s

Nya försök kan också leda rätt

mar 22
Skrivet av: Annelie Eng 2015-03-22 07:05

Glädjen av att se och vara delaktig när andra människor hittar sin målbild detaljerar den klart och tydligt full av attraktion och sedemera planlägger och tar medvetna stag i riktning föra att göra den sann- Wow säger jag bara- så häftigt att som coach ha möjlighet att vara ett verktyg i dessa processer! Tänk vad attraktion och vilja kan leda till i många fall att göra det omöjliga möjligt! Kan tyckas låta klyshigt dock full sanning.
Många gånger finns det många verktyg till att ta sig dit man vill- dock behöver det inte vara just det som man själv tänker på som är bästa vägen fram. ibland kan det löna sig att gå utanför sin trygghetszoon och våga tänka nytt och ibland kan kan ett nytt försök på gammal väg vara den som var fel i historien vara den rätta i nuet.

Jag är så tacksam att jag själv har valt ett yrkessamt jag som gör det möjligt för mog att välja mina klockslag till olika saker. Rollen som entreprenör och fristående hudvårdskonsult gör mig flexiibel så att jag kan välja att sitta här och blogga - vilket är en del i mitt entreprenörsskap- utan att jag måste denna tidiga söndagsmorgon. Jag kan vara flexibel och hålla mina hudvårdsklasser och enskilda sittningar utifrån mitt och kundernas schema- detta utan att vara bunden till att jag måste vara på plats någonstans mellanolika klockslag. Eller att tillgänglig lokal bara finns öppen dagtid och vardagar. I mitt yrkessamma jag kan jag arbeta var som helst och vilka tidpunkter på dygnet som helst- vilket ger mig den friheten som jag mår bra av- jag gör valet.

Jag brinner defintivt för att våga få fler kvinnor att våga vara modiga att göra som jag- Visst jag kan förstå att någon av er tycker det är inget för mig att jobba på det sättet och jag vet inte hur man gör osv.- Vet ni, när jag startade mitt företag för 5 år sedan visste jag inte heller hur man gjorde- men jag har klarat mig ändå- från början var jag styrd efter olika kontrakt att precis som i vanlig anställning att jobba vissa veckodagar- de kallas vardagar och mellan vissa klockslag. Ju mer jag jobbade med mitt företags administration på "ledig" tid- såg jag en vinst i mitt egna välmående att kunna jobba mer när det passade mig och mitt liv bäst- det har varit den största dragningskraften till att ta mig dit jag är.
Idag är jag stolt över mitt entreprenörsskap och mitt sätt att tänka- jag delar vidare allt som jag har lärt mig vidare till de som också vill vidare och behöver råd på vägen- jag delar okså möjligheten vidare till att själv göra
en Mary kay karriär- vilket jag är fantastiskt stolt över att kunna göra!


Take care-vårsolen värmer tidigt i år- vissa trålar är nyttiga och vissa mindre. Kolla av din solkräm- använd solkräm- använd den bästa- den skapar snyggare jämnare bränna med mer lyster- du slipper bränna dig och fgna av din solbrända hud.- Use it!

 

Mitt tips- våga göra nytt om du äri något du inte trivs med- och föratt hitta rätt- gå utanför din vanliga trygghet - det du inte vet kan göra mycket gott även i ditt liv & jag finns där, du som behöver mig som verktyg på vägenKiss

Trevlig söndag på er!/ A.

 


Veckodagsnamn av njutning

mar 20
Skrivet av: Annelie Eng 2015-03-20 07:55

Fredag- ett veckodagsnamn som många längtar till under de flesta veckorna om året. Likaväl är då månfdag en dag som många suckar över.. Jag har aldrig någonsin förstått det där att livet är tråkigt och lika väl roligt pga av veckodagens namn. Inte ens då jag varit i anställningar där jag inte fått ut min fulla potential.

Idag är jag staärkt i mitt från början tänk att njutningen av livet sitter inte i veckodagens namn- njutningen av livet sitter i vilket innehåll DU själv stoppar in i dina dagar.

För så sent som 2 år sedan tillbaka så hade jag en referens av att i yrkeslivet kunde jag vara delaktig och fick bestämma till en viss gräns- men att den största påverkan tja den var för en högt uppsatt chef. Detta oavsett anställning eller arbete i egen regi som underkonsult. Idag vet jag bättreSmile


27 november 2013 och nytt arbetsmaterial..

Jag påverkar och bestämmer över mitt veckoschema fullt ut- vilka dagar jag ska göra vilka arbetsuppgifter- vilka människor jag jag ska möta - vilka tider jag ska lägga mitt arbete och faktiskt både hur mycket jag ska arbeta och hur mycket jag ska tjäna. Jag är så tacksam över mitt arbete som frostående hudvårdskonsult för Mary Kay- det ger mig den friheten i mitt liv som jag mår bäst av.


29 november 2013- och första presentationen av mitt nya arbete mina nya produkter skulle göras..

 

Mitt arbete stoppar jag in  efter mitt andra liv och inte tvärt om. Tänk, att bara för att jag tidigare inte visste alls hur arbetet i denna yrksroll såg ut, så hade jag bestämt mig för att det inte fanns någon yrkesroll som gav mig just den friheten och påverkan som jag har idag. Så lättlurad hjärnan är.  Sen jag besytämde mig för att vara just den som påverkar mest i mitt liv, har jag just blivit den. hjärnana trodde likaväl på den sanningen som den första. Eftersom jag trivs med att ha ansvaret och påverkan i just mitt egna liv, var det ett enkelt val vilken sanning jag skulle tro påSmile

Så mitt heta tips idag! Bilda dig aldrig någon sanning utifrån bara dina egna tankar- ta reda på fakta först. så har du vidare frågor o

m just mitt yrke hur jag jobbar som hudvårdskonsult osv. Hör av dig till mig så berättar jag gärna istället för att du tror någonting om mitt jobb utan att det är sant.Mail Hemsida

Bland det bästa i mitt arbete idag som även Sales Director är att leda och få heja på tjejer runt omkring mig som väljer att också satsa på yrkesrollen som fristående hudvårdskonsult- Som ledare vill jag vara med och påverka och kunna göra skillnad. Av egen referens vet jag också vad som händer med en när man känner att ledaren tror på en hejar på och man blir belönad för sina framsteg.


14 mars 2014 och jag och mina tjejer blir tillsammans uppskattade på scenen för vårat arbete..

 

Yes, bästa Mary Kay Ash var en  i mina ögon mycket klok kvinna- Hon visste redan 1963 vad vi kvinnor behöver och mår bra av i våra liv: Bästa hudvårdsprodukterna- som idag, 50 år senare finns i 35 länder och finns bland de 10 bäst säljande hudvårdsmärkena i världen- bekräftelse uppskattning belöning- och att vi kan lägga vårat arbete efter vår familjs schema och inte tvärtom.

Nu fortsätter jag fredagsmorgonen  i soffan framför nyhetsmorgon och startar dagen i lugn tackt- Om jag trivs - YES!!

Skapa ditt liv redan idag- vänta inte tills imorgon Kiss


Små steg och skillnaden blir stor

mar 19
Skrivet av: Annelie Eng 2015-03-19 07:31

Små steg, egna små steg kan göra ditt läge förändrat - det är skillnaden som gör skillnaden. De små stegegen är så viktiga för att du ska kunna ta dig vidare dit du vill.

Små steg steg tillsammans kan också bli ett gott förändrat läge för många. Tillhörighet och gemenskap i team kan göra underverk- det kan få en själv att uppleva och prestera sådant som man själv trodde var helt omöjliga steg hos en själv. Sååå häftigt!

En gång i tiden satt jag längst ifrån chefen vid veckomöterna- jag valde medvetet att sitta på någon av stolarna längst bak i rummet. Jag valde medvetet att inte ha ögonkontakt med honom utan halvtittade ner i mitt block. Inte helt- för då kunde han kanske tro att jag inte lyssnade och skulle kanske fråga mig något inför gruppen. Det var just detta senarium som jag var livrädd för- att tala inför gruppen.

Från då till idag- ja x antal över 10 år sedan och idag leder jag grupper istort sett varje dag i mitt arbete. Jag gör det med framgång och jag älskar det. Hur har jag tagit mig dit? Jo - jag har övat. Övat mig på mitt egna agerande och övat mig på ämnet ju mer säker på min kunskap jag är ju bättre har det gått. Och ju mer jag har övat ju roligare har det blivit.
Då för över 10 årsedan- en omöjlig tanke att jag skulle vara talare på konferenser inför 1000 personer- idag- jag har gjort det och trivts mycket bra i rollen Kiss

I mitt dagliga arbete så jobbar jag allt som oftast med grupper á 4-6 personer- jag leder dem i att lära sig ta hand om sin hud- jag lyssnar och är lyhörd i vilka ev hudåkommor de har och vilket förväntat resultat de vill uppnå. Därefter låter jag dem prova de bäs

ta produkterna för just detta mest lämpade för dem ur Mary Kays fantastiska produkter.

Kiss

otroligt roligt att utföra detta arbete. Det är alltid någon som lör sig något nytt runt bordet och resultatet vid provning är njutbart för varje enskild i gruppen eftersom de provar produkter lämpade deras egna hud.
Tänk så långt man kan komma genom övning- en gång i tiden var det ju min egna acnedrabbade hud som tryckte ner mig och gjorde så att jag inte ens vågade ta plats på veckomötena på jobbet. Idag är min egna hud hud en referens av dels hur bra huden kan bli med rätt produkter- En självklarhet är därför för mig att låta testa produkterna i ansiktet där de hör hemma. Och dels en referens i till att alla kan utföra det jobb som jag gör som fristående hudvårdskonsult- Kan jag kan du- och jag kan lära dig!Kiss

Jag går i bräschen för att fler av er ska välja att lära er mitt jobb- det är så kul och kan förändra så mycket för dig själv och för andra.

Mail           Hemsida


Smart mål gör gott & skillnad

mar 18
Skrivet av: Annelie Eng 2015-03-18 08:19

Det är verkligen fantastiskt att få känna känslan av vad "SMARTA" mål kan ge. Mål som sätts upp och genomförs och ger det önskvärda resultat som man strävat efter. Funkar lika väl i grupp som induviduellt.

För mig är det förmånligt fantastiskt gott och jag känner mig väl priviligerad som har skapat mig möjligheten att arbeta tillsamamns med andra människor, majoritet kvinnor, som också vill göra skillnad. Och med väl smarta satta mål är jag övertygad om att man kan nå sååå mycket längre likaväl tillsammans som i den egna framgången.

Just nu jobbar vi aktiv och väl medvetet med att få våra befintliga och nya kunder att investera i en bästa mascar i specialutgåva som ger 10kr i bidrag till cancerfonden/mascara.

Det specifika tidsbestämda accepterat realistika mätbara målet sattes som 60 st sålda mascaror för hela gruppen- tillräckligt många var med på tåget och accepterade det- därav genomfördes ett fantastiskt resultat av 64st sålda mascaror!!Smile Och tillsammans har vi fått ihop en god summa till cancerfonden- väl taggade och peppade av att ha genomfört vårt smarta mål med gott resultat till välgörande fortsätter vi nu- ny vecka nytt mål - 60 nya mascaror till nästa tisdag och cancerfonden får då istället 1200kr av oss!! Smart va?KissKiss

Är du min kund- var med och bidra genom att investera i en bästa mascara- jag använder den själv och mina fransar trivs ypperligt i användande. Är du inte min kund och står utan hudvårdskonsult för Mary Kay- hör av dig du också-  vill du utöver att investera i mascaran-så ska jag vara dig behjälplig så du får prova de bästa hudvårdsprodukterna för just din hudKissKiss Rätta produkter för varje hud typ- gör sååå mycket- Jag är själv den bästa referensen av detta!! :) Kontakta mig gärna Kiss Hemsida     Mail

Tillsammans i min arbetsgrupp gör vi skillnad och ALLA behövs- vill du vara med oss i vårt arbete- vi jobbar enkelt och proffsigt och har fantastiskt roligt tillsammans!! Hör av dig!Kiss

Så häftigt det som Mary Kay Ash skapade för över 50 år sedan- gör att jag kan arbeta   och göra skillnad tillsammans med fantastiska kvinnor!Kiss

Packning av våra fantastiska mascaror pågår- 10kr/mascara direkt till cancerfonden- investera i en du också- för visst vill du också vara med och göra skillnad?LaughingKiss


Smart mål gör gott & skillnad

mar 18
Skrivet av: Annelie Eng 2015-03-18 08:19

Det är verkligen fantastiskt att få känna känslan av vad "SMARTA" mål kan ge. Mål som sätts upp och genomförs och ger det önskvärda resultat som man strävat efter. Funkar lika väl i grupp som induviduellt.

För mig är det förmånligt fantastiskt gott och jag känner mig väl priviligerad som har skapat mig möjligheten att arbeta tillsamamns med andra människor, majoritet kvinnor, som också vill göra skillnad. Och med väl smarta satta mål är jag övertygad om att man kan nå sååå mycket längre likaväl tillsammans som i den egna framgången.

Just nu jobbar vi aktiv och väl medvetet med att få våra befintliga och nya kunder att investera i en bästa mascar i specialutgåva som ger 10kr i bidrag till cancerfonden/mascara.

Det specifika tidsbestämda accepterat realistika mätbara målet sattes som 60 st sålda mascaror för hela gruppen- tillräckligt många var med på tåget och accepterade det- därav genomfördes ett fantastiskt resultat av 64st sålda mascaror!!Smile Och tillsammans har vi fått ihop en god summa till cancerfonden- väl taggade och peppade av att ha genomfört vårt smarta mål med gott resultat till välgörande fortsätter vi nu- ny vecka nytt mål - 60 nya mascaror till nästa tisdag och cancerfonden får då istället 1200kr av oss!! Smart va?KissKiss

Är du min kund- var med och bidra genom att investera i en bästa mascara- jag använder den själv och mina fransar trivs ypperligt i användande. Är du inte min kund och står utan hudvårdskonsult för Mary Kay- hör av dig du också-  vill du utöver att investera i mascaran-så ska jag vara dig behjälplig så du får prova de bästa hudvårdsprodukterna för just din hudKissKiss Rätta produkter för varje hud typ- gör sååå mycket- Jag är själv den bästa referensen av detta!! :) Hemsida     Mail 

Tillsammans i min arbetsgrupp gör vi skillnad och ALLA behövs- vill du vara med oss i vårt arbete- vi jobbar enkelt och proffsigt och har fantastiskt roligt tillsammans!! Hör av dig!Kiss

Så häftigt det som Mary Kay Ash skapade för över 50 år sedan- gör att jag kan arbeta   och göra skillnad tillsammans med fantastiska kvinnor!Kiss

Packning av våra fantastiska mascaror pågår- 10kr/mascara direkt till cancerfonden- investera i en du också- för visst vill du också vara med och göra skillnad?LaughingKiss


Skjutdörrscharm

mar 17
Skrivet av: Annelie Eng 2015-03-17 09:24

Att drömma sig bort och visualisera kan också ge action till att förändra och förbättra i hemmets vrå inom de 4 väggarna. Stora härliga skjutdörrar ut mot en ännu större träaltan är en härlig visualisering för mig. Ljuset som vintertid kommer in genom dessa och sommartid friskluften som kommer in i hela hemmet när skjutdörrarna öppnas och dras åt sidan,skapar en god känsla i mina tankar. Bredden i öppenheten, att få känslan som att hemmet är på utsidan. Wow vilken tanke, vilken visualisering för en lägenhetsmänniska som jagKiss

När jag drömmer mig bort bland skjutdörarrnas värld, är det just vardagsrummet jag ser denna öppenhet som en skjutdörr ger. Alluminium, budget, likaväl som queen och princess det finns absolut skjutdörrar för allas behov och önskan. Även om inte jag själv har just en första önskan om en något mindre köksskjutdörr, så kan denna göra det mörkaste minsta köket mycket mer ljust och känslan av yta kommer naturligt likaväl vid stängd som öppen dörr. Oavsett still på hem, djup i plånboken så finns det idag skjutdörrar för alla. I alla färger och material. Den traditionella balkong/altandörren har i skjutdörrar cefinitivt fått konkerrensSmile


Led dig själv

mar 17
Skrivet av: Annelie Eng 2015-03-17 09:22

Jag är övertygad om att vi alla kan ta oss dit vi vill. Vi måste dock ta reda på vart vi vill och vi måste identifiera det attraktiva med att vara där. kan vara ett klurigt arbete Att släppa om och men och visualisera en härligt god käsnlosam bild av hur du vill att din framtid ska vara. Bilden målet varför- ja , kalla det vad du vill- iallafall kan du behöva visualisera bilden om och om igen för att sätta de rätta bitarna på plats och skapa den glödande målbild för just dig som tar dig framåt och dit.

Det är just detta som är det magiska med glödande målbilder- de skapar handlande och action hos en själv som man aldrig ens tidigare drömt om att man skulle göra- så häftigt.

Visualisera handlar om att tänka rätt tankar- de som är bäst för dig - att tänka och spekulerar på vad andra skulle tycka om du gör det du vill- är bara bortkastad tid- leder inte dig själv framåt det minsta.

När du har din glödande målbild- sätt handlingsplanen- vad behöver du göra för att ta dig dit? Det är dina steg som tar dig dit- inte någon annans. Ingen är född med silversked i munnen vad gäller att nå sina målbilder och drömmar. 

Vi har alla olika svarigheter och trösklar att komma över för att ta oss framåt på vägen som leder dit vi vill. Gå inte i fällan och låt bli att ta dig förbi hindrerna. ta istället små planerade steg framåt- belöna dig för varje steg och vips är du förbi det stora hindret och också fylld av en god känsla att du gjorde det! Kiss

Om jag idag kan använda min ärriga hud som referens i mitt arbete som hudvårdskonsult- vad kan du då åstadkomma i ditt liv?

Om jag kan vara talare på konferenser med tusen personer, som i tidigare dagar avskydde att tala inför grupp i arbetslivet.. vad kan du då göra? Jag har övat mig till att ta mig dit jag vill och mår bra av att vara. Vad övar du dig i? Övning ger färdighet- i allt! Kiss


Led dig själv

mar 17
Skrivet av: Annelie Eng 2015-03-17 09:22

Jag är övertygad om att vi alla kan ta oss dit vi vill. Vi måste dock ta reda på vart vi vill och vi måste identifiera det attraktiva med att vara där. kan vara ett klurigt arbete Att släppa om och men och visualisera en härligt god käsnlosam bild av hur du vill att din framtid ska vara. Bilden målet varför- ja , kalla det vad du vill- iallafall kan du behöva visualisera bilden om och om igen för att sätta de rätta bitarna på plats och skapa den glödande målbild för just dig som tar dig framåt och dit.

Det är just detta som är det magiska med glödande målbilder- de skapar handlande och action hos en själv som man aldrig ens tidigare drömt om att man skulle göra- så häftigt.

Visualisera handlar om att tänka rätt tankar- de som är bäst för dig - att tänka och spekulerar på vad andra skulle tycka om du gör det du vill- är bara bortkastad tid- leder inte dig själv framåt det minsta.

När du har din glödande målbild- sätt handlingsplanen- vad behöver du göra för att ta dig dit? Det är dina steg som tar dig dit- inte någon annans. Ingen är född med silversked i munnen vad gäller att nå sina målbilder och drömmar. 

Vi har alla olika svarigheter och trösklar att komma över för att ta oss framåt på vägen som leder dit vi vill. Gå inte i fällan och låt bli att ta dig förbi hindrerna. ta istället små planerade steg framåt- belöna dig för varje steg och vips är du förbi det stora hindret och också fylld av en god känsla att du gjorde det! Kiss

Om jag idag kan använda min ärriga hud som referens i mitt arbete som hudvårdskonsult- vad kan du då åstadkomma i ditt liv?

Om jag kan vara talare på konferenser med tusen personer, som i tidigare dagar avskydde att tala inför grupp i arbetslivet.. vad kan du då göra? Jag har övat mig till att ta mig dit jag vill och mår bra av att vara. Vad övar du dig i? Övning ger färdighet- i allt! Kiss


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar