s

Jag tipsar om skrivarpodden och vinnaren om Emmy Shepp!

sep 28
Skrivet av: Annelie Eng 2017-09-28 21:10

Att göra det bästa man kan- den tron är bra att ha om alla vi möter. En mötare växer så oerhört av att vi ser hör och bekräftar i termer av att vi är övertygade att de gör det bästa de kan. Och tänk vad vi kan lära av en människa som ser att vi också ser att han gör det bästa han kan. Jag älskar det tänket.

GRATTIS MARIE HALLENSKIÖLD - 2 biljetter till Bokmässan väntar!!Kiss Och tusen tack för författartipset- Emelie Shepp! tipsa du också i kommentarsfältet här på bloggen vilken författare du är nyfiken på vad gäller årets bokmässa- 2 biljetter till lottas ut för besök antingen lördag eller söndag!

Tipsar också om skrivarpodden- för dig som liksom jag har mycket som kan skrivas ner..och som väntar att bli en hel bokSmile Checka in även Skrivarpodden på Bokmässan! 

Och tusen tusen tack för världens bästa kaffemugg- jag kommer bli ett med den och kaffet!!Kiss

Kram A.


Ohyra inomhus- låt fackmänniskor bekämpa!

sep 26
Skrivet av: Annelie Eng 2017-09-26 18:25

Kommer hem något tidigare än andra eftermiddagar/kvällar denna vecka- trots det har jag gjort min arbetsdag med besked. Kommer ut i köket och vad väntar mig där- en halvrutten banan har dragit till sig en hel klan med banan flugor- små ettriga och fruktansvärt äckliga. Tur är att de följer med bananen ut från vårt hem med soporna.
Under vägen till soporna kom jag att tänka på en annan invasion av smådjur som jag haft i en annan lägenhet- nämligen av myror! Usch och fy vad otrevligt det var- så fort vinterkylan lagt sig började de invadera sovrum och kök- små svarta kröp de omkring, och minsta lilla sötsak som mina stora tjejer, som då var små- tappade på glovet invaderas av dem. Jag kommer ihåg att det var svårt att sova- så fort jag slöt ögonen så tänkte jag på att myrorna skulle börja krypa på mig.

 

Att få bort denna myrinvasion var sannerligen inte lätt- de skadedjursbekämpningsmedel jag köpte verkade bara för stunden- det dröjde inte länge förrän det ljusa golvet vid vägglisterna började få mörka fält av myrorna igen. Vi försökte verkligen bekämpa med allt både på in som utsidan men ingenting hjälpe. De var först när Anticimex kontaktades och på något sätt sprutade bort de svarta myrorna som vi fick bort dem. Myrorna bodde nämligen i våra väggar visade det sig- och liksom övervintrade där. Hur Anticimex bar sig åt vet jag inte- huvudsaken var bara att det blev ett mycket lyckat resultat att ta hem dem och låta dem bekämpa myrorna.Så här i efterhand kan jag vara klok att förstå att hade vi tagit dit dem direkt hade vi vunnit massa tid och illmariga känslor av dessa myror.(Sponsrat inlägg)

Mitt lilla tips idag- ta hjälp av fackmänniskor för att bekämpa ohyra! Det lönar sig! Smile

Kram A.


Vilken författare är du nyfiken på? Vinn en biljett

sep 25
Skrivet av: Annelie Eng 2017-09-25 22:07

Att jobba häcken av sig för att bli färdig till deadline- en speciell process både nervig spännande och kul. En del av er har säkerligen upplevt sådan tillfällen. 

Att jobba efter listor att bocka av att lägga till att lösa saker efter vägen - det är pricis där jag är i nuet. På torsdag kör årets Bok och biblioteks mässa igång och då ska punkterna på vår lista vara klara för att käöra nya punkter som gäller för mässdagarna- Vi är i uppförsbanken mot toppen vad gäller förberedelser och tar det säkra istället för att chansa. Det blir en tidig morgon i bilen in till stora staden imorgon bitti och jag vet att klivet ur sängen kan vara segt men sen när jag väl är uppe då älskar jag det- event mässor dess förberedelser och värdskap är en fantastisk kul arbetsmiljö!

Idagsläget har jag inte så stor koll på vilka av alla storheter av författare som gästar- men jag är övertygad om att utbudet kommer att vara suveränt!. Kanske blir det Björn Ranelids vigslar av ett flertalet brudpar som kommer bli en del av favoriterna iår?

Avslutade dagen/kvällen med möte och..

det hade nyss börjat ljusna när jag for i morse och var mörkt när jag styrde bilen hem- tur att jag har bästa arbetsmiljön denna veckan!

 Så bara därför- KissKiss VINN ENTREBILJETT!

Lägg en kommentar om vilken av åretsgästande författare som du är mest nyfiken på och du har chans att få två biljetter till årets bokmässa av mig gäller som entre fred efter kl.14 alt lördag eller söndag denna veckan!

Behöver jag tillägga att årets tema är bildning- mycket spännande!Smile

Godnatt världen - imorn stegar vi återigen många många steg på mässgolvet för att förbereda så att mässdagarna kommer att bjuda på det bästa!

Kram A.


Danilo vår restaurangfavorit för god påfyllning

sep 24
Skrivet av: Annelie Eng 2017-09-24 21:39

Har du också varit med om dagar då man hinner sååå mycket mer på något konstigt sätt, än vissa andra? Rätt go känsla det där att trots fullspeckat schema så får man liksom till lite till. och när det där lite till består av påfyllning av den goda energin- tja- då blir känslan helt smeck!Kiss

Som jag skrivit innan är jag inne i en arbetstopp som heter duga - vansinnigt rolig med prio ett! Att då faktiskt få till njutning av stora mått med barnen- tja det är mycket tacksamt!

Så min lördag blev- mellan jobb och förberedelser inför kommande vecka så hans förutom Icas 100 årskalas också gott eftermiddagsumgänge och middag på vår favorit restaurang- Danilo Bergakungen! 

Vi varvade samtal med mobilumgänge och njöt oerhört av den goda maten!

Två av fyra actionhjältar vid bordet gjorde rejäl påfyllning av den goda energin inom singelmamman.

Visst kostar det en slant att sätta sig vid dukat bord, men pricken över iet behöver ibland fyllas i, och då får det kosta!Kiss

Nu fyller vi oss med en tidig afton och sömn inför nya veckan- duktiga barn och moder! Kiss

Kram A.


Grattis Ica och tack för tårtan!

sep 23
Skrivet av: Annelie Eng 2017-09-23 23:36

Oj, oj oj vilket kalas det bjöds på i "vår Ica affär igår- Ica Kvantum Lerum firade Icas 100 årsdag med mängder av möjliga provsmakningar- så mycket gott!!! 

Och godast utav alla var finfina prinsesstårtan med kaffe till!! 

 Guldhattar på personal och glädjande firaträngsel gjorde lördagshandlingen om än något längre så ändå väldigt kul och god!

 Tack för det ICA!!Kiss Jag är lyckligt lottad som har en riktigt bra Ica affär i min närhet!

Kram A.


Höstens trender som älskas av mig!!

sep 23
Skrivet av: Annelie Eng 2017-09-23 14:31

Alltså jag blir sååååå himla lycklig över det hållbara i jeans. När jag hittar jeamsjackor till snyggaste klänningen tycker jag att modet är HELT rätt. Kombon älskar jag! Basen i en schysst gaderob är ett bar passande jeans och en jeansjacka - då kommer man långt och kan kombinera sig rätt till det mesta! Så även i höst- Me love that!!Kiss På bilden hittar du mina favoriter i höst och under bilden - direktlänkar till de olika plaggen!! Klicka dig in enkelt och snabbt bland mina favoriter!!KissBlir de dina med?SmileHöstens Trender
Adidas-Sneakers | Silver-stövletter | Topshop Jeans | Vero Moda Jeansjacka | Vero Moda Klänning | Topshop bag | Milani läppstift | The Balm Highlight | Nail polish

Höstfavoriter hos mig jeans marnblått och duvrosa!!Klicka på direktlänkarna för mer info- såååå snygga palgg och accessoarer!Kiss

Kram A.


SMASH ny fredagsnjutning med choklad i en singelmammas vardag!!!

sep 22
Skrivet av: Annelie Eng 2017-09-22 21:02

Herre gud så skönt att tillbringa fredagskvällen i soffläge med onyttigheter på bordet. Förutonm chipsen från OlW så har vi 2 skålar med nyheter - bästa bästa fredagsmyset faktiskt! Smash- också de från OLW och i andra skålen.. ..Degistive Nibbles- också de attans goda.

 

Och dessa godsaker mina vänner är nog bland det godast med choklad vi smakat!! TESTA dem!!!Kiss

Idol på tv och skönsången ljudar- avkopplande och jag njuter av mina två sköningar bredvid mig- självklart finns alltid  en saknad av de två andra - men närheten till dessa två här bredvid bär jag en stor tacksamhet förKiss

En singelmammas vardag är njutning av sina ungar i likaväl hjärtat som i fysisk närhet

Kram A


Att skjuta det tråkiga till sista minuten, känslomänniska & överraska sig själv med blommor

sep 21
Skrivet av: Annelie Eng 2017-09-21 22:18

Så trevar vi sakterliga mot månadsslut igen och då dimper de ner i posten, en efter en - RÄKNINGARNA! Yes, jag tillhör de som har minimalt med e- fakturor och fler pappersavier fortfarande. Kan inte riktigt komma på varför jag släpar med detta- mer än att det inte har varit huvudfokus att ta tag i det. Räkningar över lag är rätt tråkiga tycker jag och som den fiska jag är bir de alltid gjorda precis innan månadsskiftet slår över till ny månad. Spelar liksom ingen roll hur väl jag planerar dettta göromål- det vill sig liksom inte tidigare. Kommer alltid något emellan för att göra klart tidigare en sista dagen före deadline.. Kan det ha något att göra med att jag är fiska och känslomänniska?Kiss

Fortfarande är dagarna långa med fokus jobbande- kul intensivt och teamarbete. Hitills en riktigt bra och kul början på hösten. Kan om jag vill skylla på tur- men jag väljer hellre att stärka mig med att jag valt att ta mig dit jag är genom eget stegandeSmile

En kortare kväll med tjejerna städ kökbordshäng och soffmys till Wahlgrensvärld- var det som hanns med - kvalite istället för kvantitet, och helgen får bli lite mer pricken över iet för månadenSmile

I en singelmammas varlda kan det bli nästan kaos i soffhänget en vanlig torsdagskväll när galenheten slår till på de här tvåKiss

Påminner att gå in på min insagramprofil- Där jag har ett super samarbete med InterfloraKisslänken där ger dig 10% rabatt på finfina höstbuketter!! Gå in på min Instagramprofil och klicka på länken så kan du förära antingen dig själv eller någon annan när och kär en ljuvlig överraskande helgbukett- visst är väl du alternativt någon annan värd det?Kiss!!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar