Fritidskort - bra för plånboken, betygen har kommit och knät som fastnade!

jun 13
Skrivet av: Annelie Eng 2017-06-13 22:44

Så kom de då - ÄNTLIGEN - de där efterlängtade bokstäverna på papper- som på min tid var siffror- BETYGEN!! Ända gången på året som mina tjejer hämtar posten frivilligtKiss På min tid fick man kuvertet med betyg i i hande på skolavslutningen. Numera kommer det posten. Nöjda över sina betyg- jo- deras betyg överrensstämnde mycket bra med deras insats! Kiss Belönade med varsitt friridskort för sina insatser - var också glädje. By the way - fritidskort är vl värda sin kostnad under sommarmånaderna för oss med tonåringar som vill kunna röra sig någorlunda fritt. I 100 dagar kan de under 20 år röra sig i hela västra regionen för 795 kr- Tack för det västttrafik! Verkligen ett smart och ekonomiskt fördelaktigt för tonårsföräldrar! 

Fint brunbränd kom så den semesterfirande dottern hem idag- mysigt att få hem henne! det blev en mysig pratstund med visande av semesterbilder på vår soliga balkong och sen taccos middag. Resten av kvällen var kompisarna viktigare än mammas umgänge - precis som det ska vara för en tonåringKiss

 

Innan hon han ut skapades förresten ett mindre kaos här- hon fastnade i en av matstolarna här. Ja, ni fattar- hon satt helt fast med benet mellan ribborna i ryggstödet. Faktiskt blev det rätt dramatiskt - jag såg ju paniken i hennes ögon.. ca 5 minuter senare när vi vridit på stolen både böjt och rätat på benet så knix fick hon ut det lika lätt som det hade tagit sig in mellan ribborna utan att hon vet hur. Ett ögonblicksverk! 

På ett ögonblick kan glädje förvandlas till sorg och rädsla. Var därför i din glädje njut av den och var delaktig i den så att du känner den ända in i ryggraden. I nösta ögonblick kan känslan och situationen vara den motsatt.. och då behöbver vi energin från vår välfyllda glädje bägare.

Känslan av rädsla är utboch benet kom ut från ytt mot en stor tacksamhetskänsla- tacksamheten över att dotterna haft en fin och härlig semester, tacksamheten över närheten till henne och hennes syter och vår mysiga stund på balkongen idag- tacksamheten över att knät kom loss från stolen utan att komma till skada. Och att v slapp såga sönder stolen Tacksam mamma!Kiss

Kram A.


Walk and talk telefonvett midsommarvärme & grodan på väg hem!

jun 13
Skrivet av: Annelie Eng 2017-06-13 13:09

 Solen är tillbaks och det spås värme till midsommar- jag visste väl det!!!Kiss Förmiddagswalk och gott samtalande är gjort. Walk and talk- så jäkla bra och också att ha möjlighet med vänner över könsgränserna, ser jag som mycket previligerat. Att bolla funderingar med killkompisar har jag sen skolåldern tuckt varit bra- de säger rätt ut om de tycker att jag är ute och cyklar eller kan också ge mig andra infallsvinklar. Inte än massa medhåll för medhållandets skull- vilket vi tjejer är världsbäst på- lika väl som vi sen inte är vatten värda bakom ryggen.


Sommar värme till midsommar- så klart jag har beställt det!!KissWink

 

Idag funderar jag på detta med svarande i telefon- Jag blev själv överrumplad tidigare idag av att jag hade en förväntning på vem som skulle svara. När sen svarande var av helt annat kön än vad jag förväntade började jag skratta- Det gjorde liksom min förmiddag- Att det sen blev ett glädjens samtal med rätt person gjorde också min förmiddag. Vissa personer har det där med ödmjukhet och omtänksamhet och förmågan bry sig om på helt rätt sätt- utan att göra sig till- I really love ut!!Kiss Jag är oerhört tacksam över mitt mod att våga ha relationer som är så motsatt min egna
personlighet!Kiss 

Lerum är fantastiskt att promenera i- småvägar grönska och ingen gata är den andra lik- perfekt miljö att stega och smtala i!

Återigen igen detta med telefon- "Ursäkta om jag stör".. Vad är det för fras att börja med klockan 20 i nio en sommarmorgon? Tacka fasen att det stör när jag sover skönhetssömn som den nattuggla jag är! Inget namn ingenting. I början av mina yrkessamma år i min ungdom fick jag lära mig att jobbsamtal ligger inom spannet 09.00-21.00- det håller jag fortfarande- såvida inget annat har påtalats!Kiss Och namn tycker jag är att föredra som första fras när man ringer till okända!

GRODAN!!! Snart tillbaks i sitt nystädade rum- yes- lite nytta har mama gjort!!

Nu väntar jag hem min groda som snart landar på svensk mark igen- ska bli mysigt att få ta del av hennes semesterveckaKiss Ingen som inte är mamma kan någonsin förstå känslan inombords när döttrar är på vift - som mamma får man liksom förhålla sig till situationen och känslan. Respekera sig själv för det man känner och att det är ok. Men det kan också stanna mellan sig själv och sig själv. Jag är ingen hönsmamma - har aldrig varit- men jag trivs verkligen av närheten av mina tjejer och beröringen av dem. Motsatsen är vedervärdig.. Så varmt välkommen hem grodan- nu blir det liv i luckan här hemma igen!!Kiss

Påminner att checka mina sommarfavoriter- finfina klädesplagg för somriga dagar och att alltid känna sig klädd! Direktlänkar under bilden och du kan läsa vidare om de plaggen som faller dig i smaken! Kiss

SUMMER FAVOURITES
Pants Missguided | Red Dress | Black lace | Pink Dress | Heels Pier One | Skirt Even&Odd

 

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  juni 2017  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar