s

Kunskapens val

mar 29
Skrivet av: Annelie Eng 2017-03-29 21:48

Jag känner människor som beklagar sig för allt och jag känner människor som aldrig fäller en klagan, hur ansträngande livet än kan vara för dem. Visst är det märkligt? 
Jag är inne på en andra utbildningsvecka- heltid pendlande. tonårsungar på hemmaplan.. Mina funderingar under dagarnas pendlande gått till alla oss ensamstående mammor som arbetar heltid och hemmavid har ansvar över barn som ensam vuxen i vardagen. Vi är ett enastående släkte! Att vara ensamstående med barn i vardagen är som att driva ett företag- Alla yrkesroller ingår- inköpare lagerarbetare- chaufför-ekonom- kock osv- samtidigt som vi har våra vanliga arbeten. Grymt jobbat alla enastående singelmammor!!KissKiss

Jag tror på bredden av kunskap och valet av det jag gör dessa veckor bygger på väl medvetet val. Jag tror också på att känslan leder oss rätt. Att låta den egna känslan vara en god och väl vägvisare gör att det kloka valet ligger hos dig själv och ite hos andra. Ingen annan kan leda dig så rätt som du själv- Vi andra ska istället vara stöd stöttning och pepping i ditt egna val- det är då valen blir de bästa för den egna utvecklingen och potentialen. 
Jag är glad och tacksam att jag haft och har modet att öva mig till att lyssna på min egna känsla. För det kräver sin övning och regelbundet arbete att våga vara modig att lyssna på sig själv. det är då man övervinnan rädslan för att den egna känslan inte är den rätta.Kiss 

Att bredda sina kunskaper är bra - även om det för stunden kräver sin energi. 

Tacksamt är att en dag som denn amed lååång dag av lärande komma hem till färdig middag-och god fisk dessutom! Bara att sätta sig att äta! Tack mammaSmile

Nu tar vi igen oss i soffan med våra digitala enheter- jag fixar kundmail och beställningar, barnen fixar skolarbeten samtidigt som vi myser i soffan. Och strax är det läggdax. Dagarna är varken längre eller kortare i nuet- det är bara jag som prioriterar annorlunda. Ni vet vi har alla ett val att stoppa in det bästa innehållet i vår egna tid Kiss

 

Imorn kör vi igen- barnen och jag- mot mer kunskapKiss

Kram A.


Med en tavla av ord säger du allt

mar 27
Skrivet av: Annelie Eng 2017-03-27 22:12

Med mars månad börjar födelsedagsbarnen bland mina nära och kära. Vissa år har det firats flera födelsedagsbarn per vecka. Och med födelsedagsfirande kommer också paket och presenter. Även om jag älskar presenter, så är det ibland lika svårt att finna den där pefekta gåvan att ge bort, lika väl som det kan vara såå svårt att komma på något att önska sig. Det är kul att ge och också mycket roligt att själv föräras en överraskande paket.Visst kan tyckas när man är 50 att allt är onödigt att jag har allt. Visst kan tänkas att det ligger lite i det- dock älskar jag ändå den där överraskande känslan av att någon uppvaktar och överraskar mig med present.  

En klar favorit förärad i tanken till den där omtänksamma kollegan som hör av sig till dig när du minst anara,för att kolla hur du mår, den där kollegan som alltid bjuder på en hjälpande hand, den där bästa kollegan som vill dig väl- visst är tavlan perfekt att överraska henne med?

Har du också någon eller några som du vill överrska med present framöver. Eller kanske vill du överraska dig själv? Nedan har du världens finaste tavlor- såååå fina och såååå tänkvärda. En riktigt fin persnlig gåva att överraska någon när och kär med. Du designar alltså tavlan själv av ord. Antingen väljer d någon av de redan färdiga designer som finns på sidan och stoppar n årtal namn eller annat ord som gör talan peronlig till person. Eller ocså kan du faktiskt designa en helt egen personlig ordtavla! Sååå coolt!!

Tavlan blir ju som en alldeles fantastisk affirmation att värje dag få input från till att stärka sitt fantastiska jag- fantastiska ord på en personlig fantastisk gåva! den bästa överraskande presenten helt enkelt! Vem designar du en tala till?Kiss 

Sponsrat inlägg i samarbete med taveldesign.seKiss

Kram A.


Vaccin att säkra sig för resor

mar 26
Skrivet av: Annelie Eng 2017-03-26 22:39

Idag står verkligen hela världen öppen för våra ungdomar på ett helt annat sätt än när jag var ung. Världen ligger öppen näst intill som ett stort nöjesfällt att ta del av. Så klart är öppenheten lika väl även för oss " gamlingar. Dock kan det ju vara så att vi är en gnutta fegare än vår ungdomar och reser mer till fasta charter destinationer än långresor på fri hand. Frågan är om vår feghet i vissa avseenden också kan var bra..? Inför resor tror jag det kan vara bra att använda en gnutta feghet iform av säkrande som tex vaccin. Många sjukdomar ökar idag genom att vi människor på sitt sätt inte fegar utan istället lever för fullt ut.

Sjukdomar som fortfarande är ovanliga i vårt land kan vara mycket smittosamma med hög spridningsgrad i andra länder. Hepatit B är vanligt förekommande i länder som ligger i i Asien, Afrika och Sydamerika. Har man bestämt sig för att resa till dessa länder kan ett klokt val också vara att bestämma sig för att vaccinera sig mot hepatit B. Även kombenerat vaccin kan vara aktuellt, då det nästan alltid är lika vanligt med hepatit A om hepatit B finns utbrett i landet. Hepatit B är besläktad med hepatit A, men smittar inte lika lätt utan endast genom blod och kroppsvätskor. Symptomen för hepatid A som för hepatit B är ganska lika- feber, värk, huvudvärk, illamående och huden som så småningom blir gulaktig. Liksom hepatit A är hepatit B jobbig att drabbas av. Dock får de flesta inga bestående men, i några fall blir sjukdomen kronisk. Så varför riskera det när det finns vaccin?

Jag tänker att det är lika lätt att bestämma sig för en långväga resa som det borde vara att i nästa sekund googla fram vilka vaccin som rekomenderas för ett land. Twinrix är ett vaccin för hepatit B som finns lätttillgängligt för den som ska resa till länder där sjukdomen är som mest utbredd. Vilket bör vara en självklarhet att nyttja. Världen ligger ju så mycket trevligare öppen utan risk för dessa sjukdomar, med hjälp av vaccin.

Nöjesfält jorden- ett vaccin och du minimerar riskerna av sjukdom.

Sponsrat inlägg

Kram A.


Lördagsdessert och trevligheter uppe på toppen

mar 26
Skrivet av: Annelie Eng 2017-03-26 11:18

På gott och ont i teknikens utveckling kan vara att vi ibland drar oss för att komma upp ur helgsoffan och dra ihop små sittningar. Det är ju egentligen enkelt och roligt. Och tiden i anspråk avgör vi ju helt själva.

Igår var jag bjuden till toppen på berget på en sittning med för mig helt okända kvinnor- och ändå bor vi i samma kommun allihop . Så trevlig kväll! Värdinnan själv - en fantastsk glad och härlig kvinna bjöd på såååå mycket gott. En gryta med kryddor av kanel och kardemumma bulgor och sallad till det. Dessrt- Inbakad brie med annanas och valnötter- Herregud - jag är mätt fortfarande!! Så otroligt gott!! Kan säga att jag har att lära av väninnor som enkelt slänger ihop sånna här saker. För mig krävs lite mer - 2 kastruller på spisen och jag blir gärna stressad..Wink I vilket fall blev kvällen fylld av så härliga samtal - så himla trevligt. 

Frågan är om detta kan vara den godaste desserten ever.. Brie annanas valnötter i smördeg- såååå mumsigt gott!!

Visning av våtrens trender inom heminredning - så mycket fint och yes- mitt svarta jag håller- I'm glad!!Kiss

Tusen tack säger jag till fina roliga värdinnan som kan kanske ha kommunens fräckste lägenhet i vår kommun!

Tack för en supertrevlig lördag!

Kram A.


När enkelheten bjuder in - och skratten överträffar

mar 25
Skrivet av: Annelie Eng 2017-03-25 16:13

Ordet vardag kan motsvara det gråa för en del- men vardag är för mig det jag gör regelbundet under veckorna. Ibland byter jag struktur- Rekomenderas emellanåt. Så bra att byta hjulspår få nya inputt. jag är övertygad om att vi alla har en vardag varesig vi talar o den eller inte. 

Att vara entreprenör ha förmånen att arbeta hemifrån är lika mycket vardag som att gå iväg till arbetet 9-5, bara olika livsstilar.

Veckan har hittills passerat med så mycket ny kunskap och en regelbunden inlärning. Det var längesedan jag peppade mig själv fylld med med så mycket nytt. Läskigt? Tja- finns alltid en frågan hos mig själv vid nytt lärande om jag kaommer klara av det, eller om jag kommer vara den förste som har stopp med att lära in just detta. Spännande? Japp!! Att gå i samma banor förlänge kan öka risk för mer avveckling än utveckling och att lära nytt är för mig spännande och utvecklande. Där håller jag mig fast!

Regelbundet lärande i en vecka tar också tid och energi- Så den planerade middagen för mina väninnor igår kändes som om jag hade svårt att få till - dock tillhör jag den kvoten människor som gör det som krävs för att få till - att avboka - när det får stå för den andra kvoten. 

I torsdagskväll var istället bordet dukat och maten inköpt. Fredagseftermiddag vid hemkomst blev middagsförberedelser och ombyte- och yes det blev bra!

En ny variant av kycklinggryta med kokosmjölk sambal paprika brockoly blev faktiskt riktigt god till det ris och rött vin. Kladdkaka med hallon och grädde efter. Mycket babbel små tävlingar och ett gäng riktigt härliga skratt- blev superduper. Tänk att det enkla gamla käöksbordet kan bjuda på skratt ända in till småtimmarna.  

Av djupet av mitt hjärta - tusen tusen tack ni som bidrog till detta och som valde att uppvakta mig till mina 50+. Skratten ni bidrog med igår har jag kvar inom mig idag och är tacksam över!Kiss

Kram A.


Ny kunskap & nya promenadstråk = välmående

mar 22
Skrivet av: Annelie Eng 2017-03-22 21:47

Ny kunskap att lära in tar så klart energi. Ibland tappar jag och många med mig att en daglig rask promenad kan göra gott och välmående för många delar i livet. Sömn inlärning och fokus påverkas lika gott som kroppen i övrigt av rörelseglädjen en halvtimmes raskt stegande gör. 

Jag har valt mina steg medvetet och de där raska promenaderna gör sitt till att veckans nya kunskaper nu börjar sätta sig. Yeehaa!!Kiss 

Återigen kan jag stå bakom att det enkla ä bland det bästa! Nya promenadstrå med ögonen öppna ger nya njutningsfulla vyer- såklart väljer jag själv hur öppna o mottagliga ögonen ska vara. jag kan välja att bra se den gråa röken av avgaserna eller som idag njutningen av de åldrande kullerstenarna. Jag valde det sistnämnda..Kiss

Sen handling på Ica ikväll då veckan bjuder på middag för ett gäng powerwomen. Jag är ju den eviga tidsoptimisten  men kände att handling får bli idag och städning imorn- för imorn kväll har svårt att räcka till bägge.

Nu blir det istället att släcka för bra sömn inför stegandet tidigt imorgon bitti. Vilket gör gott inför morgondagens övriga uppgifter.

Kram A.


Må väl av jämn balans av arbete & fritid

mar 21
Skrivet av: Annelie Eng 2017-03-21 18:03

För att få till de jämna balansen i livet utesluter inte det ena det andra. Jag är övertygad om att tillhörigheten och delaktigheten på en trivsam arbetplats är lika viktig som avkopplande tid utan förpliktelser för jobbet.

Som entreprenör lever du ditt yrkesliv & får jobba mer aktivt med att få till denna jämna balans. Få enetreprenörer släpper sitt arbete under semesterdagar eller helger, vilket definitivt bör medvetensgöras innan enetreprenörsskap ingås.

Så klart att jämn balans kan se helt olika för oss alla likaväl som den trivssamma arbetsplatsen också gör det. Men en grund på en bra arbetsplats är såklart respekten för alla människors olikheter och där företaget ser värdet av det. med ett medvetet coachande förhållningsätt pratar man med varandra istället för om!

Vad är frtid? att varje helg åka till landet? Att träna på gymmet? Att åka på två veckors semester till medelhavet och lämna mail och telefon hemma. Tja, fundera själv. Fri tid utan att du presterar tex ger du dig själv det? Bekräftas du av din omgivning i positiva ordalag och gester för din person eller är presterandet det centrala för belöning och bekräftelse för dig?

Jag vet av egen erfarenhet hur enkelt det är att bekräfta och bekräftast enbart efter presterande. Som ni vet förespråkar jag "övning ger färdighet . Även om jag eller någon annan gör precis tvärtom emot vad du förespråkar så är vi precis lika fantastisa och älkvärda människor som du ändå. 

Ett tips för att finna den jämna balansen kan vara att ge dig själv tid utan presterande och därefter bekräfta dig själv positivt för att du ger dig den tiden. Du tar då eget handlingsansvar till vbåde jämna balans och bekräftelsebehovet Kiss 

 

Må väl av jämn balans och hur du mäter den - låt din känsla och ärlighet mot dig själv bli måttsock. Blir den jämna balansen mellan arbete och fritid minre jämn en dag kan den refleras på veckan eller månaden. Själv är jag så oerhört tacsam över en veckas bara varande med 2 döttrar- Bara vara ihop med barnen är en stor uppskattning och avkoppling för migKiss En vecka utan måsten blev en bra grund till denna vecka med huvudet på skaft- att ta in information och lärande kräver huvudet på skafft och jag kan plocka av den välfyllda bägaren från veckan.

Jämna till & må väl, kära duKiss

Kram A.


Learning and reflektion - take the steps

mar 20
Skrivet av: Annelie Eng 2017-03-20 22:10

Den som aldrig vågar chansa den kan knappast vinna. Och frågan kan så klart vara vad att vinna. Det glödande målet fyllt av känsla- mer än abstrakta ting- en drivkraft. 
Så klart att det kan vara svårt att våga förlita sig på sin känsla- men övnings ger färdighet även här. Reflektera vad du känner i olika situationer och vad du kan förändra. Så är du en bra bit på väg.
Det finns allt som oftast alltid möjlighet till förändring- du väljer själv om du vill se och ta den möjligheten.
Idag har jag njutit av härliga göteborg både inomhus och utomhus. Jag har stegat mig fram och ikväll har jag reflekterat över min känsla av dagen. Och YES!!! You never know before you do. Learning is for everyoneSmile Yehaa! Lärdomar är livet eller livet är fyllt av lätrdomar- Hur som fyll dig med dem!Kiss

Från morgon till kväll i zebrarandigt - coolaste t-shirten från styleshop.se 

Imorgon nya stegSmileSmile Vart stegar du?Kiss

Kram A.Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar