s

Valborg minnen och val

apr 30
Skrivet av: Annelie Eng 2016-04-30 08:14

Vissa dagar för med sig mer minnen än andra dagar. Dagens datum är en sådan dag. Valborgsmässoafton! En vädermässig dag som under mitt snart 50-åriga liv svept över alla väderlekar. Jag har ungdomsminnen av ett sommarvarmt Göteborg som likaväl ett näst intill vinterkallt Lerum vid valborgsmässoelden.

valborgsmässofirande i alla dess olika former genom åren både vid kortesh och vid eldar. Idag kan vi också fira 5 års boende i våran våning! Japp tiden går varken fortare eller långsammare någon gång men ibland när man tänker tillbaks är det som om den sprungit fram.

Upplägget för 5-årsedan var ungefär det samma som idag med Lerumslopp och valborgsmässaofirande med goda vänner som fokus. Skillnaden är nog väderleken, det var en varmare valborg då än nu och kanske är vår våning i mer reda idag än då bland alla flyttkartnger dåWink

Vi gör alla vad vi vill med våra dagar- yes - vi har ALLA ett val att fylla dem med vad vi vill. ibland skyller vi på måsten- dock väljer vi likaväl våra måsten också.

Att välja goda minnen kan vi alla göra - även den gråa dagen an vi uppfatta som god om vi väljer att leta efter ett gott minne i den i stället för att behålla den gråa minnesbilden.

Välj ljuspunkterna som minnen idag- ser du dem inte är det ditt val att finna dem eller ej- De finns där! En hyllning till vår Konung idag på 70-årsdagen tycker jag också är ett bra val! 70 år och fortfarande för Sverige i tiden! Grattis!Smile

 

 

Neccessär med bästa innehållet- smart val för väskan och alltid ha möjlighet till påfyllning utan klet och kladd i handväskan Kiss

En god fredagsafton till minnenas arkiv och nu åter till lördag och nuet!

Kram A.1 förbättringspunkt om dagen- en skillnad som gör skillnad!

apr 27
Skrivet av: Annelie Eng 2016-04-27 13:28

Jag tror att vi alla aldrig kan få för många påminnelser om vår "verktygslåda" inom oss. Tankar och känslor styr oss alla och det mesta sitter i det omedvetna jag som behöver sina påminnelser för att kunna öppnas upp till medvetna val och aktiviteter- mer anpassade för den egna måltavlan.

Så intressant att lyssna till goda talare i ämnet- I löve it! Det föll sig därav naturligt att överraska 2 väl arbetande konsulter med en föreläsningsafton av en av de bästa inom området- både i tal och skrift - Enligt mitt tycke! Och det bästa med kvällen var också att min överraskning gick väl hem- Vi var på Draken i Göteborg och lyssnade på skillnaden som gör skillnaden , med Kjell Enhager! Och ingen av mina 2 konsulter ahde tidigare varken läst eller hört några ord av Enhager! Vi köpte alla med oss varsit bokpaket vilket sa mig att de också var mycket nöjda med vad de fått ta del av under aftonen!

Livet handlar ju om att utveckla och förbättra - eller vad tycker du? Och våra känslor som styr så mycket.. Under förmiddagen har jag reflekterat mycket av gårdagen och mig själv vlken bekräftelse jag själv behöver. vi har 5 sinnen det vet vi känsel, hörsel, syn, lukt smak- vad tar jag in bekräftelse- Vill jag bli sedd? Vill jag bli lyssnad på eller vill jag ha din närhet? Ja, o jag inte checkar av mig själv är det svårt att kunna be om det jag behöver..

Ju mer vi läser av oss själva ju mer kan vi också läsa andra- ibland är skillnaden som gör skillnaden är så betydelsefull för både dig och mig!

Tänk om vi ger oss själva 1 förbättringspunkt varje dag under 1 år- och jobbar av dem- Wow- vilken personlig utveckling! Kiss

Så glad att jag upptäckte möjligheten att utveckla mig själv och ta till mig lyssnades förmåga av goda talare inom området. Tack världens bästa coach Lena Köhlin som fick mig upptäcka detta en gång för många årsedan! Kiss

Eftermiddagen blir här lagd åt styrelsemöte men jag kommer fortsätta mina funderingar senare i afton!

Kram A.


Bestämd i tanken & mer pengar i plånboken

apr 21
Skrivet av: Annelie Eng 2016-04-21 22:58

Påminner du dig själv om det som du gör bra. Det gör jag. Det är så otroligt meningslöst att hålla på att påminna sig om det som man gör ev mindre bra- eller hur?

Väl värt att bömma mig själv för är att jag har slutat röka. Från att varit ett paket om dagen rökare till ina cigaretter alls-tja, det är värt sitt beröm! Jag har varit rökfri i 8 år och trivs som fisken i vattnet av att ine vara beroende av cigaretten. Och att inte behöva gå ut o frysa för att suget efter pinnen kallar. Jag är idag en mycket stolt icke rökare!

Att vara rökare är att ha skaffat sig ett invant beteende. Att bryta det kräver sin bestämda tanke. Och ibland krävs det också hjälpmedel för att komma ifrån cigaretternas beroende. När jag sa upp kärleksrelationen med cigaretterna skrev jag ett kontrakt med mig själv. Jag läste sedan kontraktet varje dag, och skaffade mig alltså en annan rutin. Läsningen avslutades med cigarettsumman i kuvert. Jag tuggade inga tugummi och klarade mig utan plåster, men jag var mycket noga med att utföra min nya rutin/ritual varje dag. Detta tillsammans med min bestämnda tanke gjorde och gör mg rökfri även idag. Visst kan jag tyca att det emellanåt an dofta gott från mina rökande vänner. Men när ett bloss blir ett par cigaretter på raken för dem, tja då mår jag nästan illa och tycker att det doftar äckligt.
Idag finns mer avancerade hjälpmedel än någons sin för att skaffa sig än hälsosammare livsstil än att vara beroende av cigaretter. Att använda sig av elcigg kan vara en variant. Genom att röka el-cigaretter istället för vanliga cigaretter tar man bort många av de farliga ämnen som finns i traditionell tobaksrök. Har du bestämt dig för att sära ner på rökningen kan detta var väl värt att testa. Även du som inte är helt övertygad i din tanke.. testa - tänk om det värsta som kan hända är att du blr helt fri från beroendet av vanliga cigaretter..Wink Med olika smaker och olika nikotinstyrkor kan du snart bli den som succesivt efter nedtrappning av styrkan blir av med ditt cigarettberoende. Så nice!Smile Mindre smuts i luften och mer pengar i plånboken gynnar verkligen elcigaretter framför vanliga!

Jag är idag otroligt stolt över min bestämdhet som bar mig ända fram till ett rökfritt liv- att vara oberoende cigaretter ger mig en frihet i livet. Jag kan se el-cigaretten som en möjlighet till den friheten för någon som vars tanke i detta fallet inte är lika bestämdSmile

Nu lite sömn!

Kram A.


Converse & klassiskt grönt med glittrande ögon

apr 16
Skrivet av: Annelie Eng 2016-04-16 09:09

Det är något visst med våra årstidsväxlingar. Och samma samtalande varje växling. Wink Själv gillar jag skarpt våren - känslan av att använt färdigt tjocka vinterjackor påett bra tag känns ljuvligt. Jag känner mig lättare- och det kan ju behövas med de där extra kilorna som sitter benfast på min egentligen så späda kropp..

Vissa saker är så klart inte njutbara även på våren- min allergi.. något av de gröna som slår ut så här års ger ofantligt mycke kli i ögonen.. Dock med lite reseptbelagda tabletter får jag rätsida på det.

Idag en gråmulen vårlördag- och visst kan jag ägna hela lördagen att klaga på vädret- men i mina ögon så utkasstad tid! Jag fokuserar vid vardagsrumssoffan med ögonen på mina blomsterlåder på balkongen- vilken njutning! Planterade med nya lampor i! Det är vår det!! Efter 9 månaders icke färdigställd balkong känns det som extra lyxig njutning att min oas nu börjar gå mot färdigställd!


Tacksam för Ica kvantum på nära håll- finfina blommor från dem!

Måste vara det längsta balkong återställandet i världen..Wink Men nu så ny markis uppe och bara målaren kvar som ska göra sista penseldragen efter alla turer. En längtan om en soffa på balkongen finns nu högt på listan..

Springtime och cnversen är på - I love it!! Snygt stilrent bekvämt! Köpte mina förrsta par i 14 års ålder och sen har det blivit många många. Dessa med hög sula gillar jag skarpt- de blir årets favoriter detta året med!!

 

Nu till något ännu bättre mascara packandet- Wow så många kunder som direkt vill testa!! Den är unik och ger enorm volym och svart färg! Vill du också prova den eller ha mer info: annelie@annelieeng.se

Glittrande ögon och fransar i vår- Du också!! Kiss

Trevlg lördag på er!

Kram A.


Deadlines och jag gör det

apr 05
Skrivet av: Annelie Eng 2016-04-5 08:12

Känslan av att vara nöjd med sin insats- en känsla jag gillar att ha fokus på. Jag menar inte att bara tala om att jag gjort så gott jag kunnat utan inom mig känna känslan av att jag har stretchat mig till det yttersta för att nå denna änsla och mitt målgivetvisKiss I många avseenden jobbar jag som bäst under deadline- så dukt egentligen att jag kan skjuta pp mer 'tråkiga aktiviteter som ändå måste göras- tills deadline är såppas nära att det brinner i nutarna- DÅ minsann gör jag dem! Ja det är intressant att studera sitt egna beteende

Mina fallgropar i dagsläget är helt klart städning hemma och fysisk träning. Numera har jag styrt om de målen - En städerska som utför städningen i vårt hem ligger med i min målbild Smile Jag kommer älska henne från dag 1!!!Wink

Vad gäller träning- vad tror ni om att anlita en PT som tränar åt migTongue out Skämt och sido- här handlar det om att låta fysisk träning ta plats i almanackan med spritpenna!! Ej förhandlingsbar tid!!!

Vilka är dina fallgropar? När jobbar du som bäst och slutför dina mål?

En lugn dag ligger framför- förberedelser för kvällens unitmöte- Vår nyheter ligger i fokus! Jag tror minsann att konsulterna kommer älska dem! En ny make up palett i finfina färger- en mascara som gör ALLT för fransarna- Wow vilken borste! Ny doft solprodukter mm  Ser redan nu fram emot en trevlig afton! Hemmavid denna fm blir med datorn i fokus- ADMINgöra- och yes- jag har deadlines in på knutarna!!Wink

Önskar dig en fin tisdag!

Kram A.


Never ever .. utan förhåll dig väl!

apr 01
Skrivet av: Annelie Eng 2016-04-1 23:26

Ytterligare en vintermånad är nu passe! Välkommen söna april-Kiss säger jag med värme i rösten! Visst gillar jag våra årstidsväxlingar, men är ändå mest en fan av vår och sommar. Jag är den kallblodiga typen och har i hela mitt liv mest frusit igenom vintrarna. Varma sommardagr är mer min melodi- såå visst försökte jag lapa sol denna eftermiddag mellan jobbuppdragen. Dock var det inga varma vindar så inte ens en varm filt gav njutning. Efgentligen är denna mellanperiod som allas vår lia fantastis varje år- och då menar jag hur vi förhåller oss till den. Jag har fortfarand vinterjacan knäppt och ofta mössa på. Tonårsdottern går redan barfota i sommarskorna- tunnaste vår jackan och kortaste t-shirten under-olika åldrar olka förhållningssätt helt enkelt! Men välkommen sköna april- nu finns det iallafal hopp om värme!Kiss

När jag var yngre tänkte jag inte på att jag kunde påverka både mig själv mitt liv och mina resultat beroende på mitt förhållningsätt och mitt sinnestillstånd. Jag hade inte heller kunskapen om att mitt sinnestillstån även kunde påverka min omgivning. Sån tur att det ALLTID går att lära nytt. Om jag drar lärdomar av de situationer jag är i och därigenom ser möjlighet till utvecling av mig själv å kommer jag hela tiden nå framgångsresultat istället får att ha synsätt som misslyckand. Tänk så mycket man kan lära om sig själv i möte med en anna människa utan att den andre har en aning  detta. Det som krävs är en stunds reflektion efter mötet och sen praktcera nya steg för nytt resultat. De gamla stegen gav ju situationen och mycket onödiga att stega igen om de sågs som misslyckande..

Never ever give up your dream. Styr om dig själv uder resans gång om och om igen och ha ALLTID fokus på målet!! Det förhållningsätt leder dig til gott sinnestillstånd och många lärdomar om dig själv.

Själv avslutar jag mars månad först på söndag- nästa vecka ska fakturor för första vartalet vidare till revisorn. Och Yes, detta är värt sin slant- Det är alltid ångestladdat innan jag fått iväg papprerna men ack vilken lättnande känsla det ärnär paprerna är lämnade!  Tän att vissa 'jobbiga moment kan ligga där och liksom störa mig ch sen få mig att känna mig 10 kg lättare när det är gjort! Har ni det ckså så? I s fall bör både du och jag ta lärdom reflektera hu vi kan få till dessa aktiviteter innan den där tyngden av det hela kommer. Let's praktis new steps! I mtt fall - börja förbereda papprerna tidigare.. Kanske redan imorn iställe för på måndag.. Wink

Kram & godnatt A.


Förhåller mej allt som oftast mycket gott till min bil- underbar frihet att teama med den!

Tack för det Bil-Nilsson i Alingsås!

Kiss


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar