s

Tankens kraft to be good enough för att slippa perfektstress

feb 28
Skrivet av: Annelie Eng 2017-02-28 08:35

Har du någon gång haft saker på vift som du inte hittar? det har vi ständigt i det här huset. kan ju bero på mig som vuxen som knör in ngon bra ha sak i ett skåp eller en låda i väntan på användande ..Wink Och sen när det är dax-Tja, saker har knöts in utanför min pryl i lådan eller skåpet och minnet vart jag la den har bleknat... Känns det igen?Kiss Ibland skulle jag tom kunna kalla mig för sakletare- ständigt på jakt efter något som är på vift här hemma. Mer positivt kan jag stärka mig med att vi har en bra spridning på våra ting!Smile Jag föredrar helt klart det sista.Smile

Dock kvarstår hur jag förhåller mig till detta- I vissa lägen kan det så klart hetta till- men allt som oftast så är jag mer lugn. Sakerna kommer komma fram om än i sista minuten så kommer de finnas innan de ska användas. Så jag brukar släppa letandet och koncentrera mig på annat. Det funkar- tanens kraft är outstanding- testa den gärna!

Förvaring hemma hos oss i ett skåp längst in.... hm- helt bortglömnd .. Så ett av dagens mål blir sortering av innehållet- undra vad som finns iKiss  Bästa är ändå att perfekt är inget jämnt mått- vi har olika gräns till det ordet - så I'm good enough och lite oreda i lådor och skåp ingår här.Kiss

Kvarstår gör dock ögonen till ovanstående.. hm Ska man snorkla behövs jubägge delarna.. hm

Släpper och går ut i dagen - mötes dag på agendan där alla dörrar står öppna- mer om detta vid ett annat tillfälleKiss

Kram A.


Olika förutsättningar ger ändå många möjligheter- nu kör vi ljusare hår mot vårsolen!

feb 27
Skrivet av: Annelie Eng 2017-02-27 11:06

Vi skaps alla som olika unika individer - alla också med olika förutsättningar i bagaget. Likaväl vad gäller vårt genetiska som sociala av. Dock hänger det på oss själva hur vi förvalatar och utvecklar vårt arv. Jag menar bagarens barn behöver inte bli bagare bara för sitt sociala arv, det genetiska arvet hos bagarungen kan göra sig så mycket bättre i en annan roll. Därav gäller det återigen att lyssna in alla för dem de är och inte förmoda att alla ska vara stöpta ur samma urna och göra samma saker. 
Två av fyra döttrar vblev fotbollsspelare- hur jag än har försökt med de andra två- (var ju så nöjd med träningsformen för barnen)- så var fotbollsplanen inte deras grej..UndecidedKiss

Olika förutsättningar kan göra att vi har olika lätt/svårt för att bibehålla regelbundenheten i olika aktiviteter som vi tar oss för. Jag tror att få människor skulle neka till att vilja ha en lagom muskulös kropp och en grundkondition. Regelbundna träningspass 30-60 minuter ett par tre gånger per vecka vad gäller låg och högintensivträning kan göra gott för det målet. Kosten kan givetvis ocskså påverka.

Hur kommer det sig att de flesta- jag likaså i nuet ändå inte är där???? Vi har olika förutsättningar att ha rörelseglädje som något naturligt i våra liv. Några har med sig det från barnsben och några, som mig har inte det..

1-3 år tar det att göra sig av med ett invant beteende- soffhäng- till att sätta ett nytt- rörelseglädje- och få det regelbundet med automatik- 2-3 ggr/vecka. Under 1 - 3 år behöver behöver lågan vara brinnande för att du ska klara att ta dig till det där nya regelbundna beteendet som du vet ger dig det resultat du vill ha. Hur får man då attraktionen att fortsätta när det gamla beteendet vill slå till? Olika sätt för olika individer så klart men helt klart är att delaktighet atrraktion, värdefull, uppmärksamhet, bekräftelse bli sedd är några ingredienser som påverkar.

Vill du nu som jag råda bot på de extra kilona , konditionen eller bara skaffa dig regelbunden rörelseglädje? Bjud in dig själv till ett gym - klasser för olika intressen och träningsformer likaväl som cirkelträning seniorträning mammaträning mmm erbjuds. Ett steg in du är en bra bit på väg..SmileKiss

 

Det var längesen jag kände en atrraktion för denna sortens lokal- men här är jag nu- så härlig känsla där enkelhet lugn no stress möjligheter och välkomnande attraherar mig stort.Kiss

By the way så ligger attraktionen fortfarande i att förändra de svarta till ljusare strån- och tja- lite röd/orangeskiftning känns levande vårfräscht och faktiskt i nuet väldigt mycket jag.

Var sak har sin tid- lägg det gamla svarta bakom och var idet ljusa av dagen- Morgondagens ljus eller mörker tar man då

I det tänket kan det också vara dax att tänka på att byta ut vinterskorna mot ett par vårfina sneakers- I love it!! Länk till finaste sneakers HÄR i samarbete med Zalando.se Gissa mina favoriter??Kiss

Kram A.


Jämför det mesta till det bästa

feb 26
Skrivet av: Annelie Eng 2017-02-26 23:55

Det finns så otroligt mycket jag vill göra här i livet och alla drömmar och planer kräver mer eller mindre någon form av finansiering. Oavsett om det rör sig om en resa, köp av bostad eller en ny bil. Jag förespråkar att det är bäst att vänta med att köpa saker och ting tills pengarna faktiskt finns på kontot men ibland är det helt enkelt svårt att ha råd med allting och få pengarna att räcka till. Dessutom kan det uppstå situationer där det krisar ekonomiskt och alla har inte familj och vänner som har möjlighet att låna ut pengar.

 

Mitt bästa tips är att se över vilka möjligheter som finns att låna pengar och självklart räkna mycket på vad den totala månadskostnaden blir i slutändan om du väljer att ta ett lån. Du måste ju kunna betala av skulden men även ha pengar över att leva för. Annars är det lätt hänt att du hamnar i en hemsk fälla som innebär att du tar nya lån för att betala av dina gamla.

 

En tjänst som är smart i sammanhanget är Consector  det är nämligen ett företag som förhandlar åt dig så du slipper göra det själv. Det är hur smidigt som helst då du snabbt och lätt fyller i en ansökan med det önskade beloppet och hur många år du vill betala av lånet på. Du kommer också få fram vad lånet kostar dig per månad på en gång. Sedan jämför du erbjudanden från olika banker. Det är något jag i och för sig försöker göra med allt. Genom att jämföra priser på allt från livsmedel till smink, hudvård, möbler – ja det mesta – kommer du garanterat kunna spara flera hundra kronor.

 

Ett tips som gör det hela lite roligare är att lägga undan pengarna du sparar in på att välja det bästa priset jämfört med det dyraste på produkten!

Kram A.


Lyssnades betydelse & coachingfrågor att öva -i ett gott soffhäng- njut av Ellos interiör!

feb 26
Skrivet av: Annelie Eng 2017-02-26 09:26

Medelålders - hm - medelålders- känns som ett mer tråkigare ord att identifiera sig med än att tänka att jag är kvinnan mitt i livet. Kiss Jag har egentligen alltid bortsett ifrån åldern- eller ja jag har full respekt för tänket att de som levt längre än jag har fler års erfarenhet och kunskap som kanske jag som yngre står utan.
Dock gäller som i allt annat respet människor emelllan- är vi av olika generationer kan mer respekt för oliktänkandets värde behövas.
Mitt heta tips för förståeldse & respekt är att använda öronen- 2 öron och en mun- tja- det borde egentligen tala för sig själv- lyssna in din medmänniska stäng av ditt egna tyckande- Ju mer du lyssnar på likaväl en yngre som äldre som på en medmänniska av samma generation. Lägger du till öppna frågor kommer du få bästa utbildningen- mötet med en annan människa! 

Lyssna in dig själv i kommande möten - oavsett det är på privata som mer yrkessamma planet- Hur bemöter du? Lyssnar du in eller tycker du åt din mötare? Mer nyttigt kan vara att identifiera vilka människor du har runt omkring dig- de som lyssnar in dig för den du är och det du vill - eller de som tycker åt dig.. 
Förmånga tyckare runt omkring kan lätt skapa kaos och ändå inte de man själv vill.

Lyssnandets betydelse som har en mega kraft- använd den!

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Söndag kan innebära inomhusmys för en del- vi har ju alltid olika sätt att ladda för ny vecka. Känslan av att mysa och ladda i ett städat nystylat hem- yes visst är den skön?Smile Checka in Ellos interiör och deras vardagsrumsmöbler och detaljer!! Direktlänkar under bilden- I really love it!!!Kiss


ELLOS - Interiör
Vas | Taklampa | Kuddfodral med växter | Glasbord | Kuddfodral Romb | Soffa

By the way- Ett gott soffhäng med med nära och kära med övning av enkla öppna frågor och veckan kan stå redo. ( öppna frågor börjar med VAD? VEM? VART? NÄR? HUR? VIlkA?- passa dig för varför- kan enkelt kännas påhoppande)

Kram A.


Grönkålschips recept för ditt medvetna jag! Sååå gott

feb 25
Skrivet av: Annelie Eng 2017-02-25 18:10

Snart stunndar ytterligare en deltävling av melodifestivalen - många är väl de hushåll som vill äta snacks i tv soffan till detta program. Onyttigt eller av  den mer nyttigare karraktären- tja det väljer man såklart själv- det du stoppar i dig påverkar ju resultatet för välmåendet- inte bara för stunden utan på längre sikt.. Jag vet- oj, vad kjag under de senaste åren har minakat rörelseenergin och ökat energiintagen- obalans- YES!! Välmående- näe.. Medvetet val att fixa till den obalansen ger mig perspektiv - yes genom dagliga reflektioner.. Första plats placerinegen från mig själv till mig själv är numera jag och mitt välmående. Kiss

Så mpnga människor som stressar jagar runt och glömmer sig själva- jag vet jag har gjort det själv- men numera no stress.. till melodifestivalen idag serveras istället sånt som kan gynna morgondagen och som provlagades igår- många punkter att beta av denna söndag så inga trötta själar av snabba kolhydrater behövs. Kankse låter det som om jag är "präktig- men nek då- jag skriver bara om mina val som leder mig dit jag vill och söndagen imorn ska vara aktiv och inte innehålla förslappning pga av idag!

Ikväll myser vi med GRÅNKÅLSCHIPS!!!! så goda och så enkla att göra- Tänk att gott också är nyttigt!! Receptet får du nedan!

Feel good is to be good by yourself. Fråga dig själv hur god du är mot dig själv egentligen? På en skala 1-10. Och då menar jag inte att prestera.. Jag menar hur god är du på att bara vara vad gäller bara vara good mot dig själv. Cochningsfrågor är så bäst för att öka vård medvetna jag 


GRÖNKÅLSCHIPS!

Skölj och torka en bunt grönkål

Riv ner bladen i en skål

Slå på 3/4 matsked rasp el olivolja och flingsallt

rör runt mmed händerna så de rivna bladen får olja o salt på

lägg på plåt el ungssäkerform

225 grader i mitten av ugnen i 5-10 minuter

låt svalna och sen mums!

Fortsatt god lördag till er alla och envar!

Kram A.


Göteborg med bästa arbetsmiljö & bästa Camilla Lackberg bjöd på klokheter hos Skavlan

feb 24
Skrivet av: Annelie Eng 2017-02-24 22:13

Vilken fredag! Kiss Vem har sagt att arbetsmiljön inte spelar någon roll?? Sen vad som är den bästa miljön för var och en av oss är nåt annat. Bra att sätta detaljerna för sig själv vad som är god och mindre god arbetsmiljö. På det sättet tar du reda på avd som passar dig egentligen.. Iallafall kan jag säga att när vårsolen lyser över vackra Göteborg är det miljö som passar mig fin fintKiss

 

Vatten sol och storstad- tja en njutning av miljö denna förmiddagKiss

Det är något visst med första vårsolen- fler leenden och mer glädje- kanske beror det på att solen påverkar det egna sinnet till mer öppenhetKiss I vilket fall njöt jag idag i fulla drag av flödet av folk

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Reflekterade idag över hurvida antal personer i mötet kan påverka utfallet eller ej. Låt säga att du förmodat att mötet är mellan 4 ögon men istället blir mellan fyra personer.. påverkar det dig i tal, nervositet och kroppsspråk. Jag tror att det kan påverka, oavsett möteskategori. Mitt tips öva upp din flexibla ådra och även din självkänsla så att alla möten ger dig det bästa SmileKiss

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Bästa inspiration ikväll hos Skavlan ikväll..

..camilla Läckberg! Jag gillar henne, följer henne bla och hon bjuder på så mycket klokheter i sina inlägg. Att våga sticka ut och följa den egna känslan oavsett vad andra tycker- yse- hon e grym!! Missade du, så rekomenderar jag stort i att se reprisen! Ämnen som bla passerar förbi är hur Camilla blev författare, barnuppfostran & uppvaktning. Camilla vet vad hon pratar om och hon gör det så bra!! SmileKiss

Mer gott idag bla postpaket med mer i svart ..och zebra.. och grönkålschips! mer om detta imorgon- nu är klockan slagen för sömn- tidig uppstigning imorgon Man måste alltid offra för att vinna..Kiss)

Kram A.


Inspiration till motivation och promenaderna blir av

feb 23
Skrivet av: Annelie Eng 2017-02-23 21:42

Inspiration till motivation- till att ta tag i det eftersakade. Om du nu liksom jag tillhör kategorin vanliga människoar som eftersakade saker och ting att ta tag i när andan faller påKiss 
Samtaalanden igår gav upphov till god inspiration till rörelseglädje och den där raska promenaden gick som den skulleKiss Varken mörkret eller den kyliga luften hindrade- Yehaa!! Känslan efteråt - GUDOMLIG!! 

Raska dagliga promenader á 20-30 minuter är alldeles för underskattade som dagli motion- promenera mera oavsett om det är inomhus på gymmet eller ute i friska luften. Likaväl kropp som själ får sig en kick.

 

Soffan blev desto njutfullare efter dagens promenad. Temat rörelseglädje håller i sig här hemma. Och det nya året har definitivt bjudit på en ny start. Öppenheten gör att inspiration ses och bjuds överalatt till att hålla oss motiverade Kiss  Att promenera är ett enkelt sätt att få till rörelseglädjen i vardagen- en pod i lurarna och leendet kan vara på hela tidenKiss

Nu sängen här då en en tidig morgon väntar- och yes, jag är inte där - ännu- at tidiga morgonpromenader innan staden har vaknat blir av- men skam den som ger sig!Kiss

Kram A.


Köksbordshäng med inspiration till biljettforum & vardagsrum från Ellos!

feb 22
Skrivet av: Annelie Eng 2017-02-22 21:53

Jag tror på att själv förändra till det man vill ha. Ibland är vi människor makalösa på att skylla på tiden - tiden har vi alla lika- inget som ska skyllas på. Vi måste däremot lära oss att stå för våra val av vad vi stoppar in i vår tid. Stoppar vi inte in det vi vill är det vi själva som måste förändra. Eftersatthet av olia aktiviteter kräver sin action för att nås igen.

Jag älskra verkligen de där vardagliga tillvaratagandena av tid på ett enkelt ärligt och hjärtligt sätt. Igår blev det kvällskaffe och promenad med en väninna och idag blev det sittning vid vårt kösabord med en annan och ungarna med. Det är just i de samtalen som glöden till liv och spontanitet gör oss alla så gott- visualiseringar från den ena - ibland svåra att se av den andra och upphov till skratt och glädje. herregud ibland kan man tom fråga sätta hur man kan eftersaka dessa njutningar. ..InnocentSå idag - av spontanitet enkelhet och glädje blev det både böcker och biljetter beställdaSmile Våren kommer bjuda på både utveckling och inspiration- yes bara viljan är med så kan man ta sig långt bort ifrån omständigheternas träsk!

By the way - idag kom det rosa paketet på postenKissSmileKissSmile  

 I got new shoes!! Visst är de läckra??!! Nu längtar jag efter att promenera i solen med demKiss 

 

Biljetter utprintade -  Yehaa- Annorlunda och kul sittning väntarSmile Nu kan våren kommaKiss

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

By the way nr 2 - KOLLA IN SÅ MYCKET FIN HOMESTYLING SOM ELLOS BJUDER PÅ_ WOW!!!! Direktlänkar till prylarna hittar du under bilden!Kiss


ELLOS - Interiör
Vas | Taklampa | Kuddfodral med växter | Glasbord | Kuddfodral Romb | Soffa

Visst är det jul med heminredning och homestyling. Och visst har jag en förkärlek till svart likaväl i kläder som i hemmet- men nu kanske jag kan klicka hem lite ljushet till mitt svarta på Ellos- Det ska vara enkelt att shoppa och här bara några klick- Jag älskar enkelhet!

Enkel fika på bordet idag gav alltså högvints i bokningar och beställningar för en kul vår! Det där med kölsbordshäng- Bästa bästa!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar