s

Packninglist och mersmak för resor med tui!

jun 30
Skrivet av: Annelie Eng 2017-06-30 07:17
Morgonfunderingen idag handlarvom packning och att packa rätt. Idag reser vi hem eller snarare inatt reser vi hem. Jag skulle kunna säga att vi har en extra baddag framför oss, istället för de reser när vi flugit hem mitt på dagen och tillbringat de bästa soltimmarna på resmpletsfkygplats. Detta känns super en lugn och skön baddag ligger framför- dock kräver det sin logistik- utcheckningen ska som vanligt ske klockan 12.. Hu Hur packar man då bäst? Jag kan säga som så här - ju fler resor jag är på med täta mellanrum- ju enklare blir packningen. Förr när jag var en mer ovanresenär än idag tog jag med alldeles för mycket. Ta det med skor tex. När jag besökte Cypern och Ayia Napa för 30 årsedan i min ungdom hade jag med mig mängder med skor klackar och olika färger till olika kläder. Idag har jag träningsskor 1 par klackskorna och flipflopp. När termometern passerar 30 grader på dagarna bor man i flipflopp och andra skor är överflödiga för resväskan och packningen. Badkläder och sarong dagtid och klänning/shorts kvällstid- No more! Jo förresten en kofta att ha på flyger och necessär- där innehållet är viktigt. Smink är näst intill överflödigt däremot är fuktkräm rengöring och solskydd av vikt! Schampo o balsam som trasslar ur ett havs och soltrasdligt hår. En liten nessecär för sladdar kablar och lurar till iPad och iPhone. Thats It! Idag packar först för utcheckningen med flightkläderna överst. Vilket skulle kunna tyckas bökigt - dock 1 heldags vattenlek i åtanken och det känns enklare. När poolen stänger är det dax för change on för middag och flightkläderna. 1 vecka går fort i värmen man använder inte hälften av de kläderna man tror- låt överflödet stanna hemma! En packinglist är smart att bocka av ifrån. Med sista frukosten och sista morgonpromenaden barfota på stranden avklarade ska jag njuta in i det sista och jag ska lagra njutningen av solen och badandet väl inom mig! Vart det bär av nästa gång? Ge mig tips!och jag reser gärna med tui igen!! Bra personal hotell som överensstämmer förväntningarna - bra på alla sätt och vis för en riktigt nice semester! Laddad för nästa veckas arbetsvecka och sätta tänderna i nya papper och samtal- arbetsvecka väntar- kul! Vad är din sommar njutning idag som du lagrar väl inombords för mörkare årstider? Behöver jag skriva att min är bad och sol - 35 graders värme! Kram A.

Svensk förlossningsvård ger tacksamhet över dagen idag & 3 till.

jun 29
Skrivet av: Annelie Eng 2017-06-29 07:08
Vissa dagar har man i minnet jämnt. Oavsett sorg smärta glädje skratt så är det vissa dagar, datum som är mer betydelsefulla än andra i vår historia. I dag är en sådan dag. Idag är en av fyra för mig betydelsefullaste dagar i min historia. Alla olika dagar olika datum och olika årtal. Alla lika viktiga. 15 ÅF tillbaks i tiden och jag förlorade 4 liter blod då en fastätsad moderkaka ville hålla sig kvar. Eloge till svensk förlossningsvård med läkare barnmorskor och sköterskor som gör ett suveränt jobb!! Jag är dem evigt tacksam över att jag är i livet och här idag. Jag har också en mycket god väninna som är barnmorska - så jag vet att ibland är resurserna knappa men ändå har de alltid mamman och det kommande barnet i fokus. Tänk om jag då för 15 år sedan varit så korkad och valt att föda barn hemma.. Hur hade det gått då? Jag är stolt över att tillhöra etg land med den goda sjukvård och förlossningsvård som vi har i Sveriges! Och här ligger nu 15 år senare - morgontrött på en solstol i Ayia Napa. Idag är hon äääääntligen 15 år. Dagen idag är speciell precis som 17 24 22 och dagens 29. Vilka är dina mest utvecklande dagar i din historia? Har jag skrivit att det blir varmt här idag - en bit över trettio.. nu dax för morgon simning. Kram A.

Vattengympa - bara för kvinnor? Semestertips och sanden mellan tårna

jun 28
Skrivet av: Annelie Eng 2017-06-28 06:17
Dagens semestwrfundetingar skrivs vid poolen. En stilla lugn pool. Klockan är strax efter sju denna onsdagsmorgon. Temperaturen är redan upp mot 30 grader.. det är för mig underbart. Även om det redan, så här tidigt på morgonen är riktigt varmt och möjligheten är stor till att antingen fortsätta sova alternativt somna om här i solstolen, så är planen en annan. Idag ska morgonpromenaden gås barfota på stranden med nåt bra avsnitt av framgångspodden i öronen. Kombinationen är mycket god och gör mycket gott för mitt välbefinnande både på in och utsidan. Det är minskad rörelseglädje som fått extra kilona att lagras på min egentliga späda kropp. Har jag nämnt att att 15 åringen går klädd i min gamla jeanskjol som jag bar jämnt under hennes småbarns år. Om jag kommer i den idag?? Nä- den går bara halvvägs över knäskålarna.. men sitter som smäck på henne.. Promenader och då menar jag raska sådana är alldeles för underskattade vad gäller rörelseglädje. Och det gäller att få varaktighet i det. 30 minuters raskt stegande om dagen. Hur var och när de ska stoppas in är olika för oss alla. Rekommendationen är en almanacka eller kalender där du får till promenaden lika kraftfullt som när du skriver in tandläkarbesök. För dem genomför du väl alltid?! Veckan här har fört med sig goda promenader o h njutningar av ett vackert Ayia Napa samtidigt . Även goda stärkande ord av framgångspodden med olika talare i stärker mig till att fortsätta mitt stegande. Vattengympa är också en god rörekseform här- kan undra hur det kommer sig att det är i princip enbart kvinnor på passen? Vad är det som gör att ett härligt rörelsepass i vattnet ratas av de flesta män? Inget unikt här mot andra hotell vi bott på genom åren. Jag tror att lunchllen hade mått bättre även för männen på semester av ett stärkande vattengympa pass innan lunch! Sent igår nåddes jag av den sorgliga nyheten att en av Sveriges bästa skådespelare har somnat in endast 56 år - Michael Nyqvist. I land kan man undra vad det är som styr att människor måste avvika så där mitt i livet utan att ha levt färdigt liksom? En mycket stor aktör är nu borta och vi får vara mycket tacksamma över filmerna han spelat in, som vi kan se igen. Åter till dagen här och dax att njuta av stegande på stranden - barfota. Den rutinen hade jag velat ha med hem- dock då får jag bosätta mig på varmare breddgrader. Och någonstans så gillar jag ju faktiskt årstidsväxlingarna. Men vad gäller semester så Cypern och Ayia Napa och hotell Sancta Napa- vi kommer gärna tillbaks! TUI levererar som alltid vad som utlovats! Vi är sååå nöjda! Står du i bokningstankar- ja, här var tipset!! Nu mot stranden barfota och känna sanden mellan tårna Kram A.

Förväntningar på andra & att få ut det bästa

jun 27
Skrivet av: Annelie Eng 2017-06-27 07:09
Återigen en varm morgon här i Ayia Napa. Klockan är strax åtta och gradat Aletsch hår upp till 30 grader. Eftersom målet är en lugn avkopplande bad och solsemester passar det perfekt.. morgon promenaden blev idag 30 minuter och sen blev det en god fruktfrukost med yoghurt. Nu låter jag maten sjunka med intagande av kaffe. Om jag nu har ökat rörrlseglädjen under dessa dagar med promenader simning och vattengympa. Så har jag minskat kaffedrickandet. Planen är inte alls nåt varaktigt mål för det utan väl hemma kommer det blir det en och annan extra kopp igen. Frukostmatsen här är fin och inbjudande - hälften inomhus och hälften ute. Jag sitter i gränslandet mitt emellan. Har lyssnat på senaste avsnittet av Skäringer och Mannheimer och kom på mig att skratta högt med lurar i öronen. Tur barnen sov- sånna pinsamheter av en mamma funkar mindre bra när man är 14 och 15.. Semesterlivet är intensivt - dygnet-runt-boende på ofta minimal yta. Och den jämna balansen av egen tid och tid ihop behöver oftast hjälp på traven. Medvetna - gör Du dem? Förr kunde jag komma på mig med irritation över barnens sovande hela förmiddagar under sommarlovet - till ingen nytta! Nu nyttjar jag istället den tiden som MIN tid! Mina ungar kommer upp och kommer kunna nyttja badlivet här idag också- frukosten stänger klockan 10. Så kvart i 10 trevar de 2 blondinerna säkerligen in. Då har jag hunnit med en simtur också.. vad jag vill säga med detta är - släpp förväntningar på andra. Din världskarta är din och andra människor har andra världskartor. Även om det är dina egna ungar så kan världskartan se helt annorlunda ut. Ju mer du är glad och visar trivsel med dina val och beslut kan du istället få med dem utan att det tar din energi😃 Förväntningar på andra ger bara besvikelser i längden- släpp dem. Fokuset på det bästa i din världskarta och få ut det bästa. Och döm om min förvåning när nu tjejerna var här redan nu klockan nio!! Nu väntar vattten lek och ytterligare en härlig dag i värmen Kram A.

Förändra med medvetna semesterval och må bra!

jun 26
Skrivet av: Annelie Eng 2017-06-26 08:10
Mina funderingar tidigare denna morgon handlar om förändringar. Förändringar som påverkar mig och mitt liv till det bättre. Jag tror at grunden till en förändring är acceptans av nuet. Det är först när nuet accepteras som möjlighet till varaktig förändring föreligger. Här kan lägga detaljer som att acceptera son familjesituation och fortsätta som om den såg annorlunda ut eller var som tidigare. Jag tror också att semester altwrnativt ledig tid kan vara bästa tid till att sätta små steg mot mer gott i livet. Och då menar jag mer och annat gott än att slösa bort semestern på soffhäng och godisätande. Sancta Napa hotell - all in clusivwcmed bufféer till frukost middag lunch däremellan finns det poolkiosk som serverat nachoschios med dipp korv och bröd toast sallad mm. Baren är öppen till kl.01.30. Helt klart finns möjligheten till matintag under hela semestern. Onyttiga sådana elerf mer nyttiga- valet är vårar eget. Fruktfaten påmorhoneb är fantastiska och jag njuter väl av dem till ett ägg yoghurt ost vatten och kaffe. Så grundar jag min dag här. Jag skulle kunna stoppa i mig av det läskande färska vita brödet, men jag vet att min mage mår bättre utan det- så varför skulle jag få utsätta mig för det. Frukosten har jag intagit varje morgon vid klockan åtta- innan dess har jag powerwalkat ca 1 timme. Nu är klockan halv tio mina ungdomar har vaknat och intagit frukost och jag har också simmat 600 metet. Jag skriver inte detta för att vara redig- jag skriver detta för att inspirera DIG till att acceptera där du är i ditt liv och nyttja semester och ledig tid till att sätta nya varaktiga förändringar aktiviter som gör dig gott. Okey- simning kommer jag vara utan hemmavid - men powerwalk 30-60 minuter per dag ( beroende på vart jag och dagen är och hur dagen är planerad- kommer att tas med hem. Och jag vet att tiden många många gånger känns knappare än 24 timmar för oss enastående singelmammor. Jag vet att tanken på att bokläsning och powerwalk är för alla andra utan mig, kan växa fast. Men jag vet också den tanken kan brytas till en ny där mitt välmående jag ligger i fokus- Jag vill minska riskerna till skador och förslitningar på min kropp, jag vill ge morn kvart om dagen till möjlighet av njutning kunskap och utveckling genom en skön stund med en bok. Och jag vill också komma hem ifrån semestern som än stärkt person som gör det jag vill och mår bra av. Kan också tipsa om då mycket man får se nr turistorten är tömma på folket som sover sin skönhetssömn! Nu dax för ytterligare ett bad i poolen innan vattengympa= njutning!! Kram A.

Cypern då & nu med TUI, en skön blandning av allt som hör semestern till!

jun 25
Skrivet av: Annelie Eng 2017-06-25 16:45
Sen eftermiddag och klockan är strax sex. Jag sitter i solstolen och njuter av poolliv och eftermiddagssolen. I nuet 28 grader i luften och jag älskar det! Det går att ta vara på möjligheterna och utveckla sig själv och göra det som är möjligt för andra möjligt för dig själv! Jag är beviset på det. En gång trodde jag utomlandsresa som singelmamma var en omöjlighet både vad gäller kostnaden och min knackiga engelska. Idag vet jag bättre. Det jag vill det kan jag - och då kan du med! I olika konsultationer med mina barn har det blivit några resor till varmare breddgrader genom åren. De senare åren så har resenärerna från la familia varit desamma då de äldsta är utflugna och reser i andra konstellationer än med den gamla modern. Tonåringarna och jag är ett gott team. Och vi kompletterar varandra väl. Min knackiga engelska höjs upp av deras bästa. Nu är vi alltså på tur igen - Cypern och Ayia Napa är destinationen. Hotellet heter Sancta Napa och ligger 5 minuters gång här till havet och 5 minuter till centrum och huvudgatan. Vill man ha folklivet den internationella stämningen och semesterpulsen är detta etg fantastiskt ställe. Här blandas människor musik mat och kultur från olika nationer med sol och värme på ett fantastiskt sätt. Aiya Napa bjuder på etg kärt återseende- det är exakt 30 årsedan jag var här. Bodde på ett hotell ett stenkast från detta- badade på samma strand och promenerade på samma gata kvällstid. Dock kan tilläggas att det har hänt mycket här på 30 år. Då var jag 20 år och utbudet av restauranger var stort här då. Idag är jag 50år o h även om vissa ställen faktiskt finns kvar så är det mycket tillbyggnad här och utbudet av restauranger och nöjen är jätte stort! Efter andra dagen här så kan jag bara säga att TUI leverera bästa semesterresan som vanligt!! Allt lever upp till vad resekatalogen visar- panghotell mitt i metropolen! Tack tui! Nu dush och så småningom dinnertime! Visdt är det något speciellt med middagar utomhus i sommarkvällen? Lika möjliga för dig som för mig. Ta vara på det sim bjuds och lär dig se möjlighetrna. Små steg utanför din vanliga trygghetszoon gör också att möjligheten till nya njutningar kan skapas. De som bara var för andra kan på det viset snart bli även bästa njutningen för dig! Kram A.

Blommor i håret solglasögon på och silver på handleden- presenttips!

jun 23
Skrivet av: Annelie Eng 2017-06-23 09:09

Midsommaraftons morgon- fiskmåsarna ljudar, staden ligger stilla och solen.. tja.. den finns där bortom molnen - dock där jag är i nuet ligger molnen täta och jag kan tänka att det kommit regn innan kvällen. Äkta svensk midsommar. Överreklammerad- ja iallafall om sillen måste intas utomhus på dessa breddgrader för att känslan av midsommar ska infinna sig. Visionen om att alla vill och dansar runt midsommarstången är för länge sedan förbi. Jag tycker om svensk sommar men avskyr fröken väders maktspel vad gäller väderleken. jag har hellre solglasögon än blommor i håret- sillen kan jag enkelt hoppa över och låta solen värma istället. Det går att gå runt fröken väder- den som villKiss

Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om pärlor till män- och är det midsommar så är det vad sägs då att piffa till handleden på den den där pärlan till man med lite silver till pärlorna såååå snyggt!! Det är så jag kan bli kär i en handled med pärlor och silver på. Som om solen skinerWink

Solglasögon på liksom nyfikenheten spänningen och lugnet. Tänk att traditioner kan vara så mycket mer än det vi tror och något nytt kan endast bli en ny tradition först efter att vi provat dert! Vem har sagt att pärlor till män inte ska ha armband? Klart de skaSmile

 

Smycken från SirJames.se - butiken för våra pärlor till män! Silver tillsammans med pärlor- Wow!!

Enkelt men ändå stilfullt och så enkelt att klicka hem från länken här- Överrraska din man i midsommar!Kiss

 

Kram. A


Blond, permanentad & 30 år yngre än idag - Ayia Napa 1987, det är jag!

jun 22
Skrivet av: Annelie Eng 2017-06-22 22:36

Tänk- ett gammalt fotoalbum - så många skratt- de 30 - år gamla semesterbilderna från Cypern blev verkligen dagens gläfdje källa!Smile Herre gud det är jag på bilderna och det är 30 år sedan- kan knappt tro det- men så är det allt!! Det är jag på bilderna - Ayia Napa 1987- 30 årsedan- va kan jag va så gammal?!Tongue out Kommer ni förresten ihåg att det va topless som gällde då- alla badbilder är toppless..

20 år gammal på min första egna solsemesterKiss

Förmodligen trött efter en heldag vid havet 1/2 blond och 1/2 permanentat hår- 80-tals charm :)

Hoppas ni fick er ett gott skratt precis som jag och tjejernaSmile

Nu önskar jag er en riktigt fin och härlig midsommarhelg!

Kram A.

 


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar