s

Tron på visionen gör drömmen sann

jan 25
Skrivet av: Annelie Eng 2016-01-25 19:13

Vi vet så väl att våra dagar är begränsade. Ändå är vi allt som oftast långt ifrån att göra de bästa medvetna valen på innehåll i våra dagar.. Varför?
Det bör ju vara en sjäälklarhet att stoppa in det bästa innehållet- eller hur? 

Jag tror på drömmar och jag tror på visioner. Jag tror på tron som gör drömmarna och visionen sann. Vore jag utan min tro och min vision skulle ingenting av det jag upplever idag kunna upplevas. Min tro på min vision gör det möjligt för mig att uppleva min vision- and I love it!Kiss Hanmnar jag på villovägar min tro, och fastnar i tvivlens träsk,  gör jag allt som står i min makt att hitta tillbaka till min vision och min tro igen.
Genom visualiseringens kraft har jag tagit steg som näst intill varit omöjiiga för mig- och idag har jag gjort min vision sann: Jag jobbar enkelt effektivt med produkter som ger de resultat som människor vill ha.


Köksgolvet som packningsarena- ibland travar av påsar o kuvert med beställningar- glamoröst? Jo faktiskt- ör mig är det en glamorös del av min tillvaro- att uföra en varktig sysselsättning när jag vill och önskar hemifrån. Lika väl som att dra på klackarna och möta människor i olika konstilationer- jämn balans i mitt entreprenörsskapKiss

Jag får ta del av glädje och fantastiska resultat på olika hudtyper som ger utveckling och glada människor. Jag jobbar hemmifrån. Jag bokar mina egna arbetstider- och ja, jag sätter min egna lön. En vision jag tro

dde var bara en simpel dröm- idag vet jag att det r just en möjlig vision- Min tro på den har gjort den sann. Som den karriärcoach jag också är har också drömmen om att själv kunna erbjuda varaktiga sysselsättningar blivit sanning. Visionen om att ju mer vi tror på varandra stöttar varandra peppar varandra ger kraft och också möjlighet till att å modet att våga öppna eget och bli entreprenör. Jag vet att pepp göder det modet- jag är själv en referens av att genom tron på min vision ha hittat modet till den entreprenör jag är idag. Idag delar jag det vidare- Jag delar med mig av mitt jobb för den som vill och jag erbjuder alla som vill att testa just de produkter som jag arbetar med. Idag lever jag min vision- jag tänker sällan jobb, jag suckar inte söndag kväll och vak

nar inte uttråkad måndagmorgonKiss

Allt som oftast näst intill varje kväll sluter jag ögonen med tacksamhet att jag varit modig nog att fortsätta tro på min dröm- Jag har inte gett upp där andra har tvivlat- "Winners never quit, quitters never win".


Ibland händer det bara.. eller? Tror man tillräckligt starkt på sin vision kommer den närmare och närmare och till slut så YES!! Omöjligt igår kan vara sant idag- I now! SmileKiss Pondus oh Michael Kors- en kombination av vacker fashon - Me like! Whats in the paket? I can tell you black is beautiful både i visionen och i verkligheten- du ser upppackandet imornKiss

Mina dagar är dag allt som oftast fulla med möten, antingen enskilt eller i grupp, mer ofta kvinnor än män. En del av veckans dagar i lugn och ro hemifrån- administrativt och produktpackande- I love it- det bästa av 2 världar - det omöjliga är sannt det går att kombinera mycket! Have funSmile

Kram A.


Lyxar morgontiden för kropp och själ

jan 24
Skrivet av: Annelie Eng 2016-01-24 09:33

Söndaxlyx när hals och feberbakterier stressar runt i hemmet- är det möjligt?

För det första:

1. Sätt klockan och ta till vara på morgontimmar utan övriga familjen- ta morgonstund i at till att umgås med dig själv- 'morgon stund har guld i mun' och yes, detta gör du oavsett hur många gånger du har varit uppe i natt o passat upp dina sjuklingar i familjen.

2. Gör några enkla strechövningar som får kroppen att vakna

3. ta di 5-15 min att visualisera din dröm- sätt ett datum längre fram i tiden och visualisera att du är i den datumen och att livet är presis så som du vill ha det där- visualisera allt fantastiskt som är run omkring dig där, dina känslor, vila som finns run omkring dig vad du har på dig, vart är du osv. Varje dag hoppar du sedan in i bilden där gårdagen slutadeKiss Och alltid visualiserar du i positiva ordalag

4. Njut av en kopp kaffe- själv tar jag starkt-anske en ansiktsmask eller lipmask hårinpackning nytt naglack mm- nåt som gör huden glad och se sedan över din lista för dagen när detta torkar- Japp, skriv en lista varje kväll innan du lägger dig med de sex viktigaste punkterna som DU ska göra dagen efter. Se över listan är det något du kan ta tag i redan nu när du sitter där med kaffeoppen?

5. Rör på dig!- Ta en powerwalk på 20 -30 min med eller utan lurar med eller utan sällskap- bara DU håller god takt- så raskt så du känner svettdropparna på ryggen- 20 min senare har endorfinerna ommit lös och yes, de kallas för problemlösarhormon- så dessa 20 min är en god investering till att lösa det jag vill lösa dag :)

Thats it- testa i ngra veckor och hur tidigt det sen n är på morgonen och hur icke utsövd du sen än är så kan detta- har gjort det för mig- föra med sig att du känner dig piggare- du är gladare får gjort det du vuill och sa göra och du utvecklar dig själv.

Even Complexion Mask från Mary Kay i ansiktet- Oljefri icke portilltäppande och 10 min senare har den vårdat min hud som änns både ljusare och ser ljusare ut- I löve it!!

På läpparna har jag en lip mask också den från Mary Kay som kommer följas av ett återfuktande lipbalm- setet exfolierar varsamt bort de döda hudcellerna från mina läppar- de döda hudceller skapar torrhet-  balme håller sen mina läppar återfuktade i 6 tim och genom att använda setet ca 1-2 gång i veckan håller jag mina läppar silkeslena- sååååå nöjd!!

Genom mig eller någon annan av mary Kays hudvårdsknsulter kan du alltid prova allt i Mary Kays breda och fantastiska produktsortementSmile

Kram A.


Nr 1 - It's you!

jan 23
Skrivet av: Annelie Eng 2016-01-23 10:35

Har du någon gång kännt känslan av att vara  trampad på eller kanske nyttjad- tom utnyttjad. Hur reagerera du går du till mottattack och försvar? Eller vänder du blad och går vidare utan dessa människor runt omkring dig. DU är viktigast i ditt liv - låt inte någon annan trycka till det.

Ha förvana att se dig själv som nr 1! Detta innebär att DU själv ska värdera dig som nr 1 i ditt liv- du är viktigast i ditt liv och kommer så förbli! Värderar du dig själv som nr 1 kommer du välja bort människor situationer som inte värderar dig annorlunda. Människor ch situatiner som tar din energi istället fr att ge är bra för 1:an- välj bort det. Du har all rätt i värden att välja det som GER DIG det du behöver!

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<<3<3

Välj de sammankomster de situationer som ger ig energi. Välj att omge dig med människor som tror på dig din person och det du gör. Då värderar du 1:an inom dig Kiss

Idag värderar jag 1:an inom mig med bästa powerwalk i ett vintrigt Lerum. Insmörjad och rengjord med bästa produkterna för min vintertorra hud- Yes min hud mår verkligen bäst av mary kays produkterKiss
Ordning och reda i världens bästa roll up bag ochjag spar tid och pengar på hudvården i den här familjenKiss


Idag värderar jag 1:an inom mig med bästa powerwalk i ett vintrigt Lerum. Insmörjad och rengjord med bästa produkterna för min vintertorra hud- Yes min hud mår verkligen bäst av mary kays produkterKiss
Ordning och reda i världens bästa roll up bag ochjag spar tid och pengar på hudvården i den här familjenKiss

Vill du veta merom Mary Kays produkter & företag-maila mig

Trevlig lördag på er!

Kram A.


Kreativ zoon med färger av utmaning

jan 21
Skrivet av: Annelie Eng 2016-01-21 22:28

Att våga vara modig o byta arbetsmiljö på 'äldre dar är en gudagåva för min och ångaa andras personliga utvecling- tän så mycket mer man kan än vad hjärnan trodde- ara man provar. Nä modet sviktar och rädslorna tar vid byts varken arbetsmiljö eller att den egna personligheten utvecklas framåt- men ju mer modig till att våga breaka up i trygghetzoonens galler a sig ett seg utanför och du är et steg närmare personlig utveckling skapad av dig själv till att vara den bästa av dig själv- go and do it!

Älsar färg och färgdoft. Idag tod jag de första stegen någonsin in i textilfärgningens värd- premiär att göra shiburi en slags vikteknink av textil för att sedan doppa i färg - mönstrerna blir batikliknande och väldigt väldigt fina

så himla kul och så lörorikt att vara på andra sidan trygghetsstängsleti på en skapande sida som ger effektivitet och kreativitetsglöd- så nice!! Missade så lart att ta en bild av mitt fina alster men ska försöka fixa tomorrow- den e så cool!! Det är vekligen en fantastisk känsla att kunn aha skapat sig möjligheten att stoppa in så mycket som möjlig på mina dagar som jag brinner ör och tycker är rolga. Här ingår ocså att utmana mig själv och tänka ch göra nytt- annars vet jag ju inte om jag tycer at det är rolg eller inte at göra d..

Glad i hjärtat känslan behövdes när bilen skulle vallas efter att stått still några dagar..tasnö får man inte öra run ed-  skam den som ger sg- jag fick bort all snö! Happy me!

Kram A.


Entreprenör och speciella lösningar

jan 19
Skrivet av: Annelie Eng 2016-01-19 10:56

 

Ibland undrar jag vad jag skulle göra om jag inte gjord det jag gjorde. Jag har svårt att tänka mig in i att göra något annat än att vara den entreprenör jag är. Jag älskar att vara egen företagare.
Dock var det inte lika självklart när jag startade – utan när jag slog upp dörrarna för mitt bolag för 6 år sedan var det mer på darrande ben.. Målen då var att överleva och i en helt annan bransch än idag eller ja- Jag öppnade företaget för att karriärcoacha- och idag ingår den som del i  allt annat som jag gör. Målen idag är högre än då. Jag vill utveckla ett stabilt och ekonomiskt oberoende bolag!
Mina bolagsinvesteringar har inte behövt vara så stora- Jag har alltid haft hemma kontor och först utförde jag karriärscoachingen hos uppdragsgivaren. Idag möter jag mina kunder likaväl hemma som hos dem eller i den lokal jag hyr in mig i. Jag har inte speciellt stora kostnader i mitt bolag och jag håller koll på dem också. När jag bytte inriktning och bransch handlade det endast om några tusenlappar i investering- jag är i den bästa branschen av alla!
Jag har i mitt bolag valt att använda mig av kostnadsfri marknadsföring på nätet så långt det är möjligt. Jag berättar vad jag gör på mina olika sidor och jag särskiljer inte min privata värld från min yrkessamma. Mitt företag är min lifestyle- och jag älskar mitt liv och min framgångssaga. Det är med stolthet jag visar upp bilder och framgångar från mitt yrkessamma jag på tex min privata facebooksida. Har man då ett någorlunda stort antal vänner kopplade till sin sida, når man ut bra, utan att det kostar en enda krona! Nätet är en stor förmån för mig som företagare idag- det finns så många olika speciallösningar till att få kunder behålla dem och nå ut med nyheter på nätet så man an till en liten penning få precis det man önskar

 


Assistans, personlig sådan!

jan 19
Skrivet av: Annelie Eng 2016-01-19 00:00

Jag tror på tacksamheten att inte ta det självklara förgivet. Jag tror det gör oss alla till humana människor om vi reflekterar med tacksamhet över det vi har och den person vi är.

Tänk det som jag tar för givet i mitt liv kanske är något näst intill omöjligt för någon annan. Jag har förmånen att leva utan handikapp- jag har körkort och jag har bil- skulle vara mina ögon då som tramsar med mig- Glasögon som hjälpmedel är inte till för någon gång ibland numera utan- JÄMNT! Tack gode gud för glasögoens uppfinning- herre gud vad skulle jag gjort utan, haft en assisten som 'såg åt mig. Ett par extra ögon i någon annan- personliga sådana- tja varför inte?

dag finns det ju en yrkes roll som heter personlig assistent- Det är ju alldeles fantastiskt påfunnet att av någon annan få den hjälpen som man själv inte klarar genom sin funktionsnedsättning. En personlig assisten blir som A och O för att livet med funktionsnedsättning ska bli så normalt som möjligt. Yrkesrollen finns över hela vårt land idag. Personlig assistans i Göteborg likaväl som i 'mitt' lilla Lerum är 2016 fullt möjligt!Smile

En personlig assistans är tryggt och induviduellt anpassat och man har själv inflytande till att bestämma allt som rör din assistans. Egentligen en självklarhet att det ska vara så, kan jag tycka. När ett assistans företag erbjuder detta till barn och vuxna med funktionsnedsättning blir jag glad och tacksam. För det är just det att ingenting bestäms över våra huvuden, utan att vi får oavsett funktinsnedsättning eller inte bestämma över hur vår vardag ska se ut. Personlig assistans gör det möjligt för vuxna och barn med nedsatta funtiner att på sina vilkor fungera som om de var utan sina funktionsnedsättningar. Personlig assistans blir som deras extra armar med deras egna bestämmandeSmile Vilket är helt fantastiskt!Smile

 

Nu dax att vila ögonen från min assistans- glasögonen. men så fort jag vaknar imorgon bitti är det dem jag greppar och tar på - dagen ligger framför mig igen. På samma sätt ger personlig assistans möjlighet till både rätt början och avslut på en annas människas dagar.

 


Genomförandekraft & bonus påfyllning

jan 17
Skrivet av: Annelie Eng 2016-01-17 10:24

I helgen har jag tagit till mig ett nytt ord- genomförandekraft. En kraft som vi alla besitter - dock som många kanske i olika ämnen slarvar med att använda och öva upp.
herre gud vi kan ju bestämma oss för att ta oss till olika saker, positioner, situationer lägen osv - Vi kan reflektera vad vi gjorde bäst och ta med oss det Och vi kan visualisera vårt önskvärda läge. DOCK!!! Det krävs en dos genomförandekraft för att ta sig dit! Hur stor är din genomförandekraft? Hur förvaltar du din genomförandekraft? Hur fyller du på den? Hur övar du upp den? Helt krast handlar det om att öva upp sin förmånga att göra det man har bestämt sig för att göra, så att man gör det man ska göra när man ska göra det.

KissJag är oerhört tacksam över att få tillgång till detta ordet- här ska övas och praktiseras!

Några fantastiska dagar på posthotellet i Göteborg har jag nu tillgång till i minnenas arkiv- Ledarskapsutbildnin med mina ledarkollegor från Norge Sverige och Finland.En jämnbalans av glädje lärande och annat som fyllt på mig.Tack alla som gjorde dessa dagar möjliga!

För mig, som bytt bransch för bara nappt 2 år sedan är det egentligen helt fantastiskt att jag är en av de som är med här- att jag är en av de som fått ta emot pris, att jag är en av dem som fått äran att tala och inspirera andra från scen. Det är nästa så jag får nypa mig i armen. Jag är helt övertygad om att min genomförandekraft har spelat en stor roll till att jag har tagit mig dit!

Är det slumpen som har tagit mig dit? Nej jag tror inte längre på slumpen eller ödet. Jag tror på medvetna steg och attraktionslagen. Jag har tagit många medvetna steg och också många steg på darrade ben under dessa 2 år och definitivt gått utanför min box- men vet ni jag har tagit de läskiga stegen ändå! Och jag har tagit dem för att jag har min vision så glödande och så attraherande för mig - jag är i den jag lever i den och jag vill vara kvar i den- min vision är mitt mantraKiss

Jag tror på belöningssystem och att belöna sig själv. Och att utveckla bredden och antalet av belöningar (lista allt som du tycker om och fyll på den regelbundet). Andra belöningar till oss är extra bonus- den egna belningen för den egna personen måste sitta och är den viktigaste för att ge sig själv framgång.

Jag är lyckligt lottad som fått en rejäl dos av bekräftelse och belöning denna helg, från andra i min yrkesbransch - TUSEN TUSEN TACK ALLA NI som med värmande ord och presenter gratulerat mig till den framgång jag nått - Tack!Kiss

Idag blir det hudvårdsklass- vi ska skrubba bort den vintertorrahuden och återfukta väl glänsa till läppar ögo och kinder - åh vad jag ser fram emot att möta eftermiddagens damer! Vill du också ha mig på besök? Din hud kanske också behöver en rejäl boost i vinterkylan? Maila mig här - första lediga tid och jag kommer till dig!Smile Mindre torr hud åt folket!Kiss

Överraskad och överväldigad- so happy och wow vilken bonuspåfyllning att få tiara p huvudet!

Min kära kollega förärade mig med ett par skosmycken- åh så snyggt! Tack snälla!!Kiss Jag står stadigt och stiligt!

Min fantastiska kollega och rumskamrat under dessa dagar - lyckos mig!Kiss

Det kräver sin koncentration att go on stageWink

Definitivt än är att få tala och inspirera andra- jag är så otrolig tacksam för dessa uppdrag

2 dagar inomhus och eftermiddagen blev en låååång reflektionpowerwalk i mitt fina vinter Lerum

Walking on the road- kallt kyligt isigt- jag kan välja att låta bli- doc med min genomförandekraft blev promenaden av. Vad väljer du?

Påfyllnad- thankyou Mary Kay!

Trevlig söndag på er!

Kram A.


Att göra det jag vill gör my happy!

jan 13
Skrivet av: Annelie Eng 2016-01-13 23:48

Det jag vill och det jag kan- så klart att jag måste göra det- eller hur? Varför låta bli att göra det jag vill och kan- Det jäkligaste är att jag inte vet allt som jag vill och kan- för det har inte min hjärna lärt mig och jag vet inte heller mer än jag vet idag vad jag vill och kan. Jag har alltså själv inte kunnat lära min hjärna mer än det den vet idag att jag vill ich kan. Men jag ska lära den mer!

Att gå tanför sin egna trygghetszoon att inte begränsa sig i den egna världskartan utan vara öppen för förändring- att våga tänka och göra nytt att våga vara modig att testa- tja det är en väg till att lära både sig och sin hjärna mer under rubriken vad jag vill och kanKiss

Iväll är det premiär i att fyllamin finfina miniresväska- Åh I love t! Och ys- den är min för att jag själv just har stegat på vägen jag beskrev ovan - ibland med darrande steg ibland md rakryggade steg ibland med rädda steg ibland med 'nu lägger jag av steg' och ibland med lätta gllada lyckliga steg för att jag inte lät 'nu lägger jag av stegen' vinna. Jag vert vart jag ska och vägen dit - det löser jagKiss För jag vet att göra det jag vill och kan är att göra mig själv happy inKiss life!


Mina finfina mockapumps med stabilklackk och jag står stadigt- kommer från Johanssons skor och märket är Tamaris- love them!Kiss

Tack alla ni som trott på mina steg och kanske ännu mera tack till er som inte trott lika mycket på just det håll jag har gott- ni har lärt mg såååå mycket- om mig själv och jag har fått ta många steg utanför min trygghetsson!- Thankyou!!!Kiss

Kram & Godnatt! A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar