s

Tonårsmode med jeansjackor och ge rätt arv vidare eller iallafall vara tillfreds i det man känner igen

jul 31
Skrivet av: Annelie Eng 2017-07-31 23:08

Visst är det väl ändå spännande hur modet kommer igen över tidsepokarna? De där gamla stentvättade jeansjackan som för många många årsedan rensats ur min garderob verkar vara högaktuell igen. Stolt tonåring kom härom dagen hem med denna finfuna jeans jacka. Hon äverkligen älskar rymden i den och den ljus afina looken. Måste erkänna att jag först tyckte att den var sådär- tyckte liksom att den var förstor men ny tycker jag att hon är finaste ungen i stan i den- jovars hon har tre minst lika fina systrar som skulle vart exakt lika fina idenKiss

Stoltaste ungen i sin nya jackaKiss- Och den sköning till jeansjacka kommer från BikBok.

Kanske var det igenkännandet av min egna jacka i tonåren som gjorde att jag först inte gillade denna.. men nu är jag iallafall till freds och tycker att hon och jackan är ett makalöst fint team. 
Och visst är det mer än modet som kommer gen. Jag kan se mig själv i mina fyra barn- oavsett jag vill eller inte så faller inte äpplet långt ifrån trädet och det gäller samma för dem oavsett de vill eller inte så har de alla fyra både beteende och tänk som ärvts av mig. Det är en jäkla prövning som förälder och "tänka rätt" och agera rätt så att det just blir rätt i nästa nedstigande led. Men så var det ju det där att just INGEN är varken fullkomlig eller ofullkomlig. Mina liksom era barn har ärvt tänk och agerande som vi som föräldrar inte alltid vill och som vi inte alltid blir så där jäklans glada att känna igen oss själva i . Men överlag så är just mina tjejer fyra av de mest fantastiska tjejerna på jorden vare sig det är i jeansjacka eller ej.

Kram A. 


Utlottning- bästa shoppingväskan i svart och rosa - Ellwi.com levererar!!

jul 31
Skrivet av: Annelie Eng 2017-07-31 11:25

Ni har väl inte missat min nya svarta shoppingväska- svart och rosa - ett mycket gott val vad gäller hållbarhetstänk. Jag har den alltid med mig ihopvikt i handväskan. Vill du göra som jag - säga tack och hej till plastpåsar så kan även du fåsamma snygga tygkasse i svart och rosa- helt kostnadsfritt!!!!Smile:
 
  I bästa samarbetsanda med Ellwi.com så lottar jag ut hela 5 st tygkassar till er- det ni!!!Kiss
För att var med i utlottningen så går du in på:

1. Maila ditt namn och adress till info@ellwi.com och skriv ANNELIE som rubrik (och sedan kan du skriva vad du vill).

2. Gå sedan in på blogg.annelieeng.se där du lägger in din mailadress i fältet för att få meddelande när nytt blogg inlägg publiceras - i högerspalten på sidanSmile 


Kommentera sen blogginlägget här att du gjort piunkt 1 och 2. Dragningen sker på lördag 5/8

Lycka till!!Kiss

 

Bästa bästa tygkassen ever- snygg färgsättning i svart och rosa och med bästa längd på handtagen ihop med att den rymmer mycket- bästa kassen kan nu bli din helt gratis!!!! Registrera dig enligt ovam och du är mend på utlottningen på lördag 5/8

I really love shopping with this!!

 

 

Här på blogg.annelieng.se högerspalten långt ner hittar du rutan med NYHET få meddelande när ett nytt inlägg publiceras - registrera din mailadress där och maila alltså info@ellwi.com och 1 av 5 läckra kassar kan bli din!!

Lycka nu till i utlottningen så hoppas jag vi ses på stan med våra fina kassar i äkta hållbarhetstänk!

Kram A.Recept, godaste såsen till grillat och sommarlugn med dockskåp och tonåringar

jul 30
Skrivet av: Annelie Eng 2017-07-30 22:21

En något mulen söndag har förlöpt där en blandninga v goda samtal gril och lek faktiskt gjord dagen i sin enkelhet till en alldeles jättemysig dag. Här och nu har varit ett faktum en liga klädda i myskläder med frisyrerna på ända och glitter glamour välstädat hem och snyggt och stiligt yttre har känts så ytligt och långt från vad vi har njutit av idag. 

Tänk om alla dagaroch alla miljöer var sådana att vi varken bedömnde oss själva efter vårt yttre utan slppnade av och bara öpnade armarna emot varandra. Vad skulle hända då? Skulle pengar makt och rikedom bli något helt onödigt överflödigt som ingen ville ha- jag vet inte. men jag tycka om dessa dagar där enkelheten i här och nu bler en djuphet fylld med värme som inga pengar i världen kan betala.

Enkelheten funkar bra som grillmeny också - kyckling champinjoner och majskolvar. potatis och morötter från ungne och favoritsåsen till. och den är faktiskt hemma gjord enkel godast och passar till allt- Recept nedan.

 

Kontrast av att igår se tonåringen färdigställa sig för sitt först egna konsertbesök och idag sitta i pyamasen och möblera det gamla dockskåpet, känns som super för hennes mor. Liten har blivit stor men har barnasinnet kvar och här och nu i hemmets lugna vrå behövs. Kommande vceka känns som lika blandad i innehåll som väderleksrapporten - En sommarvecka där faktiskt många bockar ska strykas på listan som väntat i bakhuvudet. Det jag vill det kan jag frågan är bara när. Känslan är alltid bra att ha med. Och nu är den med- I löve itKiss

Det mesta handlar denna veckan om heminredning. Och i lugn och ro kunna fokusera. Mer på bloggen om dett efter hand. Om skriver svart vitt och grått så har ni också mina favoriter i detta projekt.Smile

Recept bästasåsen till kött grillat, taccos och what ever

Ingredienser

1 burk creme fraiche kokbar

1 köttbuljongtärning

vitlöksklyftor

cayennpeppar

Tilllagning

Häll creme fraishen i en kastrulll. Smula ner köttbuljongtärningen där i, pressa i vitlöksklyfta/klyftor efter smak, samt lite cayenn. Vispa under uppvärmning. Ska ej kokas utan av från plattan när det kokas upp. Låt svalna serveras till maten - superduper!!

 

Kram A.SKAM favoriten på Gina Tricots sommarrea!

jul 29
Skrivet av: Annelie Eng 2017-07-29 21:45

Funderar på en sak- Hur har ni det med tv-tittandet så här mitt i högsommaren ( om än att värmebölja saknas..)? Minskar du itt tv tittande på sommaren och kryper mer upp i tvsoffan vintertid? 
Även om tv:n ofta går på hos oss så är den mer i bakrunden- likt ett akvarium på något sätt. Ytterst sällan jag sitter ner och tittar. Eller jo- vissa serier gillar jag att se. Och numera är det helknäppt med våra kanaler- från att ha haft telias utbud med flertalet kanaler och trådlösa aparater så fnkar det inte här längre- Föreningen här har nått slags avtal med annan leverantör och då krävs det sladd i vägen!!??? Yes ni läste rätt 2017 tecknar man avtal för sladdburna kanaler- tröttsamt! Vem vill ha sladdar. Tydligen har jag legat kvar på min tidigare adress hoss telia- ( 6 årsen som jag flyttade..) och således haft kvar utbudet därifrån och också bytit till trådlösa pinaler utan att någon har uppmärksammat.. märkligt egentligen.. Och idag är jag inte riktigt överrens med mig själv om jag ska slänga ut x antal hundra lappar / månad till Telia för att kunna bruka tekniken jag har investerat i aoch få tillbaks kanalutbudet som jag tidigare inte betalat för utan fått till uppgift har ingått- eller ska jag satsa på en antennkabel så att vardagsrumstvn får det utbudet som föreningen här har tecknat med sin leverantör.. hm..sladd 2017.. Har funderat hela sommaren utan kommit till rätt känsla för agerande än-ska man behöva flytta för god tv? I vilket fall har jag apple tv och där kan jag ibland sena kvällar checka serier och om någon missat så kan jag säga att vi gillar SKAM skarpt i den här lilla familjen! Den serien har ni gjort superduper Norge!Kiss  Är du förälder och dina tonåringar har pratat om serien- checka den absolut- tonårsliv och tänk 2017 är bra att få ta del av!

Och såklart har vi en favorit i Skam också- gissa vem?Laughing Så bra med sommarrea hos Gina Tricot ocksåKiss

Njut av nuet med medvetenhet om öppet sinne- det finns så mycket att ta del ab här och nu- det där gamla som kallas historia har sin plats där bak och det nya kommande som kallas framtid- tja det är just där framme  - här och nu och njut! 

Kram A.


Sneakers - när sommarrean får oss att gå stadigt i rosa och vitt

jul 29
Skrivet av: Annelie Eng 2017-07-29 11:50

Jag har skrivit det förrut och jag kommer säkerligen att skriva det igen. JAG ÄLSKAR SKOR! Yes skor i alla dess former - höga som låga har allttid varit min passionKiss Och faktiskt har jag under många år gjort många fina skofynd under just sommarreor. Fina läderboats tex finns i min skogaderob- fyndade i Stenungssund under en arbetsdag där för några årsedan- ett av mina bästa fyndSmile

I år blev det sneakers- vita till mig och dottern, som mer och mer snappat upp att man kan få mer för pengarna om man spanar in reorna, fyndade fin fina rosa. Och sneakers är en favorit just nu- snyggt till lika väl långt som kort och till byxor som kjol. Visst är det spännande med mode? Smile För några årsedan hade jag väl aldrig trott att jag skulle bära ett par vanliga gympadojjor till klänning- numera tycker jag att det är ursnyggt! Kan det bero på att jag ständigt beakar min flexibla odra? Wink Det finns varken en sko väska eller något annat plagg som hmnat i min gaderob pga av loggan - jag handlar för att jag tycker om det. Och just vita sneaers har jag spanat på länge - och nu var tiden inne- Euroskos EDIT vita och fina - så bra att när tiden var rätt var också priset det- 50% rabatt på sommarrean passar ju alldeles utmärkt!

Allum i Partille levererade Rosa sneakers till den sportiga dottern och vita sneakers till modern- bra med ett köpscentrum med gott utbud som passar både mor och tonårsdöttrar för stadigt stegandeKiss

Kram A.


Rosa och svart blir hållbart - shopping utan plast!

jul 28
Skrivet av: Annelie Eng 2017-07-28 11:29

Svart och rosa i kombination med hållbart tänk och agerande- Hur låter det??Kiss Själv faller jag som en furaSmile

I dessa tider där plastpåsen numera inte är en självklarehet, utan något som vi gärna ska vänja oss av med. (beteendeförändrin 1-3 år av övning) Gjorde igår att när jag och en drös ungdomar var på reaspan i Allum- GICK OCH BAR PÅ FYNDEN I VÅRA HÄNDER UTAN PLASTPÅSE!!?? Onödigt tillägg att kasta ut pengar på hävdade 15-åringen och jag följde efter- klok tjej jag har Kiss

 

Så nu ska här shoppas med tyg! Bästa tygpåsen ever är numera i min ägo, jag är sååå tacksam!!!Kiss Sååååå jäklans snygg och praktisk- eller vad sägs om färgvalet??? SVART OCH ROSA!!! I löve it! Som bonus härligt långa handtag som gör att kassen blir lika bekväm att hänga på axeln som att vid tyngre innehåll bära mer i handen - visst är den tjusig???? Och så praktiskt enkel att vika ihop och att ha med i handväskan också för impulsköpWink Tar ingen plats alls! 

Enklast beställer du denna dunderpraktisska verktyg till att bryta plastpåsebeteendet genom att klicka på länken här till bästa tygväskan Och checka priset- bästa verktyget för att vara delaktig i ett hållbart tänk för nästan inga pengar alls!! Grymt!


Och gillar du som jag rosa ännu mer så kan jag tipsa om finfina rosa nagelfilar - ett extra verktyg för mig att ta tag i att vårda semesternaglarna till att bli lite längre och mer välvårdade igenKiss

När du ändå är inne på sidan så checka runt- Ellwi.com  -levererar mycket fint till bästa priser - kläder skor smycken mm och jag vet att företaget varje år drar in åtskillliga pengar till bröstcancerfonden genom just speciella smycken till förmån för detta- Åh vad jag älskar det tänket- helhetstänk liksom! Med hjärta!Kiss

Så in och shoppa bästa tygkassen nu så möts vi på stan med våra kassar och hoppar allt vad plastpåsar heter- eller hur?? 

Kram A.


Smartphones Iphones och tillgänglighet 24/7

jul 28
Skrivet av: Annelie Eng 2017-07-28 08:08

Tillgänglighet 24 timmar om dygnet sju dagar per vecka trehundrasextiofemdagar om året. År ut och år in. Tja, smartphonens inhopp i våra liv har skapat oss denna tillvaro. Som alltong annat är nyhetens behag fantastisk i känsla- Har du som jag minne av tiden då det endast fast en sladdburen telefon i barndomshemmet- är ju utvecklingen WOW! Vad händer då när tekniken inte flyter på- smartphonens teknik börja svikta- kanske har gjort sina år och behöver bytas ut. Hur påverkar det dig ditt liv och dina känslor om din liksom min telefon inte är vid sina fulla sinnes bruk?

Jag har varit där de senaste åren att jag bytt min smartphone- iphone- efter 24 månader. Ut med den gamla in med den senaste. Suveränt- och egentligen inte så ofta kännt av att tekniken kan svikta. Nu är jag inte där..

Min smartphone lever idagslivet sitt egna liv vad gäller avstängning och händelser som missade samtal och sms. Och vet ni jag njuter av sommar ledighet istället för att stressa upp mig över detta. Jag funderar på termerna om vi behöver vara tillgänglig precis hela tiden? Hur funkar det tänket om man har kundkontakter tex? Förr trodde jag det var omöjligt- tänk att missa en kund pga dålig teknik.. hm
Idag tänker jag annorlunda.. Min tid och det jag håller på med i stunden är mer viktigt än min tillgänglighet via telefon. Ju sämre min smartphone blir ju mer skön känsla har jag genom att bara vara i nuet och minska min tillgänglighet.Att gå iväg utan min smartphone var tidihgare en omöjlighet och ger i nuet istället en skön känsla. Att jag sen inte ser om du eller nån annan har kontaktat mig skulle förr gjort mig helstressad men i nuet behöver jag inte ens kika på telefonen när jag kommer in. Det går lika väl att vänja sig av som att vänja sig till- genom övning!Kiss

Så klart jag kommer skaffa mig en ny smartphone- och när den tanken är bestämd att gå till handling tja, då börjar letandet- vilken smarthone ska jag ha? Senaste iphone och följa rutinen i mina tidigare byten? Och som sagt nu är det sommar och jag övar mig så bra i itt nya tänk om tillgänglighet med just min något slitna teknik. Skulle kunna säga att det är bästa verktyget idag till hitta nytt förhållningsätt till ordet tillgänglighetKiss 

Fundera på det här

* Hur ofta avbruter du det du håller på med för att din smartphone blinkar till av sms mail samtal el socioala medier?

* Hur ofta avbruter du dig i nuet och tittar du på din smartphone för att se om någon har ringt sms el vad som hänt på sociala medier? Vad är din känsla då?

* Hur ofta avbryter du det du håller på med i nuet och tittar på telefonen för att se om de du tidigare har kontaktat har svarat dig? Vad är din känsla då?

* Vad händer med dig om de du kontaktat via telefon/sms/sociala medier inte svarar dig med vändande post? Vad är din känsla då

Svara du dig själv med ordet stressad på något av ovanstående kan det kanske vara en ringklocka till att öva nytt..

 

 
Om och när min gamla trokännare till iphone ska bytas ut får jag se. Men tills dess får du gärna tipsa om vilken smartphone på marknaden som fyller dina bästa behov och gärna också hur du tänker kring tillgänglighet. Kommer jag välja iphone igen?

Det finns alltid fler vägar en den egna sanningen och tillgänglighet 24/ är inget självklart val för alla och jag tror att fler kommer välja bort det.. Tänk att det ska krävas umgänge med en kass teknik för att skaffa sig en ny rutin och nytt förhållningsättLaughing Men övning ger färdighet och när jag känner mig färdigövad- tja- då ska jag lägga tid och kraft på letande efter en ny smartphone som ska veta sin plats från början! 

Kram A.Sommarnattens leende och tonårstidens omvända dygn

jul 27
Skrivet av: Annelie Eng 2017-07-27 23:20

   

Är det något som jag älskar så är det sköna jumna sommarkvällarsom ger upphov till spontantumgänge. Det är att kunna  ta tillvara nuet på bästa sätt en jummen sommarafton som ikväll.

Regnet smattrande på taket värmande levande ljus och timmar av samtal - och den se 

 

den grå himmlen bli mörkare och mörkare. En fantastisk njutning som också ger

djuphet i samtalanden. Och sen bryter man när allt är som bäst. Det ären dag i morgon också sa alltid min mormor och det är detSmile Även om mina actionhjältartror mer på att dagen är nu

 och natten för sovande är först om flera timmar- ni som är tonårsföräldrar känner säkerligen igen det. Sommarnatten ger ocksåp upphov till senare aftnar för de yngre. Man liksom får hålla sig vaken för att vara vaken tills de kommer hem- tja- det finns baksidor med tonårstiderWink

 

Nu är iallafall tonårsmamman trött efter en trevlig afton. Mitt sommartips är att i nuet ta till vara din spontana och flexibla ådra- här och nu- allt annat ordnar sig ändå!Kiss

Kram A.
Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar