s

Att göra det man vill är att göra det man måste!

okt 29
Skrivet av: Annelie Eng 2016-10-29 12:07

Ibland undrar jag varför det är så svårt att göra det vi vill och våga förlita oss på att det är det rätta? Den där känslan inom oss själva är vår egna vägvisare! Hur kommer det sig då att vi i många fall låter bli att beaka den och istället lyssnar på vad andra tycker?

Jag har genom åren gjort många val genom att lyssna på min egna känsla - dock har jag i de tidigare åren inte medvetet förstått att det var just min egna känsla som var anledning till att jag valde som jag valde. Idag förstår jag bättreSmile

Numera när tanken börjar gro börjar jag reseacha omvärldens åsikter och jag kan säga att oj så många åsikter och tycken jag kan få som inte ligger i min linje av tanke. För gav detta en osäkerhet, ibland ångest - att jag ville något som alla INTE tyckte om. Idag skapas näst intill ett leende inom mig av detta tyckande. Tänk så många olika världskartor det finns! Och alla tror att den egna är den bästa för någon som ber om ett råd! Fram för mer coaching säger jag bara! Mer om coaching kan du läsa HÄR !

För många gånger har jag stärkt min egna tanke och mitt egna beslut genom coachingens öppna frågor. Och det är just genom öppna frågor de egna svaren kan komma! Att tjata och gnata på någon att detta tycker jag, kan istället skapa oreda för den andres beslut. Vad är det värsta som kan hända? En alldeles fantastisk fråga att ställa sig själv i ett tveksamt val och också använda sig av till andra som frågar vad du tycker de ska göra/välja.  Jag har det bästa bollplanken hemma i ina actionhjältar. Jag tar in vad de tycker, sorterar och har med deras åsikter när jag sen gör jag mitt val. Kiss 

Idag önskar jag en av mina äldsta väninnor varmt mycket lyca till på sinna drömmars resa och nästa fas i i livet! Hon har gjort det förut och om än för många årsedan tillbaks. Hon klarade det då och hon kommer klara det igen! Jag är grymt imponerad!! KissKiss

Min fina väninna Susanne och hennes make byter nämligen Sveriges land mot Spaniens miljö. Inte tillfälligt utan för gott! Det ni! Inget beslut som kommit från den ena dagen till den andra utan en tanke som med medvetenhet eget handlingsansvaroch greppande av möjlighet nu är sann! Jag har haft den äran att ha tagit del av funderingar drömmar och möjligheter i Sisannes tänk under de senaste åren och YES, nu är hon där!Kiss Färden ner till Spanien startade igår och jag tror att de i nuet rullar på Tysk mark ner igenom europa till sin slutdestination spanien. så häftigt! Otänkbart för mig själv- men så imponerad av att de gör sin drm sann. Och jag vet att de kommer gå galant. För si så där 25 årsedan gjorde de en liknande resa - dock inom Sveriges gränser. De valde då att byta Lerum mot en kommun längt ifrån. Då förstod jag inte alls- idag förstår jag! Susanne och hennes man är modiga- de lyssnar på sitt hjärta de går medsols efter den känslan och låter det valet vara starkare än att gå medsols efter omgivningens åsikter. Att göra det man vill är att göra det man måste! 

Så bara därför ska jag skicka ett spännande mail idag..Smile Kankse början på det jag vill eller kanske inte.. Vad är det värsta som kan hända??Kiss

Tänk så bra jag nu har det- Jag har en av mina bästa väninnor bosatt i Spanien - väl värt ett besök framöver!Kiss 

Stort grattis modiga Niclas och Susanne till ert mod, beslut, aktivitet och genomförande! Varmt lycka till i ert nya hemland!

Kram A.


Mitt bästa Lerum - en njutning att ta till vara

okt 27
Skrivet av: Annelie Eng 2016-10-27 23:21

Mitt bästa Lerum - min egen skapade hashtagg. Vad menar jag med den - jo mitt bästa Lerum förstås!Kiss Tredje generationens Lerumsbo och idag stolt och tacksam över att bo och se på lerum med goda ögon. De finns så många kritiker som kan granska min hemkommun med helt andra ögon, så mitt bästa Lerum ger till deras granskande lite jämvikt. För den där "hålan" som någon kallar Lerum, handlar inte alltid om att det är Lerum i sig själv som är fel- jag tror de utrycken handlar mer om obearbetad sorg till något annat..

Jag tror på att det enkla är det vackra. Det enkla ger njutningar för både kropp och själ. Det enkla och det njutningsfulla kan i denna tid full av datorer och sociala medier handla om att vara i nuet och vara delaktigt medveten. Är vi det kan vi finna alla de där små detaljerna av njutning istället för att sträva efter annat. Herre gud gräset är inte grönare på andra sidan- och mitt bästa Lerum är full av guldkorn- jag bor ju härWink.. Det gäller bar att ha rätt ögon på när Lerum skådasKiss

Höst i Mitt bästa Lerum- en njutning för både kropp och själ bara att stanna till och ta tillvara!

 Kram A.


Singelmammor = powerwomen!

okt 26
Skrivet av: Annelie Eng 2016-10-26 08:37

Vad är en powerwoman? Det finns säkerligen flera olika grupper av powerwomen och en för mig självskriven grupp är Enastående singelmammor som i ur och skur får det lilla "familjeföretaget" att fungera. Idrottskläder som ska packas middag som ska lagas, tvätt som ska tvättas, aktiviteter som kräver sin skjuts, läger som ska betalas osv osv. Visst är punkterna en självklarhet att fixa i föräldrarollen- dock dessa powerwomen av singelmammor gör det själva! De är utan en annan vuxen att dela ansvaret av det "lilla familjeföretaget" med. De är enastående! ( Lägg märke till ordvalet- ensamstående - I don't like it! Singelmammor är enastående!) Och singelmammor gör ett jäkla jobb- allt som oftast har de inte råd att vara sjuka från jobb och inte heller tid att vila sig på sin fritid. Singelmammor fixar allt! Oavsett om de har någon bredvid eller bakom sig så fixar de vardag och helg för sina ungar. Kan också undra om det finns några som är bättre på att koka soppa på en spik en just singelmorsor. Kanske är det en och annan kopp kaffe är styrketåren för dessa powerwomen- Om inte kanske singelmorsornas dag är tid att införa- vi firar ju allting annat?Wink 

Värmande kaffe för ömmande hals och för singelmammornas power!

Kram A.


Mac och personligutveckling

okt 25
Skrivet av: Annelie Eng 2016-10-25 14:22

Ett liv i lugn och harmoni kräver sin planering och övning i förhållningsätt. Tänk så många övningssituationer det finns att ta till vara. Alla situationer när du tänker något negativt om någon annan är en situation att lära av och ta till vara för den personliga utveclingen hos dig själv. Gör du det slipper du massa agerande hos dig själv som kanske egentligen inte är du. Med bästa macdatorn som redskap i mången arbetsysslor funderar jag också vidare- ta bort, lägg till, ta bort- om man tror på att det "alltid finns en god intuition bakom allt handlande" tja- då borde der inte behövas ett agerande som ta bort lägga till och ta bort igen - vänner på tex facebook. Allt handlar om det egna förhållningsättet - hur vida jag förhåller mig till en annan människas agerande. Stanna till situationsbeskriv för dig själv- vad kunde jag gjort annorlunda vad kan jag lära av denna situation, vad kan jag utveckla vidare yill nästa gång jag hamnar i samma läge. Då lär och utveclar du dig själv och har haft nytta av både person och situation Smile

By the way Mac är ett bästa arbetsverktyg! Situationebeskrivningar fungerar ypperligt att skriva ner här! Use Mac!Kiss


Förändring kräver sin förändring

okt 23
Skrivet av: Annelie Eng 2016-10-23 11:11

En gårddagskväll tillsammans med vänner som i dagarna bryter upp från den svenska marken till ett annat boende i ett annat land. En härlig afton med mycket glädje och faktiskt utan smärtsamt farväl..Vi kommer ju snart ses i en bara miljön som blir ny!Kiss

Var vi sen än kommer ifrån så kan vi ALLTID förändra eller gå kvar i gamla fotspår. Fasen vi kan slänga skit mot och om andra hur mycket som hellst eller också kan vi ta tag i det vi själva önskar och stega oss ditåt med EGET handlingsansvar. Jag är imponerad av mina vänner som stegvis har tagit sig till denna livsförändring. De är snart i mål i sitt önskvärda resultat. FANTASTIST!Kiss

Alla lever vi i en förändring för att kunna förändra och jag vet att jag också är på väg mot mitt nskvärda resultat- och jag ser ut genom ett höstfyllt fönster. Läser ett inlägg av en av mina kloka döttrar - inser att det är lätt att tycka tycka och tycka . Dock ingen har någon aning om någon annans känsla.. förändring handlar också om att förstå vad som finns bakom och inom . Idag ska jag förändra och gör det jag verkligen vill- wish me luck!Kiss

By the way- 25 år sen - från blond ung och smal till mörk mullig och medelålders en förändring som kräver sin acceptans- och ändå är bägge jagKiss

 

Minigolf i GRÅBO- Yes det är ett tag sedan..Wink

Förhåller mig nu till hösten och skapar en njutnngskänsla inför regn o gråa måln. Årstidsförändringar kommer och går och förändring kräver sin förändring- där lägger jag mitt fokus

Kram A.


Lördagshäng i färg och Pernilla Wahlgren Collection

okt 22
Skrivet av: Annelie Eng 2016-10-22 16:16

Inspiration till nytänkande är gott för både kropp och själ. Finns runt omkring, varsomhelst och närsomhelst. Alltid för oss alla -bara ögonen öppnas och hjärnan står för öppenhet. Allas och envars ansvar i sitt egna liv att hitta "nya vägar som bär till Rom! Så det så!

Färg till min annars så svarta garderob och Pernilla Wahlgren Collection levererar färg och form på ett fantastiskt sätt! I löve it!! Lika perfekt till lördagshäng med vänner som annat galej! Glad att jag är mottaglig för inspiration till nytänkande!Kiss Happy me!

Time to bring it on och lördagshänga!Smile

Kram A.

 


Gammalt för mig blir nytt för dig via Facebook!

okt 18
Skrivet av: Annelie Eng 2016-10-18 11:33

Även om hösten än så länge är relativt mild i den delen av landet som jag bor i, så gör den mig väl påmind om att kyligare tider kommer.. Brr! Jag är mer fan av sommarvärmen än av vinterkylan.

Hur väl förberedd är du för kylan som komma skall? Jag tillhör en helt annan grupp än den väl strukturerade människoan som har allting planerat och ordnat vad gäller lika väl ytterkläder för vintern som tunnare för nästa vår. Det brukar ju ändå alltid lösa sig, eller hur?Wink

Ju mer trygg jag är i tanken på att saker löser sig- ju fler saker löser sig alltid! tnkens kraft- Me like!

Nu gör jag iallafall vad jag kan - jag går igenom och gallrar ur det som saknar passform för oss här. Och i detta fallet är Facebook en guda gåva- återanvändning genom att lägga ut näst intill nya plagg på köp och sälj sidor alldeles gratis!! Och sen kan vi handla till oss också! Idag ska vi tex åka och kika på en önskad byrå. Så bra och så smart för oss alla att kunna nyttja allt för ett hållbart samhälle! Använd sidorna du också!!

Vinterkasse för genomgång- det som inte passar oss, kan passa någon annan. Vi nyttjar facebooks sälj och köpsidor!Smile

Kram A.


Hemmabak, gott gott & morotskaka en succe!

okt 16
Skrivet av: Annelie Eng 2016-10-16 08:45

Alltså det där med hemmabakat! Tycker du som jag att det är extra gott+ Jag är uppvuxen med hemmabakat. Kommer ihåg mormors brödkakor och efterrätter där hemmabakd sockekaka dräntes i citronvatten och serverades med fruktbitar och grädde till. I mammas frys har det/finns det alltid gott till kaffet- och visst är det hemmabakat! Min mosters hemmabakade kanelbullar är också något jag kan känna smaken av fortfarande- så goda!

Trots att jag älskar hemmabakat så är det ytterst sällan som jag bakar- förutom kladdkaka då.. 

Ibland kan jag fråga mig varför jag drar mig för att baka när jag älskar att äta hemmabakat? Jag skyller på tiden.. ha ha så dåligt.. jag skyller på minimala frysmöjligheter- det är sant- min frys är i nuet mini och har väldigt lite plats. Dock ändå inget att skylla på! 

Igår stod morotskakan mycket inbjudande på ett uppdukat höstbord hos min kusin. Hemmabakad och mycket mycket god. Den gav en liten känslav jul också.. med juliga kryddor i blev den gårdagens succe! Ska be att få receptet och faktiskt baka den en dag med mycket tid..Wink

Med hemmabakat an jag ju också påverka innehållet i det jag och ungarna stoppar i mig- smart val likaväl som att utgiftsposten kan minskas- hemmabakat är billigare än köpebröd!

 

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar