s

Respect yourself

maj 31
Skrivet av: Annelie Eng 2016-05-31 09:31

Idag jobbar jag heldag med mitt Mary Kay. Heldag innebär en flexibel och för mig kreativ och rolig dag. Började morgonen med cellofan inslag-dock var det sista rullen och minimalt kvar, så det lagret måse fyllas upp. För vet ni- mina ollegor är värda små belöningar titt som tätt för sina framstegKiss Har du någon gång funderat på vad som händer med dig när du belönas och uppmärksammas i positv bemärkelse för det som du åstadkommer? Kiss Många gånger har jag funderat över detta och reflekterat över vad som händer med mig själv och vad jag triggas av. För vet ni vi alla behöver triggers- något som triggar igång oss och får oss att klara mer än vad vi tror!

Åter till dagen dag- avbröt cellofaninslagsstunden utan cellofan och övergick till check av mail och webbshop med efterföljande packning av produktpaket för leverans- SO NICE WORK!!KissKiss Registrerade kunder på min hemsida kan när som under dygnets ALLA timmar klicka hem sina önskemål och jag levererar dem fraktfritt till emadress inom 48 timmar- kan det bli bättre än så för att alltid ha de make up och hudvårdsprodukter som man önskar runt omkring sigSmile

Kaffepaus med med srivande här för att sedan växla till den motionerande delen av mitt jag- en powerwalk med lurar i - just nu blir det Wahlgren & Wistams podd! jag blir alltid glatt påfylld av lyssnandet av dem och får massa mer spring i benen av det! 3 påfyllningar varje dag för att hålla den goda energin kvar i kroppen- smart val och to be respect yourselfKiss

Konsultavstämning per telefon och därefter kundmöte med lika delar make up rådgivning- senaste färgerna ska provas och också en fördjupad presentatin av företaget som jag jobbar för och affärsplanen. Blir så himla glad över dessa vinnor/tjejer som intresserade att ev bli min nästa kollega. To respect yourself!  Eftermiddagen blir i mammarollen middag och talk med en actionhjälte. Förmånligt- YES!! Näst intill varje eftermiddag har jag tillsammans med mina hemmavarande tonåringar- Och jag har erfarenheten av att också ha varit utan dessa lugna eftermiddagar- De två äldstast tid  konkurrerades av 8-5 jobb och 2 småsystrars eftermiddagströtthet efter dagis..

To respect myself är jag idag så tacksam över att på ett faktiskt mycket enkelt sätt ha styrt om mina dagar och innehållet idem. Köksbordet är i nuet mitt skrivbord- so what? Tvätt maskinen tickar i bakrunden och jag får blandningen av lugnet i hemmet och mötena utanför. Som bonus har jag bästa bästa make up och hudvårdsprodukterna att servera mina kunder med!

När eftermiddagen går över till afton tar jag p mig min ledarroll och bjuder in mina konsulter- och kunder också för den delen- till tisdagsmöte i centrala Lerum. Här lär vi likaväl om produkter som vi utvecklar oss själva. Enkelt proffessionellt och roligt- yes tisdagar i Tingshuset i Lerum är som damernas afton!!Kiss

Hemma runt 21.30 och jag kan återigen ägna tonåringarna i mitt hus en stund innan läggdax- och sen .. om jag ska sova.. nja- det är sen min kreativa odra brukar få fart och vilja göra slut på energi- tankar och ideer föds ofta nattetid hos mig- texter skrivs och hemestyling ser- to respect myself, är jag tacksam över att idag ha gett mig den yrkessamma möjligheten att undlippa stressa iväg på jobb under morgontimmarna- Jag kan idag istället ta tillvara mina bästa nattetimmar som är en del av min personlighet!


Susanne en väninna sen tonåren bjuder på underbar påfylning av färger och garner i sin fina butik & webbshop  Knit & Purl AB  SmileSmile

To respect yourself- fundera på så dina dagar fylls av det innehållet du vill! Jag vet att jag gör det- att få kvinnor att nå önsade resultat på likaväl sin hud och i ansiktet som att också utveclas till fantastiska hudvårdskonsulter och tom öppna eget företag är goda yrkessamma dagar för mig! Smile

To respect them and respect me så är jag övertygad om att den där överrskande cellofanpåsen är en god sak för både dem och mig. Och ibland kommer inte allt i celfan- I en inbjudan till överraskande sommarlunch anlände just på mailen- Thanks very much!!!Kiss

Bästa innehållet av dagen - skaffa dig det du också!Kiss

Kram A.


Nu är nuet!

maj 30
Skrivet av: Annelie Eng 2016-05-30 09:04

Nuet är nu! Nuet är nu! Nuet är nu! Nu är nuet! Så klart att historien då var igår och framtiden kommer först imorgon.

Bra val kan vara att fokusera mer på nu än igår och imorn isitt dagliga liv.

Just nu passerar förbi så fort- sug in nuet av där du är just nu. Gjorde du annat än det du skulle igår- ta tag i det nu- örändra ditt nuläge helt enkelt med medvetena tankar och handlingar så du tar dig ifrån igårKiss

I min yrkesroll som ledare coach mentor och rådgivare möter jag idag många kvinnor som förändrar sina liv stort. De kastar iväg historien och tar tag i det som de vill. Det som de velat länge och väl- och sen ed rätt attityd är de helt plötsligt i ett helt annat nu än de var igår! Så fräckt!Kiss Och också ett mycket tacksamt jobb- ju fler vinnor jag kan vara med och coacha ju fler ledarkollegor får jag runt omkring mig- och jag älskar det- det är något visst när kvinnor tar tag i sina drömmar så att de blir medvetna val i nuet!

Morsdag igår- rosa idag Kiss Tack mina fina hemmavarande actionhjältar för tanken aktiviteten frukosten middagen och in nya rosa boning- Love you!Kiss Jag är mer bortskämd med att överraska än att bli överrskad i positiva ordalag- varje enstaa tillfälle det händer påverkar det mig mycket glädjande. En tacksamhetstanke till det jag har istället för att fokusera på det som inte blevKiss

Tack Lager157 för att mina små juveler kunde förära mig denna rosa fina bonad- glatt överrskad och glad mammaKiss

Fortsätter dagen med levernaser av finfina stiftet som gör mer än GOTT!! Krämigt gott rosa på läpparna samtidigt som canserfonden får 10r/stift!!Kiss Jag är så tacksam över att tillsammans med mina kunder kunna vara med att påverka i det stora!!Kiss I nuet! Kiss

Njuta av dagen och gör det du vill och ska nu! Igår var igår Imorgon är först imorn- och nu- Ja, det är just nu och öppen för dig!Kiss

 

Kram A.

 


Tankens storthet & glädjande morsdag

maj 29
Skrivet av: Annelie Eng 2016-05-29 09:20

Ibland tänker vi större än störst - och frågan är hur vi ska gra för att ta med oss det tänket jämnt?! De största tanlkarna leder till stora resultat- kittlar det i magennär du vidrör tanen- japp, då är du på rätt spår i dina tanar. De där där små begränsande tanarna leder oss bara vidare till en yppa liten del av vår fulla potential.

För en del människor kan det tänas helt orealististiskt att täna stort- frågan är hur lång de tar sig i sitt egna liv? Någonstan runt 60000 tankar om dagen med bara ca 5% nya tankar är lika för oss alla- Det innebär många många små begränsande tankar som tänks och faktiskt hindrar oss att leva fullt ut.

Stretcha din tanke - vidga den titta på den så att den för dig framåt istället för att begränsa dig- du är så mycket mer värd det försnämnda!

Hur jag uppfattas i min kommunicering av mig själv är lika viktig som att checka av hur jag uppfatts av andra- förändringen ligger alltid mellan dig själv och dig själv. Då får du andra förändring med på köpet- smart va? SmileKiss

Vilka är vi 30 år senare- ja, igår tog vi reda på det- återträff av gymnasieklassen med avgångsår 1986- kul att höra olikheterna i dessa 30 årsrevy- likheten låg nog mest i att studenten kändes som igår fast att vi alla snart är uppe i en eminent ålder av 50..Kiss

Idag är mors fina dag- jag packar påsar och paket till de som vill förära sina mödrar med finfina produkter från min butik- En av de roligaste aktiviteterna i mitt entreprenörsskapSmileKiss http://www.annelie.eng.marykay.se

Trevlig söndag på er!

Kram A.

 


Fyll på med gott och ta dig fram!

maj 27
Skrivet av: Annelie Eng 2016-05-27 08:49

Vissa människor drömmer drömmar hela livet utan att förverkliga en ända. Vissa genomför varenda tanke de tänker.. Var ligger skillnaden har jag frågat mig många många gånger. Beror det på förutsättningar och omständigheter?

Jag tror på bestämdhet, tankar och känslors magi i att få oss att agera åt rätt håll till just att göra våra nskade drömmar sanna.

Själv visualiserar jag ofta mina målbilder- yes; målbilder- plural- jag fyller hela tiden på och finner nya Smile

5 minuter varjedag i vilofotöljen sätt alarm. Slut ögonen hoppa in i en för dig specifik datum i framtiden som är lätt att komma ihåg. Se dagen och dig själv i positiva ordalag- FYLL PÅ! Vad ser du som är så bra? Vad gör du? Vad har du på dig Hur ser du ut? Vad känner du? Vilka är med dig? Var är du? osv. Nästa dag upprepar du samma rutin och börjar din visualisering i de detaljerna som du avslutade osv dag efter dag- En fantastisk teknik som också ger dig n oerhörd kraftfull påfyllning av god energi! Dock-sätt alarm så du inte somnar- ditt önskade läge som du varit i ska ju ge dig en påfyllning och gratis skjuts och inte sovas bort!Kiss

Idag fortsätter jag packning av morsdagspaketer- ansiktsmasker är oerhört populärt att förära mor och likaså fina läppglans! I min butik får man dem inslagna i cellofan också! Kul lunchativitet i min yrkesroll. Men först ut och iväg på lite andra uppdragKiss

Kram A.


Tjäna pengar vid unga år ger gott!

maj 26
Skrivet av: Annelie Eng 2016-05-26 10:14

När jag och mina väninnor pratar om våra tonåringar så är vi rätt överens om att ju äldre de är ju mer kostar de. Vi är också överens om att  dagens barn och tonåringar har en ganska hög levnadsstandard vid redan tidig ålder. Ipads mobil dator- Yes, kära föräldrar vi betalar enorma summor för all denna teknik som näst intill idag verkar vara en självklarhet för den yngre generationen.
När jag var liten sålde jag jultidningar för att tjäna en slant och kunna köpa det som jag ville ha- jag fick lära mig både sälja marknadsföra och räkna. Jag kommer ihåg detta som mycket roligt och att det var en härlig känsla att räkna pengarna som blev över när tidningarna var utdelade och inbetalningskortet var betalt till jultidningsförlaget.
Jag tycker att det är viktigt och tror att det är bra att vid unga år lära sig att tjäna ihop till sina egna önskningar. Idag är marknaden mycket större för våra barn och ungdomar att faktiskt göra sin dröm till verklighet. Marknaden bjuder idag på mer än jultidningar- kakor kläder korv mm är några av de möjligheter våra ungdomar skolklasser och idrottslag kan tjäna in pengar till resor cuper och andra evenemang- suveränt tycker jag!
Med fyra döttrar i olika åldrar har jag fört jultidningstraditionen vidare. Genom idrottslagen och skolklasserna som de gått i har de också sålt likaväl kakor som kläder. Detta har skapat en känsla av delaktighet i det som de vill nå och de har alltid brunnit för att stretcha och sälja något mer än vad de tänkt från början. Alltid glatt påhejad av mig!
Sälj och företagande är roligt och någonting som gynnar framtiden för varje individ om en positiv känsla för detta an fås vid tidig ålder. Ungdomar blir mer självständiga och kan också förverkliga sina drömmar.


En tacksam vardag med personlig assistans

maj 15
Skrivet av: Annelie Eng 2016-05-15 08:52

Många bollar i luften och det är kanske ändå viktigare att stanna till och sända sin tacsamhet till att bollarna rullar. Brukar du jobba med tacksamheten? Om inte - testa- titta i efterhand ikäll på dagen idag och se vad som gör dig tacksam- skriv gärna ner- ta det sen för vana och skriv 3 punter varje dag som gör dig tacksam. Jag tror att det är där den personliga utvecklingen många gånger tar fart. Är vi tacsamma för det vi har kan vi gå framåt.

Min egna tacksamhet ligger idag på min förmåga att klara mig själv. Hur trött jag ibland an vara på markservice med 2 tonåringar hemma så är jag oerhört tacksam över att kunna fixa hemmet själv. Jag har 2 armar och 2 ben fulla med kraft att likaväl kunna damsuga och svabba golv som att också nä jag vill ändra färg på mina väggar. Smile Och självklart är jag också tacksam över valet av målade väggar som kan färgregleras när jag själv önskar.

Tänker på hur det är för dem som alltid är beroende av andra för att ens kunna ta tillvara sitt egna liv. Funktionsnedsättnigar som gör att  hemmet ej kan skötas själv tex. Jag förstår vilken bra yrkresgrupp som vuxit fram i yrket personlig assistans. Jag är övertygad om att den yrkesrollen har ett behov likaväl i din hemkommun som min. Den vanliga vardagen kan genom hjälp av annan männsika utföras. Så smart!

Arbetet som personlig assistent ser nog helt olika ut  hos olika människor. Vissa gör jätte mycket själv och behöver "bara" den där lilla extra tryggheten av nnågon vid sin sida. Andra behöver hjälp med mer. Att man själv med sin funktionsnedsättning får vara med att planera hur assstansen ska fungera ökar ju möjligheten till att den personliga assistansen ska tillgodose de önskade. Man kan ju säga att det som funktionsnedsättningen sätter stopp för, det gör personlig assistans möjligt. Allt det där som vi många gånger tar för givet..
Flera av mina närmaste väninnor igår i yrkeskåeren personlig assistans - de är grmma! Och Wow vilken funktion de har i en annan människas liv och så kul de själva också har på jobbetSmile Jag är så tacksam över dem och det de görKissKiss


Tacksamhet i vardagen över sitt egna och andras möjlighet till fungerande.

Kam A.

 


En tacksam vardag med personlig assistans

maj 15
Skrivet av: Annelie Eng 2016-05-15 08:52

Många bollar i luften och det är kanske ändå viktigare att stanna till och sända sin tacsamhet till att bollarna rullar. Brukar du jobba med tacksamheten? Om inte - testa- titta i efterhand ikäll på dagen idag och se vad som gör dig tacksam- skriv gärna ner- ta det sen för vana och skriv 3 punter varje dag som gör dig tacksam. Jag tror att det är där den personliga utvecklingen många gånger tar fart. Är vi tacsamma för det vi har kan vi gå framåt.

Min egna tacksamhet ligger idag på min förmåga att klara mig själv. Hur trött jag ibland an vara på markservice med 2 tonåringar hemma så är jag oerhört tacksam över att kunna fixa hemmet själv. Jag har 2 armar och 2 ben fulla med kraft att likaväl kunna damsuga och svabba golv som att också nä jag vill ändra färg på mina väggar. Smile Och självklart är jag också tacksam över valet av målade väggar som kan färgregleras när jag själv önskar.

Tänker på hur det är för dem som alltid är beroende av andra för att ens kunna ta tillvara sitt egna liv. Funktionsnedsättnigar som gör att  hemmet ej kan skötas själv tex. Jag förstår vilken bra yrkresgrupp som vuxit fram i yrket personlig assistans. Jag är övertygad om att den yrkesrollen har ett behov likaväl i din hemkommun som min. Den vanliga vardagen kan genom hjälp av annan männsika utföras. Så smart!

Arbetet som personlig assistent ser nog helt olika ut  hos olika människor. Vissa gör jätte mycket själv och behöver "bara" den där lilla extra tryggheten av nnågon vid sin sida. Andra behöver hjälp med mer. Att man själv med sin funktionsnedsättning får vara med att planera hur assstansen ska fungera ökar ju möjligheten till att den personliga assistansen ska tillgodose de önskade. Man kan ju säga att det som funktionsnedsättningen sätter stopp för, det gör personlig assistans möjligt. Allt det där som vi många gånger tar för givet..
Flera av mina närmaste väninnor igår i yrkeskåeren personlig assistans - de är grmma! Och Wow vilken funktion de har i en annan människas liv och så kul de själva också har på jobbetSmile Jag är så tacksam över dem och det de görKissKiss


Tacksamhet i vardagen över sitt egna och andras möjlighet till fungerande.

Kam A.

 


Dream it and feel it

maj 13
Skrivet av: Annelie Eng 2016-05-13 07:55

Har du någon gång varit i situationen att du vaknat med ett leende på läpparna av drömmen som du just varit i? Hela du är alldeles glad av situationen du i drömmen befann dig eller genom mötet med en person, så att du vaknar med ett leende på läpparna. Bevarar du denna glädjekänslan väl finns den med dig genom dagen. Och detta utan att ditt medvetna jag styrde drömmen.

Vad händer då om vi tar för vana att medvetet drömma? Att vi lgger in det i vårt dax schema? Vi sätter oss ner 10 minuter varje dag och drömmer medvetet  STORA GODA drömmar. En belöning till oss själva. För om jag medvetet drömmer stort då an jag också både i mitt omedvetna och edvetna jag ta fäste på att ta mig dit. Och om jag väljer att drömma goda stora drömmar varje dag - tja när jag går ur drömmen är jag lika gott påfylld som en omedveten dröm kan vara om, den är god... Verkar mer klokt att fylla på med medvetna än omedvetna drömmar och själv bestämma att drömmen sa vara god och stor.

Igår satt jag med min drömlista - jag fegade lite- fyllde inte på den helt- det blev en slags okoncentration som kan infinna sig hos mig när det är för mycket runt omkring.. och ja, väl medveten om det är det bara jag själv som an förändra.

Så dagen som förövrigt består av målning kundmöten packning till morgondagens aktiviteter och fotbollsmatch kommer också innehålla en 10 minutare med drömlistan och 10 minuters STORT drömmande Kiss Goda belöningar för dagens andra genomförda uppgifterKiss

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar