s

Utrensning - skön känsla för både kropp och själ & brytning av sockerberoende!

aug 09
Skrivet av: Annelie Eng 2016-08-9 11:01

I mitt jobb som hudvårdskonsult för Mary Kay pratar jag mycket om utrensning. Hud och nya hudvårdsrutiner/ produkter kan ta sin lilla tid att aklimatisera sig med varandra. Och skiten ska lixom också upp till utan och ut- kan man säga. Vissa känner av det, vissa inte. Några får lite utslag- några inga känningar alls. DOCK kvarstår att när utremnsningen är över - huden och produkter synkar så infinner sig den goda känslan som rengjord hud ger ifrån sig. Att känna sig VÄL rengjord, innefrån och ut lixom- är fantastiskt och också vad jag och mina kunder upplever med Mary Kays produkter. Och vad tror ni då händer med resterande produkter som rouge puder foundation mm som är mer synligt på huden??Kiss Så klart att de uppnar mer sin fulla potential på en väl rengjord hud! I can show you if you want!

Utrensning med efterföljande känsla kan också få av utrensning i hemmet! I allafall får jag det- Ihop med actionhjältarna gallrar vi ur här hemma. Vi går mot målet att ha ett hem som består av ENDAST för oss, användbara ting! Mer plats hemma- luftigare miljö och en himla god duktighetskänsla och att näst intill vara 10 kilo lättare börjar infinna sig! Herre gud så många "bra ha saker" vi har.. Mitt gamla register, förmodligen ärvt från min mormor, "kan vara bra att ha i andra tider"jobbar jag aktivt med att plocka bort! Minnet sitter inte i tingen- OCH- Att spara ting för andra tider som jag inte ens vet kommer, har jag gjort färdigt. Vårt hem ska vara efter den livssituationen och det livet vi lever- inte ett förråd av "bra ha saker".

Tredje utrensningen och som efter 2 veckor gett mig en OERHÖRD go känsla so far är - NO SUGAR!!! yes; ni läste rätt- som den lilla/stora godisråtta jag är, satt äntligen beslutet- ATT BRYTA SOCKERBEROENDET!! Och 2 veckor senare- jo huden känns mer glamorös, kroppen känns som ett par kilo lättare, piggheten har infinnit sig, stolteheten också! Jag mår helt enkelt avsevärt mycket bättre än med sockerintag varje dag! Jag har än så länge inte några egentliga recept på hur jag har gjort att ge er- dock handlar mina handlingar som alltid med mina beteendeförändringar att vara enig med sig själv- se den stora bilden av vad det kan innebära  besluta sig för det och sen action! Så har jag gott tillväga oavsett om det gällt att sluta röka, byta karriär eller rensa ut hemma! Coachen inom mig talar och säger

FUNGERAR! Heja mig!

 

Kram A.


Walk and talk och singellivets styrka!

aug 06
Skrivet av: Annelie Eng 2016-08-6 07:18

Sent igår- funderingar ihop med några väninnor som de singlar vi är. 2016 enade överrens om att 2016 släpar vi fortfarande vad gäller att det enda riktiga levnadsvalet skall vara kärnfamiljen. Märkligt och skrämande! 2016 har vi all teknik i världen som kan gör oss upplysta om olikheterna hos oss människor och därmed en förståelse till att våra olika val i livet är lika rätta bara de är efter vår innersta känsla!

Tän så många som hoppar in i någon annans liv bara för att ha den där mannen/kvinnan som partnen- tar liksom bort sig själva.. Eller de som år ut och år in lever med en otrogen partner- bara för barnens skull.. Eller de som lever kvar i något trots att känslorna inte finns för andras skull.. Ja herregud exemplena är många trots att vi är inne i år 2016.

Om vi, som alla har rättighet till ska kunna ta oss till livets roligaste och enklaste situationer så ofta som möjligt, så bör allas olika livsval vara rätta bara de är de rätta för var och ens innerst känsla! Och därmed måste vi alla sluta att ifrågasätta eller nedvärdera allas andras sätt att leva. Igår var vi 3 stolta singlar som fast att vi alla tre tror på kärleken och det fina i en tvåsamhet också var helt på det klara att kärnfamiljen 2016 är kanske mer skrot och kornig en något annat levnadssätt- anske styrkan ärligheten att stå på egna ben att respektera andra utifrån deras levnadsval osv kommer just av att leva med sig själv vara tillfreds med det genererar till mer kvalite i livet än att låsas vara någon annan en den man är för att ha en partner vid sin sida. 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Tidig lördagsmorgon och dagen ligger framför - 1 vecka utan socker och jag är piggare än någonsin- Jag tror på att bryta helt för att bli stabil i nytt.


Som utbildad hälsocoach har jag också lärt, ja det tog sin tid och jag kan också ronedellköra varv efter varv, att ta vara på mina styrkor. Och det är i tänket det sitter- ju mer bestämd jag är - ju mer kan jag.

Härligt att redan ha startat dagen "walk and talk"- energirikt för resten av dagen! Testa! Coaching styrka kraft och energi till att leva sitt liv och inte någon annansKiss

Kram A.

Om vi tar tag i det vi vill så funkar det. Som den nattmänniska jag är så går det ändå att ta sig ur sängen en tidig morgon o få morgonluft en frisk morgon- HUR?? Jo, det där glödande målet.. Har du det? Jag har det!

Kram A.Black is beautiful & Rusta har färgen!

aug 05
Skrivet av: Annelie Eng 2016-08-5 10:14

Allt som oftast när jag köper kläder så hamnar färgskalan oftast åt det svarta hållet- allt som oftast när jag kikar på inredning så hamnar det också ät det svarta hållet. Maybe I´m a dark person..Wink Kan så vara svart blir i allafall mycket stilrent i alla väder- tom min regnrock är svart!Kiss

Letade soffa till balkongen under sde soligaste dagarna - för mycket pengar och för kass soffa var jag sen än kollade. Så var jag hos min goda vänninna och kapade hennes ide rätt av- soffa av trätrallar! Det kommer bli så bra!!!!!Kiss Och om många nu målar trätrallssofforna vita så avböjer både jag och min goda väninna detta i våra hem- Black is beautiful och blir superduper!!

Målningen har varit på g- men fröken väder valde att investera i många regndroppar den senaste veckan- men nu tar det fart. Första tjing fick det gamla träbordet- som nytt med svart träolja på! Inoljning av golvet är också klart.

Så bra att släppa ALLT annat och bara vara i den svarta vida målarvärlden - black is true love every where. The balkony shines!

 

Nu klarar sig golvet ett år till!

Tacksam över en markis som kan skydda ett nyinoljat golv när fröken väder inte ens kunde lugna sig med dropparna tills golvet torkat..

Yes! Black is beautiful!

Träolja till golvet, svart träolja till bord och trallar och penslar från rusta- bästa klippet!

Kram A.


Sommarhår och rosa läppar med back up

aug 02
Skrivet av: Annelie Eng 2016-08-2 10:04

Brrr! Sommarkyla- innebär att rent krasst bara tå på sig mer. Så länge kylan kommer på utsidan så funkar det! Men frågan är- är det redan höst? Jo kanske - min nya arbetsdräkt för hösten hänger här och väntar på mig- så nog är det kännbart att hösten är på väg.Och det blir svart i år- Me like! Svart är så strivsamt och bästa färgen på mig. Frågan är bara håret- ska jag fortsätta nedljusningen eller återgå till det läckra svarta?

I nuet mitt i en gråsoon av solblekt sommarrisigt hår- peppar upp med en inpackning då och då och igår blev det också en fårgpaket med hem.. så ja, kanske e d dax..

Oavsett du gillar mitt beslut av färg eller inte så ja, valet är mitt och när du finns där bakom mig och backar upp mig i det, trots att du ville att jag skulle låta bli eller kanske välja annanfärg- tja- då gör du det bästa för mig. Så är det för alla! Backa upp val som inte för människor utanför laggränserna och läpp ditt egna ego! Den som ger den får och nästa gång kommer du bli uppbackad av den du minst anar!

Kram A.

Grådassigt sommarblekt på väg in i de ljusare tonerna eller blir det..

.. lite skiftningar av brunare .. Tänk jag har alltid lekt med mitt här från kortsnaggad helblonderad till längsta kolsvarta.. Finns det nåt mellanläge tro?Wink

I vlket fall piggar nytt MK läppstift i färgen powerfulpink, upp ordentligt- me like. Stiftet och övriga färger av det finner du HÄR

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar