..en kladdkaka passar alltid bäst. Rakt över årstidera och till olika bjudningar- så blir det alltid lika bra med en riktigt kladdig kaka av choklad. Choklad går liksom alltod hem.

Tillbehör efter säsong och variationen blir ändå står. Alla plockar vad de vill ha och allakan äta. Kladdkakan är ett vinnande recept!! Somrigt fin med jordgubbar till som igår på morsdag. Nedan kommer mitt vårt favoritrecept. Ett lyckat sådant- vi har ändrat efter vår form och fått till så att kakan blir lite högre och kladdigare

Kladdkaka

150 gr smör
31/2 dl strösocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
4,5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
hackad blockchoklad

 

Smält smöret
Vispa ihop ägg och strösocker med elvisp

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker
Rör ner de torra blandningen och det smälta smöret i äggblandningen
Rör runt fösiktigt tills mjölklumparna lösts upp
Smöra och bröa en form med avtagbar kant 
Häll i kakblandningen och grädda i ugnen i först 15 minuter och troligtvis några minuter till 

Garnera ev med lite florsocker

Servera med grädde och ev frukter som jordgubbar. Varför just denna kakan blir så där extra god , kan ha att göra med chokladhacket- så mumsigt i!

Supergott, superenkelt och superfin. Vår favorit! Håll till godo!

By the way- kakan håller sig finfin i flera dagar i kylen!

Kram A.