Valborg minnen och val

apr 30
Skrivet av: Annelie Eng 2016-04-30 08:14

Vissa dagar för med sig mer minnen än andra dagar. Dagens datum är en sådan dag. Valborgsmässoafton! En vädermässig dag som under mitt snart 50-åriga liv svept över alla väderlekar. Jag har ungdomsminnen av ett sommarvarmt Göteborg som likaväl ett näst intill vinterkallt Lerum vid valborgsmässoelden.

valborgsmässofirande i alla dess olika former genom åren både vid kortesh och vid eldar. Idag kan vi också fira 5 års boende i våran våning! Japp tiden går varken fortare eller långsammare någon gång men ibland när man tänker tillbaks är det som om den sprungit fram.

Upplägget för 5-årsedan var ungefär det samma som idag med Lerumslopp och valborgsmässaofirande med goda vänner som fokus. Skillnaden är nog väderleken, det var en varmare valborg då än nu och kanske är vår våning i mer reda idag än då bland alla flyttkartnger dåWink

Vi gör alla vad vi vill med våra dagar- yes - vi har ALLA ett val att fylla dem med vad vi vill. ibland skyller vi på måsten- dock väljer vi likaväl våra måsten också.

Att välja goda minnen kan vi alla göra - även den gråa dagen an vi uppfatta som god om vi väljer att leta efter ett gott minne i den i stället för att behålla den gråa minnesbilden.

Välj ljuspunkterna som minnen idag- ser du dem inte är det ditt val att finna dem eller ej- De finns där! En hyllning till vår Konung idag på 70-årsdagen tycker jag också är ett bra val! 70 år och fortfarande för Sverige i tiden! Grattis!Smile

 

 

Neccessär med bästa innehållet- smart val för väskan och alltid ha möjlighet till påfyllning utan klet och kladd i handväskan Kiss

En god fredagsafton till minnenas arkiv och nu åter till lördag och nuet!

Kram A.1 förbättringspunkt om dagen- en skillnad som gör skillnad!

apr 27
Skrivet av: Annelie Eng 2016-04-27 13:28

Jag tror att vi alla aldrig kan få för många påminnelser om vår "verktygslåda" inom oss. Tankar och känslor styr oss alla och det mesta sitter i det omedvetna jag som behöver sina påminnelser för att kunna öppnas upp till medvetna val och aktiviteter- mer anpassade för den egna måltavlan.

Så intressant att lyssna till goda talare i ämnet- I löve it! Det föll sig därav naturligt att överraska 2 väl arbetande konsulter med en föreläsningsafton av en av de bästa inom området- både i tal och skrift - Enligt mitt tycke! Och det bästa med kvällen var också att min överraskning gick väl hem- Vi var på Draken i Göteborg och lyssnade på skillnaden som gör skillnaden , med Kjell Enhager! Och ingen av mina 2 konsulter ahde tidigare varken läst eller hört några ord av Enhager! Vi köpte alla med oss varsit bokpaket vilket sa mig att de också var mycket nöjda med vad de fått ta del av under aftonen!

Livet handlar ju om att utveckla och förbättra - eller vad tycker du? Och våra känslor som styr så mycket.. Under förmiddagen har jag reflekterat mycket av gårdagen och mig själv vlken bekräftelse jag själv behöver. vi har 5 sinnen det vet vi känsel, hörsel, syn, lukt smak- vad tar jag in bekräftelse- Vill jag bli sedd? Vill jag bli lyssnad på eller vill jag ha din närhet? Ja, o jag inte checkar av mig själv är det svårt att kunna be om det jag behöver..

Ju mer vi läser av oss själva ju mer kan vi också läsa andra- ibland är skillnaden som gör skillnaden är så betydelsefull för både dig och mig!

Tänk om vi ger oss själva 1 förbättringspunkt varje dag under 1 år- och jobbar av dem- Wow- vilken personlig utveckling! Kiss

Så glad att jag upptäckte möjligheten att utveckla mig själv och ta till mig lyssnades förmåga av goda talare inom området. Tack världens bästa coach Lena Köhlin som fick mig upptäcka detta en gång för många årsedan! Kiss

Eftermiddagen blir här lagd åt styrelsemöte men jag kommer fortsätta mina funderingar senare i afton!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  december 2018  >>
tiontofr
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

View posts in large calendar