Utrensning - skön känsla för både kropp och själ & brytning av sockerberoende!

aug 09
Skrivet av: Annelie Eng 2016-08-9 11:01

I mitt jobb som hudvårdskonsult för Mary Kay pratar jag mycket om utrensning. Hud och nya hudvårdsrutiner/ produkter kan ta sin lilla tid att aklimatisera sig med varandra. Och skiten ska lixom också upp till utan och ut- kan man säga. Vissa känner av det, vissa inte. Några får lite utslag- några inga känningar alls. DOCK kvarstår att när utremnsningen är över - huden och produkter synkar så infinner sig den goda känslan som rengjord hud ger ifrån sig. Att känna sig VÄL rengjord, innefrån och ut lixom- är fantastiskt och också vad jag och mina kunder upplever med Mary Kays produkter. Och vad tror ni då händer med resterande produkter som rouge puder foundation mm som är mer synligt på huden??Kiss Så klart att de uppnar mer sin fulla potential på en väl rengjord hud! I can show you if you want!

Utrensning med efterföljande känsla kan också få av utrensning i hemmet! I allafall får jag det- Ihop med actionhjältarna gallrar vi ur här hemma. Vi går mot målet att ha ett hem som består av ENDAST för oss, användbara ting! Mer plats hemma- luftigare miljö och en himla god duktighetskänsla och att näst intill vara 10 kilo lättare börjar infinna sig! Herre gud så många "bra ha saker" vi har.. Mitt gamla register, förmodligen ärvt från min mormor, "kan vara bra att ha i andra tider"jobbar jag aktivt med att plocka bort! Minnet sitter inte i tingen- OCH- Att spara ting för andra tider som jag inte ens vet kommer, har jag gjort färdigt. Vårt hem ska vara efter den livssituationen och det livet vi lever- inte ett förråd av "bra ha saker".

Tredje utrensningen och som efter 2 veckor gett mig en OERHÖRD go känsla so far är - NO SUGAR!!! yes; ni läste rätt- som den lilla/stora godisråtta jag är, satt äntligen beslutet- ATT BRYTA SOCKERBEROENDET!! Och 2 veckor senare- jo huden känns mer glamorös, kroppen känns som ett par kilo lättare, piggheten har infinnit sig, stolteheten också! Jag mår helt enkelt avsevärt mycket bättre än med sockerintag varje dag! Jag har än så länge inte några egentliga recept på hur jag har gjort att ge er- dock handlar mina handlingar som alltid med mina beteendeförändringar att vara enig med sig själv- se den stora bilden av vad det kan innebära  besluta sig för det och sen action! Så har jag gott tillväga oavsett om det gällt att sluta röka, byta karriär eller rensa ut hemma! Coachen inom mig talar och säger

FUNGERAR! Heja mig!

 

Kram A.


Walk and talk och singellivets styrka!

aug 06
Skrivet av: Annelie Eng 2016-08-6 07:18

Sent igår- funderingar ihop med några väninnor som de singlar vi är. 2016 enade överrens om att 2016 släpar vi fortfarande vad gäller att det enda riktiga levnadsvalet skall vara kärnfamiljen. Märkligt och skrämande! 2016 har vi all teknik i världen som kan gör oss upplysta om olikheterna hos oss människor och därmed en förståelse till att våra olika val i livet är lika rätta bara de är efter vår innersta känsla!

Tän så många som hoppar in i någon annans liv bara för att ha den där mannen/kvinnan som partnen- tar liksom bort sig själva.. Eller de som år ut och år in lever med en otrogen partner- bara för barnens skull.. Eller de som lever kvar i något trots att känslorna inte finns för andras skull.. Ja herregud exemplena är många trots att vi är inne i år 2016.

Om vi, som alla har rättighet till ska kunna ta oss till livets roligaste och enklaste situationer så ofta som möjligt, så bör allas olika livsval vara rätta bara de är de rätta för var och ens innerst känsla! Och därmed måste vi alla sluta att ifrågasätta eller nedvärdera allas andras sätt att leva. Igår var vi 3 stolta singlar som fast att vi alla tre tror på kärleken och det fina i en tvåsamhet också var helt på det klara att kärnfamiljen 2016 är kanske mer skrot och kornig en något annat levnadssätt- anske styrkan ärligheten att stå på egna ben att respektera andra utifrån deras levnadsval osv kommer just av att leva med sig själv vara tillfreds med det genererar till mer kvalite i livet än att låsas vara någon annan en den man är för att ha en partner vid sin sida. 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Tidig lördagsmorgon och dagen ligger framför - 1 vecka utan socker och jag är piggare än någonsin- Jag tror på att bryta helt för att bli stabil i nytt.


Som utbildad hälsocoach har jag också lärt, ja det tog sin tid och jag kan också ronedellköra varv efter varv, att ta vara på mina styrkor. Och det är i tänket det sitter- ju mer bestämd jag är - ju mer kan jag.

Härligt att redan ha startat dagen "walk and talk"- energirikt för resten av dagen! Testa! Coaching styrka kraft och energi till att leva sitt liv och inte någon annansKiss

Kram A.

Om vi tar tag i det vi vill så funkar det. Som den nattmänniska jag är så går det ändå att ta sig ur sängen en tidig morgon o få morgonluft en frisk morgon- HUR?? Jo, det där glödande målet.. Har du det? Jag har det!

Kram A.Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  december 2018  >>
tiontofr
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

View posts in large calendar