s

Gör det du ska- så blir det sant

feb 27
Skrivet av: Annelie Eng 2016-02-27 09:14

Snart 50 och förmodligen är över halva livet levt. Allt det där som jag ville göra - är det passe eller fortfarande fullt möjligt?

Klart som sjutton att det är fullt möjligt- bara jag gör det! Det är just det som är en möjlig ris att inte få uppleva det vi vill- när vi skjuter allt till imorgon!
Det är i nuet idag som både du och jag kan ta fart och verkligen fixa och göra det vi vill göra-imorgon är en annan dag..

Genomför vi inte det vi vill göra kommer vi aldrig få uppleva det som vi vill, förutsatt att det är det är det vi vill göra. Jag är påväg mot 50- jag har inte råd att vänta tills imorn- Allas våra liv tickar.. och helt sant är- dagarna kommer inte tillbaks!

Innan jag pluggad till coach hade mål och resultattänk endast hört hemma i mitt yrkessamma liv. I allafall vad det gällde mitt medvetna jag. Att på senare år kunna överföra mål och resultattänk till mitt mer privata jag har gett mig vinst och upplevelser som jag velat uppleva även sådana som jag trott vart omöjligt för lilla mig att uppleva.

Jag kan beta av så många upplevelser som jag tänkt och önskat och som jag senare har genomfört- Jag höjer mig själv och ser mig som en jäkel på att genomföra mina drömmar- Hur jag genomför dem- I just do itKiss

Jag har mitt tän och jag praktiserar det och mina rutiner everyday- små steg varje dag i rätt riktning och bland det bästa - jag fic en gång lära mig att modellera framgång- vilket är en vinnarfaktor- förebilder är till för att modeleras och inte bara beundras- Do that!

Titeln årets nätverkare i Lerum 2013 - lika möjlig även för dig_ Fokusera på att samla på kontakter dela med dig till andra

Mina fyra tjejer- Stort utvecklande och bäst!

Turneetillfällen med Eldkvarn- så kul och så sann - en av just de där upplevelserna!

Lilla jag- företagskvinna sen 7 år tillbaks- först omöjligt o sen genomförbart!

 

Jag är inte född till prinsessa ej heller till Queen- men genom att våga vara modig att sadla om det yrkessamma livet har jag nu vid ett flertal tillfällen haft äran att känna på den underbara känslan att vara queen och bära tiara- jag bara älskar´t att målfuks ger vinst!

Omöjligt att jag någonsin skulle beträda scandinaviums scen-vad skulle jag ha att bidra med där- idag genomförbart och jag har visst något att bidra med- inspiration om att allt faktiskt är möjligt behövs till oss alla över gränser och över åldrar! Mary Kay I love it! Fantastiska produkter- min hud mår bäst-vilket också var omöjligt- och fantastisk företagskultur där vi pratar med varandra istället för omKiss

I got it - min älskade älskade pärla- teamwork is dreamwork - min vita och jag!- Lägg då till att jag inte körde bil på ca 10 år och jag hade körkortet endast som legitimation.. men det är en annan historia

Önskar dig en fin tillvaratagande lördag där du sätter ribban högt och gör det du ska göra för att uppleva det du vill!

Kram A.


Vinst av drömmar- Drömvinst

feb 26
Skrivet av: Annelie Eng 2016-02-26 19:03

 Jag älskar att visualisera och jag kan mycket lätt hoppa in i känslan av att vinna min drömvinst. Jag har flera drömmar som skulle vara vinst om jag får leva dem fullt ut. Pengar är inte det ända jag drömmer om, men pengar i sig själv kan bidra till att drömmar blir verklighet eller iallafall att det går enklare att genomföra dem! Så min vinst som jag drömmer om är pengar. MYCKET pengar!!! KissKiss

Det finns så mycket roligt att slösa mycket pengar på så vart de skulle göras av, ser jag inte som några som helst problem att hitta.Tänk tex att bjuda in alla nära ocn kära på en båttripp. Då menar jag inte vilken båttripp som helst- Jag menar en superskyssning i medelhavet eller någon annan skön och varm plats. Tänk o ligga i en hytt långt upp och bara skåda vyn av nära och kära på samma båt och även de som man anse inte i första tänket räknar som när och kär. Jag menar även att bjuda in dem som gtt över relingen vad gäller att såra mitt hjärta- Tänk att skåda alla dessa när de umgås och har kul!Smile Ingen betalning utan alla bjudna av mig!! Det handlar inte om att alla mina nära och kära behöver älska mig, eller någon av de andra heller för den delen-det handlar mer om att de ska få vara tillsammans och njuta ihop! Och jag tror att just en båt som inte är vilken båt som helst är en riktig drömvint till detta.

En stor fet lyxkryssare till min tjänst under solen under varmare dagar- jag skulle njuta av riktig värme o bara njuta av vara en liten del i denna stora del. Tän att ge alla denna upplevelsen- FANTASTISKT! Ni förstår att det är en drömvint av stora mått!
Och skrytbygget skulle vara en sköning till båt- en äkta dromvinst det också Drömvinster alltid att vinna- vinn dem! anse är det dax att böra spela lotto..Wink

 

  

Kram A.


Det blir alltid som jag tänkt mig, därför bestämmer jag mig för att tänka rätt!

feb 21
Skrivet av: Annelie Eng 2016-02-21 21:00

Den där meningen med allt, den är allt bra sann Ju mer jag fokuserar på vad vilket o vem ju ju mer blir detta genomfört. Bara jag håller fokus på tilliten till min egna intuition och mig själv! Tänker jag rätt blir det som jag tänt mig! Håll koll på dina tankar de kan alltid leda dig dit du vlll men också lika enelt leda dig från dit du vill- bestäm själv vilket du väljer!

Skidresa för tonårsdottern står för dörren och hjälm är 2016 ett krav i baken-Me like! Söndagstripp till närmsta köpcentra för att investera i en hjälm stod på schemat. Lugn morgon med skönsovande ungar gjorde att förmiddagen nästan hann bli eftermiddag innan vi kom iväg. Jag hann att täna tanken -vad gör jag om hjälmarna är slut..jag släppte den onödiga tanken direkt som tur var. Fokus låg på att hjälmen var med hem!

Väl vid köpcentrat så var det omringat av blåljus och alla utgående människor- av alla dagar i världen så var det nåt slags bomhot mot centrat och jag hann precis svänga runt innan kjag skulle sitta fast i den ifrånåkande bilkön. En snabb överläggning och telefon till min kusin i Kungsbacka gjorde att jag o dottern för första gången be

sökte Kungsmässan- Vilken tur! Stadium personalen levererade en hjälm i rätt storlek utseende färg o prisklass på 2 gröna- GRYMT Skidhandskar till bästa pris också- Glada o nöjda tog vi ett snabbt varv i detta för oss nya köpcentra och blev så förtjusta- 90 fina butiker i ett fräscht och mysigt centra-hit ska vi tillbaks! Kiss

Förutom hjälm och handsar med hem blev det också en god kaffe hos kusin Linda som bonus.

Så visst finns det en mening med alltWink Med flexibilitet,fokus & tankar på hjämen med hem-genomfördes vad som var planerat trots livet runt omkring. Livet är för alla och envar det gäller att förhålla oss till det och alltid ha fokus på dit vi vill och släppa hur!Kiss

Glad och tacksam dotter och mamma- Bästa Stadium levererade återigen bra och prisvänligt- Perfekt för oss ensamförsörjande föräldrar!

Kram A.


Tack att korvbiten kom upp!

feb 21
Skrivet av: Annelie Eng 2016-02-21 09:28

Jag ser på nyhetsmorgon och hör Alexandra Öslings gripande historia om förlusten av hennes dotter Nova som satte ett popcorn kärna i halsen.. En ynka liten popkornkärna..  Livräddning gås också igenom med akutsjuksköterskan Camilla. Såå viktigt!!
Direkt gripps jag av en minnesbild och den obehagliga känslan när min då treåriga äldsta dotter satte en korvbit i halsen som fastnade. Korvbiten satt fast och min dotter kunde inte andas. Min dåvarande vännna Anne-Lie tog handlingsansvar i situationen när jag själv blev paralyserad. Jag är henne evigt tacksamKiss- hon fick ut korvbiten från min dotters hals och endast ett sprucket blodkärl vid ögat blev kvar av situationen! Dock blev jag själv en hönsmamma vad gällde vad barnen stoppade i sig och att sitta stilla vid matintag. Vilket dottern också hade gjort i situationen- dock hamnade den något förstora korvbiten på snedden i halsen o satte sig fast.

Jag själv har aldrig fått någon livräddningsutb på bvc och slås nu av tanken genom programmet att det borde vara en självklarhet! År 2016 hoppas och vill jag att det också är så- nyblivna föräldrar behöver få den kunskapen- att kunna agera på ´rätt sätt om olyckan är framme. Alexandras dotter avled av den lilla popcornkärnan.. Min dotter fick upp korvbiten..

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Att hamna i omständigheternas träsk eller eget handlingsansvar. Både du och jag har val. Vilket tror du ger den bästa resursen i ditt liv?Kiss Ibland kan det vara svårt att greppa det egna handlandet- speciellt om man tidigare inte varit så aktiv i detta tidigare- jag tror på medvetna val- omedvetna är oftast de valen som vi senare ommer gilla.. Förgyll ditt liv med medvetna val som tar dig till ditt skönaste liv.

Skön söndag till dig!

Kram A.

 


Sushi på Danilo- lyxigt gott!!

feb 20
Skrivet av: Annelie Eng 2016-02-20 10:52

Jag tror bestämt att fröken väder ha favoriserat snöslasket ett tag till. Kanske för att hålla en jämnbalans över året vafd gäller vinter och sommarväder- för stunden kanske det tolkas som favorisering men över året som jämn o rättvist.
Jag tror inte på favorisering- jag tror på att göra för alla som envar!

Som ledare för sig själv är det av vikt att inte favorisera bara en del av sig själv- likaväl den aktiva sidan som den mer reflekterande behöver uppmärksammas- Inget mål nås av bara reflektion! 

Sån tur att fröken väder inte skriver på facebook där om någonstans hade vinterslasket lyst som hennes stora favorit och inte ens fröken väder vill väl tillhöra den favoriserades nästeWink

 

 

En god fredagsmiddag igår på restaurang Danilo i Göteborg- SUSHI- Jag älskar SUSHI!! Igår en nyvariant med oxfile- såååå gott!! an varmt rekomendera Danilo som mysig restaurang o superfin meny till bra priser- så smart att nyttja med ett efterföljande bio besök då restaurangen ligger i anslutnng till Bergakungen i Göteborg- och har du inte sett 'En man som heter Ove'- SE DEN!! Alla känslor hans gå igenom- skratt tårar spänning rädsla och lycka- Fredags mys på tu man hand blev en härlig fredag!Kiss

En fantastis Sushi på danilo o mycket prisvärd!!!

Oxfile sushi- ny smakupplevelse och sååå god!


Såååå glad att äntligen kommit till skott att se filmen= alldeles underbar!!Kiss

Kram A.

 


Lyssna med mjuka läppar

feb 19
Skrivet av: Annelie Eng 2016-02-19 09:39

Coachingteknikens framgång är att unna lyssna och inte låta lalet och egot styra. Kan den tekniken användas i ALLA möten? ABSOLUT!

Mötet med en människa - den bästa utbildnigen du kan få om du använder dig av öppna frågor och lyssnande- Tän såååå mycket information som kan fås- TESTA!!! Allt för många pratar sönder sina möten..

Från det ena till det andra så frågar jag dig hur nöjd du är med dina läppar? Är du torr och käkar lipsyl.. flyter läppsiftet oftast utanför..
I vilket fall jag använder mig av ett lipset med jmna mellanrum vilket gör att jag slipper torra läppar . under läppstiftet grundar jag alltid med en lipprimer som verkligen får stiftet att sitta på plats därpå ramar jag in mina läppar med en lippen och sedan ifyllnad ed stift- och såå sitter det som smäck! Testa

1. blöt läpparna

2.Gnugga in lip mask låt sitta 1-2 min tills det stelnar

3. ta bort med vatten

4. smörj in med lip balm

Och läpparna är underbart mjuka och jag har grundat gott för färg påKiss

Ta bort den torra huden på din kropp den gör ingen nytta!

Produktera från Mary Kay

Fredags mjuk på läpparna och dagen har tagit fart! Låt lyssnandet och den mjuka huden styra istället för tvärtom!!Kiss

Kram A.


Sportlovsaktiviteter i Lerum & Chokladbollsrecept

feb 17
Skrivet av: Annelie Eng 2016-02-17 10:38

Klocan är halv elva- det är sportlov- Tyst i hela våningen! 2 tonåringar har definitivt vänt på dygnetKiss Det var skerligen ett par timmar efter midnatt som det blev tyst här igår. Klockan hade passerat tolv när bakning stod på tapeten - en längtan efter chokladbollar och avktiviteten tog sin fart.  De är som mig ha ha kvällspigga av naturen. Och om det är deras njutnng liksom min att vara uppe på kvällen så passar lov mycket bra till detta.
Sen vet jag att det ibland inte kan vara lia lätt att få till- jag har bott trångt med både tonåringar o små barn och yrkesarbetat på loven. Då är det inte riktgt yippie och hurra som gäller när någon får för sig att börja ta fram bakgrejor en sen afton. Men vet ni- det finns alltid ett föränderligt läge. Även för dig som ensamstående mamma i en trång lägenhet med flera ungar hemmaKiss

Samma gäller loven över lag- med en inkomst är det inte alltid lika lätt att trolla med pengarna och få dem att räca till det som för vissa är en självklarhet- Resor och större aktiviteter på loven kostar en del. Självklart har vi alla val- det gäller att prioritera vad vi lägger våra pengar på- så är det. men alla barn har inte 2 föräldrar som bidrar till barnens exra leverna även om så borde!

Känner du igen dig? Hur får man loven att bli njutningar både för en själv och för sina ungar. Tja- för det första så bestämmer man sig för att lovet ska njutas! Sen checar ,an runt - vad finns i den egna kommunen att aktivera sig med- ofta tror jag att vi 'glömmer vår egna hemkommun och vad som finns för njutningar där- vi liksom underskattar den.

Här är länk till min hemkommuns aktiviteter Sportlov i Lerums kommun Helt fantastiskt vad mycet det ordnas på hemma plan!

Tom övernattning går att ordna här i kommun- vem skulle inte vilja tillbringa en natt med sina ungar här !!! Vilket paketpris- Oj oj oj!! 4 stjärnigt hotell mitt i finaste naturen- Välkomna till Lerum och Öijared och såklart något för oss själva som Lerumsbor att ta till vara o njuta av - Detta måste vi testa vid tillfälle!! Såg att just detta sportlovserbjudande gäller imorn torsdag så snabba på!Kiss

Kanske är budgeten lägre än så? Njut i hemma miljö- gå igenom gardrober o skåp med ungarna lägg ut till försäljning- och sätt mål- att tex alla intäkter på gamla ting ska bli till en tillsammans aktivitet på nästa lov! Smart va! barnen är delaktiga man jobbar tillsamman mot ett mål och kanske kanske kan även du ta en eller ett par semesterdag vid nästa lov för just denna ativitet tillsammans med dina ungar utan att den är kännbar som kostsam- utan bara njutning!!

 

Recept Chokladbollar

  • 150 gr smör
  • 1½ dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vatten eller kallt kaffe
  • 4 dl havregryn        

    Gör så här:

    Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn. Forma runda bollar och rulla dem i kokos el pärlsocker. Förvara i frysen eller kylen.

Chokladbolls bakning i hemma miljö eller övernattning på Öijared
- 2 fantastiska sportlovsaktiviteter fulla med njutning bägge två i mitt bästa Lerum!Kiss

By the way idag blir det stora staden och de stora varuhusen kanske lite shopping men oc framför allt en tillsammans aktivitet som vi alla tre också villSmile

Sportlovskram A.


Sätt ord på ditt bästa jag

feb 15
Skrivet av: Annelie Eng 2016-02-15 08:58

Vissa saker räver sitt tålamod- ett dygn med linser .. i ögonen! Japp- jag får inte ut dem och ögondropparna är min bästa vän i nuet.. Sån tur att Synsam öppnar vid tio..

Iaf har jag två val här att fortsätta slösa energi på ögonen och göra dem mer röda o infekterade av att jag är med fingrarna och försöker få ut linsernaeller- mitt val.. lägga energi på annatSmile För jag har mitt mantra 'det kommer bli supersuper med linserKiss

SPORTLOV- lugn morgon och en hel veckas lugna mornar framför. De lugna mornarna kan tas tillvara på olika sätt- jag lägger min egen tid där så har vi mer tid tillsammans jag o tjejerna. För om åren när jag var anställd och det var en 'kamp' om semester och antal dagar jobbade jag de flesta skolloven- förutom några veckor på sommaren. Jag hade inte samma möjlighet att tillbringa tid med mina stora tjejer i samma ålder som jag har i dag med dessa mindre. Jag är tacksam för att jag idag har den möjligheten.

Den egna tiden på mornarna denna sportlovsvecka lägger jag på fokus på mig själv. Idag låg fokus på mina bästa egenskaper- Jag skrev ner det som jag tycker är bra och bäst med mig som person. Har du tittat på dig på det viset någon gång? Jag menar ofta så tänker vi på det som vi inte är bra på..

*målfokuserad
*Tålmodig
*Iderik
*Modig
*Stark
*Kärleksfull
*Omtänsam
*Glad
*Innovativ
*Varm
*Inspirerande
*Doer
*Iderik
*Ledare
*effektiv

*eergirik

*Teamplayer
*Visionär

Nägra av de fantastiska egenskaper som jag ser som bäst hos mig. Nu nersrivet och därmed förstärkta i tanken. Det som är så bra med sådana här reflektioner/övningar är att jag förstärker mig själv

Ju mer jag ser det goda och bra hos mig själv- då blir andras positiva syn på mig en slags bonus och inte det enda att str

äva efter.  Nu kommer jag förstärka mig med orden geno att läsa dem det första jag gör

på morgonen och det sista jag gr innan läggdax- 21 dagar känns som ett bra mått ör att få min hkärna att riktig tro på att jag är dessa ord och därmed agera efter demKiss För vad händer i agerande om min hj

ärna skulle tro att jag INTE är dessa..??
Och det bästa av allt mina vänner- i den

na

övning ska du inte ha någon bkräftelse av någon annan- orden ovan är vad JAG tycker är mina bästa egenskaper oavsett vad ngon annan tycker om migKiss

Var modig nog att ta din plats i ditt egna liv och stärk dig själv med ditt bästa jag!


Trött och grusig i ögonen- dock förstärkt inombords med mitt bästa jag! Älskar't

Kram A.

 


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar