s

Lagom stor & upp-piggande färg

jun 25
Skrivet av: Annelie Eng 2015-06-25 09:24

Snart är juni tillända och vi är ett land i semstertider- för även om inte alla företag i dag stänger och har semster i julimånad så räknas ändå just juli som Sveriges semseter månad. Själv har jag vid ytterst få tillfällen varit ledig sjust juli månad- kanske dax att testa det nästa år..Wink 
En del människor blir mer tvingade att ta sin semester medans en del längtar till semstern under ett helt arbetsår- då kanske det är adx att fundera på att byta jobb..

Lediga dagar på stranden likosm lediga dagar i stan eller i skogen- vem har inte packat? Både det som behövts och det som inte ens använts under utflykten. En alldeles lagom stor strandväska i upppiggande färg kan vara så praktiskt för oss alla- jo upppiggande färg kan ge god inspiration till oss alla- oavsett vi vill vara lediga och fria från jobb eller inte. Strandväskan till stranden och få plats för lagom mycket en stranddag- strandväskan med på stadsvandrngen, alldeles lagom för att också kunna få i något som inhandlas på vägen.  

Och i naturen skulle en sådan bag var till nytta där? Absult med en liten filt i packad kanske en liten termos och stötet man på en glänta i skogen kan man väl ta den tillvara slå sig ner och kanske vila ögonen en stund. Utan väskan hade filt o termos inte varit med Smile Det må heta strandväska men mer användbar väska får man leta efter - praktisk i modell form färg och material för alla tillfällen och lediga dagar blir mer sköna lediga dagar för att du kan ta med just det som du behöver. 


Inspiration av flexibilitet & kläder på köpet

jun 25
Skrivet av: Annelie Eng 2015-06-25 09:01

Inköpsodran vad gäller kläder har inte varit där den bruukar- de där extra kilona ger inte den passformen som jag vill ha- tänk om det var så att kilona försvann med raketform varje gång tanken på att röra sig komWink I allafall sprang jag på- ja, faktiskt- hade ingen plan på att inhandla något- dock ta 3 betala för 2- fantastiskt i de läget att ha en större kedja som "granne"- Kappahl i Lerums centrum är så bra!! Enkelt kan man skaffa sig en dos av dagens inspiration - trevlig personal och stilfyllda kläder som visas finfint i butiken Smile Och som nu till extra bra pris- sån tur att jag utan plan tog ett varv i butiken- 3 plagg varvav ett par skorSmile

Sån tur att jag tar tillvara min flexibla odra och övar den..Wink

Nu dax för powerwalk- mer planerat än flexibelt- men det är ju det där med jämnvikt..Wink


Träna hjärnan i den digitala tidsåldern

jun 23
Skrivet av: Annelie Eng 2015-06-23 09:06

 

Nu när vi har nått den digitala tidsåldern finns det mängder av möjligheter och förmåner som kan hjälpa oss förbättra både kropp och sine. Dagarna då bara en simpel bok kunde hjälpa oss bredda våra sinnen, eller bara en joggingtur kring parken fick igång circulationen, har flytt.

 

Nu behöver vi bara titta på våra smartphones, surplattor eller laptops för att hålla hälsan I trim. Medan produkter som Apple Watch är utmärkta för att träna kroppen, har studier nu börjat avslöja hur vi kan använda enkla spel för att träna hjärnan.

 

Schack är ett exempel på detta. Ett spel som hjälper oss tänka strategiskt och analytiskt, man planerar sina drag långt i förväg och kan till och med använda mattematik för att räkna ut sin motspelares nästa drag. Denna typ av träning kan också användas för många klassiska kortspel, som till exempel poker och blackjack, som till och med tar det steget längre då man även kan studera det mänskliga beteendet via sina motspelare.

 

Tack vare den digitala tidsåldern har vi numera en mängd alternativ att tillgå hellre än att behöva resa runt halva jorden till Las Vegas eller Atlantic City för casino-upplevelsen. I Sverige kan man spela blackjack online på Slots Heaven direkt i sin laptop eller PC. Medan vi kanske då går miste om att kunna studera motspelarnas reaktioner, kan vi istället sätta hjärnaktiviteten på att undersöka deras spelmönster, och på så sätt förstärka vår matteförmåga.

 

Det finns de som förbannar den digitala tidsåldern, och hävdar att den är orsaken till att de nya generationerna blir latare och inte kan använda sitt eget huvud när de försöker få ut information – för helt ärligt, varför skulle man lägga massa tid på att tjafsa om något när man bara kan googla det direkt på sin smartphone?

 

Dock så har förmånerna av att använda digital teknologi visat sig berika och förbättra våra liv, oavsett om det gäller att koppla in en gammal tjock-dator, eller trycka igång sin surfplatta, så är det betryggande att veta att så många möjligheter finns tillgängliga för oss.

 

Detta betyder så klart inte att vi måste ta farväl av våra traditionella hjärngympemedel – Sudoku, till exempel, visar sig fortfarande vara precis lika populärt på webben som det är I traditionell pappersform. Tillgången till de olika medlen att träna hjärnan på vi har i dag förtjänar att hyllas, och med dagens utbud på elektronikprylar kan vi alla ta del av det roliga. 

 


Lotta på Liseberg levererar med Skärringer & almanackan ger mig möjligheter

jun 22
Skrivet av: Annelie Eng 2015-06-22 22:10

Definitivt att Lotta återgigen gör en succesäsong på Liseberg- mitt i stans värsta regnande leverar hon tillsammans med artister så bra så att sommarvärmen som borde varit känns som den är :)
Funderar på drivkraft och mål- är det skillnad på vad storheter som Skärringer eller Engberg drivs av mot vad tex en Engare som jag drivs av? Tror inte att skillnaden är så stor - jag tror att alla och envar mår så mycket bättre presterar så mycket mer effektivitet och skapar sitt liv så mycket godare om vi hittar vår mening med livet- vårt varför - vårt mål- det gäller bara att ha mod och tålmodighet att ta reda på det.

Mitt mål- mitt varför mina ungar min almanacka- I många år snurrade jag runt detta- valde efter en slags ärvd trygghet- tills jag jag tog reda på vad jag ville och vad jag mådde bäst av- det är inte alltid det vi tror vi mår bäst av som vi mår bäst av..
Friheten att fylla mina dagar min almanack på ett sådant sätt som jag själv mår bäst av - är en drivkraft och ger upphov till ett stort välmående för migSmile Vad är ditt varför?

Goda samtal i dagen- en flexibel almanacka och rollen som sales direktor- ger mig många möjligheter till goda samtal och utvecklande av nya relationer- en mycket god yrkes rollKiss

.. så där ja- mörkare och jämnare igen..

.. färdig alldeles lagom för utbildningsstund- så kul att lära ut resan jag själv har gjortSmile

.. dagens middag - ja i frysdisken på Ica finns mycket för dagar då matstunden blir sen..

Men tänk en helt vanlig måndag i min almanacka har förlöpt- mellan varven har jag också servat kunder, haft kundkonsultation varit mamma och myst med 2 skollediga girls- mer sånt, tackKisslämnat in cyklar på lagning mm- när jag bestämmer över mina dagar hinner jag mer än vad jag tror..Smile

Härligt överraskad av finfin post idag- "diamater" och kort- tacksamheten är stor över att omge mig av människor som uppskattar och bekräftar mig i det jag gör- STORT TACK!!!Kiss

Nu mer soffhäng o mys med minstingenKissKiss


Öppna dörrar

jun 21
Skrivet av: Annelie Eng 2015-06-21 10:16

Bland det bästa med mitt jobb idag är att så många fler än jag också kan arbeta som jag. Jag möjlighet att dela vidare min egna karriär kan man säga- fantastiskt! Ännu mer fantastiskt är att mitt jobb verkligen kan delas av ALLA. Jag kan erbjuda och öppna min dörr för alla- valet att börja jobba tillsammans med mig-Här skiljer sig mitt jobb både från de flesta arbetsplatser och jag skulle vilja säga- det vanlioga livet. Alla tjänster som söks idag har på något sätt olika kreterier för att du ska kunna få jobbet- lever du inte upp till dem- tja, då är dörren stängd för dig vad gäller den tjänsten eller den arbetsplatsen. I det vanliga livet- olika kreterier för olika sammankomster- för vissa är dörren öppna och för vissa är dörren stängd- eller kanske tom att man inte nämner att det finns en dörr..Wink I mitt jobb idag kan jag sortera bort helt och hållet allt sådant trams - jag kan verkligen öppna dörren åt alla- och jag vill verkligen jobba tillsammans med den breda massan- jag tror på sammarbete- och jag tror på teamwork och jag tror på att alla tillför något. I min bransch behövs ingen högskoleexamen eller meritlista- det finns en kreterie för dig som skulle vilja jobba med mig- det är att du är över 18 år. Att du sedan skulle vilja jobba tillsammans med mig är naturligtvis en stor fördelSmile Hur kan detta då ske? Jo i min bransch får du kontenuerlig utbildning- jag jobbar i ett säkrat system där du har möjlighet att lära dig ALLT- om du vill- Du får redan från start en grundutbildning som tar dig in i jobbet och sedan fylls utbildningarna på ju mer du jobbar på- för mig som karriärcoach - ett helt fantastiskt arbete att kunna rekomendera och erbjuda vidare.
Min egna referens är ju att jag själv sadlade om - japp, som den medelåldriga kvinna jag är- japp- 48 år, är att vara medelåldrig- jag tog ialllafall modet till mig och vågade sadla om - jag tog till mig informationen och det jag läste och vågade vara modig att förlita mig på den. Jag förlitade mig på att även jag- trots icke kunnande av branschen kunde lära mig jobbet- och mina vänner- snart 2 år senare- jag är så tacksam att idag kunna utveckla min arbetsgrupp både vad gäller antal, personligheter och geografiskt. Dret skulle kunna vara kreterier för vem som "platsar i min arbetsgrupp under de överskrifterna- men det är inte det- Jag öppnar istället upp- alla som vill är välkomna att jobba med migSmile Intresserad- maila mig  SmileSmile

Tänket kan du "låna till ditt liv- bestäm inte åt någon annan med det tänk och ego- du har ingen aning om vad hon eller han vill, när du tror att hon eller han inte vill- vad det sen än är. Lyssna inte heller på vad någon annan säger om att någon annan inte vill passar in eller inte kan. Den tron och uppfattningen är just den personens uppfattning och kanske inte alls är i linje vad personen det gäller kan eller vill. Öppna din dörr som Tommy Nilsson så vackert sjunger och mina vänner det ligger mycket i det. En öppen dörr skapar mer ljus och värme än en stängd dörr

För mig min arbetsbag- för mina kunder den perfekta travel bagen..

..innehållet i min bag.. mina arbetsverktyg: mina bästa produkter till för testande av ALLA

Koninuerliga utbildningar- japp- jag säger WOW vilket företag jag arbetar för-vilka fantastiska utbildningar jag har blivit erbjuden och som jag också valt att ta tillvara! Dessa har stärkt mig på alla plan i lika väl mitt yrkessamma jag som i mitt mer personliga jag

Midsommardagen bjöd på en alldeles fantastisk utesittarafton för den som hade möjlighet att vara utomhus- Min och andras flexibla odra bjöd på en riktigt mysig afton med dörren öppenSmile


Surt sa citronen, vilket inte ska efterliknas

jun 20
Skrivet av: Annelie Eng 2015-06-20 09:57

Hur gör du för att bryta dina gamla invanda vanor och för att sätta nya? För visst tillhör du väl de innovativa människorna som vill ta sig vidare i livet, som vill ta sig till de bästa vanorna för just de själva..?
De finns alltid människor och situationer att skylla på för att DU inte kommer vidare- dock är dessa människor mer gjorda för att DU ska lära dig mer om dig själv- vill det sig riktigt illa kan du gå hela resten av ditt liv att reta dig på dessa människr och situationer utan någon som helst lärdom. Grämer du dig och går runt med irritationen eller sorg över dem o deras beteende kan det tom vara så att du hindrar din egna utveckling- kort sagt du begränsar ditt egna liv.. Och visst kan det tyckas korkat- personer eller situationer som jag inte är tillfreds med bestämmer över utvecklingen i ditt liv..

Surt sa citronen- och ja en citron är i mitt tycke mega sur- inget tillstånd vi människor bör efterlkna oavsett situation! Citonsur går bort, men citron gul- lär dig mer om dig själv så att DU sticker ut med stolthet över din egna person som citronen gör från de jämn grön röda andra frukter och grönsaker i diskarna i affärern. Utveckla dig själv från citronsurstadiet varje gång du känner känslan komma- bestäm dig för att DU då har någonting stort att lära om dig själv- checka situationen studera dig själv din känsla ditt handlande och resultatet av situationen- ta med dig lärdomen förvalta den väl och utveckla den i positiva ordalag!

Surt sa citronen, vilket inte ska efterliknas!Smile

PS! Att börja samverka med citroner genom att börja alla dagar med en halv pressad citron, på med hälften kallt vatten och hälften kokat- i med lite ingefära-kan göra insidan så god och stärkt!Kiss


Ursäkter eller möjligheter

jun 18
Skrivet av: Annelie Eng 2015-06-18 10:33

Ursäkter eller möjligheter val vi alla brottas med för att ta till vara på var och ens av oss vårat egna liv och vår tid. Ju mer ursäkter vi väljer, ju mindre kvalitet av det som vi själva vill skaffar vi oss. Ju mer möjligheter vi väljer- japp- ju mindre ursäkter får plats. I min värld är valet enkelt. När jag kommer på att ha valt en ursäkt- reflekterar jag över situationen- varför valde jag ursäkten- vad kände jag i situationen- för ni vet tanke känsla beteende hör ju ihop- och faktiskt idag slår det mig- min känsla är inte på topp när ursäkterna väljs av mig- Hur är det med dig? Är du en ursäktande eller möjlighets människa? Beror det på vilken del av ditt liv det handlar om?

Ju mer möjligheter jag greppar - ju fler kommer till mig. En gång i tiden hade jag ingen tanke på att att se mig själv som en kvinnlig entreprenör som verkade för att fler kvinnor ska våga greppa entreprenörsskapet. Jag hade aldrig vågat drömma om att JAG skulle kunna inspirerar andra kvinnor till att använda sitt mod och ta sig dit de vill i livet. Jag kunde inte tänlka en tanke i linjen i att någon skulle inspireras av mina handlingar och min personliga resa- Idag vet jag bättreKiss

KARRIÄR FRAMGÅNG FRIHET- ord som på resans väg har lärt mig kan vara laddade- För min del är det fantastiska ord- ord som hela tiden finns vid min sida och ger mig kraft styrka och mod att fortsätta min resa och också inspirerar andra- Karriär- klart att jag vill göra karriär- för mig är innebörden att yrkesmässigt befinna mig i den miljön med de arbetsuppgifter som genererar medst utveckling och effektivitet och trivsel hos mig själv med mina egenskaper FRAMGÅNG- Jag är min egna FRAMGÅNGSHISTORIA- jag mäter min framgång och belönar mig- Vad är din framgång som du vill uppnå? FRIHET- Min almanacka bestäms av mig själv!

KissKiss

 


Förläng ljus och värmande tid

jun 18
Skrivet av: Annelie Eng 2015-06-18 08:37

Igengrå himmel, regnet hänger i luften och det stundar midsommar.. Ja fröken väder, i år spelar du verkligen oss ett spratt. Som det verkar idag så är det många av de tänkbara och välplanerade långbord med ssill och gräfddfil som får dukas inomhus istället för under en fin klarblå junihimmel. Dunjackan och regnkappan på för de som i år trotsar vädrets makter och ändå firar midsommar utomhus bara för att..
I mitt förra hemma spelade inte vädret så stor roll vad gällde dukning inom eller utomhus- min altan var inglasad vilket gjorde den till ett uterum med känsla av att sitta utomhus.
Idag är det också en mycket vanlig tillbyggnad till många hem. Uterummen är definitivt en fantastisk uppfinning! Ett steg mindre till att vara väder beroende under dagar som tex midsommarafton när vi genom historien "ska" sitta utomhus. I ett uterum kan vi aktivera oss som om vi sitter under bar himmel men ändå behövs ingen oro för att regnet hänger i luften- hela rummat strålar av ljus genom uterummets ofta stora fönsterpartier. Infravärmens värmeande gör också de flesta uterummen till ett slags allrum att tillbringa många långa stunder under fler årstider än just sommaren. Själv flyttade jag ut i mitt tidigare uterum när marssolen började värma och trivdes också mycket gott i en en korgstol med levande ljus på bordet en oktoberkväll med regnet smattrande på plasttaket. Idag har jag en balkong som trots sitt västerläge inte alls nyttjas så stor del av året som mitt tidigare uterum.
Midsommar utomhus i ett uterum- så smart!Kiss

Nostalgibild- från mitt gamla finfina uterumKiss


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar