s

Bananer i kokos & gallra ur ditt samlande

maj 31
Skrivet av: Annelie Eng 2017-05-31 23:26

Efter en eftermiddag med roadtripp till shoppingstrofe var det skönt att skunka ner i soffan med enklare kvällsmys. Jag menar det enkal kan också vara det mysigaste när det gäller att stoppa i munnen. Frukter i olika färg och smak- där bla banarnerna blandades med kokos- superdupr och nyttigt. 

 

Vad gäller shoppingen så kom jag hem tomhänt- kommer tom få extra pengar på kontot då då två tidigare inhandlade plagg lämnades tillbaks- väl hemma var dessa inte till belåtenhet - så trots sin ringa prislapp - var jag ståndaktig och lämnade de tillbaks. stort för att vara mig- har en enorm förmåga att samla på "bra ha kläder". Medvetengör detta mycket i nuet och gallrar ur mer än jag köper nytt- det känns superduper!!! Vem behöver en massa onödiga prylar och kläder egentligen??

Ta dig en funderare- se över ditt hus - när det onödiga gallras ur skapas också en skön känsla inombords- väl värd att kännas :) TESTA!!Kiss Det funkar precis som bananer i kokos - jag visst inte förrän jag provat hur gott det ärKiss

Kram A.


Syrener i blom & tilliten från en till en annan

maj 30
Skrivet av: Annelie Eng 2017-05-30 06:08

Tidig tisdagsmorgon och snart iväg på jobb. At frilansa är som en påse gott och blandat. Det finns vissa konfekter och vissa lagom goda bitar samtidigt som det finns några som liksom bara går ner. jag tycker om att vara en del i någonting som gör nytta. Det finns så mycket bakomarbetande bakom det yttersta för en människa. Tar vi omvårdnad som exempel behöver det finnsa likaväl de som utför den likaväl de som planerar hur och när den ska ske. Schemaläggande, rekrytering och pusslande för att få till det bästa för just en individ. Ja bakom finns fler än vad man tror.
Tillit, trygghet och tilltro- värde ord- viktiga sådana. Viktiga i ledarskapet av oss själva likaväl i ledarskapet mot andra. 

Hur hög är din tillit till dig själv? Skala 1-10, där 10 är guldstjärna

Hur stor trygghet känner du till dig själv  -"-

Vilken tilltro har du till dig själv? - " -

Svara så sanningenligt som möjligt- då kan du kanske mer se varför och hur det kommer sig att vissa människor visar mer tilltro till dig än andra. Ni vet - börja alltid med dig själv..

Härlig vällspromenad igår också- vällarna är ljuvliga så här års. Helt plötsligt svart rök och eldslågor. Från ingenstans dök det upp. Istället för att låta det va eller att fölrlita sig på att andra tar tag i det. Blev det ett samtal till 112. 
Kanske hade skadorna blivit värre kanske inte men husvagnen som brann släktes av brandmännen och promenerandet kunde fortsätta. 

Från ett ögonblick till ett annat kan verkligheten ändras- Rör dig med människor som för dig ger dig trgghet utan att forsera. Rör dig med människor som vill dig väl utan sin egna vinning skull. Rör dig med människor som finns där i vått och torrt. Ni vet livet är uppgång och fall för alla- alla offrar för att vinna och offrandet kan ge fall. Just de människorna som är med dig för den du ÄR och låter bli att dömma dig för det du gör eller inte gör, DE människorna är värda dig. 

Testa din omgivning om de finns där för DIN skull eller för det du presterar. Den som är modig nog visar sin välvilja till dig med mod och hjärta även när det är uppförsbake och dalgång. 
Drivkraften att var bäst - tja- jag tror mer på att leken där alla får vara med och där olikheterna blir till komplement istället för enmansshow.

Syrerna blommar på mitt bord och dagen ligger framför en dag där lyssnande ligger framför.

Kram A.Kladdkaka -Oavsett vardag oavsett fest..

maj 29
Skrivet av: Annelie Eng 2017-05-29 06:14

..en kladdkaka passar alltid bäst. Rakt över årstidera och till olika bjudningar- så blir det alltid lika bra med en riktigt kladdig kaka av choklad. Choklad går liksom alltod hem.

Tillbehör efter säsong och variationen blir ändå står. Alla plockar vad de vill ha och allakan äta. Kladdkakan är ett vinnande recept!! Somrigt fin med jordgubbar till som igår på morsdag. Nedan kommer mitt vårt favoritrecept. Ett lyckat sådant- vi har ändrat efter vår form och fått till så att kakan blir lite högre och kladdigare

Kladdkaka

150 gr smör
31/2 dl strösocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
4,5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
hackad blockchoklad

 

Smält smöret
Vispa ihop ägg och strösocker med elvisp

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker
Rör ner de torra blandningen och det smälta smöret i äggblandningen
Rör runt fösiktigt tills mjölklumparna lösts upp
Smöra och bröa en form med avtagbar kant 
Häll i kakblandningen och grädda i ugnen i först 15 minuter och troligtvis några minuter till 

Garnera ev med lite florsocker

Servera med grädde och ev frukter som jordgubbar. Varför just denna kakan blir så där extra god , kan ha att göra med chokladhacket- så mumsigt i!

Supergott, superenkelt och superfin. Vår favorit! Håll till godo!

By the way- kakan håller sig finfin i flera dagar i kylen!

Kram A.


Mammornas dag- Tjing alla pappor en dag för er! River Island har favoriterna!

maj 28
Skrivet av: Annelie Eng 2017-05-28 12:43

En mors dag en dag för alla mammor. En dag alla fäder borde stå bakom och läar sin barn att ta till vara. En dag som skulle kunna få många fler att glädjas. och då menar jag inte enbart i kommersiellt syfte.
Jag menar om alla pappor visar sin uppskattning för vad en mamma gör för sina barn 1 gång per år, så lär sig också barnen att uppskatta detta. Oavsett sammanboende eller skilda föräldrar så visar råd och rön idag att mammornas/kvinnornas roll vad gäller omsorg och markservice under barnens uppväxt, ofta är större än pappornas. Detta till trots att mammorna också arbetar heltid som männen.. Tänk vad vi mammor då hinner på våra 24 timmar.. Väl värt att uppskattas!Kiss Så klart finns det pappor som gör det. Så klart finns det pappor som lär sina barn uppskatta sin moder. Dock finns det fäder som aldrig är nöjda med vad mödrarna åstakommer för sina barn, oavsett att de själva gör minimalt. Dock finns pappor som hellre sätter sig själva främst i att vara bäste föräldern trots att deras delaktighet varit minimal under historien. De finns de pappor som hellre själper än stöttar de mammor som ofta drar de tyngsta och yttersta lasset för barnen. 

En eloge till mina manliga vänner som tillhör den första gruppen- som lär sina barn att uppskatta sin moder och låter henne känna den uppskattningen på hennes dag, en gång om året. Ni är föreblder för att våra ungdomar lär sig att respektera vad andra gör och också att ge utan egen vinning skull och att glädjas med andra. 

 

Mitt bästa Lerum bjuder på många vackra vyer- promenadstråk som skapar minnen njutning och under bar natur

Omvårdnad av en mamma till en annan moders gravKiss

Njutning- återigen kan det enkla vara bland det vackraste som skådats- Så varsegod alla mammor hudkex och lupiner i finfin bukett till alla oss på vår dag!


Vill du uppskatta din eller någon annans moder kommersiellt- River Island bjuder på mängder av tips- här ser du mina favoriter- Direktlänkar för enkalre beställning under bilden- Glädj en mamma!Smile

OUTFIT FRÅN RIVER ISLAND
Shoes | Black Kimono | Jeans | Pink Shirt | Red Skirt | Nude Blazer | Jeans skirt | Blue Top

Kram A.


Favorit klänningar från Zalando en helgdag & coachande frågor för lugn

maj 26
Skrivet av: Annelie Eng 2017-05-26 08:22

2017 och detta med helgdagar. Gränsdragningen mellan vardag och helg är hårfin. Tillskillnad mot när jag var barn- då var helgdag en en dag som mer var till fest och vardagliga ting undanhölls.
Numera kör vi på i ett rasande tempo oavsett om det är vardag eller helg. Olika roller olika yrken kräver sitt av oss oavsett röd dag i almanackan eller inte... 

Men i detta har vi alla också vårt egna val. Kanske behöver vi mer än någonsin stänga ner vårt vardagliga jag och och liksom helga dagen en röd dag. Njut av det vackra i dig.

Tänk om vi var och en tog förvana att en gång per månad tog en ledigdag i anspråk och gjorde allt utan det andra- satte närheten främst och stängde av sociala medier, kände av känslan inombords och gav sig själv andrum tempot som är. 

Stress är för mig en negativ känsla- Stressar du för att prestera- får du din bekräftelse i ditt presterande? Tja, bara du själv kan säga stopp.

Coachande verktyg som öppna frågor kan alltid leda till framgång för dig själv vid ärlighet av svar.

Vad gör dig stressad?

Vad gör dig lugn?

Vad njuter du av?

Högakta dig själv istället för någon annan - Det är du som är bäst! Ge dig själv dagen där du känner dig värdefull genom att helga dagen och dig själv.
Vill du vara fin denna din dag så kanske passar någon av mina favoritklänningar från Zalando bra. Direktlänk hittar du under bildenSmile 

SOMRIGA JUMPSUITS OCH KLÄNNINGAR
Bright Red | Svart blommig | Blommig klänning | Lila klänning | Vit jumpsuit | Blå jumpsuit | Svart jumpsuit

Helgdagen en dag för ro i själen och inte tvörtom - testa den och känn efter vad den ger dig. Har du råd att vara den utan?

Kram A.


Man vet aldrig resultat förräns man prövat, Inredning från Ellos

maj 25
Skrivet av: Annelie Eng 2017-05-25 08:55

Det där omöjliga, det det är som bara var för andra i en helt annan livsstil än din egna. Egentligen en fördömning om dig själv. Om någon annan lyckats i någon annan livsstil finns det också möjlighet för DIG att lyckas i din! Kiss

Idag lyser de mot mig i sitt röda sken - mina fina röda små minitomater- detta till trots att hag inte besitter "gröna fingrar och inte har varken trädgård eller växthus. En enkel balkong och tomatplanta från Ikea - och tomaterna går att plocka även på min balkong i min livsstil. I enkelheten fungerar mycket mer än vi tror! Try it!

Nedan finner du finfin inredning och dekoration från Ellos- direktlänkar under bilden och väl värda kika in på- de gynnar både plpånbok och hemmet!KissINREDNING ELLOS
Ampel | Lampa | Kuddfodral | Timglas | Lyktor | Radjur | Poster | STHLM Poster

 

Tillbaks till mina tomater- röda fina små söta tomater- såklart er de mersmak till fler fina plantor på mitt lilla planteringsbord- Ny hobby??

Man vet aldrig resultatet förräns man har prövat..Smile

Kram A.Stärnstatus med kompletterande kunskap i företagarrollen

maj 23
Skrivet av: Annelie Eng 2017-05-23 20:43

Att vara entreprenör och egen företagare är ett val en del av oss väljer som sin huvudsakliga syssla. Bra är att sätta sig in i vilken bolagsform som passar den egna verksamheten. Själv gick jag både en starta eget kurs och ekonomi för småföretagare innan jag startade vilket gav mig kunskap. Jag trivs i rollen som entreprenör och VD. Som person är jag lösningsorienterad och har en skopa möjlighetstänk inom mig, vilket har gynnat mitt bolag.

Jag tror på att agera för att göra sin dröm sann. Karta och kompass är bra verktyg. Handlingsplan som bockas av och verktyg som använd i linje för att göra drömmar till mål. Att driva eget är en lifestyle som från början kan vara en dröm. Ofta pratar vi om förmånen och charmen att bestämma över sin egna tid- vilket är fantastiskt. Dock ska man också ha klart för sig att det allt som oftast ligger många många arbetstimmar bakom förmånen att ev bara komma och gå som man vill. Planering aktivitet handlingskraftighet resultat och utvärdering ord som är av vikt i företagarrollen. Ord som ni veta att jag ofta skriver om. Jag använder mig av dem själv.  

Ett aktiebolag kräver sin VD som genom rätten att företräda bolaget också bör kunna ha kunskapen att se till bolagets bästa naturligtvis. 
Svenska aktiebolag  delas ju in i fyra olika kategorier beroende på aktiekapitals storlek, aktiebok, aktier, utdelningar m.m. och hur de hanteras. En revisionsberättelse beskriver också verksamheten år från år. Ett verktyg till att se att bolaget går dithän drömmen från början var.
Står du i startgroparna för ett bolag- ta tillvara på den hjälp som finns via tex olika sijter på nätet för att starta med den vind i seglet som du behöver- kunskap ger färdighet. Den kunskap du själv inte besitter finns företag och personer som erbjuder! Stjärnstatus att nyttja!

Kram A.
 

 

 


Konfirmation i Equmeniakyrkan & dukning för 30 funkar bra i lägenhet

maj 22
Skrivet av: Annelie Eng 2017-05-22 20:35

Så kom den då- helgen som vi planerat och kämpat för under snart 1 årstid. Konfirmationshelgen för tonåringen. Kan säga att planering städning inbjudningar och inköp av lika väl kläder som mat till gästerna , tar på krafterna. Idag är det måndag, konfirmationshelgen är över och jag är hellt slut.Smile 

Söndagen konfirmation med 3 timmar i kyrkan gick väl- och kalaset hemmavid med ett 30-tal gäster gick bra. Å min tonårings vägnar är jag mycket tacksam för er som kom och uppvaktade min väl kämpande 15 -åring. En mycket glasd och nöjd tjej! Och trött mamma-Hade jag varit klok hade jag valt att vara ledig idag och vilat ut- daock väntar sköna ledga dagar nästa helg.

Nedan följer ett axplock av bilder från helgens högtid- har du en ev blivande konfirmand - så här kan det gå till Kiss

 

"Änglalika"

Fina ungdomarKiss

3 generationer

Gudmor och konfirmand

 

Syskon

Min fina konfirmand

Bästisar

Finaste

Lägenhet och dukat för 30- det går om man villSmile

SyskonKiss

Nu är det över och jag ska vila i soffan en stund- väl värd!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar