Tankens kraft to be good enough för att slippa perfektstress

feb 28
Skrivet av: Annelie Eng 2017-02-28 08:35

Har du någon gång haft saker på vift som du inte hittar? det har vi ständigt i det här huset. kan ju bero på mig som vuxen som knör in ngon bra ha sak i ett skåp eller en låda i väntan på användande ..Wink Och sen när det är dax-Tja, saker har knöts in utanför min pryl i lådan eller skåpet och minnet vart jag la den har bleknat... Känns det igen?Kiss Ibland skulle jag tom kunna kalla mig för sakletare- ständigt på jakt efter något som är på vift här hemma. Mer positivt kan jag stärka mig med att vi har en bra spridning på våra ting!Smile Jag föredrar helt klart det sista.Smile

Dock kvarstår hur jag förhåller mig till detta- I vissa lägen kan det så klart hetta till- men allt som oftast så är jag mer lugn. Sakerna kommer komma fram om än i sista minuten så kommer de finnas innan de ska användas. Så jag brukar släppa letandet och koncentrera mig på annat. Det funkar- tanens kraft är outstanding- testa den gärna!

Förvaring hemma hos oss i ett skåp längst in.... hm- helt bortglömnd .. Så ett av dagens mål blir sortering av innehållet- undra vad som finns iKiss  Bästa är ändå att perfekt är inget jämnt mått- vi har olika gräns till det ordet - så I'm good enough och lite oreda i lådor och skåp ingår här.Kiss

Kvarstår gör dock ögonen till ovanstående.. hm Ska man snorkla behövs jubägge delarna.. hm

Släpper och går ut i dagen - mötes dag på agendan där alla dörrar står öppna- mer om detta vid ett annat tillfälleKiss

Kram A.


Olika förutsättningar ger ändå många möjligheter- nu kör vi ljusare hår mot vårsolen!

feb 27
Skrivet av: Annelie Eng 2017-02-27 11:06

Vi skaps alla som olika unika individer - alla också med olika förutsättningar i bagaget. Likaväl vad gäller vårt genetiska som sociala av. Dock hänger det på oss själva hur vi förvalatar och utvecklar vårt arv. Jag menar bagarens barn behöver inte bli bagare bara för sitt sociala arv, det genetiska arvet hos bagarungen kan göra sig så mycket bättre i en annan roll. Därav gäller det återigen att lyssna in alla för dem de är och inte förmoda att alla ska vara stöpta ur samma urna och göra samma saker. 
Två av fyra döttrar vblev fotbollsspelare- hur jag än har försökt med de andra två- (var ju så nöjd med träningsformen för barnen)- så var fotbollsplanen inte deras grej..UndecidedKiss

Olika förutsättningar kan göra att vi har olika lätt/svårt för att bibehålla regelbundenheten i olika aktiviteter som vi tar oss för. Jag tror att få människor skulle neka till att vilja ha en lagom muskulös kropp och en grundkondition. Regelbundna träningspass 30-60 minuter ett par tre gånger per vecka vad gäller låg och högintensivträning kan göra gott för det målet. Kosten kan givetvis ocskså påverka.

Hur kommer det sig att de flesta- jag likaså i nuet ändå inte är där???? Vi har olika förutsättningar att ha rörelseglädje som något naturligt i våra liv. Några har med sig det från barnsben och några, som mig har inte det..

1-3 år tar det att göra sig av med ett invant beteende- soffhäng- till att sätta ett nytt- rörelseglädje- och få det regelbundet med automatik- 2-3 ggr/vecka. Under 1 - 3 år behöver behöver lågan vara brinnande för att du ska klara att ta dig till det där nya regelbundna beteendet som du vet ger dig det resultat du vill ha. Hur får man då attraktionen att fortsätta när det gamla beteendet vill slå till? Olika sätt för olika individer så klart men helt klart är att delaktighet atrraktion, värdefull, uppmärksamhet, bekräftelse bli sedd är några ingredienser som påverkar.

Vill du nu som jag råda bot på de extra kilona , konditionen eller bara skaffa dig regelbunden rörelseglädje? Bjud in dig själv till ett gym - klasser för olika intressen och träningsformer likaväl som cirkelträning seniorträning mammaträning mmm erbjuds. Ett steg in du är en bra bit på väg..SmileKiss

 

Det var längesen jag kände en atrraktion för denna sortens lokal- men här är jag nu- så härlig känsla där enkelhet lugn no stress möjligheter och välkomnande attraherar mig stort.Kiss

By the way så ligger attraktionen fortfarande i att förändra de svarta till ljusare strån- och tja- lite röd/orangeskiftning känns levande vårfräscht och faktiskt i nuet väldigt mycket jag.

Var sak har sin tid- lägg det gamla svarta bakom och var idet ljusa av dagen- Morgondagens ljus eller mörker tar man då

I det tänket kan det också vara dax att tänka på att byta ut vinterskorna mot ett par vårfina sneakers- I love it!! Länk till finaste sneakers HÄR i samarbete med Zalando.se Gissa mina favoriter??Kiss

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  december 2018  >>
tiontofr
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

View posts in large calendar