Att göra det man vill är att göra det man måste!

okt 29
Skrivet av: Annelie Eng 2016-10-29 12:07

Ibland undrar jag varför det är så svårt att göra det vi vill och våga förlita oss på att det är det rätta? Den där känslan inom oss själva är vår egna vägvisare! Hur kommer det sig då att vi i många fall låter bli att beaka den och istället lyssnar på vad andra tycker?

Jag har genom åren gjort många val genom att lyssna på min egna känsla - dock har jag i de tidigare åren inte medvetet förstått att det var just min egna känsla som var anledning till att jag valde som jag valde. Idag förstår jag bättreSmile

Numera när tanken börjar gro börjar jag reseacha omvärldens åsikter och jag kan säga att oj så många åsikter och tycken jag kan få som inte ligger i min linje av tanke. För gav detta en osäkerhet, ibland ångest - att jag ville något som alla INTE tyckte om. Idag skapas näst intill ett leende inom mig av detta tyckande. Tänk så många olika världskartor det finns! Och alla tror att den egna är den bästa för någon som ber om ett råd! Fram för mer coaching säger jag bara! Mer om coaching kan du läsa HÄR !

För många gånger har jag stärkt min egna tanke och mitt egna beslut genom coachingens öppna frågor. Och det är just genom öppna frågor de egna svaren kan komma! Att tjata och gnata på någon att detta tycker jag, kan istället skapa oreda för den andres beslut. Vad är det värsta som kan hända? En alldeles fantastisk fråga att ställa sig själv i ett tveksamt val och också använda sig av till andra som frågar vad du tycker de ska göra/välja.  Jag har det bästa bollplanken hemma i ina actionhjältar. Jag tar in vad de tycker, sorterar och har med deras åsikter när jag sen gör jag mitt val. Kiss 

Idag önskar jag en av mina äldsta väninnor varmt mycket lyca till på sinna drömmars resa och nästa fas i i livet! Hon har gjort det förut och om än för många årsedan tillbaks. Hon klarade det då och hon kommer klara det igen! Jag är grymt imponerad!! KissKiss

Min fina väninna Susanne och hennes make byter nämligen Sveriges land mot Spaniens miljö. Inte tillfälligt utan för gott! Det ni! Inget beslut som kommit från den ena dagen till den andra utan en tanke som med medvetenhet eget handlingsansvaroch greppande av möjlighet nu är sann! Jag har haft den äran att ha tagit del av funderingar drömmar och möjligheter i Sisannes tänk under de senaste åren och YES, nu är hon där!Kiss Färden ner till Spanien startade igår och jag tror att de i nuet rullar på Tysk mark ner igenom europa till sin slutdestination spanien. så häftigt! Otänkbart för mig själv- men så imponerad av att de gör sin drm sann. Och jag vet att de kommer gå galant. För si så där 25 årsedan gjorde de en liknande resa - dock inom Sveriges gränser. De valde då att byta Lerum mot en kommun längt ifrån. Då förstod jag inte alls- idag förstår jag! Susanne och hennes man är modiga- de lyssnar på sitt hjärta de går medsols efter den känslan och låter det valet vara starkare än att gå medsols efter omgivningens åsikter. Att göra det man vill är att göra det man måste! 

Så bara därför ska jag skicka ett spännande mail idag..Smile Kankse början på det jag vill eller kanske inte.. Vad är det värsta som kan hända??Kiss

Tänk så bra jag nu har det- Jag har en av mina bästa väninnor bosatt i Spanien - väl värt ett besök framöver!Kiss 

Stort grattis modiga Niclas och Susanne till ert mod, beslut, aktivitet och genomförande! Varmt lycka till i ert nya hemland!

Kram A.


Mitt bästa Lerum - en njutning att ta till vara

okt 27
Skrivet av: Annelie Eng 2016-10-27 23:21

Mitt bästa Lerum - min egen skapade hashtagg. Vad menar jag med den - jo mitt bästa Lerum förstås!Kiss Tredje generationens Lerumsbo och idag stolt och tacksam över att bo och se på lerum med goda ögon. De finns så många kritiker som kan granska min hemkommun med helt andra ögon, så mitt bästa Lerum ger till deras granskande lite jämvikt. För den där "hålan" som någon kallar Lerum, handlar inte alltid om att det är Lerum i sig själv som är fel- jag tror de utrycken handlar mer om obearbetad sorg till något annat..

Jag tror på att det enkla är det vackra. Det enkla ger njutningar för både kropp och själ. Det enkla och det njutningsfulla kan i denna tid full av datorer och sociala medier handla om att vara i nuet och vara delaktigt medveten. Är vi det kan vi finna alla de där små detaljerna av njutning istället för att sträva efter annat. Herre gud gräset är inte grönare på andra sidan- och mitt bästa Lerum är full av guldkorn- jag bor ju härWink.. Det gäller bar att ha rätt ögon på när Lerum skådasKiss

Höst i Mitt bästa Lerum- en njutning för både kropp och själ bara att stanna till och ta tillvara!

 Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  december 2018  >>
tiontofr
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

View posts in large calendar