Jag vet faktiskt många mer än mig som mer än gärna hänger i köket. Köket är en ofta mycket trevlig samlingspunkt i fler hem än mitt. Kanske är det det enkla och avslappnande som drar- jag menar- i köket är det mindre fara om man sölar än i vardagsrummet.

Idag har jag en öppen planlösning med vardagsrum och kök i ett- ändå är det just vid köksbordet som jag bänkar mig- 9 gånger av 10. På min drömlista finns det nerritat hur mitt kök, som idag är mer oreda än reda, skall få sig en ordentlig renoveringspush. Från att idag ha mer eller mindre ”avklippta” bänkar utan utrymme att göra storverk inom bak och matlagning, ska bänkarna vara hela och långa skivor. Svarta skivor och vita skåp. Det känns mer än mode i den kombinationen och även om jag vet att stålfärgade maskiner håller på att försvinna ur modet, så tycker jag att det skulle passa perfekt. En stor kyl och en stor frys är ett stort önskemål på listan- hälften hälften som jag har idag är alldeles för litet med två hemmavarande tonåringar! Avställningsyta vid spis och ugn och en stor och mycket funktionell fläkt ovanför spisen ska se dagens ljus! Kanske är det här som mesta pengarna ligger- utan att det för den sakens skull syns så mycket för ögat. Dock- idag, att köket är anskrämligt är en sak men att matoset inte försvinner och att det mellan våra matlagningspass här hemma osar från grannen är mycket störande! Så bra ventilation där köket luktar kök men alla rum utanför den regionen är just fria från den doften. Essvent kommer kan säkerligen åstadkomma denna önskan De enkla och funktionella ska genomsyras i mitt drömkök. En djup och bred diskho istället för som idag två små , där stora fat och plåtar är näst intill omöjliga att diska. Med de höga vita skåpen upp till taget blir det ljuvligt att sitta på barstolarna och kika på avkopplande på ljusskenet som kommer från de vita vitrinskåpsluckorna. Självklart kommer en rejäl utrensning av vad som är nödvändigt att ha i köksskåpen att göras. Vilket redan har påbörjas- det gamla matta porslinet är idag utbytt mot vita blanka tallrikar. 
Jag tror på att göra drömmar till verklighet och mitt vita drömkök kan redan skådas i mitt inre- den goda doften av det nysåpade mörka golvet gör mig också påmind i mitt inre. I mitt drömkök låter ventilationen matoset osa bort istället för in.
Den käraste platsen i mitt hem- Mitt kök kommer så snart tiden är mogen att få sig denna mina drömmars ansiktlyftning!