Rosa hjälm & den enastående mammans tonåringar

jun 14
Skrivet av: Annelie Eng 2017-06-14 23:16

Det är inte alltid som mina tonåringar tycker att jag är världens roligaste mamma. Ni som också är tonårsmammor, enastående sådana - känner ni igen er? Oavsett rosa hjälm på huvudet eller ej- ibland är det som om ens tonåringar tycker att man som mamma är från en helt annan planet- och ibland är man bara såååå bäst. Det gäller att hänga med!Kiss 

Ensamstående enastående mammor- vi är ett grymt släkte! Självklart är vi inte mer fullkomliga än några andra - vi har också våra fel och brister- vi gör fel och vi gör rätt- men ingen kan ta ifrån oss att vi gör allt som oftast en jäkla insats som dubbelarbetande- för att driva ab tonårsmama som singelförälder är ett heltidsjobb- där mycket flexibilitet tålamod tid och energi behövs. Jag har skrivit det förut och skriver det gärna igen- känner du någon singelmamma- visa henne gärna din uppskattning i jobbet hon gör. När någon sitter o gnäller på att maken somnar framför tv:n om kvällarna & tycker att det är "semester att komma hemifrån på ett möte förlagt till kvällstis- tja, då sitter vi och funderar på om tonåringarna har kommit hem i tid som de ska och käkat någon mat fast att mamma inte är på plats. 

Jag är definitivt inte alltid konsekvent i regler för mina ungar- men det fungerar rätt bra än då. Även om det kan vara högt i tak så pratar vi mycket- det är viktigt idag för mig att vi får fram till varandra vad vi känner där inne i hjärtat- och vi är alla olika någon har svårare än någon annan . Men ju mer vi pratar ju mer känslaor fås fram och ju starkare team med förståelde och respekt fås fram. En mamas roll kan också vara att lirka för att få barnen att sätta ord på sina känslor.

Alla tyckte inte att jag var lika rolig med rosa hjälm på huvudetWink

Den enasteående singelmammans dag är nu strax tillända- tvättmaskinen är snart klar och några timmars sömn väntar. I morgon en ny sommarlovsdag- tonåringarnas önskeperiod!

Kram A.


Stopp stopp stanna och ge dig själv showtime

jun 14
Skrivet av: Annelie Eng 2017-06-14 09:52

 Showtime i verkligheten- ger du dig det?Vad jag menar är om du stannar upp och tar vara på nuet eller bara rusar efter mot det som komma skall. Har du nån gång frågat dig om skall inte kommer och du inte tog vara på ditt nu? Vad händer då? Herregud - framtiden finns kvar men nuet det kommer aldrig tillbaks!

Att forshera fram beslut som vi tror är de rätta - kanske nån annan tom sägaer att de är de rätta- oftast blir de ohållbara- framtiden blir då svår att få njutbar. Men beslutan du tar genom att ge dig showtime i verkligheten här och nu- besluten du tar efter din egna känsla ihopblandad med lika delar realism som spänning- YES! de besluten - de ger en go grund för framtida steg av njutning. Ditt känsloliv är och förblir din egna vägvisare- låt inte det livet påverkas av andra. Ge dig själv tillgång till dina känslor. Stoppa dig själv stanna upp och ge dig själv showtime i verkligheten som är- istället för att springa framåt!


Tänk om jag bara hade passerat låtit bli att öppna ögonen- tja då hade jag missat här och nu av rodedendronens fantastiska njutning. En njutning som ger mer än den tar - ingen röst som övertalar att göra på ett visst sätt utan den bara strålar sitt allra bästaste jag. Showtime i verklighetens nu!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  juni 2017  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar