Ju äldre jag blir, ju mer mån om min frihet blir jag. Vad jag menar med frihet behöver naturligtvis inte vara samma som vad du menar med frihet..Kiss 

En del av mina frihetsfunderingar går under detta med betlningsbundenhet. Vi lever i en tid full av abbonnemang- vi kan liksom delbetala näst intill allt. Vilket också såklart innebär att vi är bundna, ofta i många månader år framöver. Vartannat år tex är det med automatik öppet att byta upp sig och saffa ny mobil och teckna fortsätning av telefonabonnemanget 24 månader till. 
Hur många gånger som jag gort detta har jag ingen aning om idag. Vartannat år har jag också innehaft en sprillans ny telefon. Jag har varit megastolt över att alltid bära den senaste av telefonerna. Idag är min telefon två och ett halvår gammal..  Även om jag suktar efter en ny telefon- den där iphone 7? Stor och fin med bra kamera lockar mig stort.., men dock-att vara bunden i två år till har gjort att jag skjutit på uppgraderingen av telefon... 

Idag funderar jag på att istället använda mig av ett kontantkort och därmed vara obunden en telefonoperatör. Jag funderar på att istället kontant betala en ny olåst telefon och vara fri att nyttja vilken operatör jag själv vill. För den möjliheten skapar man sig med ett kontantkort, stället för att vara fast i ett telefonabonnemang. För mig är det en del av den friheten som jag eftersträvar. Att kunna vara fri att välja nytt när jag vill eller när bättre vilkor kommer från en annan leverantör.

Ett kontantkort skulle också innebära att jag vet exakt vad jag ringer för och också endast betalar för det. Med abonnemang betalar jag och har dålig koll på vad jag betalar för.. Jag kanske inte alls ringer upp den fasta kostna som jag betalar för i mitt abonnemang. 

Kanske har mina frihetsfunderingar det med "ålderdomen" att göra, om åldrig innebär femtio..Wink Säkert är att funderingarna iallafall för med sig vuxenpoäng! Så vi får se framöver vad mellanskillnaden blir i både positiva som negativa termer vad gäller fast telefonabonnemang och vilset kontantkort

 

 

Frihetskänsla att veta att jag är mindre bunden har en stor lockelse och idag tackar jag gudarna för kontantkortens frihet istället för att enbart se till abonnemangernas storhet.

(Inlägget är sponsrat)

Kram A.