s

Mina ungars mamma

aug 30
Skrivet av: Annelie Eng 2017-08-30 22:20

Ibland tror jag att mina ungar önskar att de hade en mamma som följde det, som fortfarande anseses vara det mest normala och bästa levernet.
Att de hade en mor som mer ställde in sig i ledet och följde normaliteten så att säga.
Tryggt anställd måndag till fredagsjobbande åtta till fem, tvättade samma veckodag varje vecka och städade samma veckodag, en jäkel på varierad husmanskost och kom ihåg allt för alla och visste alltid var alla saker var, gift och levde stabilt sen många år tillbaka...
Istället fick mina ungar en mamma som har mindre trivsel vad gäller grå landsvägskörning i samma hastighet år ut och år in. Den här mamman prövar sig fram i olika branscher fortfarande, trots de femtio fyllda. Hon går mer igång på trivsel än pengar. I denna mammans kök glöms det av att köpas mjölk och middagstiderna kan variera stort. Ibland får man tom laga middag själv som tonåring om man vill ha middag, när den här mamman jobbar. Mamman till mina ungar lever inte i något stabilt äktenskap och har noll koll på vart saxar och lösa ting tar vägen i hemmets dunkla vrår.
Dock - den här mamman hittar alltid sakerna- om än i sista minuten och de olika branscherna hon har erfarenhet av ger henne också styrkaSmile Så även om nu konfirmationskort kan ta några månader att få till och hämtas, så vet jag att ibland så skrattar mina ungar både hjärtligt med och åt mig.
En del av dem kommer aldrig att kunna förstå vissa av mammans val och en del av dem kan älska sin mamma för de.

Ording och reda pengar på fredag kan innefatta precis den unikheten som jag som mamma och person besitter- utan att vara fel för tesen.

Och konfiramtionskorten blev ju hämtade till slut och middagen som serverades kl nio denna aftonKiss

Imorgon bitti far denna mamman iväg till den stora staden och det superfina kontoret igen, det gör också denna mamman gladSmile 

Mina ungars mamma det är jag- stolt över min flexibiltet till livet och den jag är. Mina ungars mamma älskar sina ungar och idag även sig själv.Kiss

Mina ungars mamma har ingen koll om ungarna sover så här dags ikväll eller inte, dock är det dags för mamma till mina ungar att bädda ner sig själv- bara en timme efter planerad läggdaxtidWink- mina ungars mamma gör så gott hon och nu säger hon godnatt.

Kram A.


Särö och Mio, silvergråtttänk och sömnbehov

aug 29
Skrivet av: Annelie Eng 2017-08-29 22:29

Ikväll ska jag sova likt törnrosa- de ni! Kiss

Under många år som singelmamma till hemmavarande ungar i olika i olika åldrar har sömn ockh säng bara nåt som liksom måste till för välbefinnandet. Som person har jag inga svårigheter att somna bredvid den ena ungen ena natten för att bli väckt nästa natt och få en nnan unge bredvid sig. Det har funkat mycket bra- senast igår låg jag och kliade en tonåring på ryggen som inte kunde sova- och sen somnade jag, ha ha

men någonstans inom mig känner jag att nu är det dax att även modern i denna lilla familj skaffar sig sköna sömn rutiner- ( kan det vara åldern..)Wink From nu ska jag bli ett gott team med min nya fina gråa möbel- känns super! Jag har nämligen valt att investera i en finfin grå/silverfärgad kontinentalsäng som till namnet heter SÄRÖ HAPPY ME!! 

Så idag blir det inte så mycket mer än så här- nu blir det nämligen natten här och jag ska krypa ner och bara njuta som ja, törnrisa! Förresten hur har ni valt era sängar? Har ni samma erfarenhet som jag- somna där det finns plats nästan eller har ni provat madrasser i timtal för att hitta den rätta för.

Min ny asilvergråa skådade jag direkt när jag komin i butiken- gick vidare till den sängen som jag var där för att kolla in , för att ganska snart backa tillbaks och prova den silvergråa och kände direkt- I SÄRÖ kommer jag att trivas!

Silver och grått - ja, färgskalan i snart hela vårt hem- nice!

Tack Mio i Alingsås för bra service och god leveransSmile

Kram A.


Solsken och thai, yrke och karriär

aug 28
Skrivet av: Annelie Eng 2017-08-28 21:10

Alltså wow vilken höst- vilket väder vilken värme - tackar tackar fröken väder- Här behövs ingen resa till värmen än iallafall. Jag delade min arbetsdag idag och gjorde förmiddag i stora staden. Hann hem till lunch på balkongen i strålande solsken- innan eftermiddags jobb tog vid. Konsultrollen bjuder mig på olika branscher och uppdrag och jag trivs mycket bra. Kvällsfunderingen går under detta med karriär- hur hittar man rätt i sin karriär. Och vad innebär egentligen karriär?
Jag tror att det är bra att byta både yrkesroll och bransch emellanåt- det kan ge en god input till likaväl oss själva som till arbetsplatserna. Vi kan alltod mer än vad vi tror och även i medelåldern så fungerar det att byta bransch- det är ofta modet det handlar om. Vill man inte slänga sig utför man man ju provjobba i nya branscher och på nya arbetsplatser. Vikariepooler finns i många branscher och ett bra sätt att liksom provjobba sig in i något nytt, Visst kan då bli så att det blir lite dubbelarbete under en period men dock kan det vara mödan värdc för trygghetsmänniskor att veta vad man får innan man byter.


 


Thai matslyxen igår räckte till lunch idag - superduper

Jag lever verkligen för att få solskensumgänget så länge det går Kiss Med den goda energio jag fick av den njutningen idag går markserisen som på räls  här hemma ikväll.. eller iallafall nästan. För så är det i en singelmammas vardag- sena kvällar och nätter för man hämta igen olika delar i hemmet. Så dags att fortsätta innan timmen blir för sen- tidig morgon väntar imorgon också.

Kram A.


Citronen och välmående frukostvanor i vardagstänk

aug 27
Skrivet av: Annelie Eng 2017-08-27 10:01

Hur och hur vi startar våra mornar har vi alla ett val till. Det där med att frukosten är vårt viktigaste mål- ja- det är nog ganska klokt. Jag tror på att studera sig själv- vilka resultat får jag av olika val. Det är då jag också kan skaffa mig ett förändrat läge till dit jag når min fulla livspotential. Detta med alla känslor som livet bjuder på.

Vad gäller frukostar har jag testat alla olika varianter-med och utan frukoststart. Vanliga jobbmornar passar det mig perfekt med en variant av snabb enkel drick frukost. jag börjar dagarna med ett stort glas citron vatten med liet ingefära i. Det sägs att det renar på insidan och mina dagar blir faktiskt bättre med start av detta vatten. Ofta blir det kaffe och en shake därefter. jag är en morgontrött själ och jag lägger inte tid på låååånga frukostar tidiga mornar- däremot tycker jag om att ha lånngsittningsfrukostar på helger med ungar och väninnor.- Det ger en annan kick - välmåendet mår super av en sådan sittning.

Surt sa citronen och yes utan den gula citronen så blir livet lite surare, för mig iallafall. Enkla förändringar kan ge otroliga resultat som vi inte hade en aning om. 1/2 pressad citron i ett stort glas fyll på 1/2 glaset med kallt vatten och andra 1/2:an med uppkokat vatten -lite riven ingefära i och ja första dagarna kan det sura var mindre njutningsfullt. men det kommer en dag då kroppen och du längtar efter denna super start. Där är jag idag Kiss

Kram A.


Snusare och jag

aug 26
Skrivet av: Annelie Eng 2017-08-26 13:07

Jag har ju tidigare berättat här på bloggen att jag under många år av mitt liv varit rökare, men att jag för ca 10 årsedan medvetet valde att säga tack och hej till cigarettumgänget. Ett val jag är mycket stolt över, idag!Kiss

 

Varför jag började mitt umgänge med cigaretterna i tidiga tonåren? - Tja, klart att det handlade om osäkerhet och självkänsla även att jag inte förstod det då. Jag kände ju mig på något sätt tryggare, tuffare och modigare med en cigarett i handen. Idag vet jag bättreSmile - jag vet ju nu att min inre trygghetskänsla handlar om mig själv och inte om hurvida jag bär på en cigarett eller inte.

Ansvaret att bygga upp den innersta trygga och modiga känslan har vi alla vårt egna ansvar över. Börjar man som jag med cigaretter så krävs det sen en långa kamp att göra sig av med cigarettumgänget fast att självkänslan har byggts upp- cigaretterna blir ett beroende gift utan dess like som tar sin tid att bryta.

Då tyckte jag det var coolt med en cigg i handen- idag tycker jag det ser oansvarligt ut. Med lite kunskap kan man göra om och göra bättreSmile 

Många tidigare rökare som jag känner har valt att gå från cigaretter till snus. Coolt eller inte coolt- jag vet inte. Dock om jag använder ordet kvinnligt så tycker jag inte att en snusprilla i munnen ser så kvinnligt ut. Detta trots att flera av mina väninnor snusar "kvinnliga små påssnusar".

Alltså det syns där under läppen ändå liksom.

Använder jag ordet manligt så tycker jag förresten inte att det är speciellt manligt att ha en "näve grov lössnus ihoptryckt under överläppen sirplande ner varje gång munnen skrattar eller öppnas- blä! Vad gäller snusande män föredrar jag de som har en liten påssnus gömd under läppen.  

När jag var ung var det knappt någon tjej alls som gick i fällan och blev snusare. Idag är det mer vanligare. Jag hör många som säger sig inte vara beroende utan bara snusar någon gång ibland, men jag tror att snus oavsett lössnus eller påssnus ger samma beroende som cigaretter. Jag tror bara man lurar sig själv genom frasen att inte vara beroende.

Kostnaden för snus är vad gäller likaväl hälsa som pengar mer skonsam än vad cigaretter är.  Det är ju bra om man väljer mellan pest och kolera kan ju snus ha en mer fördel då. Hur mycket pengar mina väninnor lägger på snus / månad har jag ingen koll på alls. Dock ska jag vid tillfälle fråga dem hur de inhandlar sin snus- den dyra enstakaasken i fysisk butik eller om de är smarta nog att köpa billigare över nätet .

Vad som också är bra i det årtionde som vi lever i nu till skillnad mot förr är att det finns nikotinfritt snus!! Jo ni läste rätt! Ett snus väl värt att testa för när man vill gå ifrån nikotinberoende eller vill gå mot en snusfri tillvaro. Låter som ett bra verktygäven om jus snusning varken då eller nu är en last för mig

 

Kram A. Mediabevakning med känslor & Bearbeta eller begränsa din fulla livspotential-valet är ditt!

aug 25
Skrivet av: Annelie Eng 2017-08-25 16:52

 

Kan inte säga annat än att hela dagen lång har känslan varit i höstmys. Det stod som spön i backen denna morgon när jag vaknade- ALLT var neddränkt på balkongen- och jag var mer i en känsla av att vilja stanna inomhus än att göra mig iordning för att ge mig iväg ut. Dock låg mitt fokus på ett gott arbetsmöte så en disch och kaffe senare var det inget mer regn i luften och jag var på väg till storstan, med min nya grå tröja på. Jag är verkligen kär i den tror aldrig jag har haft en sådan mjuk tröja- att den är längre baktill känns som en pssande detalj denna höst.

Lite gott väninne talk idag gav en reflektion om vad vi lägger ut i sociala medier. Jag tycker om inlägg som representerar livet. Det innebär likaväl känslor av sorg som glädje. Livet är ju jämlikt på de och bägge känslorna lika viktiga och riktiga. Dock har vi socialiserat oss på att låta glädjen vara mer värd än sorgens känsla. Efter regn kommer sol heter det så fint och det finns någonting magiskt med det.. så känn din sorg så känner du gklädjen sen

Denna veckan har jag förövrigt följt media och nyheter ganska frekvent- Ubåtsfallet med dödsfallet av Kim Wall berörs jag fortfarande djupt av utan att tidigare veta vem hon var. Läste idag att fler saker har uppmärksammats som knyter den där ubåtskaptenen närmare ett ev mord av henne. Fan - nu svär jag gen - men det hela är så vedervärdigt och fasansfullt i mina ögon!

Ytterligare en sak som jag följt dessa sista dagarna är den märkliga situtation som kan uppstå när människor gaddar ihop sig. oavsett vad man tycker om Anna Kilberg Batra så tillvägagångsättet av  människor igrupp  som ligger till grund till hennes avgång är också mycket märklig och allvarlig. oavsett position så är vi människor människor och inte robotar. Det finns en människa med känslor i lika väl en partiledare som en annan människa. Om vi nu värnar om varandra och vill varandra väl bör det finnas andra tillvägagångsätt en vad som skett i detta sätt vad media har visat. Det hela känns mer som att ordspråket ensam är stark blir en vinnare här också- för avgångstalet idag i den ensamma rollen var starkt, tycker jag

I eftermiddag berörs jag ytterligare genom sociala medier - jag kan sända mina tankar och värme i den fruktansvärda sorg jag läser att någon genomgår. Det är det fina med sociala medier Vi kan faktiskt utan att känna någon så väl eller finnas i geografisk närhet sända ut våra tankar kärlek och värme till den eller de som i stunden behöver det- Vi har genom sociala medier tillgång till att göra det till så många fler.

Varken jag eller någon annan kan trolla det vedervärdiga som har hänt har hänt- men att dela sorgen, som idag är möjligt genom social medier kan också vara positivt vad gäller läkande.Kiss

Nedan har du mitt bästa verktyg till just bearbetning av sorg dess läkning. Läkning av den sorg som släpar från historien och begränsar nuet och framtiden. Boken som ger kraft & styrka till det som sker. Man räknar med att en vuxen person i snitt har minst 15 oberbetade sorger som stör/begränsar personens liv och jag. Sorgbearbetning- En bok och bästa verktyg - ever! Jag har några böcker till försälning- maila mig på annelie@annelieeng.se

 

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

 

Fredagshänger njtning av en skön kvällssol och det planerade blir inte alltid som man tänkt men kan också bli så mycket bättre. Take care!Kiss

Kram A.


Fredagshänger njtning av en skön kvällssol och det planerade blir inte alltid som man tänkt men kan också bli så mycket bättre. Sorgbearbetningsboken kan vara det verktyg som gör att du får tillgång till din fulla livspotential i ditt livKiss

Take care!Kiss

Kram A.Höst fint i gråskala - höstfint!

aug 24
Skrivet av: Annelie Eng 2017-08-24 17:48

Jag har aldrig varit så kär i grått som jag är nu- grått till mitt blonda passar super- jag känner mig riktigt skön den färgen. Grå väggar hemma och fler grå inredningsdetaljer som bryter av min annars så svartvita våning- Grey the is the winning color for me this autmn!KissKiss

Efter en spontantur till lager 157 blev det också lite mer gråskaliga kläder till gaderoben - Me happy!Smile Jag tipsar verkligen om att checka in lager 157 - såååå mycket fint och så prisvärt!! Deras kläder passar både mig och tjejerna och denna gången blev det en mjukaste grå 1/2 lång tröja och två nästan gratis tröjor i vitt och grått. Perfelta att ha under i vinter! Har jag tur kanske jag så småningom kommer i dotterns finfina svarta jeans som hon investerade- de ser ju ut att passa perfekt till mina tröjor- eller hur?!Wink

 

 

 

 

Så mjuk och skön  längre baktil och halvlånga ärnar-

bästa i grått!!Kiss              


                                                                   

 

 

                                                                           Tröjor att ha under kan                                                                      jag aldrig få för många av                                   här fräscht vit och grå 

Kiss

 

                                                               

                            Mina kap från Lager 157 verkar passa finfint till svart-

    Me like!!Kiss Höstfint i grått till bästa pris!

 Kram A.


Att samla ljus för mörkare tider

aug 24
Skrivet av: Annelie Eng 2017-08-24 07:29

Vår sommar höst eller vinter människa? Vilken årstid trivs du bäst i? Trivs du som jag mer under vår och somma- vad är då dina tips till att känna goodfeeling framöver då vi går mot mörkare tider. Vår och sommar är ju en bit bort..

 

* Hur medvetet samlar du solljuset och det goda av natur och utomhusarenor så här     års?
* Hur medvetet skapar du mysplatser i ditt hem för kommande mörker?
* Ljusbrickor med stearinljus att tända när mörkret faller- förbereder du redan nu

Njutningar behövs kanske mer än någonsin när mörkare tider är- iallafall för mig så bra att hålla fokus på det redan nuKiss 

Man kan jobba med många bäckar små för att ta sig förbi en mörk årstiden och små delmål av kanske olika små strapatser och sammankomster kan med jämna mellanrum planeras in. 

Idag är biljettbeställardag för en det ena en det andra i höst. Känns bra mellan jobbuppdragen att redan nu kunna se fram emot trevligheter utöver det vanliga.

För att bara gå och treva när dagarna blir kortare och kortare- det får mig att vilja gå i ide, så jag kör delmålsteknik i min almanacka. Små trevliga aktiviteter med jämna rum.

Soffläge nyhetsmorgon kaffe - gott en vanlig torsdag- numera kan jag lyssna på tonåringarnas morgontjabbel utan att lägga mig i.. WinkKiss Som tonårsmamma behövs emellanåt att vara välfylld av likaväl tålamod som den goda energibägaren..Tonåringar ger utveckling av många egenskaper, ha haKiss

Kram A


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar