkar mig, mitt liva och de runt omkring mig. Idag är jag helt övertygad om att knät är en vägvisare för vilken väg som är den rätta för mig att stega på i nuet.
Att vi människor behöver bekräftelse det vet både du och jag- Idag frå¨gar jag mig hur det ser ut med den positiva bekräftelsen på våra arbetsplatser- Då menar jag stjärnstatusbekräftelsen- den bekräftelsen som jag får bara för att jag är- "Du är vacker, du är god, du är fantastisk osv. Ger vi varandra den på våra arbetsplatser, uppifrån och ner för att också kunna få den att fungera nerefrån och upp? Min egna referens säger mig att den saknas- sen kan man skylla på tid omorganisation osv- det vi skyller på blir ändå ingen lösning till att vi ger varandra den. Och vad händer med vår effektivitet när den positiva bekräftelse för vår person saknas?- Ja, effektivitet o team med gemenska som värdeord, i de teamen finns och ges det positiv bekräftelse. Herre gud- 2014 måste vi väl alla veta att INGEN växer av negativ bekräftelse- snarare tvärtom.
Vrågorna i detta ämnet som jag ställer mig har så klart att göra med min förrändrade karriärssituation att göra. Rollen som Fristående Hudvårdskonsult, Mary Kay som jag för ett par månader sedan tagit steget till är helt fantastisk! Jag jobbar mycket- absolut- men vet ni vad- 46 år gammal så arbetar jag för ett företag och med kollegor som har knäckt nöten till bekräftelsens betydelse. Alla har vi en betydlese i vårt team och för företaget och genom att sprida glädje och bekräftelse till varandra ökar vi våra möjligheter och vår effektivitet. Jag har tagit sådana steg som jag nästan tidigare skulle trott varit omöjlig.Kiss Här blir jag sedd och hörd för det jag gör och inte för det som jag inte gör.
Tänk att jag idag arbetar för ett givmilt företag- helt fantastiskt! Jag trivs JÄTTE BRA med mitt valSmile Hur trivs du där du är i din karriär?

Att själv få både sälja och vara god referens för marknadsledande hudvårdsprodukter som gör min egna hud alldeles superduper, tillsammans med att jag har gudomliga glada och bekräftande kollegor som sporrar mig till att fortsätta bygga mitt team, är att leva min dröm

Och mitt knä- så klart att det är en vägvisare till att fortsätta leva mitt i denna fantastiska roll och dröm.

Lever du din dröm? Är du kanske intresserad av att leva som jag-jag liksom du har bara ett liv och jag viker mitt liv åt att bygga upp mig själv och mitt företag- jag viker det inte åt att bygga upp någon annans företag. - Vill du veta mer av hur jag gör- maila mig annelie@annelieeng.se

Eller slå en pling 0302-770080!
Ha nu en successfull måndag -för det ska jag ha- hudvårdsinfo på tur!SmileLampcharm

jan 20
Skrivet av: Annelie Eng 2014-01-20 10:11

Ibland kan jag bli snurrig när jag letar glödlampor till mina lampor- I vissa lampor vill jag ha ljusstarka vita lampor precis som gamla glödlampor. I ljungeln av bättre och sämre kvalit+é inom ledlamporna så är det en djungel för mig att hitta vad jag söker. Jag vill inte ha det där blåvita ljuset i mina lampor. Och ändå vill jag ha LED lampor. Det är det absolut bästa alternativet vad gäller energisnålhet och miljötänk. Hos Ljustema har jag hittat lamporna med just det vita sken som jag eftersöker- underbart!!  Som bonus är de flesta också dimbara och kan användas till en vanlig dimmer- superduper!
Ljustemas sida är enkel att hitta på och också enkel att förstå faktatexter om produkterna. Här finns ett suveränt gott sortement av båse inomhus och utomhuslampor. Golv och taklampor, likaväl som badrumsbelysning och lysrörsarmatur. Jag är nästan lyyrisk när jag ser alla fina lampor som skulle kunna passa perfekt i mitt hem.
 Framför allt fastnar jag för en alldeles fantastisk fin pendelarmatur som heter Neptun. Den skulle passa perfekt ovanför mitt matbord. Tänk vad ljust och fint det skulle bli över bordet- idag är det något mörkt utan lampa..Wink

Jag kommer absolut kika vidare på sidan och risken är stor att här beställs taklampor till fler rum- det trevliga sortementet är mycket lockande!Smile


Livet en föränderlig tillvaro!

jan 08
Skrivet av: Annelie Eng 2014-01-8 21:17

Även om jag har mina verktyg, så snurrar även jag i rondellen & fokuserar på saker som jag inte vill fokusera på & tappar fart och väg bort i från mina mål drömmar och önskvärda resultat. Dock är skillnaden idag än för årsedan tillbaka den att verktygslådan som jag har öppnat inom mig gör ocks¨å att jag snabbare än tidigare tar mig upp på huvudleden mot mina mål igen. Och det är här jag trivs att vara i handlande av egen maskin och hele tiden med mål i sikte! Handlingsplanen får mig strukturerad och jag stoppar in det innehåll av tid som jag vet så väl leder mig rätt! Här trivs jag!Smile

Jag har stoppat in ett nytt "ben" i min entreprenörsroll och i uppbyggnandet av det benet som fristående Hudvårdskonsult krävs både tid och energi till utbildning och omstrukturerande av dagen. Bloggandet har fått stå tillbaka i några dagar och jag såg att jag ligger efter - sista årsresumén av det bästa från 2013 är inte klar för publicerande ännu- jag ber om ursäkt- Den kommer- med ,ålmedvetenhet så bir det redan imorgonSmile

Livet är föränderligt imorgon blir snabbt nuet som fort går över till igår. Och nuet kommer inte tillbaka. Livet handlar om hur vi förhåller oss till dess förändringar. Förändringen jag står i med mitt nya fokus i entreprenörsrollen, påverkar hela mitt liv- men rent krast hur många situationer är det inte som påverkar just hela vårt liv? Så det är för mig iallfall fullt normalt och det gör också mitt liv till det bättre. Att vara uppdragsgivare åt generöst företag har gett mig en sådan glädje & andra små fina ting som affärskvinnan inom mig både attraherad och hungrig på att lära mer.
För varje dag som går får jag bekräftat hur viktigt ett gott ledarskap är. Ett learskap där medarbetare blir sedda och hörda, där realism och utmaning har en jämn balans. Där gemenskap, samarbete och glädje är ingredienser som uppmärksammas som positivt. Där allas unikheter bekräftas och visas behövda. Detta tillsammans med bästa utbildningarna- tja, livet är föränderligt och var och en har eget ansvar i att både greppa möjligher och förhålla oss till det föränderliga. Jag har greppat en möjlighet och ser detta föränderliga som spännande.
jag är entreprenör- som är en ganska ensamroll- i detta nya kan jag både bli ledarledd och njuta av tillhörighet med kollegor, om jag vill. Kanske har jag det bästa av 2 världar just nu.KissSmile

Utbildningstripp trots ett "bråkande" knä har hunnits med under dessa dagar som bloggandet har bortprioriterats. Nu är jag tillbaks igen- mer strukturerad och målmedveten än någonsin där njutningstiden ligger högprioriterad-för den kommer heller aldrig tillbaksWink Fräga dig sjäv vad du njuter av varje dag och planera sedan in 3 medvetna njutningar varje dag- njutnoingsbägare är också föränderlig och behövs fyllas på!

Läser ett starkt reportage i LerumsTidning idag- i reflekterandet ser jag det så klart- änglar finns!SmileKiss


Minnen av upplevelser- möjligheter att greppa kvartal 3 nr 2, 2013

jan 01
Skrivet av: Annelie Eng 2014-01-1 20:16

Även när fröken väder är som mörkas så går det med medvetna val att ta tillvara på möjligheter som bjuds. för möjligheter skapas hela tiden- vem och vad som tas tillvar- det är det som är frågan. Detta inlägget avslutas med min kanske största tillvaratagande av möjlighet under 2013 som också leder mig in i ett nytt 2014 på ett alldeles fantastisgt givande sett- ja, man måste alltid chansa för att vinna- och man får ingenting gratis- blod svett och tårar i ett handlande av medvetna val ger ett gott resultat- Checka nedanKiss

Tillsammans - tillställningar

Mys

Företagsträffar

Biblioteksbesök

Grusgropsbesök

Möten med inspereande entreprenörer som bästa Camilla Rova

Entreprenörsgala!

Och titelvinst!SmileSmileSmile

Stolt innehavare av diplom & en fantastisk upplevelse av aftonSmile

Gott samarbete hos Bil-Nilssons i Alingsås

Flergruppträffar- även med facebook i fokus

Sån tur nu ser jag- gott val!

Bättre sent än aldrig- kalasdax för ett sommarbarn

Castingdax

Middagsmys

Projektassisterande av monterbygge- Kvalitetsmässa & Lerums kommun

Värdinneuppdrag

Nytt instrument ljudar- trumpet!

Den rosa ödlan ger resultat till canserforskning

Moderatkaffe på Bagges torg- Varmt och go stämning!

 

Cupspel & medaljplats!

Ny väska med fantastiskt innehåll..

Ny mentor..

Tillhörighet..

.. och fantastiska produkter- rollen som fristående Mary Kay hudvårdskonsult är min & jag gillar den skarpt!

Tänk att genom att använda mod styrka och ett attraktiv målfokus så kan jag bli säljare av hudvårdsprodukter som ger även mitt ärriga ansikte ett fantastiskt resultat. En fantastisk känsla att kunna ha möjligheten att dela produkter & denna möjlighet vidare till fler som vill greppa den- välkommen 2014 mitt Mary Kay år


Det bästa- kvartal 3 nr1

jan 01
Skrivet av: Annelie Eng 2014-01-1 11:22

Det mörkaste av våra kvartal- kvartal3 på året. Inte min favorit- men ändå behövligt. Och återigen skådar jag sååå mycket som lilla jag har hunnit med att uppleva- och det bästa tar jag återigen med mig in i detta mitt nya 2014Smile

Släkten på besök & uppvaktning av familjens 100-åring

Fina mormor- 100 år Kiss

Filminsplning

På samma sida som Reinfeldt är alltid kul att hamnaSmile

Härliga gruppträffar med iphone ipad i fokus

För ett hållbarare samhälle- secondhandköp

Mer linedance

Familjehälsan - ett grymt program som har gett oss nytänkande och gott fokusSmile

Invigning- atelje Stillgatan hos Klas Parknäs

Skogspromenader i samlad trupp

Ny utbildning- Fairtrade ambassadörSmile

Ny loppmarknad

Mormors barndomskyrka- Karl Johamskyrkan

Nominerad igenSmileKiss till årets nätverkare 2013Smile

Kiss

Många nya kunskaper och viktigt lärande hos nya Moderaterna i Lerum

Ny filminspelning

Spa- hos StenungsbadenSmile

Njutfullt

Måbra gala med bästa Mia Törnblom

Officiella nomineringen i LerumsTidningSmile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar