s

Happy new year med nytänkande

dec 31
Skrivet av: Annelie Eng 2016-12-31 09:31

Bara timmar återstår av 2016. Och strax ligger ett nytt 2017 framför- spännande! Jag har aldrig tyckt att just nyårsaftnar varit något speciellt. Däremot att from imoron vara i början av ett nytt år tycker jag är häftigt! 

Ska du ge nyårslöften? I så fall för att?

Att ta med sig det bästa in i någonting nytt och lämna det mindre bra därhän- är en bra sortering så här i årsskiftning. Jag tror också att det där som varit mindre bra under 2016 - de där situationerna när din änsla inte varit med. De där sitiationerna när du "krocat" med andra människor de är vitiga att ha med som en resume av the past. Först när du funnit ditt egna ansvar i dem kan du staka ut nytt handlande och nya vägar i ditt egna handlingsansvar. Frågan är om de kanske är viktigare att ta med, än det bästa..

Nytänkande kan även den bäste behöva- och ibland krävs det sin streching för att få till de rätta tankarna. Att sen aktivera sig därefter ja- det krävs sin övning och sitt mod..resultaet med en god känsla ihamn är nog så skön och värd den energin som processen tog. Återigen rekomenderar jag coaching för att få till nya tankar nytt agerande och nya goda känslorKiss

 

Jag är redo för det nya årets början- så redo som jag kan bli. Nytänkandet finns liksom glädjen,harmonin & spänningen att vara på väg i det nya. 

Blickar jag tillbaks över 2016 kan se massor! Situationer människor och lärdomar som jag med tacksamhet bär med mig. Jag har lärt mig såååå mycket under 2016! Tack!

Historien stannar och vi kör vidare! 

Låt nytänkandets vindar följa dig!

"You are good enough to to do what you want and love"Kiss

Happy new year!

Kram A.


Coaching för den utvecklingsbenägna

dec 30
Skrivet av: Annelie Eng 2016-12-30 09:57

Tar en kaffepaus i jobbdagen och läser ett blogginlägg riktiat till våra tonåringar. Så många kloka ord i det inlägget. Jag har två ationhjältar i dessa tånårsåldrar. Men inlägget får mig också att tänka på oss vuxna. Att våga vara sig själv - vågar vi alltid det?

Jag tror att den jämna balansen mellan självkänsla och självförtroende kräver sin övning och sitt vårdande. Släpp aldrig din egna jämna balans i sikte. Vårda dig väl. Det finns så många trix och ideer att vårda med. 

Att varje dag ställa sig framför spegeln i sitt nyvaknade jag och titta sig själv i ögonen säga till sig själv "Jag är fantastisk" 5 ggr. Varje dag! Det ger en god dos till hjärnan att se ditt fantastiska jag!

Bestäm dig för att GE ett berömande ord till alla du möter idag.

Ja de små trixen är många och kräver inte så mycket tid. Ju mer du vårdar dig själv ju mer slipper du framhäva dig själv i ett jag som inte är du. Det gäller både tonåringar och vuxna.

Idag - dagen före nyårsafton och ett ypperligt tillfälle att starta med nya rutiner i sitt vårdande av sig själv. Låt det nya året börja med godhet och nytänkande. By the way, coaching är ett fantastiskt verktyg till att komma ifatt sig själv i både vad man vill och kan och också i sitt välbefinnande! Use it!

Happy new year!Kiss

Kram A.


Nyårslöften & Rituals doftar ljuvligt

dec 28
Skrivet av: Annelie Eng 2016-12-28 15:57

De sista dagarna på året och nyårslöftena börja hagla omkring oss. brukar du hålla dina löften+ Om du nu ger några. Varför är det så viktigt att avge just dessa nyårslöften då majoriteten av dem bryts innan de har påbörjats?Wink

Jag tror att det är bra att hänga upp en ev förändring på en speciel dag eller datum som just nyårsafton är- det blir så mycket enklare att utan fundering unna fira ordentliga årsdagar av förändrat beteende och ge sig själv belöningar. 

Jag tror också att det är så väl värt att just dessa dagar innan ta sig tid och tänka över om löftet förändringen är för sin egna skull- eller är det någon annan som önskat? Det blir såååå mycket enklare att hålla sitt löfte om du själv är medveten om det och vill det för din egna skull.

Själv infriar jag mitt alldeles egna nyårslöfte i förändringens tecken och det ligger ett löfte till mig själv att minska oket av måste och öka stapeln av vilja. 

Ett nytt år är snart här och förändringens tid är nära. Fråga gärna dig själv vad du vill med ditt 2017? Och vad du behöver göra föra att nå dit. Själv tjuvstartar jag redan imorn..KissKiss

Djupt tacksam över vad julen förde med sig är hemma doften också förändrad. Fantastikt gott luktande doftstickor sprider en ljuvligt avslappnad och hemmakär doft i vårt hem numera. En uppskattad julklappKiss TACK!

Nya rutiner för dig själv och ditt hem- Checka HÄR

Kram A.


The winner och drömlista

dec 27
Skrivet av: Annelie Eng 2016-12-27 09:29

Julen är över och nedräkning till nytt år ligger framför. Ett spännande 2017! Har du frågat dig vad du vill med ditt nya år? Vad har du för drömmar där inom dig- drömmar som kan tänkas omöjliga att göra sanna, likaväl som de där självklar drömmarna som du börjar genomföra på nyårsdagaen? 

TIPS! Skriv ner din drömlista! Läs den gära högt för dig själv. Tal och skrift " tatuerar in dem i din gärna och du har din lista närvarande för att genomföra. Datera gärna listan vik ihop den o plocka fram den om 4 månader- Bocka av din genomförda drömmar.

Ovanstående är ett mycet bra tips till att BLI och lära sig SE att jag är en jäkel på att genomföra mina drömmar!Kiss

Bli den vinnaren som du är så väl värd att bli! Gör 2017 till ditt år!

Kalkonmiddag igår sååååååå gott!! och sååå enkelt- ni som känner mig vet att jag har andra kunskaper en just de kockande.. men kalkonmiddag det kan jag!

Turkey dinner!!! Så enkelt och så gott!

Sista dagen med röddukat bord- nu vänder vi ögonen mot ljuset som det nya året för med sig!

Proud mother över fin julklapp!Kiss Med en drömlista blir det enkelt att bli en vinnare! 

Kram A.


Reafynd klänningar & annat Cubus , Nelly , Kappahl

dec 25
Skrivet av: Annelie Eng 2016-12-25 10:48

När juldagsmorgon glimmar..  lediga dagar och rean har börjat. Vill man kan man shoppa loss ordentligt från och med idag. Så bra för den som fått pengar eller presentkort i julklapp. Även framför datorn går det att göra massvis med rea fynd. Så för dig som känner lust att fynda - nedan kommer fina länkar och bästa priser på nytt till garderoben att starta nya året med

Hos Nelly.com hittar du finaste festblåsan till nyår HÄR

Härligt varm kappa - värmande när vindartna viner från Cubus HÄR

Ja, fynd

Det får bli klänning framöver- kappahl bjuder också på rea och visst är denna finfin HÄR

 Kofta i teddy HÄR

Kram A.


God jul med önskan om en fröjdefull jul

dec 24
Skrivet av: Annelie Eng 2016-12-24 12:37

Igår kom tomten och uppesittarkvällen bjöd på goda samtal och god julig mat. tack kusin för en härlig kväll och kul att träffa tomtemorWink

Bingolotto tradition dan före dan- och om vi vann- näe!! Men om vi hade vunnit.. ja då skulle vi ha...Kiss

Julstök under nattliga timmarna tills denna dag. Så som det ska dagen före julafton. Upp i ottan o förberedelser av det sista- tänk tomten kom med julstrumpor till alla fyra actionhjältarna.. Barn ärman i många avseenden hela livetKiss

Julfrukost med alla fyra - ett tillvaratagande av tiden . Snart dax för olika julfiranden. I år är saker oting ändrade efter önskemål och situationer. Nöjd med att med öppenhet att kunna ta tillvara. Och visst kräver det sitt jobb..

God jul nu alla ni! ta tillvara på dagenoch gör den unik! Du har bara en av den!

Kram A.


Jultraditioner, dan före dan, Grilgering av julskinka

dec 23
Skrivet av: Annelie Eng 2016-12-23 06:50

Ibland kan jag undra vad ord som jul och traditioner gör med människan. För visst är december en av de mest måstefyllda månader som vi har under året. Frågan är bara hur viktiga dessa måsten egentligen är? Omdet nu stoppades korv och skurades skåp under furtiotalets Sverige i familjerna runt om i landet, så har det på 70 år hänt mycket i vårt land som gör att traditioner kan vara något helt annat än detta. 

Skinka och gran dan före dan ? Yes något annat var HELT otänbart för mig för 25 årsedan- i år var granen på plats till Lucia och sen ett tiotal år tillbaka så äter vi första skinmacan den 22 december. Vad passar bättre på ett födelsedagskalas än att avnjuta nygriljerad skinka så här års- istället föra att vänta tills idag bara för att..
Gran och julpynt är för mig stämningsfullt under december fram till jul- därefter vill jag få luft i hemmet och få in vårljuset så fort som möjlgt. Så även i år- jag har svårt att tänka att vår gran kommer stråla uppställd längre än till 2 januari.. Wink 

Perfekt i smak och saftighet- årets skinka! Färdigkokt i kyldisken hos Ica kvantum. 

Grillgering: Penslade med ett uppvispat ägg och några matskedar senap. På med ströbröd in i ugnen tills färgen kommit på.- sen smaka avKiss

Traditioner är så klart till för att föras vidare- dock kan jag rekomendera att solla bland dem. Fundera över vad du gör som är dig till lags och vad du gör som tar din energi. Förändra de senare efter din fördel. Stapeln med göromål som inbringar annat är stress och måsten är till för att höjas istället för tvärtom. Det är då du kan tacka dig själv föratt du vände om och gjorde traditionerna till dina egna.Smile

 

Igår var tonåringens dag- numera är mina småbarnsår helt över som mamma. Min minsting nådde den eminenta åldern av tretton år och är nu en äkta tonåring. Och yes det har gnällts genom åren hur tokig dagen den 22 december är att vara född på. ha ha, så korkat- skulle den dagen vara sämre än någon annan födelsedag på året? By the way så älskar vi i denna familjen att se på realityserien Wahlgrensvärld på femman och Pernilla Wahlgren her self är född på självaste julafton- en dag som vilken annan dag på året om man vill se det så. Sno tänket!Kiss
Kalassittning fungerar vilken dag som helst på året och det är en lovely feeling att känna lugn och harmoni istället för stress.   

Öppna upp och ta livet som det är och gr det du vill istället för det du måste. Enlare sagt än gjort? Ha ha it's up to you! Vill du ha en förändring - förändrar du dina egna steg.

Idag blir det lite affärshäng och därefter en av årets julsittningar med delar av släkten. 2016 och öppenheten är att ta tillvara umgänge och låta bli att styras av datum. 

Låt din vägvisare styra ditt avslut för ditt 2016 på det sätt som gör att ditt 2017 börjar på bästa sätt. För just det där att förändra vi månadsskifte veckostart eller som nu vid nya årets början - det är sååå bra! Och jag är redan på g... mer om det under kommande inlägg Kiss

Njut nu av dagen dan före dan!Kiss

Kram A.Ullvantar värmer och guldstjärna till jaget- nu är det jullov

dec 20
Skrivet av: Annelie Eng 2016-12-20 22:33

Har du någon gång kännt dig euforisk efter kreativitet som lett till fantastiskt resultat?  I visst sällskap frodas kreativiteten och skapande processen växer fram.Ikväll var just en sån kväll- Tredje gången gillt var det för kvällens teamwork- och resultatet- tja- först blir det några dagars julfirande sen så- I nästa vecka får du ta del av detta STJÄRNSTATUS resultat- skapat från 0 till 100 ur tre olika hjärnor!

Och visst är det något visst, med ordet STJÄRNSTATUS? Hur ofta delar du ut guldstjärna till dig själv? Eller du kanske tycker guldstjärnor inte är för dig? Vet du vad du liksom jag är såååå värda guldstjärnor likaväl från oss själva som för andra. Och har andra inte vett att dela dem vidare till dig så ge en guldstjärna till dig själv och fyll dig med känsla av att vara en stjärna av guldKiss

<<<<<<<<<<

Gillade du också det finfina vantparet i rosa i förra blogginlägget om julklappar med känsla? Varmste finase vantarna i ULL & du eller din julklappsöppnare gör vantarna by her self. För det är ett stickpaket- Ullgarn och mäster till ett helt vantpar- 100 kr hos Knit and purl. Har du vägarna förbi Olskrogstorget i Göteborg så ta dig en titt in i denna ljuvliga garnaffär!Gå in på hemsidan här och se alla luvliga färger som detta ullgarn finns i - Vad sägs om nya hjärtliga värmande ullvantar i olika färger till hela familjen. Och har du inte vägen förbi Göteborg beställer du från vebbshoppen

<<<<<<

Städning och förbedelser av stundande födelsedag - och imorgon väntar julklappsinköp. Någon mamma mer än jag som inte ännu har koll på vad paketen detta året ska innehålla..Foot in mouth

 

<<<<<<

Städning och förbedelser av stundande födelsedag - och imorgon väntar julklappsinköp. Någon mamma mer än jag som inte ännu har koll på vad paketen detta året ska innehålla..Foot in mouth

Jullovet har infinnit sig och med nattliga gäster kommer denna våning vara upplyst ännu en stund.

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar