s

Med rätt tänk är det möjligt

mar 21
Skrivet av: Annelie Eng 2014-03-21 09:33

Tillhör du dem som brukar ta dig dit du vill. Eller jag menar är du medveten om att du tar dig dit du vill- dit du tänker? Dit vi tar oss sitter i våra tankar- det är ingenting som jag har kommit på, tyvärrSmile Tänk vilken upptäkt och att få stå för den!!Smile
Vi blir vad vi tänker och skapar våra liv av dessa våra tankar. Därav mina vänner, är det hög tid- om du inte tidigare har börjat så klart, att tänka väl valda medvetna tankar. de omedvetna, kanske något lömska små tankarna tar oss nämligen också framåt- dock inte alltid dit vi själva vill.
Öva dig i att tänka på dit du vill med mycket positiva tankar- skapa njutningsfulla bilder inom dig där du redan är där du vill vara- Tänk som om du redan är där dit du vill- och du kommer ändra riktning i ditt liv!Kiss

Jag har under större delen av min yrkessamma karriär varit anställd. Det har alltid varit någon annans verksamhet som jag har varit med om att bygga upp. Det har alltid varit någon annan som har bestämt mina arbetstider. Det har alltid varit någon annan som har bestämt hur mycket jag har fått lov att arbeta- vissa arbetsgivare har inte råd med heltidsarbetande. Det har också alltid varit någon annan som har bestämt hur mycket jag ska tjäna på mitt utförda arbete. eftersom jag började arbeta redan 1986 på heltid har detta blivit till min sanning att så ska det vara.
Idag vet jag bättre- ovanstående är ingen sanning att det måste vara så. Sedan 4 år tillbaka arbetar jag i egen regi. Självklart var det svårt i början, då min gamla sanning fortfarande var en sanning och det inte fanns en chef som bestämde. Nu vet jag bättre. Jag har aklimatiserat mig bort från den sanningen som inte behöver vara en sanning. Idag äger jag både min almanacka och min plånbok. Jag ser mig själv och min kunskap som värdefull. Jag bygger upp min egna verksamhet- så som jag vill- efter mina värderingar och riktlinjer- Om jag trivs? YES!! Sedan 4 månader tillbaka har jag också vågat stå på ett helt nytt ben i mitt företagande- ett ben som min tidigare sanning också sa till mig att vara omöjlig för mig att jobba med. Idag är jag även fristående hudvårdskonsult för Mary Kay. I denn rollen får jag äran att presentera de bästa hudvårdsprodukterna som gör min hy alldeles fantastisk( från att ha haft finnar även upp i vuxen ålder), för hur många kvinnor jag vill utan att någaon annan bestämmer antalet eller var jag ska göra min presentation för dem.

Min gamla sanning har mer och mer suddats ut och jag vet att det sitter i tänket. Det fungerar ju alldeles utmärkt för att vara kvinnlig entreprenör- Jag bytte tänk! Hur tänker du?

Från anställd till mässan till scandinavium- yes, med rätt tänk är det möjligt!


Dejting 2014

mar 21
Skrivet av: Annelie Eng 2014-03-21 09:32

Singel 2014 och många är de dejtingsidor som ploppar upp framför ögonen vid användandet av internet. Jag tillhör en av de siglarna. Jag tillhör en av de singlarna som datingsiterna på nätet dras till som en magnet. Lika svårt som jag kan tycka att det skulle vara för just mig att finna kärleken på det sättet- lika lätt har flera människor i min bekantskapskrets haft att finna lycklig och varaktig kärlek genom medlemskap på en datingsida. Jag har själv inga problem med skriftspråket- men att veta vem personen är som jag samtalar med även i skriftform över nätet är av vikt för mig.
Att leta efter kärleken på datingsidorna på nätet innebär för mig att man vänder på steken. Attraktionen som sitter i människans yttre och som också vid fysiskt möte ibland är det första man tar del av en männniska, blir genom dateingsiterna det sista. För mig är det bakvänt. Visst sitter skönheten även på insidan såklart. Dock måste ändå in och utsidan överrensstämma i sin attraktion. Så är det iallafall för mig. Dock tycker jag att datingsiterna är ett fantastiskt verktyg för de människor som vill, att kunna lära känna nya potentiella partners- dessa sidorna ger ju faktiskt upphov till massa mer datande, mer kärlek och fler förhållanden än om vi varit utan dem.

 


Dejting 2014

mar 21
Skrivet av: Annelie Eng 2014-03-21 09:04

Singel 2014 och många är de dejtingsisidor som ploppar upp framför ögonen vid användandet av internet. Jag tillhör en av de siglarna. Jag tillhör en av de singlarna som datingsiterna på nätet dras till som en magnet. Lika svårt som jag kan tycka att det skulle vara för just mig att finna kärleken på det sättet- lika lätt har flera människor i min bekantskapskrets haft att finna lycklig och varaktig kärlek genom medlemskap på en datingsida. Jag har själv inga problem med skriftspråket- men att veta vem personen är som jag samtalar med även i skriftform över nätet är av vikt för mig.
Att leta efter kärleken på datingsidorna på nätet innebär för mig att man vänder på steken. Attraktionen som sitter i människans yttre och som också vid fysiskt möte ibland är det första man tar del av en männniska, blir genom dateingsiterna det sista. För mig är det bakvänt. Visst sitter skönheten även på insidan såklart. Dock måste ändå in och utsidan överrensstämma i sin attraktion. Så är det iallafall för mig. Dock tycker jag att datingsiterna är ett fantastiskt verktyg för de människor som vill, att kunna lära känna nya potentiella partners- dessa sidorna ger ju faktiskt upphov till massa mer datande, mer kärlek och fler förhållanden än om vi varit utan dem.

 


Det stter i tänket

mar 19
Skrivet av: Annelie Eng 2014-03-19 07:28

En morgonfunderare på vad som är skillnaden för människor som tar sig dit de vill och för de som stannar kvar i en tillvaro som de inte vill ha. Jag är övertygad om att det sitter i tänket- Vad tror du?
Tänk så många människor som gnäller på sina män, sina fruar, chefer, för lite pengar osv- Ibland kan jag fråga mig om det kanske är så att de trivs men har skapat ett system i att gnälla för att få tillräckligt med bekräftelse. varför tar de sig annars inte vidare dit de vill, ifrån beteenden från andra människor och små plånböcker? Varför lägger de energin på att gnälla på andra istället för att lägga energin på att stega vidare själv? Jag är övertygad om att en hel del sjukdomar skapas av dessa gnälliga tankar- Det är inte frun, mannen, plånboken, chefen eller arbetsplatsen som skapar sjukdomar- det är hur vi själva förhåller oss till dem.
Livet är ju egentligen finurligt- man kan se det som en lärostig- det man prövar som man inte trivs med- ja, det kan man bestämma sig för att inte göra om- och det man trivs med- ja, det tar man tillvara och månar om för att fortsätta ha tillgång till i sitt livSmile

Hur ofta får du dig serverat ordet tack?

Jag har aldrig tidigare haft så mjuka händer som jag har nu- Idag är jag mån om mina händer & bästa produkterna älskar jag att dela med mig av till andra som vill få bort den torra huden på sina händer. Smile


Mer bestämdhet i fokus

mar 11
Skrivet av: Annelie Eng 2014-03-11 22:07

Jag tror att vi alla har et val i att bestämma oss själva för att ta sig för det som vi SJÄLVA vill. Ingen annan utandu själv kan göra det som du vill och ingen annan än du själv är "skyldig" till att det som du själv vill göra- inte blir gjort. Tänk såååå många människor som inte är nöjda med vart de är i sitt liv- Tillhör du dem?  Tillhör du dem som skyller på chefer pengar fd partners osv, till att de inte är där de är i livet? Tja- det går alltid att skylla på någon annan- frågan är bara vad det ger dig själv för valuta i ditt liv? Den där andra skyldige kommer ju aldrig vara den som står för förändringen i ditt liv.
Bara du kan bestämma dig för att det du vill är så viktigt för dig att ta dig till så att du börjar handla och ta stegen i riktning mot ditt önskade mål och resultat. Med bestämdhet mot dig själv kan du ta dig dit. Ibland är det inte så viktigt hur vi tar oss fram huvudsaken är att de stegen vi tar leder dit vi vill!
På tre månaders arbete med Mary kay har jag tagit mig till rollen som Team Leader- bestämdhet och målfokusering är receptet och något jag gärna delar vidare. Sen om du vill göra som jag- komma vidare i din befintliga eller nya karriär, sluta röka eller börja motioner- tja- det är samma resa- bestämdhet och fokus på målSmile

Smile Ytterligare en bild från helgens givande karriärkonferens med en härlig kollega

.. och med bestämdhet kanske bilen blir tvättad under veckanWink


Jag är modig och jag är här!

mar 09
Skrivet av: Annelie Eng 2014-03-9 20:35

En månads sedan senaste inlägget-vad händer kan kanske du undra? Ja, det är nästan så att jag undrar det med.. Wink Kanske behövdes det en  2 dagars karriärkonferens,  ett medvetet val av en efterföljande rask promenad med mycket syre och sedan en stunds reflekterande och sammanfattning av helgen, för att återuppta mitt bloggande Smile

Gennom mina yrkessamma år har jag varit på en hel del konferenser- och jag kan bara säga att den här var för mig OUTSTANDING!! Smile Visst, kan både du och jag tänka att så klart att den är det eftersom den ligger närmast i tiden. Dock är det inte bara det, utan alla den inspirationen som JAG har bjudits på under dessa 2 dagar genom fantastiska framgångshistorier och inspiration till fortsatt arbete är långt över vad någon annan konferens som jag varit på har innehållit- Hur häftigt som helst!Smile

Att jag själv tackade jag till "utmaningen" och vara en av talarna på scen, hoppas jag gav inspiration till några i publikhavet. Om jag var nervös- ABSOLUT!! Jag har aldrig tidigare stått på svenska mässans scen, konferensen är för mig ny- men ändå tackade jag ja, och vet ni, det är just det som är det häftiga när man vågar vara modig att utmana sig själv i det man tycker är läskigt eller inte tror man klarar- det ger en sådan grym känsla efter det att man har presterat det maninte trodde var möjligt! Smile Tack alla ni som lyssnade på mig, peppade mig innan och för orden efteråt! Kiss

 

Idag är jag så tacksam att jag gick efter min känsla och vågade mig in i Mary Kays värld och skrev på avtalet som fristående hudvårdskonsult- alltså gisses vilken förändring av arbetsuppgifter, lärande, utbildningar, umgänge, inkomster och sprudlande glädje som jag fått. Och då överdriver jag inte- Min almanacka som är viktig för mig att styra över- den äger jag idag- JAG bestämmer när jag ska jobba! Smile Jag har också mött ett alldeles fantastiskt välkomnande i denna miljö som jag aldrig kunnat föreställa mig att jag någonsin skulle få. Och inspiration- ja- det finns kvinnor inom Mary Kay som inspirera mig mycket mycket stort! Trygghet- tja, jag arbetar idag för ett fantastiskt företag som står för marknadsplan, faktablad och annat- hur tryggt som helstSmile

 

Tänk att jag arbetar med hudvård och kosmetika och nu också kan titulera mig teamleader inom detta. Jag får coach och leda andra människor samtidigt som jag erbjuder marknadsledande hudvårdsprodukter till människor- om jag trivs! Jag stormtrivs- och det är ju det vi alla ska göra trivas med det som vi tar oss för- och för att veta vad vi trivs med måste vi själva ta reda på vad vi vill och vara modiga noga att göra det vi vill senSmile Det modet har förändrat min tillvaro!SmileSmile

Som jämnvikt till konferensens innesittande, gjorde jag ett väl medvetet val när jag kom hem- fast att soffan lockade åkte joggingskorna på och det blev raskt stegande i 30 minuter- Mitt Lerum är fantastiskt att komma hem till och ta till vara på! Smile Därefter, åkte sminket av- gel msken på- vilken tur att jag arbetar med dessa fantastiska produkter som gör så otroligt gott för min hudSmileKiss

Sumerar en massa goda upplevelser i denna härliga arbetsmiljö där jag idag trivs och har kul och har hittat mitt varförSmile

 

Tack alla delaktiga, för en superduper givande och inspirerande helg!!SmileSmile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar