s

Good enough to do wath I want

okt 29
Skrivet av: Annelie Eng 2015-10-29 10:30

At göra det jag vill och kan räver sitt fokus- men är fullt möjligt. Det är också fullt möjligt för dig, att göra det DU vill och kan. För det är troligtvis inte samma sak som jag vill göra. Mellan 0-6 år formateras vi som människor av den sociala miljön som vi är i. Om vi inte där får lärdom om att hålla målfokus och att tro på oss själva blir det senare inte lika enkelt att göra det jag vill och kan. Det blir inte lika enkelt att föra målfokuserat tänk vidare till nästa generation och andra runt omkring en. Allas våra hjärnor är ibland korkade muskler och kan bara det de har lärt sig- det vi inte har lärt kan vi inte tänka.

Jag har och jag övar mitt självfötroende i jämn balans med min självkänsla. Jämför dig själv med en gräsmatta. Självfötroende och självkänsla behöver sin gödning för att skapa en grön harmoniska gräsmatta hos dig. Övningen kan bara du göra. Det kräver sin action! DU måste själv BESTÄMMA dig för att du vill utvecklas- sen måste du stega dig i övningar- dina egna fotsteg är det som ger dig resultatSmile

Event igår kväll hos Bil-Nilsson i Alingsås- och totalt gav detta 20000kr till cancerfonden genom biljettköp! FANTASTISKT! I helgen ska jag sammanställa vad mitt egna event i söndags har gett och skicka in mitt och mina kunders bidrag till Rosa bandet! Att verka tillsammans kan göra underverk!

Att inspirera andra med påfyllning från ny miljö..

Duka upp eventbord..

Leverera varor..

Olika uppgifter i entreprenörsskapet med en röd tråd som handlar om möten med människor och närvaroKiss

Ikväll blir det makeupklass och i helgen ska jag skriva 3 föredrag för olika grupper och olika inriktningar.Att jobba med fler ben en ett blev jag stärkt i genom Anna Bensons föredrag igår WHY not?.

Kalla dina vardagarna för vardag eller helg - spelar ingen roll men fokusera mera på vad du vill och kan- bestäm dig föra tat göra det och sen ACTION! Du kan om du vill.

Jag älskar min roll som entreprenör- ser varje förfrågan som en tillgång och möjlihet. Tacksamt möter jag olika yrkesgrupper kön och ådrar. It's not about me.. Ett ingångstän och därmed kan jag agera som en resurs för de som jag har framför mig.

Good enough to do what I want!

Love live life! Kram// A.


Lyxigt tåligt och jag tänker nytt!

okt 21
Skrivet av: Annelie Eng 2015-10-21 23:47

Så funderar jag på detta med inredning igen. I min lägenhet har jag klinkersgolv i alla alllmänna utrymmen som hall, kök, vardagsrum o badrum. Dock inget dagsaktuellt sådant. Åren som golvet har legat har också satt sina spår, vilket också innebär att jag låter mig inspireras av inredningsdetaljer och nya golv. Åsynen av natursten lockar mig idag och jag har checkat runt och hittat granitkeramik som har många olika användningsområden som en ny och klar favori. Verkar bli en prisfavorit ocksåSmile Jag läser också att granitkeramik har mycket goda hållfasthetsegenskaper, vilket passar mig perfektSmile Super tänker jag och blir bara mer och mer attraherad!! Tåligt golv vill jag ha!! Mitt golv ska tåla såväl klackskor som husdjurstassar, lekande barn och tonåringar. Yes, även tonåringar kan leka runt och det ska mitt golv tåla! Det bästa med granitkeramik är också att jag kan ha det överallt- Granitkeramik kan monteras i badrum, kök, hall och skulle jag vilja kan jag tom lägga det på balkongen. Oh la la! Vilket golv!!! Badrum i granitkeramik skapar en exklusiv och lyxig känsla hos mig när jag ser på bilder. Det skapar också en känsla av att vilja inreda och göra om i hela lägenheten på ett nytt snyggt och tåligt sätt!


När färgerna charmar

okt 18
Skrivet av: Annelie Eng 2015-10-18 16:17

"Jag tycker inte om hösten".., "jag tycker inte om vintern..", "jag tycker inte om 30 graders värme på sommaren.." inte.. inte..inte.. tycker om och tycker om.. Vårt förhållningsätt till det ena och det andra behöver vi alla se över.. höst vinter vår sommar-årstidsväxlingarna kommer varje år i vårt land och INGENTING vi själva kan påverka, dock kan vi ALLTID lära oss att utveckla vårt förhållningsätt till dem.

Under många år trodde jag mig avsky höst och vinter- När jag vid ett tillfälle identifierade dessa ords betydelse för mig och mitt egna förhollningsätt till dem, var och ett försig, så fann jag en gemensam nämnare som låg som ett störande moment- svårt för mig att förhålla mig till och som gjorde att även allt annat som jag ser i dessa årstider, blev också ickså trevliga fast att jag gillar dem..
Jag trivs nämligen mindre bra med tidiga mornar där kravet ligger på en tid att passa - vinter och hösten för också med sig mörka och kyliga sådana.

Genom att stoppa in färre sådana mornar i mitt önskvärda läge har jag genom att hela tiden fokusera på mitt önskvärda läge, vågat byta karriär och där igenom har jag minskat antal tidiga mornar med tider att passa under ALLA årstider!SmileSmile Detta har fört med sig att jag kan se allt det fina, och mysiga med höst och vinter mycket mycket tydligare.

En promenad bland höstlövens färgade charm är sååå god påfyllning idag för mig. Tänk under många år rusade jag bara förbi dem- sån tur att jag lärt mig uppskatta dem- De färgade löven och det egna stegandet är en väl underskattad påfyllningKiss


By the way charmas jag av finfina färger i lack och stift så här års- Höstens färger har hittat sin charm hos mig genom att jag själv varit modig att stega mig ifrån tidiga mornar med måsten- Jag är såååå tacksam för detta Kiss

Höstens charm- helt kostnadsfriKiss


Långt bort är nära om vi väljer det i stunden

okt 17
Skrivet av: Annelie Eng 2015-10-17 12:51

Kortsigtiga och långsiktiga val- där övning ger färdighet? Jo jag är övertygad om att de mer korttänkande målen är så mycket lättare att göra för stunden omvi låter bli att täna just på vad resultatet kan bli för oss själva i längden.  Övar vi tanken på vilket resultat vi vill ha i vårt liv- vart vi vill, hur vi vill leva med vem hur livet ska se ut hur vi själva ska se ut hur vi ska må etc- jadå blir de långsiktliga målen så mycket enklare att göra :) Långt bort är nära om du väljer det i stunden.

Visst är det så att det finns såååå mycket runt omkring oss som kan få just det vi vill och strävar efter att blekna- det finns så mycket av både attraherande och icke attraherande runt omkring oss som kan störa just vårt eget mål o resultatfokus om vi låter bli att göda det.

Ibland glömmer jag att jag själv bestämmer stegen som mina businessskor ska ta mig, för övrigt inhandlande på Johanssons skor Kiss Det finns alltid situationer att lära sg mer om sig själv, även i ett par svarta stadiga businessskor från Tamaris. Ibland är det inte påhejarna som är de mest tacksamma till nya lärdommar. Övning ger som sagt färdighet och var tacksam över din känsla, den kan leda dig långt långt långt och ändå så mycket närmare just där du vill vara.

Take on your best shoes and stand up for the powerfulperson you areKiss


I all välmening

okt 13
Skrivet av: Annelie Eng 2015-10-13 12:13

I möten med andra människor kan vi lära mycket. Ett möte med en annan människa man även ge lärdom om oss själva till oss själva. Allt handlar om vilken öppenhet oc viket förhållningsätt som vi har mot oss själva och mot andra. Det sämsta verktyget till lärdom och utveckling hos oss sjäva är skitsnacket och bakomryggensnacket. Visst behöver vi alla lufta våra tanar och känslor och få fysisk bekräftelse. Dock är inte alltid den bekräftelsen som du får av bästa väninnan när du luftar din besvikelse över annan persons handlande, det som är det mest lärande och utvecklande för dig. För som bästa väninna håller vi allt som oftast med- i all välmening- dock blir de flesta samtal av denna art bara ett skitsnackande om tredje person som inte är närvarande. Och är vi 1 av d 2 'skitsnackande så är jag övertgad om att ingen av dem går ifrn mötet med varken lärdom om andra, sig själv eller ens en gnutta påfyllande energi- Nej betyngande förbannande är nog mer känslor som sätts på bägges axlar.

I all välmening borde vi mer bara lysnna på väninnan låta henne prata av sig. Inget tyckande utan istället orda tillbaka öppna fråfeställningar. Då växer alla parter och möjliga bästa lösningar kan fås.

Att stå stadigt med bägge fötterna på jorden innebär att vi inte utsätter oss för att agera för andra människor- vi låter de växa genom eget handlingsansvar. I all välmenng låter säger vi nej till situationer där vårt eget ego inte går att plocka bort.


Stadigt på höga klackar- Din Sko levererade bästa snyggaste svarta bootsen denna höst- Underbar i lästningen som gör stadigheten syverän trots klacken- sitter som gjuten och bästa tänkbara pris! I really love them - black is beutiful  motvind som medvindKiss


Det enkla och roliga i jaget

okt 11
Skrivet av: Annelie Eng 2015-10-11 08:39

Jag är övertygad över att ALLA har ett enkelt och roligt jag. Frågan är däreter varför vi krånglar till och inte plockar fram det så ofta och så länge som möjligt? Är det för att vi inte tror att att det räcker till? För visst har även d kommit på dig själv att ha plockat bort det enla och roliga i dig själv för att passa in.. Passade du in? Jag tror på att det enla och roliga i mig leder mig längre än det det omstyrda ..

 

Igår eftermiddag höll jag hudvårdsklass.. lördag = ledig = otänkbart att jobba? et du, bland det bästa med det bästa med mitt jobb är att stoppar in arbetstimmarna där det passar bäst in i mitt liv- Jag gör idag alltid medvetna val om vad gäller arbetstimmar ch jag har också lärt mig att säga nej.
Det bästa med just rollen som fristående hudvårdskonsult är att när jag håller mina klasser INTE känner att jag jobbar- jag låter det enkla och roliga få styra i klassen och hos mig själv. Detta innebär att dessa klasser bara är såååååå kul! Att lyssna in och låta kvinnor prova produkter som ger de resultat som de vill ha- enkelt kul och proffessionelltKiss
Därav blev också valet enkelt- en lördag eftermiddag tillsammans med 5 härliga kvinnor run ett bord- inte en tanke på jobb utan bara en kul och mysig stund med många gooda skratt mycket goda och synliga resultat på allas hud och tom mycket god mat.
Trött och grinig när jag kom hem- NIX, väl påfylld av stunden med vinnorna och mer närvarande i lördagskvällen med actionhjältarna än utan stunden- Så förmånligt!Smile

 

Idag söndag- medvetet val att ställaklockan- egen tid när huset och gatorna runt omkring mig sover- I love tystnaden och lugnet som innfinner sig tidiga mornar- den egna tiden i detta får mig att förstärka det enkla och rolga hos mig själv- I de mår jag som bäst och det ger mig också mest. Om nån timme eller två kommer söndagen rusa på dop med kungligheter och sen skoshopping- hösten är här och gympadojor i all är även skoldagar kan behöva annat på fötterna.

 
Njut av dagen där du är och beaka det enla och roliga hos digKiss

 


Good enough to be me, det gör skillnad

okt 08
Skrivet av: Annelie Eng 2015-10-8 08:17

Att vara tillräckligt bra. Tycker du att du är tillräcligt bra mer ofta eller mer sällan? Blir du bemöt som om du är bra som du är? Bemöter du dig själv som good enogh. Själv valde jag att tatuera in just dssa värde ord GOOD ENOUGH på min arm- ett väl medvetet val. Varje dag ger de mig en blänkare om att jag är good enogh och varje dag ger de mig också en påminnelse att bemöta andra som good enogh. Handling och person 2 olikheter. Ibland svåra att sära på..
Styrkan kommer innefrån och styrkan måste atas. Är det för mycket på utsidan som inte ger näring måste portionerna till insidan ökas. Och jag är ledsen att säga det omgivning ger inte alltid det du vill eller behöver- absolut inte om du förväntar dig det. Boosta dig själv istället- Boosta dig i att DU kan och att DU vill. Boosta dig att DU kan så mycet mer än DU tror att DU kan och vill. Boosta dig själv i STORA portioner av GOOD ENOUGH to be ME!! Du behöver det för att omginingen då också kommer vända och behandla dig som tillräckligt bra, du behöver det för att kunna snabbt och enkelt skaka av dig oket den som ordade att du inte var tillräckligt bra. Lägg inte kraften på att försvara och jobba på att den personen ska se dig som tillräckligt bra. Tänk om den personen aldrig kommer se dig som tillräckligt bra oavsett vad du gör.. Lägg energin på dig själv- You are good enogh.

Om tanken idag styr dig till att tycka att någon inte i dina ögon är tillräckligt bra- öva dig att att tänka och handla som att den personen är good enough

Låna orden till dig själv och till dina mötare- orden gör skillnad!Kiss


Sociala medier för seniorer och för mig!

okt 07
Skrivet av: Annelie Eng 2015-10-7 12:25

Ibland får jagtrots tidig morgon ta tag i det som jag valde bort att förbereda kvällen innan.. Imorse blev det pannkaksstekning klockan sju.. inte riktigt yippie i känslan men ändå helt ok att få till det trots den tidiga morgonen. För som ni vet så har jag gjort mina medvetna val till att undvika att ha just för många saker och tider att passa under just morgondelen av dagen. Idag var dock en av numera få mornar där vi ska iväg samtidgt , actionhjältarna och jag- de på långvandring med skolan- vilket pannkaksdelen stod för- och själv föreläsningsdax om sociala medier - målgrupp seniorer. Och yes, vi kom alla dit vi skulle i tid Smile


Pannkaksrecept kommer sist i inlägget- Goda sådana blir det ocksåKiss!!

Vissa verktyg- olika sådan kan behövas för genomförande av olika situationer handlande och som i mitt fall uppdrag. Idag blev det alvedonen som ett bästa verktyg mot halsskrovlandet..

Det är verkligen så förmnligt att vara företagskvinna och entreprenör- Wow, alla dessa fantastiska möten jag har äran att göra. Kiss Jag är sååå tacksam. Olika ämnen - jag väljer själv- olika arbetssätt- jag väljer själv och ändå med en gemensam nämnare - att utveckla framåt till bättre resultat- Jag älskar´t!!


En dejavu att va tillbaka och ändå inte som stolt förälder i publiken- utan som som själv användare av mikrofonen.. Måste bara tillägga så suveränt ordnat det allat som oftast är när jag föreläser- tekniker och arrangörer fixar och trixar detta med ljud och teknik- SÅ FÖRMÅNLIGT- Happy me!!Smile

Idag föreläste jag om sociala medier för en del av Partilles fantastiska seniorer. Föreläsningen var ett samarbete mellan mig, Studiförbundet Vuxenskolan i Partille och Partille bibliotek Smile Gilla och följ oss gärna på våra Facebook och Instagramsidor!!Smile Jag tror definitiv att våra seniorer hör hemma i sociala medier- En del behöver som i alla andra grupper mer info och mer stöttning att komma igång än andra. Att själv vara en del av sociala medier ger en fantastisk öppning till information och kommuniceringsmöjlighet än att inte delta. Idag gick vi igenom Facebook- Instagram - twitter och Blogg. Min förhoppning är också att några nya profiler skapas framöver och mindra rädsla att vara aktiv på sin redan skapade profil. Våga vara en del i Sociala medier som senior! Mitt budskap idagKiss Tusen tack Stideförbundet vuxenskolan i Partille och Partille bibliotek - Jessica & Ida vi syns snart igen- I hope!!SmileKiss   Nu blir det teatime och choklad- Tack för detta!

Ta del av det bästa av sociala medier och annat i livet gäller för oss alla- Som entreprenör jobbar jag stenhårt för detta för min för din och för ss allas skull!Smile


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar