s

The time, Tiden - its my time!

mar 30
Skrivet av: Annelie Eng 2016-03-30 19:11

Ibland går tiden fort och ibland går den mycket långsamt - den liksom seeeegar sig fram.. Och ändå har du tänkt på att den ALLTID tickar lika fort , eller långsamt!
Väntar hem actionhjältarna och tiden segar sig.. likaväl som jag iallhast fick paniktvätta golven för en stund sen- tiden de varit borta och firat lov har gott så fort att vissa punkter att göra inte hans med- de mindre viktiga som städ ha haWink. Samma tid och ändå både snabb och långsam. Tror bestämt att det handlar om mig! Om mig och mitt förhållningsätt till det som jag stoppar in i min tid.

Vet ni jag har en lista- en drömlista en lista full med sånt som jag vill lägga min tid på - lika väl vardagliga saker som att prioritera att låta en städerska städa vårt hem 2 ggr/ månad, och mer festliga upplevelser som att njuta av sol och värme under några semesterveckor. Egentligen är just de bägge drömmarna full av festlighet bägge två. För mig blir livet festligare om min tid kan läggas på annat än städ och markservice.

At stänga av tid och rum och bara leka med ord känslor , bilda meningar som leder till stycken ..

Och vet ni jag har också mål- min drömlista är ett slags mål- ett av ett betas drömmarna av- och jag visualiserar starkt hur jäkla gott det är att vara mitt i den genomförda drömmen- för vissa svårt att tänka sig in i framtiden. Själv har jag alltid kunnat det c jag älskar det- vilken känslokic det ger!Kiss Och du vet väl att tankarna styr våra känslor- visualiserar jag gott och med det föder ett lyckorus av goda änslor inom mig- tja då handlar jag precis i rätt riktning mot dit jag ska- mot mina drömmars lista- Älskar't!

Vem styr ditt handlande?

 


Så glatt överrskad idag- ser ni vilken tjusning!!! Jag drunknar av god energi när jag tittar in i denna fantastiskt färggoda blommaKiss- att krukan är svart- japp- dessa två flickor som förärade mig blomman- kan sin sak- Jag älskar svart!! Tusen tusen tack Mia och Sarha för en alldeles fantastiskt mysig förmiddag!!KissKiss

Kram A.


95 år GRATTIS!!

mar 29
Skrivet av: Annelie Eng 2016-03-29 08:13

Kanske är det påskhelgens födelsedagsfirande som fått mig att fundera ännu mer på termen att vi var och en av oss har bara ett liv och också eget ansvar till att göra det så bäst som möjligt för oss självaKiss

Min morbror fyller 95 år idag faktiskt- ja ni förstår 95 år!!! En väl eminent ålder! Smile


Visst kan det vara svårt att förest

älla sig framtiden men gör vad du kan för att visualisera dig själv sittande i vilofo

töljen 95 å

r gammal och titta tillbaks mot allt det där bra du gjort i ditt liv alldeles fyllsd av njutningskänsla och stolthet. Vad är det då du ser att du har gjort under livets dagar? Lista dem! Kika sedan p dem en och en- vilka av dem har du var att genomföra för att du ska vara så där fylld av nöjd och njutningskänsla när du tittar tillbaks vid 95 års ålder? GENOMFÖR DEM!! Beta av dem 1 och 1 från din lista- bara du själv an ta dig till just känslan fylld av njutning av att titta tillbaka på ett liv fyllt av det du vill

Och du börja idag!Kiss

GRATTIS kära morbror på din dag & tusen tack ära kusiner för ett trevligt och smarrigt kalas!Kiss

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Nu till dagens dagsverke och njutning- möten med flertalet kvinnor väntar idag- vår mae up ska provas- pastelligt denna vår och även läpparna ska glänsa är önskemålet- Ett njutningsfullt jobb!Kiss

Njut av din bästa tisdag- stoppa in det bästa innehållet i den för just dig- och du- det du inte ännu har börjat med- starta idag!Kiss

Kram A.


Kaffebryggare med extra arom!

mar 28
Skrivet av: Annelie Eng 2016-03-28 13:16

Smile Jag har varit utan kaffebryggare ett bra tag- en billigare liten icke kvalitetssäkrad bryggare höll inte längre än vad priset visade. Varmt vatten i en kaffepress har varit min 'kaffebryggare' ett tag- för mig rätt oekonomiskt. 2 rejäla koppar går i min arbetsmgg som jag mer än gärna har vid mig i skrivande stunder- en påfyllning brukar det också bli. Och med en kaffepress hinner påfyllningskaffet svalna mer än vad som är i min smak innan det är dax att fylla på..
Så nu var det verkligen dax för nyinvestering- dock kände jag en begränsning i budgeten samtidigt som jag ville ha en ok kvalitet

 

Och nu står den här på bästa plats i köket- gläsnade svart - min nya 'bästa vän- en finfin kaffebryggare med AUTOMATISK avstängning( tänk så många ggr jag har glömt av bryggaren gnom åren och de sista affedropparna i kannan har bränt fast..) o tom manuell inställning av kaffe aromen!! Premiärbryggen är gjord och kaffet smakade grymt gott!!Kiss I'm in love!Kiss För ändå spräckte jag inte budgeten!!!! Tack Jula och pricerunner för att jag investerat i rätt produkt för rätt penning!! Hur gör du när du ska investera i nyproduktin- eller begagnat också för den delen- vilken fakta checkar du?

Bruksanvisningen läst och i gångsättandet gjort i rätt ordning!

Snygg design och god kvalite- tack för detta electrolux!!Kiss

Nu till kaffepåfyllning!Kiss

Kram A.


Smart att lära av de vise!

mar 26
Skrivet av: Annelie Eng 2016-03-26 09:33

Efter reflektion kommer handling- det är vi alla överrens om. Tappas handlandet bort- tja- då finns inget mål i sikte. Att alltid - då menar jag ALLTID ha handlandet i sikte och ta sig tid att reflektera an också innebära att handlandet ommer att ändras- nya riktlinjer förårdningar eller en ny situation som kräver ett nytt handlande an uppst. Reflektion och eftertanke kan också ge den där insikten om att ett helt nytt steg ska tas för bästa stegande till mål. 'Lär av de vise' kan också vara smart att fundera på i sin reflektin- är jag mottaglig till förändring av mitt stegande? Tar jag till mig de redan lärdes visdom- om inte är en bra reflektion att ta till - Varför inte?

Påskhelgen en av årets längsta sammanhängande lediga helgdagar utan lika mycket ravbild som oftast julen för med sig. Kanske är det just nu DU kan styra upp tid för reflektion. En 5 minutare varje dag- Yes, jag vet att vardagen med jobb aktiviteter och barn kan vara knapp till att ens få till en 5 minutare med dig själv för dig själv- men vet du det var just att lära mig att få till de 5 minutrarna som la grunden i mitt förändrade läge i mitt liv.

Bland det bästa i Mary kay är det enkla proffessionella och roliga sättet att arbeta på. I lugn och ro i slutna sällskap låta nya människor prova hudvård och make up i tex nya fäger. Avslappnat och ockå en stunds egentid för många. Alla har vi hud och låta andra människor prova det bästa för just deras hud med syfte av ett förbättrat resultat - yes- Det är ett älskvärt yrke som jag har sadlat om tillKiss

Igår produktprovning - idag leverans- olika aktiviteter för olika dagar- och njutning i dem alla! Att idag ha den äran att bygga upp en nya arbetsgrupp är alldeles fantastiskt roligt- fler att arbeta tillsammans med och också se utvecklas- för det som vi tror att vi inte klarar-ja, det kan vi med ett nytt steg faktiskt många gånger klara av.

Är du minsta lilla nyfiken på hur jag arbetar & undrar om det kan vara någonting för dig eller någon som du känner- backa inte för att höra av dig! annelie@annelieeng.se

Glad påsk!Kiss

Kram A.


Med istället för om & finaste lackfärgerna

mar 25
Skrivet av: Annelie Eng 2016-03-25 08:13

Lediga dagar och vårregnet kom. Iallafall i den här deen av landet. Solens sköna strålar som morgonlyst tidigare i veckan är nu utbytt mot himlens grå skala. Jag som älskar solen skulle kunna av detta gråregniga morgondis bli både sur och grinig- men vet ni fröken väder kommer INTE förändra väderleken pga mitt humör. Hur mycet jag sen önskar..Wink Utkastad energi att grina illa mot det gråa alltså. ' det är aldrig regnets fel att tårarna kom på utflykten..'
Vårt förhållningssätt- det är VÅRT FÖRHÅLLNINGSSÄTT som får skratten att ljuda högt även när regnet forsar ner på utflyktskorgen. Förhållningsätt kan vi utveckla och hela tiden aktivt och medvetet jobba med.
Förhållningsätt mot situationer- förhållningsätt mot andra människor. Visst är du smartare än att DU tillhör de som pratar om istället för med? Ransaka dig själv- det ända som du egentligen kan växa av är om du sen lägger in ny praktik-i detta fallet då att INTE falla till föga och fortsätta samtal OM andra människor!
Är du smart tar du del av andra människor - kanske är det just de människor som pratas om som är just de som skulle behöva upplevas av omtalaren..
Att kackla bakom ryggen är bland det sämsta en människa kan hålla på med. Pratar du OM är det din upplevelse och INTE den sanna faktan om personen- Fråga dig själv varför du vill prata OM den personen? Är det din egna känsla som styr och DU behöver bekräftelse? Tja då är omtalande helt fel väg att gå om du vill öka din personliga utveckling. Att tala om tar din energi också. Jag vet, jag har varit i bägge leden- Talat om med andra männsikor Om andra männsikor vars världskarta eller syfte jag inte haft en aning om. En fejkad tillhörighetskänsla där ingen hade den egetliga sanningen- utan endast behovet av egen bekräftelse.
Jag har också blivit omtalad- i negativa termer. En förändring som tar energi att bearbeta..


Nya lack att testa - vårfina färger- älskar´t Från nagelbitare till välsötta färgade naglar- också det en utveckling som heter duga!Kiss

 

Känn in dig själv- oavsett om det är mig eller någon annan som DU med din världskarta retar dig på- istället för att kackla runt - reflektera över dig själv- Fundera på varför du retar dig på folk? Skulle det kunna vara så att du retar dig på andra människor för att de gör något som du själv önskar att du gjorde? Du har endast ett liv- för varje gång du pratar OM istället för MED slänger du ut ytterligare minutera på rent strunt som tar din energi- är du smart tar du den tiden istället och låter utveckla dig själv- DU ser då andra människor som dina läromästare och går inför att de ALLTID har något att lära dig. Du tar tillvara möten med människor och låter alltså inte andra uppleva för digKiss

Låt påsken bli just din reflekterande tid- väx som männsika praktisera en ny väg att gå- tänk- i grupper där det snackas OM- snackar lika mycket OM när Du inte är plats.. kanske är det då DU som är om..

Happy easter and take time for yourself Kiss

Kram A.


Vidare till fler mål och höjder

mar 20
Skrivet av: Annelie Eng 2016-03-20 21:52

Hur man sen en vrider på det man gör så har man alltid stegat sig dit själv. Ändå är det oftast lättare att se den egna stegen i de situationer som man ser som lyckosamma och betydligt svårare att se sitt egna ansvar i det där för ens egna person negativa. Tän om de negativa situationerna är de mest lårorika om man reflekterar över sitt egna ansvar i dem. Medvetna steg i ritnng dit man vill tas bäst genom att ser och högaktar sitt egna ansvar i stegens betydelse. Medvetna val att taca ja och se mednyfikenhet på nya saer istället för med stängdhet och rädsla säga nej. Jag menar om man kan stärka sig själv och sitt medvetande med värdeord som höjer nyfikenheten på livet istället för tvärtom- tja, då slipper de de handlingar, personer och situationer som man själv ogillar vara de som styr över mitt egna välbefinnande och om man tar sig till de lyckosamma situationerna eller ej. Stärk dig med hur fantastisk du är- och jag menar det. Du kan aldrig stärka dig förmycet i det! DEt fantastiska i dig an ge dig enorma resultat av framgång om du matar ditt fantastiska jag på rätt sätt.

En lördag med Career Conference med Mary Kays ord och kunskap. Ett fantastiskt sätt för mitt fantastiska jag att få påfyllning och ocså växa med några olika steg på scenen- Ett nytt ämne ett nytt tal- nervigt innan som vanligt men en mycket god känsla som alltid. Vilken möjlghet som jag fått - en möjlighet att växa och utvecklas på måga plan-Sån tur att jag läde mig mata mitt fantastiska jag med rätt sorter så jag vågar tacka ja till nya utmaningar och också gör mitt yttersta för att lösa dem. Att skriva är en sak- att tala en annan. På konferensen gjord jag båda-Well done säger jag med ett leende tilll de fantastiska delarna av mitt ego som genomförde detta!Smile

Utmana dig själv i lagom takt efter att du berömmer dig för din fantastiska person. ite varje dag och du an ta dig till scenen men också vidare till fler mål och höjder Kiss

Godnatt A.


Godare hälsa med hjälpmedel och egna val

mar 15
Skrivet av: Annelie Eng 2016-03-15 22:31

Jag tror och jag vet att det egna levernet påverkar vårt välbefinnande. Genom väl medvetna val kan vi skaffa oss godare hälsa. För osund mat i kombination med för lite rörelse påverkar våra kroppar negativt. Jag skulle vilja säga att tom tänket påverkas av rörelse- En löprunda på 30 minuter och endorinerna sprutar- och YES! lösningarna på ev problem kommer till mig- känner ni gen er?

Att drabbas av en sjukdom som förändrar möjlighet till rörelse.. tja jag har ingen erfarenhet av det, dock är jag övertygad om att det finns mångt och mycket hjälpmedel idag 2016 som kan öka möjligheterna till både rörelse och ett behagligare och härligare liv trots sjukdomsdiagnos. Ju mer vi kan acceptera- jobba med våra egna tankar och käänslor ju mer kan vi ocksåå identifiera vårt behov- och det är just det som är poängen- Om vi vet vårt behov då an vi också söka efter saker som kan underlätta vårt liv och få oss att må bättre! Genom avslappning kan man minska smärta. Även massage är något som gynnar välbefinnandet. Tekni väl utvecklad i vårt århundrade så att det finns produukter och saker som kan massera och få en sjukdomspåverkad kropp att slappna av.-Helt fantastiskt egentligen!
Även om jag tror att vi i mångt och mycket kan påverka våra kroppars skick så finns det också sjukdomar och diagnoser som vi inte kan påverka. Tänk då att att kunna få tillgång till möjligheter att till gott välbefinnande trots sjukdom- Tja, man an inte säga annat än att det är sönt när tekni och utveckling går framåt på rätt områden!

Mina tankar påverkar mig väl och det är nu jag också definitivt bestämt mig till att mer desciplinerat och bestäämt ska börja intervalla mina promenader igen med sikte att komma igåång med löpningen igen- jag vet ju så väl att just löpningen påpverkar min hälsa och mitt sinnestillstånd såååå väl. Lets go for it! Morgonwal i morgonbitti kommer varvas med springsteg- en blänkare till mina egna möjligheter att påverka mig själv till godare hälsa och jag är benägen att investera i det jag behöver för det- just nu energi!

Kram A.


What to do or do the same

mar 13
Skrivet av: Annelie Eng 2016-03-13 08:48

Så vann hann då FRANS- melodifestivalen 2016 har fått en ny star- precis som tonårsdottern spådde-Och ja, ny artist ny låt och rätt naturligt koncept- KUL!!Smile

Vad tycket du? Vann rätt låt?

Kan vem som helst ta sig till startlistan i melodifestivalen och sen till slut som vinnare?

Jag tror att ju mer medvetna och målinriktade steg mit våra egna mål och drömmar ju mer möjigheter ger vi oss själva att ta oss ända fram-och naturligtvis tar till vara på möjligheter. Att fastna i omständighetsträsket och att Om och om och om igen gå i fällan och hamna i samma mindre bra situatiner livet ut är trots allt möjlig för oss alla.Don't be there!! Några tänker SMART redan första situation av mindre yippie, tar en ny väg därefter och hamnar inte i samma situation igen. Reflektion över eget ansvar är mycket god grund till att veta vad man ska göra för att ta sig till de egna 'yippiesituationerna'. Sen är det dax för action- action med nya steg bort från de stegen som togs till den icke lyckade situatinen- de stegen gav ju inte det jag ville.

Jag tror inte att någon är född ledare men alla kan lära sig bli en bra ledare. Och det börjar alltid med att leda sig själv- what to do or do the same- om jag vill någonstans där jag inte är idag- tja, då måste jag börja göra nytt- annars hade ju de stegen som jag redan valt redan tagit mig dit jag vill- eller hur?Wink

Det jag gjorde igor är historia idag- onödiga steg att ta idag om jag inte tog mig dit jag ville

Dax för en blandad söndag - skrivbordsgöra blandas upp med lunch och babbel med härliga väninnor

Jag har skaffat mig möjlighet att 'förlänga mina egna steg till snabbare framfart- I'm proud over that! Och kan varmt rekomendera både volvo som bil och bilNilsson som som aktör!

Revlig söndag till er!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar