Finknäcke och kaffe

aug 01
Skrivet av: Annelie Eng 2017-08-1 20:09

Markservicen är stängd hemma hos mig under några dagar- inga tonåringar hemma och då stänger och då stänger även singelmamman av vissa vardagsgöromål

För när jag är själv minskar jag på de sysslorna jag brinner mindre för och ökar de som jag glädjs mer med. Köksregionen är något jag tycker är aptråkigt att fixa till mig själv.Så tur nog hittade jag en kartong med godaste knäckebrödet i skåpet - alldeles ypperligt till kvällskaffet. Enkelt gott och känns som nyttigt! Kartongen innahandlades när en av tjejerna sålde kakor för klassresa under försommaren. Så bojkotta inte ungarna som kommer och säljer kakor- de finns ganska nyttiga alternativ i katalogen också. Och "Josefinas finknäcke är gott som attan"

 

Jag har inga problem att dricka kaffe kvällen lång- tillhör inte dem som inte kan ta sig en kopp efter klockan sex. Så kvällskaffe sitter som smäck med knäcke till- när enkelheten får styra singelmamman.Kiss

Kram A.Morgonkaffe, powerwalk och singelmammans gör eller inte göra

aug 01
Skrivet av: Annelie Eng 2017-08-1 07:23

Solen och sommarvärmen låter fortfarande vänta på sig. Iallafall i den här delen av landet. Visst skiner solen idag men jag kan nog säga att jag föredrar varmare temperaturer denna årstiden. Flexibilitetens ådra är bra att öva med tanke på att fröken väder är utan vår påverkan. Och det är ju faktiskt vansinnigt tokigt att låta nehativ energi flöda för att vädret är annorlunda än vad just min tanke vill ha.

En singelmammas vardag innebär tonåringar högt och lågt dygnets 24 timmar under sommarlovet. Det där att få gjort det jag tänkte att jag skulle ta ta tag i får ibland skjutas upp. eller inte bara ibland ha ha. Och sen när huset är tomt barnen far i väg några dagar med sin andra föräldrer då kan jag enkelt tänka ut ALLT som jag ska göra. Ibland är det då som om luften går ur mig och jag får inte gjport nåt- känner du igen dig? Jag tror att det är kroppens sätt att få till vila. och i mitt fall att låta bli att skena iväg. Det är här jobbet ligger iatt låta det vara ok. Oordning i hemmet och dam i hörnena - tja- blir någon lyckligare om den aktiviteten går före välbefinnandet och återhämtning? Nä- jag har lärt mig- att rusa med tågets hastighet får någon annan göra.

Här och nu är vad jag ska vara och vill vara- Jag vill ta vara på nuet. Jag vill stoppa in det bästa innehållet i tiden just här och nu. Det är genom att leva livet reflektera över det som insikterna kommer. jag är tacksam över dem.

 

Kaffe och nyhetsmorgon och snart dax att ta på sig lurarna och springskorna- en powerwalk väntar och jag är i känslan - den är för min egna skull Kiss Jag tänker lyssnar får god inspiration och rörelseglädje på en och samma gång. Hur gör du när du powerwalkar - gör du det själv eller ihop med andra? Just fokuset som kommer av att gå själv gillar jag. Fast jag varvar- walk and talk är också en arbetform som jag förespråkar. Som coach fungerar det alldeles utmärkt.Smile

Och jag tror faktiskt att stegandet är alldeles för underskattad rörelseglädje rätt över. Nedan små tips att komma igång med just rörelse känna glädje av det :

Börja med 10- 30 minuters stegande beroende på var du är i din rörelse. Tar du tex en kvart varje dag- så låt den kvarten bara var här och nu för dig- sätt den varje dag- stäng av tanken på jobb ungar och annat som kan framkalla stress. Sätt ett alarm på bilen på 8 min STEGA åt ett håll med lurar eller utan- när alarmet ringer vänd och gå tillbaka.

Strecha lite enkelt så att ben och armmusklerna dras ut. 

Le åt dig själv och andas in styrkan av att din egna förmåga till rörelseglädje. Upprepa varje dag.

 

By the way senare idag kommer jag uppdatera med finfina ting från bags4fun det, vill du inte missa!Kiss

 

Nu väntar dagen och singelmammanska vara i den, här och nu!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  augusti 2017  >>
tiontofr
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

View posts in large calendar